Tuesday, 27 November 2012

pendakap gigi atau dikenali braces

Ramai da pakai braces nie kan , aku bukan baru pakai tapi da pernah pakai ,
tapi sebelom nie aku bukak sebab doc dye adela sangat kedekut dan amat sakit , 
ta manjer lasung , hahaha , *nak yang manjer je kan 
so aku bukak balik lagipun sangat lame gigi aku nak menawan *pfhhuuuhh
membe aku baru pakai 3 bulan da lawa da gigi dye , 
tapi dye buat dekat klinik lain , 
aku nie yang da pakai bertaun ta masuk masuk lagi , kesian gigi aku.
so disebabkan terase gatal diri ini dan terase mau sangat pakai balik 
sampai kan aku termimpi mimpi kononye da pakai *parah sangat 
so aku ambik keputusan untuk buat , hahaha 

mule  mule takot nak bagitahu en tunang , kan da nak kawin ,
 aku lagi membazirkan diri untuk buat braces nie 
tapi nak buat macam mane sampai da termimpi nie , kena la buat * alasan kahkah
diam diam aku pergi klinik semua , ade la aku hint2 sikit yang aku nak buat braces 
tapi dye tak bagi * i da agak da u * tapi ade aku dengar ? no no no !hahah
 lame lame en tunang redha jew la , nak buat macam mane ?
 sesekali kena penuhi kan kehendak , HAHAH
tapi lelaki nie cepat redho dengan tunang/bakal isteri/isteri dye , HAHAH
mule mule orang perempuan jew yang takot sampaikan tido tak lena mandi tak basah nak bagi tahu si tunang/bakal suami/suami 
tapi bile dye dah dapat tahun dan redho  pehh perasaan lega too mengilalahkan  ,
 lagi dye puji wahh lagi boleh buat lagi lepas nie ! oppss ! hahaha :D
tapi kite pun kena la jugak ambik hati dye balik ,too pandai2 laa korang fikir 
ini bukan tips ye , hahahha :D

semalam adelah apoiment aku untuk memakai braces di klinik DR ZARIN . 
tempat kawan aku buat jugak , gila ramai orang , 3 kali aku pergi 3 kali full 
then las sekali aku datang sebelom jam 9:00 am .
itu pun mmg da ramai sangat tunggu sebelom klinik too bukak lagi ,



sape yang first time nak buat braces di klinik dr zarin nie ,
kena datang awal dalam pukul 9:00 am sampai 10:00 am SAHAJA ,
lepas too memang dye tak akan terima da , sebab memang full giler ,

aku pergi pukul 9:00 am doc masuk pukul 10:am
satu jam da nak tunggu , then dye akan panggil mane yang da pakai brces cume nak ketatkan ajew .
baru la turn aku , then dye akan buat acuan gigi dan jugak xray gigi ,

acuan gigi dan xray : rm250

yang lain aku akan share di next entry ye :) da terlalu panjang entry kali ini , takot korang tanak baca
mak #sentap !
hahahah . 







Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 26 November 2012

jangan sesekali berputus asa

Nasihat pade diri aku jugak , 
aku memang kadang kadang cepat putus ase , tapi takde la menampakkan aku adelah putus ase *cehh
kalau aku rase give up aku akan selalu cakap dekat diri sendiri , 
bertahan sikit je lagi , buat ape nak putus ase , 
relax kan diri dan jangan fikir benda yang rase membuatkan kita give up ,  
dan akhirnye bile kite try tak berputus ase , hasilnye amat menakjubkan , 

betol la orang cakap kesabaran adelah penting , 
dugaan memberikan kite dewasa dan mengajar kite erti kehidupan
kalau katekan benda itu terjadie pada diri kite satu hari nanti 
kite memerlukan kesabaran dan bersedia menghadapi dugaan , :)

ayat pun da kelam kabut , terase tak feel , HAHAH 

hari nie ade appoinment , tapi kite tanak cerite dulu *kita ?
da siap segala baru la aku cerite kat korang , banyak sebernanye , tapi aku tapis tapis dulu 
ye itu jugak memerlukan kesabaran . hahaha
ade yang mintak kongsikan persiapan aku nak kawin semua , 
tapi too pun aku kena tapis jugak dulu , jangan risau aku da sediakan bahan , 
tinggal nak share jew nanti dengan korang .
harap kesabaran korang adelah kuat yeah ! HAHA

.

sekarang musim durian ,. sekejap je rase ,
sebelom raya too bapak aku dah datang niaga , tapi belom tahun depan da jatuh lagi durian , 
hari hari makan durian dah naik jemu aku ,
bila tengok gambar nie aku rase nak makan lagi  , 
sedapnye  kuning berlemak bercream disukai ramai , hahahha


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 23 November 2012

Rezeki jumaat :)

lame rasenye aku ta pernah jenguk Nuffnang
macam malas jew kan nak usha usha *cover line  kahkah 
tiba tiba hari nie aik macam sikit da naik , hehehhe
syukur alhamdulilah , baik sungguh hati mu nuffnang
lain kali singgah la lagi , bagi hadiah kawin ke .hahahah
itew nak tawin nie *kita nak kawin nie :D


see 11 nov 2012 taw dye masuk , skrg da 23 nov 2012 kowt , 
betol ape yang ku katekan mmg lame tidak ku jenguk nuffnang , hehehhe :D
CTR aku pun ade yang 5 star kalau ta semua pun 3 star jew , 
terima kasih kat korang yang selalu singgah dan tinggalkan comment , 
sayang korang sangat sangat  *ehhhh



ade yang cakap burung comel too menghalang korang nak bace kan , sory aku da lupe mane nak remove laaa :( , kalau dye kacau korang scroll jew atas bawah , takpe dye jinak , 
hahaha :D

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 22 November 2012

Keluar bersama , ketawa bersama, bermanje pun bersama setelah sekian lama , jejak kasih !

ngeh ngeh ngeh , gila tajuk tak menahan , da la tak menahan panjang pulak too , 
ade aku kesah ? hahahha . 
semalam kami kami gadis2 aww setelah lame tak berjumpa ,
dekat 8 tahun aku rase kiteorang tak berjumpe , gila lame , 
bila da jumpe too ape lagi ,

 ingat kan da berubah oo tidak dorang masih sengal macam dulu ,
HAHAH , 
rase tak puas jumpe korang semalam , rase nak jumpe lagi , 
tapi semua buzy sambung belaja , so cuti dorang pun tak sure bile , 
time aku nak kawin nie la baru jumpe kan , nanti aku da kawin macam mane ? HAHAH . 
korang relax benda boleh settle , HAHAHA , ehem ehem *angkat kening kat en tunang*

mase nak keluar too tengok en tunang risau jew , aku pun rase sedih pun ade ,
 jarang keluar dengan kawan  , bila nak keluar dengan kawan tanpa en tunang terus sedih , perlukah ?
HAHHA , tapi takpe aku da plan baik untuk en tunang nanti , sabar ye wahai kekanda ku ! T___T

kiteorang janji keluar pukul 7:30pm . tapi janji melayu mesti ta di tepati , kahkahkah ,
kebetulan makcik tukang urut too datang , harusla aku nak berurut dulu ,
aku mesti akan urut sebulan sekali  pun jadie la , kalau ta berat dye macam kau pikul orang .
siap urut pukul 7:00pm . sorang semua da whatsapp aku , mesej , call , tanya jadie keluar ke tak ni ,
hahahah , takot korang kan , siap semua call tak menahan , heheh ,
biaselaa aku kan suke buat gempak bagi korang cuak , baru ade feel nak keluar, :D


*gambar adelah super banyak T______T*



jalan cerita dimulai dengan gambar aku dulu , hahah , sangat selesa pakai swal yang dikongsi tunjuk ajar  oleh  kak sepet , takde setiap kali aku nak betolkan , da la aku nak main bowling , 

aku . rehan , eida , ain 

yang bela kiri jangan kacau , jalan bla kanan sila laa , hahahha :D
tak dirancang pun nak duduk macam nie , pandai korang ambik tempat taw , 
dalam kereta da kecoh , inikan kat bowling , pengsan taw , fenat mak nak jaga *feeling mak mak , 



 aku bersama kau , kau bersama dye , dye bersama kamu , *motip 

sampai midvalley adelah jam 8:30pm . semua nak berjalan tapi tak tahu jalan , pengsan aku taw , 
aku da cuak semua menghala ke bangsar , ke sunway , yang dorang semua bantai gelak bergosip , 
hooii berderau jantung , kalau sampai ke tempat lain , pengsan aku taw , 
ai nak kawin tapi dibawak larik oleh gadis gadis ku , tsk tsk tsk :D

 semua ceria bagus ikowt tema , HAHAH , siang siang aku da pesan sila pakai baju yang ceria hokey ,
bertindak mengikut arahan :D

me and rehan . aku sorang pakai skirt . tape sebab aku kan mesti nak hover dari korang , hahahha

semua tengah takot , ye sebab aku kan power no 1 di situ , hahah 
sape kalah kena belanjer makan , :D

 first round :D tengok sape no 1 itteww

 no 2 adelah seri , aku buat buat kalah je ! hahahah 




gadis gadis , yang tengah itu *malas cakap la . hahahha :D *





 blur kejap otak aku nie , takde idea nak letak caption apa , hahahha
tape la aku tepek gambar jew , korang suke jew kan ,
hhehehehe




 malam too semua perut da lapa , penat pun ye jugak ,
baru bape jam kowt keluar , ini la padahnye kalau lame tak berjalan ,
hahahha , gambar makanan takde la , muntah pulak korang kang tengok gambar aku yang super banyak nie , aku pun penat weh nak watermak satu persatu , pengsan kejap
so itu laa dye , jejak kasih , lepas nie nak pergi dating la , lame tak dating nie dengan en,tunang
, sementara kami masing2 bujang , hahahahha , :D

friend love u all , thanks yep sudi lepak keluar gelak bermanje bersama ,
nanti ade mase mari kite keluar lagi ,
lepas aku kawin la alamatnye kan ,
taaaaaaapiiiiiiii
jangan risau pandai la aku ambik hati en tunang nanti , *ehh mase too dah en suami HAHAH*

makin hari makin dekat , 32 hari lagi ,

fuuhh semangat , kaki ku gementar ,








Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Makan makan bersama nenek & shamila

cerita tak laa lame sangat , tapi ok jew nak cerita , 
heheheh , tape kite penuh kan gambar di blog , gambar dalam fone aku gila banyak , 
tak tahu nak sumbat kat mane da , lebih seribu pic , OMG !! 

sebelom sepupu aku too balik usim , ajak la dye pergi makan , 
biase kat hostel dye , dye cakap tak sempat makan sebab buzy study , 
tuu yang balik rumah nak makan je kerjanye taw , 
nenek pun aku  bawak jugak , tak best pulak biarkan sorang2 kan , 
lagi pun lama ta bawak nenek jalan jalan ,

 nenek sekarang yang makin sihat , banyak hati senang , 

 sepupu ku yang pemalu , aww ,
 dulu dye pemalu tapi sekarang dye da boleh masuk raja lawak da aku rase .
asyuik nak loya buruk dan aku la jadie mangse selalu terkono !

nasi ladna , aku tak penah dengar , selalu makan kuey teow ladna
so agak jakun kejap , ish ish ish

 aku punya , nasi pataya jew , ye ye mintak menu ,
 kesian hakaj too , las las order tadelah mengagumkan pung ! hehehe

nenek order mee goreng tapi sampai macam mee hailam , 
ta faham saya , bila tanya dye cakap mee goreng dye memang macam too , ok baikla 

sepupu aku nie ade satu masalah , bile tangkap gambar mata tertutup sekali , 
ehh kanpe nie ? hahah , ke  sebab fmly kite mmg mata sepet ? hahahha
tapi bukan kak sepet yee :D

cubaan pertama , hahah :D

cubaan kedua . kehkehkehkeh :D
dua dua tutup mata , kenapa kah ?

cubaan ketiga , akhirnye , hahahha :D

 dan ayu di situ ,
tak boleh tahan asyik gelak jew , amboi nenek over taw . 
itu sahaja di malam hari ku bersama nenek dan sepupu ku makan makan !  :)



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 20 November 2012

Bila takot nak jumppe doc ~~

Aku tidak le takot nak jumpe doc ,. memang suke saja , hahaha , dapat mc kan , seronok lew 
tapi semalam sepupu aku ade kat rumah , 
da 5 hari ade dekat rumah , 
sepatutnye ahad da antar dye balik USIM , 
tapi dye boleh pulak buat buat sakit , HAHA , 
dye cakap dengan nenek sakit perut laa , angin , nak muntah dan sekian2 , hahah
nenek aku nie ta boleh tengok cucu dye sakit , 
dye akan OK tak payah balik , 
dye pun ape lagi seronok la , terus call aku ,

shamila adelah namanye :D

mila : hello assalamualaikum fara , 

aku : waalaikumsalam , haa kenape nie ?

mila : tengah buat ape tooo ?

aku : kerja la takkan cucuk tanam ! *tanye lagi , hahah

mila : hahah . kite tak balik malam nie , kite sakit perut . hehehe

aku : ok saya faham ! 

HAHAH , 
memang dye tanak balik la too kan , 
aiiyooo bagi tahu ayah dengan mak kamu baru tahu taw , 
malam to lepak2 , gembira laa too dapat ponteng ye , 
terus cakap nak ikut aku pergi kerja , lepas too bawak dye pergi klinik nak ambik MC , 
aik ! sakit sakit nak berjalan ? nak tipu doc erk cakap ta sakit !
dye gelak jew , hahah ,
 tapi sekali jew buat , lepas  nie jangan buat lagi , NOT GOOD , 
HAHAHA
tapi tadelah pagi too dye ikut aku pergi kerja , 
gila hape kan , aku pukul 9:00 pagi da sampai , balik 8:00 malam 
takkan nak duduk dekat time square too 1 hari , 
so aku tak bagi ,aku suruh dye datang pukul 3 naik teksi . 
duduk la sane bape jam , sebab dye nak pergi kedai buku too . 
barula aku lega sikit kan , kang takot jadie pape , da la tak biase keadaan kat K.L nie . 

habis jew balik kerja , terus ambik dye , then mintak en tunang ambikkan kiteorang . 
terus bawak perg klinik , 
dye da takot sebernanye nak jumpe doc , sebab dye ta sakit . 
tapi sebelom nie dye ade la sakit perut , tapi da ok , 
aku cakap dekat dye mintak doc MC 2 hari kalau tak larat . 
dye pun ok , tapi ajak aku teman jugak , 
adoohai , 

masuk jew bilik doc , muke da cuak . 

doc : ye SHAMILA . 

mila : saya nak mintak MC 2 hari ! 

HAHAHAHAH 
aku da gelak gila da nie , dengan doc sekali gelak , 
penangan takot jumpe doc ke ape sampai tersasul nie , haha
nasib doc too ok ,

doc : haiyoo orang cakap la dulu sakit ape , nie terus nak mintak MC kah . hahaha
       
mila : sakit perut . hehehhe
doc : nak MC bape lame 2 bulan ? hahah , balajar pun nak ponteng erk , hhaahha
mila : heheh , tak sakit perut . 

 adoyaii sepupu yang yang comel lagi ayu , T____T
tolong jangan buat bergitu lagi , 
aku sekali kena tempiasnye , HAHAH


                      

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 19 November 2012

Kosong

Mood adelah serabut di pagi hari ini !




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 16 November 2012

keyboard baru . wink wink

semalam bos datang usha usha semua tempat ,
tengok kawasan ye bos , hahah
so lepas bape minit supervisor datang bawak keyboard , awww , 
dye cakap keyboard aku sangat da tak leh pakai , nanti orang tengok malu la 
kedai besar keyboard bertampal ! hahah , 
tahu pun kan bos .

aku banyak gunekan ENTER ,
kalau mara pun aku akan tekan ENTER banyak kali  !
sampai la ade satu hari too aku bengang 
aku tekan la banyak kali , sekali tercabut kau , 
terus rase bersalah dekat keyboard , 
ambik selotip tampal balik , terus aku tekan lembut lembut , HAHA 
macam kan bernyawa pulak kan , 

hari nie gembira jugak , tabita lepas , tak kena tahan kastam ,
 alhamdulilah , 
mase aku nak order dye cakap dye boleh hantar tapi takot kena tahan kastam 
aku pun cuak la  kang customer bising ape nak jawab .
 nasib semua penyabar , haiss *urut dada
siap tanya bos aku lagi , kalau kena tahan kastam ape kena buat , 
nasib la bos tolong , dye cakap tak kan kena tahan 
barang elektronik je biase akan kena tahan , fuhh lega , 
memang betol la bos , :D

tak sabar jugak nak keluar dengan kawan kawan lame aww, 
hehehehe . 
CAN'T WAIT !!



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 15 November 2012

suke buat i tersenyum lalu perasan diri sangat lawa :D

hehehhe , ok sekarang nak tutup muke dalam tudung boleh ?
suke suke jew kan aku tak BW blog korang balik ,
oo suke suke jew buat buat buzy kan , 
tapi memang betol la aku buzy bukan tipu , 
tolong la tolong fahAm saya, HEHEHHE
 
aku promise ahh , ade mase nanti aku datang la terjah bloh korang , 
korang jangan merajuk taw ,sayang korang , *eceh :D
too la aku tersentuh sikit , tak BW blog korang pun , korang still la jugak datang sini singgah and tinggalkan comment .

semalam aku cuti , so memang tak update pape la , hari nie baru bukak my blog nie 
takde buat ape pun , semalam pagi da ambik sepupu aku dekat nilai , 
bawak kereta serupa macam ade hal lepas too
hihihi , padehal nak cepat sampai dan balik
nenek pulak senyap jew , ape lagi kite pecut , 
tapi berhenti la dekat R&R nilai ,sebab nenek da insulin , dye kena makan 
kalau tak pengsan kang lagi aku susah hati , takot aku pun pengsan , 
sedap jugak makanan sane kan , biase aku dengar ramai cakap R&R seremban jew 
ke aku tak penah dengar ? hahahah

gambar sebelom keluar , heheh sempat jew , sampai nenek pun malas nak layan #sentap

petang too pulak pergi rumah bakal mak mentua , sebab nak pergi tengok baju pengantin lagi , 
aku rase sangat tergugat sebab baju dye lawa dan untuk orang slim jew . 
aku terase lemak keluar sane sini , 
ade lah sangat tak seronok ok , 
siap kena tarik nafas sorok kan perut ! 
mak tension , hahahha
try la pakai ape product pun tak jalan , lemak tebal punya pasal >_<
tapi ade satu product too losyen Felinna Inchloss
macam menarik , da tersebar dekat blog dan facebook kan , 
aww macam nak try , *mari tengok poket 
tapi terpakse berjimat nie , nak kawin tak leh boros , 
tapi sangat la di alukan kalau nak bagi free , buat trial kew , atau pun hadiah kite nak kaiwn ke ?
hahahhah :D
 
 
ai lap korang  :D
 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 12 November 2012

ape nak tulis tulis

lame gila bercuti , bercuti la konon 
takde bahan nak update nie 
kang aku merapu rapu korang tak suke nak bace pulak 
aku pulak yang sentap kang !! hahah

minggu nie aku bz sikit nie , ade event sane sini nie  . choii * ade ke ?
so memang buzy laa ,
so nak update too tade mase dan takde bahan , 
takkan nak pinjam blog orang pulak update kan 
ish not good perangai macam too ! kahkahkah 

minggu nie adelah minggu malas ye korang 
hari nie keje , besok cuti , dan seterusnye . 
amboi amboi seronok ye , dan aku masih kerja macam biase 
di tempat kerja dan berkerja , sebab nye bukan office hour #sentap !
mane yang berkerja selamat berkerja . mane yang cuti selamat bercuti 

hari rabu baru aku off , en tunang pulak keje , 
bagus la too ! hahah , 
terase malas jew aku nak kerja , tapi tak boleh tak kerja mane nak cari duit , 
mane nak bayar keperluan , mane nak penuhi kehendak . 
so bangun pagi mesti bangun , sekarang musim hujan pulak , 
lagi la malas nak bangun tapi disebabkan ai anjer , 
nenek da siapkan masak air panas , *rumah takde water heater 
harap lepas kawin ade orang bagi free .  hhahaha :D









ok diakhiri dengan gambar yang super comel .



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 9 November 2012

ROTI JALEH punya pasal

Kemarin hujan jugak kan , tapi malam hujan da berhenti 
so satu hari memang la duduk rumah , amat la bosan , petang pergi rumah bakal mak mentua , *ecehh . 
sebelom pergi mari beli kuih muih dulu , sebab aku pun lapa nak makan , tapi bile da beli 
tekak ta boleh terima pulak , sebabkan batok , 

aku akan beli kuih dekat kg pandan jew, situ jew yang rase boleh dimakan la , 
kalau tempat lain takot nak cuba , ade sekali too beli kat area lembah maju , punya la banyak beli , las las 
goreng pisang takde rase ok , tawar je , adelah sakit hati bila makanan rase bergitu , 

mase bila kuih kat kg pandan semua memang kena beratur sebab ramai orang kan , 
memang situ power punye kuih la nak dikatekan , aku pun beratur la  tak tahu aku nie kena rasuk ke ape 
sebab sebelom too aku da fikir nak beli kuih ape , dan ade pulak roti  jala , so sampai turn aku adik too tanye 
  
adik kuih : kak nak kuih ape ?

aku : nak roti JALEH too satu ( mase nie ade la sedikit blur )

adik kuih : haaa ? ( aku rase dye pun blur macam aku bila aku cakap ROTI JALEH )

aku ; ehem too roti jala too

time too aku rase nak lempang muke sendiri , hahaha ,
aku tak tahu ape la yang aku  terfikir sampai tersasul JALEH
adik too pun gelakkan aku ok , syabas !!malu rase nak pergi da kedai adik too , 
tapi nasib baik kuih dye sedap , *ceh alasan 

lawak tak lawak ta ? 

ok fine ta lawak

tutup cerite T______T

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 8 November 2012

Join SEGMEN 6 perkara tentang aku !

Disebabkan aku di tag oleh imah , (terima kasih iima =) ) marila aku cerita kan 6 perkara tentang diri aku , 
ye 6 je , tak boleh lebih lebih , hahahah
macam la banyak sangat kan tentang aku nie , :D

http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com/2012/10/segmen-2-6-pekara-tentang-saya-ii.html
first : nama aku NUR FARAHIZA HANAFIAH , korang boleh panggil aku farah , atau farahiza ,
umur ade nak tahu ke ? tape disebabkan ai mude lagi , kite bagi tahu, hahah , 
nanti da tua malu nak cakap da ken !!
umur ade la 20 tahun *naik naikkan kening * muda kan ?  sudah mempunyai tunang , dan akan berkhawin tak lama lagi ,  *kena ke bagitahu* lantak , hahaha 

secondly : anak pertama dari 3 orang adik beradik , tapi adik no 2 da meninggal (al-fatihah)
dan adik ketiga darjah 2 (NUR EZZATUL FATIHAH ) . takde adik lelaki, mama semua baka perempuan jew , hahah , pernah jugak tanya mama , tanak  ngandung lagi ke , mane tahu boy , dye tanak katenye penat da nak rehat , cehh  baru 2 je nie maa , tape nanti aka balas dendam bagi  9 orang cucu !
hahahah *pengsan* so keluarga adeelah kecik tapi penuh kasih sayang dan selalu dimanjakan , muahmuahmuah!

thirdly : seorang yang kadang kadang tegas , cepat mara , suke menjerit kat rumah je la , rumah orang mulut sila zip ye fara dan sopan , hahah , mampus la aka en tunang baca kena bahan nie !! >___<
normaly anak pertama kowt , dye memang akan tegas sikit kan , seolah olah macam ketua dalam semua tempat . hahahah :D baik hati *ini mesti kena ade , dan jugak comel , lawa , anjer ! kahkahkah

fourthly : aku suke cari duit jugak , untuk kepentingan sendiri , hahah , bile nak shoping takan nak pakai duit en tunang kan . kesian pulak nanti , so kite berkerja kena la pakai duit sendiri , tapi kadang kadang meyelit jugak , hahaha , itu normal la kan ,:D

fifthly : suke makan benda yang pelik , tade la pelik sangat kalau da makan , tapi kesian en tunang la dye pun kena makan jugak , kalau air too kadang kadang bos belanjer tak habis bagi dye minum , ade dye suke ade tak tapi aku suke jew , orang belanjer bukan selalu dapatkan , oo yee , starbuck aku ta dapat lagi kan dari en tunang , kena tuntut nie , 

sixthly : tak suke makan kek , kalau beli kek dekat kedai untuk birthday aku , atau kawan kawan punye bfday memang aku tak kan makan , aku da tahu kalau aku makan aku akan pening , so aku akan makan kek cokelat sahaja , kalau kak anis ( aka en tunang ) buat , memang aku makan , sebab dye punya cokelat too pekat dan sedap , heheheh , atau pun secret resipe punye kek iaitu american brownies , itu sahajala yang aku makan , kalau lain too memang aku ta pandang and tak kisah pun , hahaha 

ok da cukup 6 kan , wahh macam banyak sangat da pulak kan entry aku nie , larat ke korang nak baca,1 jam taw aku menulis , ke lebih , dasar lembab .
ehemmm jangan tak bace , penat la aku tulis nie taw ! ade banyak lagi sebernanye tentang aku , 
tapi takpe nanti kite kongsi bersama ye , kang muntah pulak korang kan ,


gambar ai kena la ade , kalau tak , tak meriah la , hahahaha !

                                                   kita nak tag : kak anis  dan  mama blogger

selamat berjaya :D



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 6 November 2012

pancake durian !!




Tidak ku salah kan korang , T_____T . Tapi ku salahkan tekak ku , 
hahahhaha 
:D



ini semua punca punca korang taw , sengaja bagi aku terliur , haa tengok aku da terbeli da tadie , 
habis satu hari sendawe durian , kahkahkah !!
mase break  tadie gagahkan jugak aku membelinye , mahal ok sini , 2 ketol je rm4 ke murah ? 
hahha aku tak tahu baru dapat merasse , dan baru lepas makan nie , rase tak cukup pulak , rugi tak beli banyak tadie , ish ketamakan melampau 

aku geram sangat luar dye too , buat kan aku rase sayang nak makan , nak di ulik ulik jew , hahahah
ape perangai pun aku tak tahu la diri aku nie , 
satu sebab aku tengok kulit dye da rase nak beli , 
satu sebab korang semua la nie post durian nie , ishh , ai da tergoda taw ,!!

 belakang dye , motif nak jugak tangkap pic belakang dye kan , hahah , 
maaf mak encik nando idea , ini pasal la jadie nye 

dalam dye isi durian kan  ? takan isi cempadek pulak kan :D 
tapi aku rase macam ade cream sikit , tapi memang sedap  , emmm
nyum nyum saya nak lagi , sape nak belanja ? 


sangat lazat dan sedap , lepas nie boleh la kite beli lagi , heheheheh . 
ok too je nak cerite , pancake durian !! nngee ngee ngeee


ok bye !





Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 5 November 2012

musin hujan

sekarang musim hujan kan , aku pun demam da nie , en tunang pun da tak sihat berjangkit agaknye , alahai kesian kami taw , uhuk uhuk , heheheh 
tapi sakit sakit aku , aku BW taw , cehhh , hahahah
da berape hari da nie ta baik lagi , kerja pulak dalam aircond lagi laa sejuk , sampai baju 3 lapis , bayangkan , mane nak menahan hidung yang ssooo siikkk nie haa dari tadie , tisu jangan cakap la aku da siap kan bawak dari uma 1 bandle , kau ado ? hahah

hujan huajn cukup la too , da sebulan kamu membasahi bumi serta diriku ini sampai demam batok sok sik , 
sila laa hujan seminggu 3 kali jew . boleh tak ? hahahah
boleh sangat kan .
sampai nak time entry ni pun mak semput , no idea di kelapa guweee , ape cer nie ? 

dulu aku selalu konpius kelapa ? atau kepala ? boleh ? hahahaha

motif kan nak vain pegang tisu ? hahaha abaikan 

 ok sekian entry dari saya yang muke pucat ala ala zombi


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

SEGMEN !! follower bawah 400

ok sekarang tak buzy and banyak kelapangan masa , mari la kite terjah blog blog baru , 
tambah lagi kawan , tambah lagi follower . 
baru laa ada syokk !! 

heheheheh
nak join sonang ajor 
terus ke blog fendy

http://fendy1302.blogspot.com/2012/11/segmen-follower-bawah-400.html


saya da MENGUNDI !!  anda pulak ? 
heheheh :D


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

mari cerita !! GGMU !!

HEHEHEHHEEHEHEHEHEHHEHEEHHEHEHEHEH !! 
Aku rase nak gelak ketawa riak semua weii !! hahahahha , ishh tak bagus , tidak bagus fara , 
sabtu pukul 8:45 malam same tengok MANCHESTER UNITED vs ARESENAL 
daa tengok da tahu keputusannye ? heehehhe :D 
so kenape aku excited sangat ialah aku fight dengan en tunang , dye ARSENAL  aku of course la  MANCHESTER UNITED kan !!
 so en tunang cakap sape menang kena belanje STARBUCK BESAR !! hohohohh dye tanak kalah , nak yang besar punye ok wa tade hal der , wa takot lu jew tatotttttttt ! hhahahah

3 minit pertama macam masak meggi sup , MANCHESTER UNITED dapat 1 goal . hahahahah . 
aku da gelak habis habis daaa , dye da tak puas hati , en tunang cakap jangan belagak , lekk luuuuuuu , 
orang yang nak kalah memang akan cakap macam too yee :D
ok tape tape marilahh sambung tengak , sampai second half aku tak nampak kaki arsenal tendang masuk goal . punye laa aku cakap , arsenal tade kaki erk ? tak nampak kaki dorang pun , ish ish ish KESIAN !! :D

en tunang da resah , sangat resah tak tenteram semua adelaah , hahaha , kejap kaki kat atas kerusi , kejap hisap rokok , kejap kang bersila atas kerusi , hahaha , pas too dapat goal penalti rooney budu kaki penkaaw tak dapat masuk goal en tunang gelakkan aku , kat sebelah telinga pulak too , cehhh , las las masuk gak dua goal der , pade lu telur masin je , hihhihihihi , :D

seronok sangat , da sampai 10 minit , en tunang nak balik , dye cakap NASIB jew MANCHESTER UNITED menang , heloo orang yang kalah memang suka cakap macam too , ayat da lame daa broo . hahahah . aku cakap lek lu  , tengok laa dulu , mane tahu kaki arsenal nak masuk satu ke kan , tadela terok sangat telur masin kan , hahahah , ngam ngam cun cun  habis arsenal masuk 1 goal , ok laa too pecah gak telur kan !! hahahaha .fight tetap fight , janji harus ditepati en tunang , :D




 gambar lama , terpakse edit sebab semangat punya pasal , kahkahkah !!


jangan mara peminat arsenal :D




 STARBUCK SATU YANG BESAR PUNYA !!!







Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 1 November 2012

love u all !!

terkesima sekejap , amboi ramai datang singgah blog yang tak seberape nie dan meninggalkan comment , terharu ai taw !! hahahah  , 
betol la orang cakap kawan kawan dalam alam maya tak same kawan yang sentiase bersama di depan kite , kawan di depan mata selalu ade sentiase , tapi di alam maya dekat di hati jauh di mata , tapi nie aku rase da terlampau dekat di blog :D 
 masing masing lain kite tak dapat nak menilai kan , tapi syukur kawan kawan maya dalam blog nie sangat best dan friendly membuatkan aku tak jemu nak update dan nak share dengan korang semua taw !!! 
thanks sangat sudi baca blog aku sudi singgah , sudi comennt too pun da puaskan hati aku daa , yela macam tadie da petang baru aku free nak mengadap blog nie , aku takot jugak korang lupekan aku * sedih taw * tapi bila aku bukak je ,  coment and berape orang yang visit blog aku nie ade jew setiap hari , 
sayang korang sangat sangat *hugs* dan aku jugak nak mintak maaf sangat kat korang kalau tak dapat nak visit blog korang , maaf sangat sangat , yela aku tak tahu aku buzy ke ape , tapi adelah sangat perasaan aku tak happy , nak dikongsikan dengan korang tapi aku rase tak pe la biarkan aku pendam ,
 maaf ye ,. kalau aku nak kongsi mesti akan ku tulis dan kongsi kat blog nie bersama korang :)

semalam patutnye mesti aku akan pergi rumah bakal mak metua *cheh* tapi agaknye feel kemurungan too datang , so satu hari aku duduk rumah , rase bersalah pulak kan tak pergi dan da terlampau rindu jugak dekat aryan anak buah en tunang , tapi takpe minggu depan untie datang ye aryan *kena ke minggu depan*
semalam jugak kebetulan cuti so blog pun cuti , tapi korang still singgah love u laa , 

bila da kemurungan rindu kan mama , tapi mama jauh so call jew sambil menangis *sedih tak ,
 mak mane yang tak rase anak dye sedih sebelom kita cakap dye da tahu perasaan kite , terus aku rase sedih terus nangis tanpe henti  , emmm ta sabar nak balik pelok cium mama rindu sangat , 
tadie mama pun ade mesej tanye macam mane ok tak hari nie , sangat terharu sangat , 
aka seniase ok bila mama sentiase ade bersama aka , i love u mama !!
semalam hujan satu hari , terase sejuk jew kan , duduk dekat luar termenung tegok hujan tengok awan , jatuh air mata same macam air hujan , nasib la aku tak sepi bila adenye nenek jugak dekat rumah , boleh kongsi pelok nenek jugak yela mama jauh , nenek la pegubat rindu aku , en tunang pulak kerja tak balik lagi , bile dye balik terus dye ajak teman dye pergi gunting rambut , takdela terlampau melayan kesedihan too kalau da peragai lawak dye da menghiburkan hati nie ,

tapi bila malam datang bersama hujan , kemurungan datang balik bila mengenangkan semuanye ,
 wahai hati tabahla dalam segala dugaan dan cabaran dalam hidup ini , aku sentiase redha dengan ape sekali pun , walaupun kadang kadang kite tak boleh nak terima , tapi aku selalu nasihatkan diri sendiri  kuat dalam ape sekali pun terjadie ...da panjang sangat da aku rase entry nie , tapi  nak buat macam mana disini tempat aku meluahkan rase , nanti bila aku bace balik aku boleh tersenyum dan menangis kembali  . hehehe =)
berblog kerana hati berblog kerana suke berblog kerana ingin berkongsi membuatkan aku berase gembira sentiase , :D


ade mase akan ku visit blog korang semua ye , *flying kiss*

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.