Tuesday, 26 February 2013

ku kesepian lalallalalala

kesepian ? hahahha , takde la kesepian mane pun , en suami sentiase ade, tayah tunggu sepi la dye mesti datang punye time aku sepi ke tak sepi . hahahahha , 
aku ingat tahun nie nak bercuti berdua bersama en suami , tapi tak sure laa tengah bulan ke ape , tak sure jugak jadie ke tidak , hohoho , tapi tapi i need vacation ,pulau redangpulau perhentian dua pulau too macam best , tengah buat research jugak , sambil too nak ambik my photographer untuk buat pre honeymoon , hahahah , over tak plan aku ? ye nie plan jew kalau tak jadi , jom berangan , hahaha :D 

ehh ape aku nak cerite haa ? addoii da lupe da , hahahha , too la banyak makan semut sangat nie , 
haa aku nak cari korset nie , ade tak sesiapa tahu ? aku ade tanya aka ipar ku , tapi dye jual PB laaa ,sape nak beli boleh tanye dekat blog dye , tapi harge tanjat ai taw , hahahahha ,. ye ku tak mampu nak beli , siapa nak harge boleh tanye  ye . kalau boleh aku nak yang murah sikit laa , dan tak panas ye too penting , sebab nak kena pakai 8 jam kan , aku bukan nak slim macam kerengga haa , hahaha , just nak naikkan isi isi lemak jew , terutama kat bahagian perut nie , da tepuk perut nie pun dye tak masuk masuk gak kedalam . ahhahahahaha , ok tak lawak , dan selalu senak and sakit dekat bawah perut , too yang kadang kadang tak tahan sakitnye ,

dah la malam tadie aku lapar , tak dapat pavlova too satu hal , :( lepas too aku request la nak makan  meegi ,, huwaaaa pun tak dapat jugak , en suami malas nak layan ., yela dah tengah malam melantak sape nak layan , so menangis laa kau disitu terus tido , hahahahha . nie sape yang makan sebernanye pun tak tahu , mungkin en,P nak datang too yang dye request macam macam , haisss ,

ehh ok laa ek , hahahah bye , 

fara 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 25 February 2013

Dah berape hari sangat teringin

tapii kan tapi , hurmmmmmn :(


huawaaaaa u is kijam kijam kijam kijam , 

takpelaa biarkan ku telan telan jew air liur ini , 

ok laa nak sambung nanges , 

huuuuuuuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'(

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

omong omong kosong

kosong kosong kosong , hahahah , takde ape yang nak diceritekan , semua kisah aku dah cerite . ape lagi selain marilah kite berborak , muahahah , ok pade yang selalu email / whatsapp aku tanye price untuk treenea and tabita , aku akan buat sticky post dekat blog aku nanti , so senang korang nak check price , kadang kadang korang email lambat baru aku nak reply , sebab tak keperasanan email masuk , hehehhe , ampun maaf dipinta yaa , 

kalau start kerja memang laa takde benda nak cerite melainkan aku cuti atau bercuti , confirm ade jew ceritenye , tapi nie pergi kerja balik kerja , same macam laki ku jugak so ape jew nak buat , balik rumah makan tido , takkan too pun nak cerite , over pulak orang cakap kang , hahahah . 
 ramai yang ajak join segemen korang , aku memang nak sangat join , tapi bagila ku mase ye , memang sampai satu mase akan ku timbulkan di situ , hahahahha ,. 

ohhh yeee . sebelom too jap erk , check ade tak gambar dalam fown aku , ..
 pffftt gambar semua dalam fown en suami , so maaf takde gambar jugak untuk ari nie , muahahah  aternye omong omong kosong kan , semalam en suami ajak makan dekat sg wang , makan yaku , korang pernah dengar tak ? gila sedap tapi tak selalu la makan , sebulan sekali mesti pergi , untuk hilangkan tension atau kongsi masalah , cehh macam kat rumah tak boleh kan , 

ehh ok laaa , makin merapu pulak kan , hahahahha , bye . 

fara

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 24 February 2013

cuti cuti CNY nie , ape plan

untung sangat tahun nie kan , CNY jatuh hari ahad so hari sabtu mesti akan cuti sebab cina nak makan besar ,  pade yang memang cuti sabtu ahad , memang tak sangat la terase , tapi yang tak cuti sabtu ahad tiba tiba dapat cuti , memang sangat terase ! hahahahah , 
lepas too bersambung sampai isnin selase tapi aku is lucky sambung sampai rabu hheheheh .
ke korang pun same ? ppffftt

ok daa berape minggu CNY aku baru nak habiskan entry jalan jalan , itu sudah lumrah aku berblog ye , hehheheh harap korang mengerti , ni baru la rajin aku nak update , kalau tak seminggu sekali aku update , hahahhaa , so kemanakah korang bercuti bersama kawan kawan , anak anak , fmly ? 
 aku seperti tahun tahun yang lepas mesti balik muar untuk berjumpe ibunda ku , lepas majlis kawin pun dye da booking kiteorang balik nanti CNY , memang kiteorang pun nak balik sebab dekat sane di manja oleh mama , hahahha , makan sane semua sedap sedap sedap . 

memang tak banyak jalan pun melainkan makan makan dan makan , lepas too tido , lepas too pergi spa , lepas too mancing , itu en suami laa pergi ikut papa , aku tak kuase rela ku tido jew kat rumah ,. hahahahha , 
first day dekat sane tak buat pape , tapi tiba tiba mama kate , 
" kak ade spa baru la , jom ke spa ?'' 
wahh hahaha , aku memang suke jew , memang aku and mama boleh geng , suke sangat nak ke spa ,
terus mama call set appoiment .
 tangga spa  pun nak tangkap , hahahahha

bahagian dalam spa , kecik jew tapi wangi selesa and fresh sangat bile masuk , dengan alunan muzik dye *gambar take by fone memang gini *
 
 belah kanan spa , barang barang untuk di jual , tapi aku memang tak beli pun , datang nak manjakan badan jew . 

katil spa , sangat seronok , dye urut pun sedap , rase nak tido , ye suasana dalam too rase macam dekat bali , haiss rase nak ke bali lagi jew , hahahah :D

aku dengan mama ambik aroma terapy , sorang rm40 untuk 1 jam , 
murahkan , ye sangat murah dekat k.l rm40 setengah jam jew taw , itupun urut kaki jew , bukan 1 badan . lepas nie kalau balik muar memang suruh mama set appoiment , nak pergi lagi , hehehhe

 lepas balik spa hujan turun , ohh syoknye sejuk , tiba2 papa bawak durian pulak , terus makan sambil menikmati hujan yang turun , cehhh , hahahha

dan sepanjang 3 hari 2 malam kat sane ape yang kiteorang lakik binik buat ? hahahah ini semua mama dengan papa punya pasal taw . 

 makan makan dan makan , ini nasi briyani , kawan papa ajak makan , kalau kiteorang balik mesti ade rezeki nak makan rumah dye , sebab sedap sangat dye masak . 

 beras panjang panjang , hahah , dye jugak yang masak  time wedding aku , memang semua orang puji lauk nasi semua sedap & terbaik , hikhikhik 

setiap malam ,mesti lepak minum teh tarik roti tisu , haiii sedappnye 

 tertelan air liur aku tengok ketam nie , aarrghhhh , ketam masak lemak , bangun bangun dah siap , waahhlaaahhh , thanks mama  u

makan goreng goreng dekat tanjung emas , ini second trip ye baru aku dan nak tangkap gambar , yang firts trip laju jew habis , hahaha , dengan rojak lagi , ABC lagi , hadooii . 

memang kalau duduk rumah mama kalau tak naik 3kg memang tak sah , mama suke betol bawak kiteorang makan , balik jew mesti ade port yang best nak makan ,
apis teringin nak makan ikan bakar umbai ,cakap jew la nak makan ape , mama mesti JOM jew ,. 

ikan bakar , butter prawn , udang tepung , cakap je bile lapa , memang mase too terus start enjin , 

lepas makan kat umbai terus pulak makan buah berangan 

 dan gambar kami berdua

 ohhh peace , hehehhe

 balik jew k.l , pergi rumah MIL ,MIL pulak baru balik terengganu dengan aka iparku.
 haiss dapat pulak makan kopok lekor ganu and kopi 434 muar , memang meletop la perginye kan , 

kalau bercuti nie memang asyik nak makan jew laa , kiteorang pun tak faham sebernanye , hahahah . yela makan makan makan , lepas too tidur , lepas too bangun makan , itu la laki bini punye rutin kalau tak keje , hahahah . 

fara

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Saturday, 23 February 2013

Dinner 2013 with Viewnet team

kejap jew mase berlalu da 3 tahun aku berkerja dekat viewnet,  sebelom nie kalau aku kerja confirm setahun berhenti , kerja sini pulak , kang benti lagi , tapi bile masuk kat viewnet nie aku takde rase nak berhenti , rase best , rase selesa , tak rase serabut , tapi kalau dekat viewnet nie tak boleh laa suke suki nak cuti sabtu ahad atau public holiday , melainkan apply leave laa kan , kalau dulu sebelom kawin aku ok jew , takde masalah pun nak kerja sabtu ahad and public holiday , tapi lepas kawin nie rase agak susah laa pulak bile aku tak dapat cuti sabtu ahad melainkan kena tanya team atau bos , yela da kate en suami sabtu ahad cuti , bile aku kerja dye kesepian , sedih jew tengok , muahahah , kalau aku ade confirm ade jew benda nak buat , 

bukan tak cari kerja lain , da cari daa dah dapat pun siap suruh pergi interview , aku memang nak asalkan boleh cuti dengan en suami kan , too pun dah cukup mengembirakan daa , tapi yang tak baginye pulak korang tahu sape ? ye en suami , i is frust taw , hahaha , 
bukan tak bagi ape , kat viewnet  aku kerja kebanyakan nye cina , kalau melayu boleh dikira sangat berapa orangnye . too yang en suami ok jew , sebab dye takot kalau aku tukar tempat kerja yang dipenuhi melayu dan kawan kawan sendiri , nanti orang akan tahu peruik nasi aku . kalau gado atau iri hati too pun belom termasuk lagi , ini aku cakap kalau laa , tapi aku rase kalau kite baik dengan semua orang , will be ok laa kan , tapi kalau orang too yang tak boleh nak baik dengan kite itu masalah dye la kan , kite senyum  jew , ceeh , hahahha

so kesimpulanye , jangan derhaka cakap suami ye , suami kate kerja kite kerja , aku pun takde masalah , selalu sedapkan hati myb akan dapat kerja yang lagi bagus and better , atau aku akan naik ke office kalau bos aku is baaaaeekkkk hatii ,'' bossss how are u ? " 
muahahhah macam bos bace blog aku nie kan , ceehh . 
ohhh cukup laa nak cerite pasal dinner aku da melalut panjang lebar pulak kan , 

setiap tahun viewnet akan buat dinner sebelom raya cina . so da 4 kali aku mesti akan pergi dinner , rugi tak pergi , dapat ang paw satu hal , dapat lucky draw lagi . rugi habis laa kalau duduk rumah jew kan .tahun nie tema adelah merah . mak merah laa aku tahun nie , hahahah , baju memang da siap cari daa , pereka design of course en suami , dye yang akan pilih baju ape yang sesuai dengan aku , aku just bagi tahu jew aku nak style macam mane , heheheh mesti puji lebih dye yang bayarnye , kahkahkah :D



dari atas ke bawak red , ye mak merah untuk satu hari , hehehe 


sebelom keluar moh le mintak en suami tolong tangkap kan aksi aksi yang hover nie , :D

 ohhh merahhh , 

cukup laa , asal tepek gambar jew , confirm gambar aku yang dipenuhi di blog ini , hahahah , yela da kate kite punye blog kan , hehehhe :D
dinner start pukul 8 . tapi aku sampai sane nak dekat pukul 8 . al maklum laa vvvip kan , hahahha , en suami pulak tak dapat hantar , drive sendiri laa kite , sob sob sob 

 our viewnet staff , in red 


 jejaka melayu , kahakhakha

 amboi pakcik bukan main too , 

tahu tak nie ape ? ying sang kowt namanye , setiap raya cina mesti ade , 
   duduk bawah meja yang lampunye merah , terus semua pun nampak merah , addoiii

 huat arr !!! . ehhh macam too erk ? hahahah

 ini sedap sedappppp

ini sup , ade campur telur , tapi aku tak makan , tak boleh lalu tekak , 


 ayam masak ape ntah , hish sedapnye 

ikan , masak halia gitu , tapi isi dye freshnye , sedapp 


 butter prawn ,. hoii ini sedap sangat

nasi ? memang tak sentuh , hahahahha , nasi last kowt datang , acaner nak makan ?


sayur campur kowt , hahah , main letak jew caption ape , aku pun ta makan nie , kenyang daa

 last sekali manisan , memang sedap , macam lai ci kang , nyummy , sejuk jew tekak , 


 masing masing da kenyang , nak stanby lucky draw pulak , huhuh , nak tahu aku dapat ape ? hahahahha , kite cerite jejaka nie semua dapat ape dulu ye , yang belah kiri too dapat speaker , yang sebelah dye pulak galaxy note 2 . woii tukar mirul , muahahah ,  yang sebelah amirul pulak tak dapat pape , takpe pakcik tahun depan mesti dapat taw , yang last kali belah kanan dapat speaker comel , hehhe , suke , sebab pakcik memang suke dengar lagu , tengok la too ,earfown tetap tak lari dari telinga dye . 


nak tengok aku pulak dapat ape ? hahahhahaha 

ade orang kesah pulak , hehehhe

yela tahun lepas tak dapat so tahun nie harapnye dapat 

dan akhirnye aku dapat , hehehehhe 

sooo nak tengokkk

steadyy yaaaaaa 













 yeahh aku dapat ipod touch , hahahha , tapi tak bergune pun , simpan jew dalam box , yela aku pun da pakai benda yang same , tapi yang boleh call laa , so semua function adelah same , 
apekah  nak buat dengan ipod touch nie ,. kite simpan jew buat pekasam , hahahha 


btw thanks bos , walaupun saya mengharapkan tv too , tapi tak dapat . hahahha , janji saya dapat jugak ipod touch nie pade balik dalam perasaan kuciwa , hehhehe , alhamdulilah ,

ok tak sabar nak dinner lagi tahun depan , hahahahha , tak sabar nak dinner ke bonus nie ? 
hehehehhhe :D 


fara




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 22 February 2013

2 Months aniversary ♥

alhamdulilah , 2 bulan sudah usia perkhawinan kami ,
hari nie 22/02/2013 , kiteorang nikah lebih kurang tarikh nie tapi 22/12/2012
 ye baru 2 bulan apelah sangat nak update nye kan , tapi bukan macam too , bagi yang baru berkawin nie , terase macam best , setipp hari nak hitung hari , bile laa nak sebulan nie , bile laa nak 2 bulan nie , bukan poyo ye , hahahha
 da setahun nanti comfirm, dah takde kira bulan nie bape bulan bulan depan baper bulan , 
confirm akan ingat tahun nie da bape tahun , 

mase bulan pertama susah sikit la nak serasi , yela tak pernah duduk sekali kan , so merajok , bergado itu adat la , tapi bile da baik perangai masing masing makin manja kowt , tapi en suami lagi manjenye , hahahha T____T , 
kalau part baju aku faham sangat en suami tak suke baju berkedut , walaupun t-shirt mesti nak gosok bagi licin , pfffftttt , ingat aku rajin ? ohhh semestinye tidak . hahahahha , tak kuase ok nak gosok setiap hari , kalau dulu mase bujang pun aku tak gosok taw , hehehhe ,kalau lipat pun aku malas jugak , tapi kalau da banyak kite lipat jew la , :D  skrg part baju memang makin senang , sebab aku gunekan kuase yang ade , hahahha , 

kalau da basuh baju lepas masuk washing machine aku terus hanger , daa too tayah lipat terus jew masuk dalam almari , takde la berkedut kan , dan tak perlu lipat , hahaha , gila pemalas . 
 kalau bab makan pulak , kiteorang tak suke makan berulang , kalau aku tak kerja , aku akan masak untuk petang , then kalau tiba tiba malam too lapa kiteorang akan cari makan kat luar , atau pun mengoreng some thing , hahahah , kami bukan membazir ye , kadang kadang lauk petang da habis , so malam takde la makanan , T______T

en suami sekarang rajin menolong , mungkin tahu isterinye penat kan , heheheh , so lepas makan biase dye akan cuci pinggan , aku akan sapu , atau dye akan sapu aku akan cuci pinggan , sidai baju pun same , aku akan sangkut baju yang tak memerlukan hanger , dye pulak akan hangerkan baju mane yang baju perlu di hanger , semua buat bersama , so aku tak tarase telalu beban dan berat , tak payah di suruh , masing masing tahu ape perlu buat , lega ,

perubahan demi perubahan , slow slow kite lengkapkan , ape yang tak suke kite luahkan , 
masuk bulan ke 2 memang lebih bagus dan bertambah baik , takde nak gado selalu bermasam muke , selalu amalkan give and take dan zero ego antara kami , * cehh bukan main kau fara , hahaha *
dan alhamdulilah moga mogahan selamanye kami akan rase kehangatan , kegembiraan , kebahagian hingga akhirnye . :)

kamu penat ku ade untuk sentiase buat mu tersenyum ,
 dan kite akan sentiase tersenyum walaupun pahit manis kite lalui bersama

Happy 2 months aniversary sayang ,
i love u so much 
terima kasih kerana kau selalu menjadi imam ku , 
selalu memahami isi hati ku ,
selalu memberikan ku kekuatan , dan selalu memberikan ku semangat yang baru , 
tidak bisa ku ungkapkan dengan kata kata , 
  tapi ketahui la yang ku sememangnye ade kamu seorang selamanye . 



*pengsan tak korang bace ? muahahah *


fara

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

kanak kanak rebina di cameron hingland :D

da bersedia kah korang nak tengok kanak kanak rebina ini beraksi ? hahahah
ok takde la banyak sangat gambarnye , sekadar untuk menghiburkan hati korang kan , tapi kalau hati korang da terhibur tiba2 tengok gambar aku terus spoil , ampun maaf laa , saya kanak kanak yang homel , too je anda perlu tahu , hahahahha *matikla perasan habis *

 saya mau turun ke bawah . menjadi kanak kanak , bermain bersama daun daun kehijauan ., 

" Cameron valley tea "
mase ni bukan lagi di atas , tapi nie di bawah ladang teh , singgah dekat sini kejap dan terus balik ke k.l , dan tak minum or makan pun , kat sini pun ade cafe jugak . 
emmm tapi saadd , tak puas rasenye , memandangkan poket da kempis , ye mari la hati marila kite membawa diri pulang . 

tapi sebelom balik , mari la menghiburkan hati dulu , :D

ready ? ohhhh not ? 

muahahhahaha , tak kelakar pun !

 berdesup nak turun ke bawah , yeahhhhh !!


 sini sini , smile :)

jika diberikan ku peluang , rase nak baring atas daun teh itu , muahaha 

pokok yang sempui sempui halus , eehh yeke ? 

muke sangat penat , tapi ku mampu tersenyum 

dan lagi lagi lagi , :)

bersama sang suami ku , 

kali nie taknak la gambar aku sajo , korang pun muak bosan kan , heheheh , ok marilaa kite letak gambar berdua bersama suami ku ,. 

 muke suami gila penat , lepas too da tukar baju , geram saya , tapi saya tetap tak mengalah , pakse jugak dye pose ape gaya sekali pun , hehehhe 

 ohhh dye pun nak join jadie kanak kanak rebina ye , muahahahha , 

 saya jugak tanak kalah ok uuntuk join menjadie kanak kanak rebina bersama mu sayang .

 hahaha , gangnam style ? weehoooo

 cukup laa saya tanak gangnam style , tapi ayu style , hahahaaa :D

 ok da penat daaa , jom jom sayang , kite balik . 

dan tak lupaaa ?


ape yang tak lupa ? 

gambar kami berdua mesti ade untuk ending entry ini , 

adekah semua da bersedia , 

ok bersedia untuk tutup muke dengan tangan . 

haaa ok malu laa pulak nak tunjuk T____T


ehhh jangan jangan  


jangan scroll bawah dulu , kesabaran adelah penting , muahahhahahah


 ok laaa cukup yeeee ,. hehehehhe








 i  u sayang , and i know u  me tooo , thanks sebab bawak jalan jalan , walaupun penat mencari jalan , kamu gagahkan jugak untuk kite sampai ke atas nie , ke cameron hingland nie , tempat yang sangat jauh , 3 jam pergi 3 jam balik , sampai kamu muntah , oppssss , hehehehhe , ini boleh dicategory kan pre honeymoon yang enjoy taw ,

    i really enjoy happy with u ,   
   and i love love love love more much sayang 

ok rase nak nangis pulak , hikhikhik , tak boleh lansung nak kawal perasaan , :D


  fara
  

 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.