Tuesday, 14 May 2013

hye semua :)

rindu nak update blog , setelah sekian lama ku tinggalkan dye terkuntang kantingkan , hehehheh . mood nak update ade jew tapii biaselah kalau bahan tak cukup nie payah sikit , ohh masihkah ade orang ingat aku lagi nie ? masihkah blog aku nie wujud di kalangan korang , muahahahha , kalau tak ingat mahupun wujud  *sentap ai*

ok kena pendekkan cerite , sebab aku ade kerja nak kena buat nie , padehal nak layan movie  muhahahahha , pasal kerja ku akan ceritekan jugak kat mane menjadi pilihan hati dan yang ku pilih , harap bersabar laa dengan menunggu entry entry itu :p

dan ade yang tahu ye aku da berbadan dua , alhamdulilah terima kasih semua yang mendoakan , besok aku ade checkup kalau takde halangan aku akan update laa pasal my little one nie ye :) doakkan , mihmihmih ,
 yee jangan risau aku akan update macam mane aku dapat tahu yang aku preggy dan bertapa happynye kami terrutama sapa ? korang nak tahu ? hahahh tunggu nect entry jugak 
jeng jeng jeng , :p

wahh macamkan  banyak entry2 yang akan menyusulnye , ini harapan moga menjadie kenyataan . hehehehhe . 
ok daaa nanti kite sembang lagi :)

bye asalamuailaikum 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 23 April 2013

sesungguhnye rezeki ALLAH itu luas

Sebelom too aku nak mintak maaf le sebab tak berupdate , nak cite pasal baby pun *opppsss* hahaha belom besar lagi , tapi akan buat entry hal untuk itu ye :) . 
aku belom lagi start keje baru , masih kerja lama lagi tapi mood too da menjadi 50/50 laa sekarang nie , sampaikan aku tak tahu nak buat keputusan yang mane dah nie :( 

ook masalahnye sekarang tempat lama tak bagi berhenti :( , aku pulak da confirmkan dekat tempat baru , then tempat lama serta  merta bagi macam macam benefit taw , ohhh sungguh ku rase serba salah nie , sebelom nie memang aku ade cakap dekat bos yang aku rase sedih sikit nak tinggalkan tempat keje sekarang nie dengan gaji dan bonus yang sangat best bile bos bagi setiap tahun , 

mungkin kalau aku dah kerja dekat tempat baru aku takkan merase gaji dan bonus yang sama macam aku dapat dekat tempat lama , sesungguhnye jugak aku tak nak nampakkan yang aku lebih pentingkan gaji dan bonus .tapi aku cuma bandingkan , dan sekarang nie hidup memang sangat memerlukkan duit kan , lagi lagi kalau dah ade anak dan keluarga , 

kalau dekat tempat lama tak dapat nak merase cuti sabtu ahad dan balik awal , kalau dekat tempat baru aku akan merase balik awal dan dapat cuti sabtu ahad kan , sekarang nie aku mengadung , mungkin tempat lama akan bayar 2 bulan gaji mase aku beerpantang , mungkin jugak tempat baru takkan bayar 2 bulan gaji sebabkan aku baru lagi join cmpny dorang , 

compny sekarang aku berkerja compony besar compny baru aku tak sure dye macam mane ...
ohhh sekarang nie bos offer nak tranfer ke tempat lain yang membolehkan aku cuti weekend pulak , siap call office kalau ade kosong or nak pakai orang ,demi aku pulak too , ya allah terase sangat sangat dihargai bile bos tiba tiba buat semua nie dekat aku , syukur sangat , .

orang cakap payah sangat nak dapat offer dari bos , kalau dah dapat sila la grab sebelom  terlambat , huuuuuweaaaaaaaaaa sekarang aku memang lansung tak boleh nak berfikir dengan tenang , 
korang rase better aku kekal dekat tempat lama ? atau better aku teruskan dekat tempat baru untuk mencari pengalaman ? 

ye aku memang sayang sayang sangat nak tinggalkan tempat lama sebab ade bermacam macam memori manis dan pahit , tapiiiii aku buntu jugak nie 
aarrgghhhh some one helpp meee plessss

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 12 April 2013

Malu ai , ish , muahahhaahha

tadaa blog update , muahahhaah*tutup muke laju2*
amboii kemain korang , mane yang tahu aku tuuuttt too laju jew ye , hahahah 
thanks anyway pade yang wish , love u all laaa , 
bukan aku malas nak update *alasan selalu same *
aku serius takde mase and buzy , bulan nie last kat tempat lama :( sedih 
bulan depan dekat tempat keje baru , so ta tahu laa bile boleh update and cerite dekat orang ape yang terjadie , 

ape lagi erk nak cakap , emmmm
takde daa kowt , nie pun buzy and sakit pinggang adooiii , 
so ok laa bye bye yaa :)

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Saturday, 30 March 2013

lebih baik diam dari banyak bercakap !

bile banyak cakap payah la pulak , kang orang cakap kite nie nak poeekk peeek jew , bile pok pek je bukan benda yang baik tapi suke je menjatuhkan orang , kang bile tak selalu pokk peekk pulak ade orang cakap sombong , ta bertegur bla bla bla ,. 

mane satu yang kite patut buat ? sedangkan nak puaskan hati sendiri pun tercunggap cunggap apentah hati beribu manusia kan , buat ini tak kena itu tak kena , ape nak buat ? 
kebiasaanye manusia mesti ade sifat benci , kenape kena ade sebab sifat benci ? ok tak semua.
kadang2 manusia macam too , ade yang lebih kepada positif , semua kena saiko sendiri la ye , 

benci > banyak benda yang kite boleh benci dan orang lain boleh benci kite ,
 contoh kite ade lebih dari ape yang dye ade , itu pun boleh tercerumus dalam sifat benci , 
  bile kite tengok dye lebih , ataupun  kite lebih hasrat dengki akan muncul , bile lame lame perasaan benci pulak yang akan keluar , dan kalau tak kerana mulut orang lain pun takkan tahu kan dan takkan tiba tiba nak menbenci sama jugak , 

sebab too marilah kite menjaga hati mulut mata lidah semuanye , dan set dalam fikiran kite untuk lebih bersangka baik dan sentiase untuk berfikir positive , kena ade jugak fikiran negative tapi biarlah 20% sahaja untuk langkah berjaga jaga , 

ok nie noted / saiko untuk diri sendiri , 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 24 March 2013

Kite merancang , ALLAH yang menentukkan

Syukur alhamdulilah , aku dapat kerja baru , yeahhhh !! , hahahah rase tak tahu nak cakap macam mane , sebelom nie aku ade bagi tahu kan yang aku da kerja 3 tahun dekat viewnet (low yat) tapi sekarang tetap jugak dekat (low yat) tapi bahagian office dan compny lain , better sangat la dari sekarang , and now aku balik awal dari sekarang , dan boleh cuti same dengan en suami , heheheh.

en suami siap pesan lepas ni sila la bersilat dekat dapur too , muahahhaha , sebelom nie aku balik pukul 8 memang takde mase laa nak masak , yang akan masak nenek aku atau ibu (motherinlaw) dan aku memang tahu sampai rumah makanan siap jew , anak raja sangat kan , hahaha :D
inshallah la aku akan try untuk bersilat di dapur lepas nie , mungkin bagus jugak sebab aku tak suke sangat ke dapur melainkan kemas rumah too aku suke , hahaha , sebab masak nie makan mase sikit kan , ok lepas nie berubah slow slow . 

Ade yang tanye dah ade isi kew ? hehehhe , kite merancang allah yang menetukkan , sepanjang 3 bulan 2 hari da perkhawinan kami nie , belom lagi lah nampak bayang bayangnye , mungkin belom lagi rezeki kan , walaupun kite sebernanye nak sangat , tengok baby anak orang lain , sape tak sedih bile kite tak dapat merasai , dan sape yang ta nak merasai perut buncit yang dalamnye anak sendiri , sangat tersentuh , tapi ALLAH itu adil , dan aku anggap allah berikan rezeki lain nanti , inshallah , dan akhirnye ALLAH memang memberikannye , kerja baru aku nie la rezekinye  :)

sangat sangat bersyukur , aku dengan en suami pun faham each other , ape yang kite ade nie pun daa memang sangat sempurna , kalau katekan aku pregnant aku takkan dapat kerja yang baru nie jugak , so memang aku sangat sangat bersyukur dengan semua nie , terima ya allah , alhamdulilah.

rezeki allah takkan kite jangka , tapi dye memberikan mase yang sangat tepat , yang too selalu aku akan ingat , ok sekarang nie tengah berdebar nak hantar surat resign dekat bos , hahaha , takot dye tak bagi berhenti pun ade nie , tapi takkan dye tak bagi kan mesti bagi kan , ok jangan fikir negative , lest think positive . 

good luck fara  , wish u good luck at ur new job new compny new friend :)
29/5/2013 

*excited tapi berdeboooorrr . hahahha *

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 21 March 2013

Jom terjah Butik Amore dan shoping

morning semua ? masihkah morning nie ? hahahha ye aku di sini da 10 kali menguap sambil tuttup mulut , arrghh antok nie antok lew T____T
ok mane yang korang tahu sekarang nie aka ipar ku iaitu kak anis jual baju kurung pahang . kain sutera dan jugak cotton , aku pulak ? tolong tolong jew ? muahhahaha , tapi takpe sebab aku dah ramiskan semua baju baju itu *nak jugak kan *

ye bagi yang sangat cerewet nak memilih baju macam aku nie haaaa . ye aku memang sangat cerewet bukan sebab baju too panas ke ape , *kalau da duduk bawah mentari memang panas la ye * tapi sebab ukuran lengan yang panjang , tangan aku adelah panjang so kalau beli baju ready made memang akan nampak tergantung di situ , dan jenis aku pulak payah nak pilih jenis kain yang belom siap , macam kite pergi shoping jackel ke ape kan , kan semua kena beli kain dekat situ dah payah mane nak pilih sebab semua nampak sama and biase jew , kalau memang da siap sepasang terus nampak lawa la pulak ,. then 1 hal pulak nak upah orang pulak nak menjahitnye , adelah sangat susah jugak ye ,

so rasenye alang alang akak iparku da menjual baju kurung yang selesa sangat sesuai untuk aku tangan pun tak tergantung , baiklee aku beli jew dekat aka iparku , jimat mase , tak payah nak mencari orang upah untuk jahit , nanti raye terus sarung jew , yang tinggal last minit shoping tudung jew , haa sonang keje kan , settle baju kite tinggal baju lakik and anak anak jew . 

ok sekarang nie jom kite tengok baju baju yang lawa dan molek ini , memang sesuai untuk korang ,:)

 *ini ukuran baju ye , sebelom beli korang boleh check ukuran dulu *

Baju Kurung Pahang (sutera)


sutera 01

 SIZE AVAILABLE
S, M & L

 
 
 sutera 02 

 SIZE AVAILABLE
S, M & L

sutera 03

SIZE AVAILABLE
S, M & L

sutera 04

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 sutera 05

SIZE AVAILABLE
S, M & L
  
sutera 06

SIZE AVAILABLE
S, M & L

HARGE PEMBUKAAN RM 170 , SIAP ADE 5% DICS LAGI , SO APE LAGI 

  yang di atas nie semua sutera ye , tengok manik manik dye bukan main sampai ke bawah ok .
kain dye sangat sangat lembut dan ta panas , korang tengok pun tahu aku mencuba itu kan :)
segala pertanyaan korang boleh terus ke pages BUTIK AMORE , nanti aka ipar aku akan terus reply segala pertanyaan korang ok :)

ayukk kite sambung ke baju pahang bersulam manik jugak tapi yang nie bukan sutera tapi cotton , 



Baju Kurung Pahang (cotton)  

KP1

SIZE AVAILABLE
M

SOLD OUT
S & L
 
 
KP2

SIZE AVAILABLE
M
SOLD OUT
S & L

 KP3

SIZE AVAILABLE
S, M

 KP4

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP5

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP6

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 KP7

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP8

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 KP9

SIZE AVAILABLE
S, M & L
  
KP10  

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP11

SIZE AVAILABLE
S, M & L
 
  KP12

SIZE AVAILABLE
M
SOLD OUT
S & L

KP13

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 KP14

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP15

SIZE AVAILABLE
M
SOLD OUT
S & L
  
KP16

SIZE AVAILABLE
M

SOLD OUT
S & L

 KP17

SIZE AVAILABLE
S, M & L

KP18

SIZE AVAILABLE
S, M & L
 

KP19

SIZE AVAILABLE
S, M & L
 

 KP20

SIZE AVAILABLE
S, M & L

 HARGE PEMBUKAAN RM130 INI JUGAK ADE DISC 5% JUGAK 

Dari sutera sampai cotton semua aku pakai size M , sangat sesuai baju tak tergantung pun pakai , 
ok korang da rambang mata tak ? hahaha , aku try baju baju nie pun excited ok bile sarung jew setiap baju nie mesti akan cakap ahh lawa , ok nie lawa , arrghh ok nak beli lawa lawa lawa , 
hahahahha gila over tak ? biase perempuan memang gitu , so korang macam mane ? 

4 bulan lagi nak raye dah nie , kalau beli sebulan  sepasang tak pun sebulan dua pasang sampai mase raye nanti tengok tengok ehh tahun nie 10 pasang baju raya dapat  , wahh gitu meriah kan , baju warna warni lagi siap manik manik , :D

ok korang ape lagi , cepat cepat terjah dan  LIKES BUTIK AMORE  ok , 
sebelom stock habis ,  

TAAATAAAAAA KALIAN & HAPPY SHOPPING :)


 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 19 March 2013

pavlova punya pasal

hari too aku ade cerite kan entry pavlova yang mintak dekat en suami tak dapat too ken , hahahha , sentap taw , tapi cerite nie pun dah lame , bile check2 balik gambar laa kenape tak ku ceritekan cerite nie , ok sekarang mari cerite , 

malam too sampai nanges2 ok mintak pavlova tak dapat , ye bukan nanges tipu2 tapi betol2 , muahahahah , nie saje jew nak mengusik en suami kan , tapi takdelah nanges gila2 , ape gilo nak nanges malam2 , hahahah , nie kite kacau2 en suami je supaya dye ta boleh tido lalu akan
 menrealisasikan ape yang aku idamkan terus dapat , haa pandai tak permainan nie , hahahha . 

 besok too terus mencari pavlola , nak suruh aka iparku confirm tak sampai hati dengan perut besar dye too kan , so aku google lew , ape gune tenet 24 jam kalu , hahahahha , dorang cakap dekat ben's ade, so ke pavilion laa kite , yes memang ade bukan main suke aku kowt ., muahahah , saiko saiko . 

*ben's tak selalu ade , kalau kau lucky dapat laa pavlova too sebabnye kali kedua datang habis :'(*

i love u tayang , wahh kemain da dapat tayang tayang , cer kalau tak dapat , cer cer , hahah :D
 awww siap ade paper bag , kemain le taw , hahah , tak makan situ pun just tapau jew bawak balik 

mekasih tayang . *gedik taw* muahahha , pipi ku dasyatnye , tembabnye 

  ini laa pavlovanye , emm kemain taw sedap gila , hhahha , makan sambil tutup mata , en suami da 
 geleng jew kepala , bukan main binik dye nie , hahahaha 

kali kedua pergi lagi , tapi nie tak sampai tahap nak nak nak sangat la , so so jee , 
 kalau takde takpe , kalau ade lagi bagus  , hahaha , dah didik hati awal awal , vavavav bukan main ok didik hati too , hhahahha

tapi tapi takde , so takde la punah harapan aku ken , sebab da didik hati katenye , hahahahha :D
 then ajak en suami jalan jalan dekat tempat jepun , ade satu kedai jepun dalam pavilion too , tengok tengok la ape yang menarik . 

 tak sempat balik rumah , terus da bawak binik dye jalan jalan , heheh , tayang u taw , 

 kemain happy muke too walaupun tak dapat pavlova , janji bawak jalan jalan laaa , 

niew kedai jepun , nama dye ape ntah lupe , tapi dalam too semua cute2 , korang tahu la jepun macam mane kan , rumah dye pun lawa jew , comel jew , tang baju too siap ade cover lagi untuk setiap baju ,  memang bagus , semua item dalam nie rm5

ini laa yang kami boronng , hahahha , siap semua bagai , 

and last sekali bak kate en suami . " tak dapat pavlova janji dapat lain erk " 
muahahhahaha . biase la takkan nak bawak balik tangan kosong penat jew kite jalan jalan 1 pavilion nie taw , 



 taaaaadaaaaa , muahahahhahahha , janji ade laa pade takde ken , hahahah

ok hari nie rajin pulak update sebab my reader atau pembaca blog yang tegar bising kenape malas update blog , hhihihi ,. sape lagi kalau tak lakik sendiri kan , 
ok  kite dah update nie ,. fuuuhhh penat , upah erk ? hehehhehehhe

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.