Saturday, 30 March 2013

lebih baik diam dari banyak bercakap !

bile banyak cakap payah la pulak , kang orang cakap kite nie nak poeekk peeek jew , bile pok pek je bukan benda yang baik tapi suke je menjatuhkan orang , kang bile tak selalu pokk peekk pulak ade orang cakap sombong , ta bertegur bla bla bla ,. 

mane satu yang kite patut buat ? sedangkan nak puaskan hati sendiri pun tercunggap cunggap apentah hati beribu manusia kan , buat ini tak kena itu tak kena , ape nak buat ? 
kebiasaanye manusia mesti ade sifat benci , kenape kena ade sebab sifat benci ? ok tak semua.
kadang2 manusia macam too , ade yang lebih kepada positif , semua kena saiko sendiri la ye , 

benci > banyak benda yang kite boleh benci dan orang lain boleh benci kite ,
 contoh kite ade lebih dari ape yang dye ade , itu pun boleh tercerumus dalam sifat benci , 
  bile kite tengok dye lebih , ataupun  kite lebih hasrat dengki akan muncul , bile lame lame perasaan benci pulak yang akan keluar , dan kalau tak kerana mulut orang lain pun takkan tahu kan dan takkan tiba tiba nak menbenci sama jugak , 

sebab too marilah kite menjaga hati mulut mata lidah semuanye , dan set dalam fikiran kite untuk lebih bersangka baik dan sentiase untuk berfikir positive , kena ade jugak fikiran negative tapi biarlah 20% sahaja untuk langkah berjaga jaga , 

ok nie noted / saiko untuk diri sendiri , 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 24 March 2013

Kite merancang , ALLAH yang menentukkan

Syukur alhamdulilah , aku dapat kerja baru , yeahhhh !! , hahahah rase tak tahu nak cakap macam mane , sebelom nie aku ade bagi tahu kan yang aku da kerja 3 tahun dekat viewnet (low yat) tapi sekarang tetap jugak dekat (low yat) tapi bahagian office dan compny lain , better sangat la dari sekarang , and now aku balik awal dari sekarang , dan boleh cuti same dengan en suami , heheheh.

en suami siap pesan lepas ni sila la bersilat dekat dapur too , muahahhaha , sebelom nie aku balik pukul 8 memang takde mase laa nak masak , yang akan masak nenek aku atau ibu (motherinlaw) dan aku memang tahu sampai rumah makanan siap jew , anak raja sangat kan , hahaha :D
inshallah la aku akan try untuk bersilat di dapur lepas nie , mungkin bagus jugak sebab aku tak suke sangat ke dapur melainkan kemas rumah too aku suke , hahaha , sebab masak nie makan mase sikit kan , ok lepas nie berubah slow slow . 

Ade yang tanye dah ade isi kew ? hehehhe , kite merancang allah yang menetukkan , sepanjang 3 bulan 2 hari da perkhawinan kami nie , belom lagi lah nampak bayang bayangnye , mungkin belom lagi rezeki kan , walaupun kite sebernanye nak sangat , tengok baby anak orang lain , sape tak sedih bile kite tak dapat merasai , dan sape yang ta nak merasai perut buncit yang dalamnye anak sendiri , sangat tersentuh , tapi ALLAH itu adil , dan aku anggap allah berikan rezeki lain nanti , inshallah , dan akhirnye ALLAH memang memberikannye , kerja baru aku nie la rezekinye  :)

sangat sangat bersyukur , aku dengan en suami pun faham each other , ape yang kite ade nie pun daa memang sangat sempurna , kalau katekan aku pregnant aku takkan dapat kerja yang baru nie jugak , so memang aku sangat sangat bersyukur dengan semua nie , terima ya allah , alhamdulilah.

rezeki allah takkan kite jangka , tapi dye memberikan mase yang sangat tepat , yang too selalu aku akan ingat , ok sekarang nie tengah berdebar nak hantar surat resign dekat bos , hahaha , takot dye tak bagi berhenti pun ade nie , tapi takkan dye tak bagi kan mesti bagi kan , ok jangan fikir negative , lest think positive . 

good luck fara  , wish u good luck at ur new job new compny new friend :)
29/5/2013 

*excited tapi berdeboooorrr . hahahha *

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 21 March 2013

Jom terjah Butik Amore dan shoping

morning semua ? masihkah morning nie ? hahahha ye aku di sini da 10 kali menguap sambil tuttup mulut , arrghh antok nie antok lew T____T
ok mane yang korang tahu sekarang nie aka ipar ku iaitu kak anis jual baju kurung pahang . kain sutera dan jugak cotton , aku pulak ? tolong tolong jew ? muahhahaha , tapi takpe sebab aku dah ramiskan semua baju baju itu *nak jugak kan *

ye bagi yang sangat cerewet nak memilih baju macam aku nie haaaa . ye aku memang sangat cerewet bukan sebab baju too panas ke ape , *kalau da duduk bawah mentari memang panas la ye * tapi sebab ukuran lengan yang panjang , tangan aku adelah panjang so kalau beli baju ready made memang akan nampak tergantung di situ , dan jenis aku pulak payah nak pilih jenis kain yang belom siap , macam kite pergi shoping jackel ke ape kan , kan semua kena beli kain dekat situ dah payah mane nak pilih sebab semua nampak sama and biase jew , kalau memang da siap sepasang terus nampak lawa la pulak ,. then 1 hal pulak nak upah orang pulak nak menjahitnye , adelah sangat susah jugak ye ,

so rasenye alang alang akak iparku da menjual baju kurung yang selesa sangat sesuai untuk aku tangan pun tak tergantung , baiklee aku beli jew dekat aka iparku , jimat mase , tak payah nak mencari orang upah untuk jahit , nanti raye terus sarung jew , yang tinggal last minit shoping tudung jew , haa sonang keje kan , settle baju kite tinggal baju lakik and anak anak jew . 

ok sekarang nie jom kite tengok baju baju yang lawa dan molek ini , memang sesuai untuk korang ,:)

 *ini ukuran baju ye , sebelom beli korang boleh check ukuran dulu *

Baju Kurung Pahang (sutera)


sutera 01

 SIZE AVAILABLE
S, M & L

 
 
 sutera 02 

 SIZE AVAILABLE
S, M & L

sutera 03

SIZE AVAILABLE
S, M & L

sutera 04

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 sutera 05

SIZE AVAILABLE
S, M & L
  
sutera 06

SIZE AVAILABLE
S, M & L

HARGE PEMBUKAAN RM 170 , SIAP ADE 5% DICS LAGI , SO APE LAGI 

  yang di atas nie semua sutera ye , tengok manik manik dye bukan main sampai ke bawah ok .
kain dye sangat sangat lembut dan ta panas , korang tengok pun tahu aku mencuba itu kan :)
segala pertanyaan korang boleh terus ke pages BUTIK AMORE , nanti aka ipar aku akan terus reply segala pertanyaan korang ok :)

ayukk kite sambung ke baju pahang bersulam manik jugak tapi yang nie bukan sutera tapi cotton , 



Baju Kurung Pahang (cotton)  

KP1

SIZE AVAILABLE
M

SOLD OUT
S & L
 
 
KP2

SIZE AVAILABLE
M
SOLD OUT
S & L

 KP3

SIZE AVAILABLE
S, M

 KP4

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP5

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP6

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 KP7

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP8

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 KP9

SIZE AVAILABLE
S, M & L
  
KP10  

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP11

SIZE AVAILABLE
S, M & L
 
  KP12

SIZE AVAILABLE
M
SOLD OUT
S & L

KP13

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 KP14

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP15

SIZE AVAILABLE
M
SOLD OUT
S & L
  
KP16

SIZE AVAILABLE
M

SOLD OUT
S & L

 KP17

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP18

SIZE AVAILABLE
S, M & L
 

KP19

SIZE AVAILABLE
S, M & L
 

 KP20

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 HARGE PEMBUKAAN RM130 INI JUGAK ADE DISC 5% JUGAK 

Dari sutera sampai cotton semua aku pakai size M , sangat sesuai baju tak tergantung pun pakai , 
ok korang da rambang mata tak ? hahaha , aku try baju baju nie pun excited ok bile sarung jew setiap baju nie mesti akan cakap ahh lawa , ok nie lawa , arrghh ok nak beli lawa lawa lawa , 
hahahahha gila over tak ? biase perempuan memang gitu , so korang macam mane ? 

4 bulan lagi nak raye dah nie , kalau beli sebulan  sepasang tak pun sebulan dua pasang sampai mase raye nanti tengok tengok ehh tahun nie 10 pasang baju raya dapat  , wahh gitu meriah kan , baju warna warni lagi siap manik manik , :D

ok korang ape lagi , cepat cepat terjah dan  LIKES BUTIK AMORE  ok , 
sebelom stock habis ,  

TAAATAAAAAA KALIAN & HAPPY SHOPPING :)


 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 19 March 2013

pavlova punya pasal

hari too aku ade cerite kan entry pavlova yang mintak dekat en suami tak dapat too ken , hahahha , sentap taw , tapi cerite nie pun dah lame , bile check2 balik gambar laa kenape tak ku ceritekan cerite nie , ok sekarang mari cerite , 

malam too sampai nanges2 ok mintak pavlova tak dapat , ye bukan nanges tipu2 tapi betol2 , muahahahah , nie saje jew nak mengusik en suami kan , tapi takdelah nanges gila2 , ape gilo nak nanges malam2 , hahahah , nie kite kacau2 en suami je supaya dye ta boleh tido lalu akan
 menrealisasikan ape yang aku idamkan terus dapat , haa pandai tak permainan nie , hahahha . 

 besok too terus mencari pavlola , nak suruh aka iparku confirm tak sampai hati dengan perut besar dye too kan , so aku google lew , ape gune tenet 24 jam kalu , hahahahha , dorang cakap dekat ben's ade, so ke pavilion laa kite , yes memang ade bukan main suke aku kowt ., muahahah , saiko saiko . 

*ben's tak selalu ade , kalau kau lucky dapat laa pavlova too sebabnye kali kedua datang habis :'(*

i love u tayang , wahh kemain da dapat tayang tayang , cer kalau tak dapat , cer cer , hahah :D
 awww siap ade paper bag , kemain le taw , hahah , tak makan situ pun just tapau jew bawak balik 

mekasih tayang . *gedik taw* muahahha , pipi ku dasyatnye , tembabnye 

  ini laa pavlovanye , emm kemain taw sedap gila , hhahha , makan sambil tutup mata , en suami da 
 geleng jew kepala , bukan main binik dye nie , hahahaha 

kali kedua pergi lagi , tapi nie tak sampai tahap nak nak nak sangat la , so so jee , 
 kalau takde takpe , kalau ade lagi bagus  , hahaha , dah didik hati awal awal , vavavav bukan main ok didik hati too , hhahahha

tapi tapi takde , so takde la punah harapan aku ken , sebab da didik hati katenye , hahahahha :D
 then ajak en suami jalan jalan dekat tempat jepun , ade satu kedai jepun dalam pavilion too , tengok tengok la ape yang menarik . 

 tak sempat balik rumah , terus da bawak binik dye jalan jalan , heheh , tayang u taw , 

 kemain happy muke too walaupun tak dapat pavlova , janji bawak jalan jalan laaa , 

niew kedai jepun , nama dye ape ntah lupe , tapi dalam too semua cute2 , korang tahu la jepun macam mane kan , rumah dye pun lawa jew , comel jew , tang baju too siap ade cover lagi untuk setiap baju ,  memang bagus , semua item dalam nie rm5

ini laa yang kami boronng , hahahha , siap semua bagai , 

and last sekali bak kate en suami . " tak dapat pavlova janji dapat lain erk " 
muahahhahaha . biase la takkan nak bawak balik tangan kosong penat jew kite jalan jalan 1 pavilion nie taw , 



 taaaaadaaaaa , muahahahhahahha , janji ade laa pade takde ken , hahahah

ok hari nie rajin pulak update sebab my reader atau pembaca blog yang tegar bising kenape malas update blog , hhihihi ,. sape lagi kalau tak lakik sendiri kan , 
ok  kite dah update nie ,. fuuuhhh penat , upah erk ? hehehhehehhe

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 12 March 2013

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH

takde bahan nak cerite , hahahah , ayik2 takde bahan , boring fara boring ok , hahahha :D

takpe laa jom kite jalan jalan and ikut segmen mimiey nie :) 

simple dan mudah , itu yang aku suke and senang nak ikut kan , tak banyak hal , hehehe


total follower sekarang 252


 sesiapa nak join jom le , lagi banyak kawan lagi best lagi semangat nak update blog kan , :)

ok daaaaa

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 11 March 2013

Treenea & Tabita skin care

*sticky post*

sesiapa yang nak beli Treenea & Tabita skin care , boleh whatsapp atau email ya :)
 whatsapp : 012-6641604
 ( sebarang pertanyaan boleh dilakukan di whatsapp/sms sahaja , call tidak dilayan ya =) )
email : fara.libra@yahoo.com 

sesiapa nak kelihatan sihat dan cergas boleh ambik treenea sebagai supplement 

VCOA *TREENEA*

1 Botol = 60kapsul
 (boleh tahan selama sebulan untuk 1 botol , makan pagi sebiji dan malam sebiji 
, kalau makan 2 pagi dan 2 malam kena ambik 2 botol )

HARGA : RM45 (termasuk postage)

yang nak jadie agen pun boleh email atau whatsapp . modal sebesar rm150 , sekarang baru diturunkan , mungkin akan naik balik rm300 tapi tak tahu bile , :)

*********************************************************************************
 Sesiapa nak kulit putih bersih , atau ade masalah jerawat boleh try gune tabita skin care .

TABITA SKIN CARE 

Ade 2 set . 1 set reg (kecik) 1 set eks (besar)
beza antara set reg & set eks adelah cream siang/malam 
dalam 1 set too ade sabun , toner , cream siang dan cream malam . 

HARGA : RM320 (SET REG) / RM 360 (SET EKS)
 POSTAGE : RM10

ok itu sahaja , enjoy ya kalian semua ,

******************************************************

beli 1 botol rm40 + postage rm5 
2 botol rm80 sekali pos 
 3 botol rm120 sekali pos  siap ade hadiah comel menanti . :)



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Customer yang homel

semua csutomer yang aku dapat semua baik baik and comel itu , muahahhaa , *puji ikhlas taw* bile ade yang email tanye masalah dorang kan , semua pun email lembut2 siap puji puji ai lagi , hooiii kembang semangkuk laa aku nie kan , hahahahah :D
 dalam berbisnes nie belom lagi laaa dapat customer yang garang , kalau garang nie aku diam jew ta reply , hahahaha , tapi takde la macam too tak reply lansung kan , mesti reply tapi time dye da cool kew , mehh laa kite pujuk balik customer kan . 

ade yang tanye harge lepas too order , da set semua last last senyap terus jew , hmmm  nie biase berlaku agaknye , kalau agak agak customer too tanak aku bukak order untuk customer lain , tapi jangan laa u diam je , sedih ai dibuang bergitu , hahahha :D ini hover noookk .
 ade jugak tanye price jew tapi tak beli dengan aku too semua memang adat berbisnes kan , 

tapi aku happy jew bile customer happy , ye bile dorang suke aku lagi suke ,

sekarang ade promotion untuk treenea

beli 1 botol rm40 + postage rm5 
2 botol rm80 sekali pos 
 3 botol rm120 sekali pos  siap ade hadiah comel menanti . :)


*waahh kemain kau fara *


 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Saturday, 9 March 2013

I ♥ U SO MUCH !


♥  farah & hafeez 





Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 7 March 2013

Gelagat ahmad afiq aryan

lame tak post jejaka ahmad afiq aryan nie kan , haiss , kalau balik uma mil mesti akan cari dye dulu , hahahahah , tak pernah le penat nak layan orang , bukan main lagi taw keluar kegedikan time aunty and paksu dye datang too , ambooii , kuat godek nie abang ,abang tak godek pun kiteorang bagi je jangan risau , hahahaha , tapi nie lagi sebulan nak keluar adik , emm nanti kite tengok sape hensem , hahahaha 


suke sangat tengok dye ketawa senyum , ehh geram , rase nak ku picit bibbir itu , hahahah 


aksi depan camera 1 , dulu mase kecik takde pun tapi skrg da pandai ok , hover lagi too 


ini pun , muahahah , tak tahu kenapa gaya nie , padehal tengah baring menyusu , bukak camera ehh sempat taw abang nie , 


 helmet di vietnam mase fmly mil bercuti ke sane , ingatkan topi askar rupenye helmet ok , 

 awww ade sape sape nak kenal ? tara kuca tara kucaca , hahaha , ade macam p.ramlee tak ?


ok laa semua , abang ade kerja nie , abang nak jalan jalan nie , bye bye . 

ehh ade lagi satu gambar nie abang nak tunjuk  , 


serius ensem sangat abang mase nie , ahhahahahha






























amacam ade style tak ? :D  



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 5 March 2013

Berkelah di bukit belacan

rasenye cerite nie dah lama , tapi aku lupa nak cerite di sini , hahahah , ok sekarang cerite laa , kalau simpan pun  takde kenagan nanti , hehehhe , so dekat blog nanti boleh tengok balik kan , kowt2 anak aku nanti keluar2 pandai IT terus tengok blog mak dye , muahahahha :D

pagi too da call MIL ade pape plan tak , kalau takde nak ajak la pergi bukit belacan , sebabnye kalau tak mil and sil jew laa yang pergi , akukan kerja , so tak dapat la join , nie aku ade mase , cepat2 aku suruh en suami call , and yes , semua nak pergi ,
 sesekali dapat bercuti tepi sungai tengok pohon2 hijau nie adalah syok jugak dan segarkan minda yang asyik kerja jew perginye , 

bertolak pukul 2 petang , harapnye tak hujan sebab bukan nak mandi jew , tapi nak bakor bakor jugak , hehehe , mak tok (mil da siap siap kan nasi , ikan masin , sayur then ayam untuk di BBQ kan , wallaahh sedap gile kowt . dah mandi mandi too perut lapa makan pastoo mandi balik , suke ai mandi taw , 

 hidupkan api untuk bbq 

 aryan the master chef tecik , master chef tecik nie pun sibok nak hidupkan api

 en, suami master chef besar , muahhahaha 

               
ok sudah panggang , lepas tak agak agak gambar nie , ehh lepas laa , hahaha :D penat watermark nie

tadaaa yummyyy , letak je tak sampai bape minit semua nak makan , hahah lapa kate kau . 





 itu saja laa perkelahan kami , muahahhaha ,

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.