Tuesday, 30 October 2012

saya mohon nak bercuti !

feeling feeling adalah nak bercuti saat  AIR ASIA membuat promosi FREE SEATS !!
 mana boleh tahan macam nie , plan lepas kawin pun tak tahu pergi manakan , 
so mari la kite try mengoogle mane tempat yang best , 
yes !!! akhirnye dapat juagk so plan ke langkawi la kite ,
 tapi bukanla sekarang hanya menempah ticket jew dulu , excited terlampau jew aku nie , hahahah , 
bila da siap masuk web air asia search la kite dari kuala lumpur (LCCT ) ke langkawi (AIRPORT) , 
dengan tarikhnye selame seminggu (bulan 9 , gilaa laa . hahah !) di sana , wahh sangat teruja , 
gila sape tak teruja nak bercuti kan !! 
ok sekarang kite CLICK berape hargenye ,
 TAADAAA  rm100 untuk 2 orang selame seminggu di sana , hoooyeahhhh bestnye tak terkate ,
 ape lagi aku terus mesej en,tunang .  

aku: air asia buat promotion excitednye , nak pergi tak ? kita plan ambik bulan 9

en tuanng : best jugak , nanti kite bincang

kalau da en tunang kate nanti kite BINCANGKAN  so maknenye akan di APPROVE kan , bertambah la seronok wahai hati aku nie , terase nak melonjat lonjat ! *lebih lebih taw , :D
soo da bertambah excited teringat mama pulak , ape kate kite kongsikan jugak dengan mak aku
ni ,mane tahu la kowt kowt dye nak join jugak lagi seronok pergi ramai ramaikan !

aku : maa air asia ade buat promtion nie , murah murah nie jom la kite pergi langkawi , 

5 minit kemudian 





TING TING 



ok FINE ma , anak mu ini nikah pun belom lagi , apetah lagi malam pertama .:D
 amboi sape yang tak sabar nie maa !! 

punah la harapan , hancur la segala plan aku ,  so mari la kite bercuti di rumah saja sambil minum teh di halaman rumah , chett !!


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 29 October 2012

lazy day

kenape terase hari ini sangat mendung dan mataku seakan akan tertutup sambil tangan membuat kerja ? aargghhhh sangat mengantok hoii mata ini , terase nak tidor sekarang , terase nak balik then terus tido teringat ingat tilam bantal ku dirumah , oo fara ples tahan tahan , @_____@

asal malam je aku pelik besar jew biji mata nie haa , da bape malam da macam nie ,ke sebab da selalu tido pukul 12 ke 1 pagi ? terus la hari hari pun aku rase segar jew , sampai tempat kerja terase mau tido . ini sudah pusing da kepale kau nie fara , omm myyy pless laa mata cerahkan hari hari mu . 

amboi amboi korang bukan main ye beraye . adekah masih lagi beraye dan frust berkerja hari nie ?
ketahui la kerja takan pernah habis cuti takan penah puas , ngehngehngeh . 

ohh !! gambar pre wedding da sampai , terase malu kowt *ecehh* padehal suke jee kan ,




 nak tengok ?





tak yah laa i malu lew !




haa nak tengok jugak ?






ok mari jangan gedik sangat fara tak baik orang benci , hahahaha :D


 
en tunang mase nie nak buat malu malu konon tengok aku , tapi aku tengok dye macam terus tanak tengok muke aku jew #sentap taw !! daah aku sangat mara pade diri sendiri . kenape tak smile fara , smile , hahah ! 
muke aku macam nak mara en tunang kenape tutup mata !! ehh ape pun tak boleh !!
tapi hasilnye sangat lawaa :)



aku rase tudung yang aku pakai too macam ta sesuai kat muke laa , macam bujur sangat !! arrghhh complain diri sendiri , hahah ! en tuanang segak bergaya menghayati sungguh taw !1

ok itu saja yang aku ade dan dapat share dengan korang , bile abang photography kite dah bagi gambar banyak sikit , aku akan share dekat korang lagi ye , 
kalau berminat boleh laa like pages dorang (IMPRESSION PICTURES)
see u all =)

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 26 October 2012

Lauk lauk raya !!

Mood hari raya walaupun kena kerja , tapi pakai baju kurung semangat , nasib tempat kerja macam rumah sendiri *sedapkan hati *, hahahah , 
ape akak akak kite adik adik kite masak hari raya , saya masak rendang daging ,sambal sotong, nasi impit , kuah kacang , vaalaa meletop letop , ok tipu , nenek saya masak , heheheheh saya tukang makan ,
gila ok makan jew  ,setiap 1 jam aku akan rase lapa teringat sambal sotong nenek  yang super duper meletop !!hehehe  ape nie frust ke kebulur nie fara , hahaha !! :D

lapa daa mari makan :)

En tunang syok tido , ye bagus tido benci ok , lepas too cakap aku 'bangla' ok fine , haaateee uuuuuuu !! Pape jew la , *mata ke atas !! Hahahaha ,

Aku tengok semua pun tade update blog , semua raya kat kampung ek , pc pun tutup 3 hari erk , ee benci laa nak jalan jalan kepochi blog korang macam nie , kang aku frust tutup 10 hari kang 
*macam ade orang hairan kan !! Hahaha .
 Hari nie hari jumaat , salam jumaat semua ,
 hari nie pun ade setengah tempat tak buat sembelih lembu , katenye esok , mungkin buzy takot nanti tak sempat nak sembahyang jumaat kan , 
ok laa too jew , maaf lah kalau bosan . Aku pun tade feel da nak borak nie , tapi blog aku memang bosan kan ? Ok tahu da , *mata ke atas*









Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 25 October 2012

Selamat hari raya aidiladha



Malam nie ramai da bertugas kat dapur ,ke masih bertugas di tempat kerje ? *ok fine aku ta cuti*
 esok dah raye , da kena sembelih lembu lembu ,
 tapi mood tak rase raya pun , sedih sebab kena keja , * tak lawak ok benci !!* hahaha
ade la tak best tahu , semua balik kampung , uuwaaa nak balik kampung jugak !!! 
bercuti duduk rumah , makan tido ? Argghhhh bestnye ,
 kenapa tidak aku , da frust gila da nie ?
 Tapi kang bile da cuti aku nk keeja sebab bosan , bila da keja nak cuti pulak , haiss tak faham dengan diri sendiri , 

 

 


 Selamat hari raya aidiladha semua , mana yang balik kampung berhati hati la di jalan raya :) 



 
ok bye !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Wednesday, 24 October 2012

boleh masuk raja lawak tak ?

Adalah sangat tak seronok bila orang tengok kite senyum ketewa sorang sorang ok ! 
tapi itu la en tunanag , kalau tak buat lawak dye atau muke sengal dye satu hari memang tak sah !
 kadang kadang bile termenung dekat tempat keje teringat balik ape yang di buat mesti gelak sorang sorang , mana orang tak cakap aku mental sikit ? hahahah


petang semalam dapat mesej dari en tunang , 

TING TING  



ape nak cakap ? hahahahah , nasib la aku nie gelak sorang sorang pun masih control ayu, chooiii 1!!

nie tangkap sendiri , nasib fown boleh pakai timer so kite gune timer tak payah susahkan en tunang :D




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 23 October 2012

Pagi yang agak slow !! (pagi lagi ke )

Hari nie aku rase semua orang slow , aku pun tak tahu dorang da bangun ke belom , atau aku yang slow tengok orang !! hoo ooohloohh bangun bangun ,
 yela semua orang bawak kereta mamai jew , tak pandang kiri kanan , main masuk jew kalau nak masuk kiri , tak tengok orang sebelah , nie kan orang yang naik moto , lagi laa dye ta nampak agaknye !! 
Kadang kadang kesian tahu orang yang naik moto nie *aku la too * mane yang bawak anak , 
mana yang preggy , kereta tak alert pada moto , tapi tak semua orang yang bawak kereta la , 
ade setengah too jew !! So aku rase bimbang dan amarah sikit laa , 
sebab kan kereta ,  moto kena break emergency , ingat moto boleh break macam too ?

Nak tanak jatuh jugak , kalau moto yang bawak too budak budak ok lagi , ini yang bawak anak , yang bawah isteri yang tengah preggy , yang orang tua bawak !! 
So aku rase kesian jew , ade setengah moto suke la pulak cilok cilok kan ,
Mungkin dorang nak cepat hantar brang ke ape , so kite berfikiran positive la ye ,

Dan kenape manusia suke memandu sambil bermain fown ? Bila dye da leka bang langgar da kereta depan , haa baru la kelam kabut , kadang kadang bang langar moto sebab ta tengok ade moto , 
dan jugak membahayakan diri ok , kalau kau duduk sebelah nak main fown takpe , ini kau nak drive , 
mana nak main fown update status , mana nak masuk gear kan payah nak kena buat semua kerja dalam 1 masa , so kite ambik langkah yang senang la ye ,
 kalau nak drive campak fown kat tepi dulu . Kalau rase urgent pakai la handsfree , 
kan zaman da maju, tapi aku tengok tak semua busy, tapi busy berfacebook , berblogkan, 
*u all bace blog ai ke * hahahahah !!


gambar hanya menceriakan cerita , kahkahkah !!!

Ok laa tamau pokpek di petang hari  nie , Sekadar nasihat untuk diri sendiri jugak :)



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Abang kenape mahal sangat ?


Nak mara ta boleh , nak senyum depan abang too pun tak boleh , da mara buat muke sentap la kan !! Semalam ajak en tunang pergi pasar malam so teringin nak makan yong tau foo , 
lame pulak ta makan time hujung bulan nie la perut mak mengidam , benci !! *salahkan perut pulak * hahahaha !!!
Aku dok laa pilih pilih , memirkirkan nenek pun nak jugak , so aku ambik sayur kankung too dua , ketam dua , bukan ketam besar too ye , fish ball 2 semua dua dua la aku ambik , tapi takde laa semua ,
 ade la 10 jenis dalam mangkuk too aku letak , tapi semua dua , korang rase banyak ke sikit too ?
Kalau aku sikit kowt , sekali makan je da habis , macam mane nak kongsi dengan nenek nie ? 
Dasar tamak !! Hahaha , noot good.
Lepas abang too da rendam segala benda tooo dye siap ikat semua , " siap rm16 dik "
!! Haaaa what ? Aku da tercengeng daa mase nie , en tunang pandang aku , aku pandang en tunang ,
 dalam hati aku woii mahal sangat nie , sentap kejap ok Bukan nak berkira pasal makan ,
 tapi macam ta logik benda sikit sampai rm16 !!
 Saya beli ayam boleh dapat 2 ekor bang !! Hahahaah , 
so nak tak nak kena la bayar , daa too en tunang cakap

En tunang : ish mahalnye kan

Aku : tahu tape !! Kite ambik sikit je kan ?

En tunang : lepas nie tak yah beli lgi la dengan dye , first and last laa ,

Aku : haaaa betol !!

Heee memang serik la kan nak beli lagi , kalau da sampai macam too hargenye , tak beragak pun ade aku rase , kalau sedap sampai meletop letop tak pe la jugak , ini pedas pun tak rase bang !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tabita !! ( terjawab segala soalan )

Ramai yang tanye pasal tabita nie , mane yang korang tak tahu , tabita nie ada la product muke , aku ade ceritakan pasal tabita nie . yang tanye tabita nie berkesan dalam mase berape lame ? Ape keburukan tabita ? Tabita mengelupas ke tak ? Soo semuanye aku cakap kat dalam ini yeee , so korang bace dengan penuh tekun !! Hahahah

Tabita berkesan dalam mase berape lame ?
Kalau sebelom ni kau da try banyak produk tapi semua pun tak serasi dengan muke , tiba tiba nak pulak try tabita nie , akan ambik mase lame sikit la , biase tabita dalam mase 3 minggu hingga 4 minggu dia da berkesan . ini pada kulit muke yang ta banyak campur campurkan product kat muka dia laa . kalau da banyak product korang guna Maybe akan ambik mase dalam  sebulan atau dua bulan baru bersih laa muke , yela da bercampur campur kan , so muke kite pun tak boleh nak terima semua . So kena ambik mase !!

Keburukkan tabita ?
So far aku pakai takde la keburukan tabita nie , lagi mencantikkan ada la . , *puji diri sendiri taw *mungkin laaa ade setengah muke macam kena bakarkan sebab dye punya  merah , bile kena matahari jadie panas ataw pun pedih muke , tapi aku dengan en tunang ok jew , lagi pun en tunang too banyak keluar atas moto hantar barang jalan sana sini , ok  jew dye aku tengok muke dye too . tade pun dye cakap pedih ,
 tapi pipi dye mesti merah sampaikan aku tanye , 'pakai blusher erk ' ,hahaha !
kau mampu ? bila tengok muke en tunang merah megalahkan muke aku yang cun nie adelah sangat ta adil ok . jeles ai taw !!!

Tabita mengelupas ?
tak semua kulit sama , ade setengah orang tak pedih tapi dye mengelupas , ade setengah orang pulak mengelupas plus pedih , dan ade yang mengelupas tak pedih , kena tengok kulit muke jugak . so kena tengok muke anda , mase aku pakai dengan en tunang , mula mula tak pedih si sangat belagak ala tak pedih pun , kate pedih mengelupas , masuk hari ke dua ketiga , hambek kau pedih kowt . aku pandang en tunang , dye pun padang aku , pedih pedih  aarrghhh sampai hentak kaki , tapi aku ta laa hentak kaki , aku duduk diam diam je * konon* tapi terase lawak mase too , aku tanye en tunang kenape muke merah ? dye tanye aku pulak kenape muke aku merah ? hahaha , dah kate pedihkan sampai merah muke , tapi tade la 1 hari pedih .5 minit mcm too je pedih dye . lepas da letak cream dye da ok daa ,


ok terjawab laa ye semua soalan yang konon banyak too ,  biasa la aku kan kecoh lebih kowt . itu biasalaa , heheeh :D

en tunang yang selalu puji diri sendri *mata ke atas* lelaki kulit muke sangat payah nak hilang jerawatkan , tapi en tunang akhirnye hapus pun jerawat dye , 

kami yang suke bergambar , kalau korang tengok tudung aku semua same kan ! ahaks :D
sebabnye tudung nie pemberian aka anis , aka kepade apis :D terima kasih kak , ai suke pakai .

sekarang muke kami ada la lebih cun , hensem ,ayu , jelita , stylista hahah ! ini laa namanye puji diri sediri yang ta hagak hagak kan ! ke nak promot product nie , konpius kejap :D
kalau dulu aku selalu bising muke en tuanng naik jerawat sekarang tidak lagi , hari hari suke tengok muke dye , rase hensemnye en tunang nie , mehh ai nak snap pic banyak banyak buat kenangan , *mata ke atas*
dan kalau dulu muke aku baru balik bali yang tak pakai cream ape ape main tadah je kena matahari yang memancar sampai kan berkesan muke aku sebab kan spek mata dan berpanau , kini tidak lagi dan saya happy dengan diri sendiri :D *mata ke atas lagi *

kite bagi dye pose lagi laaaa . sila la sila la en tuanng ,


menyampah time makan pun nak snap * libas tudung *






Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 22 October 2012

Bila da gila camera

Aku adelah pendengki dan jugak gila camera , tapi bukan selalula gilanye  jarang jarang , hehehe ,
 pendengki bukan dengki dengan korang ok tapi dengan en tunang . huhuhu , kalau aku da nampak dye duduk senang lenang too macam biase laa jalan kan tugas kan !!

aku : tolong tangkapkan gambar nie * pose*

en tunang : ok



aku : alaaa senget laa badan , lagi lagi lagi !!

en tunang : eeee pagi pagi daa gila camera la dye nie!

aku : * buat muka ayu *




 
dalam nak tak nak , tolong jugak , ai tahu u sayamg ai , eleeehhhh :D kalau terpakse ke memakse ke bertabahla ye en tunang ,
macih macih !!



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Burger Samurai !

Ta menahan taw burger samurai , agak agak kalau makan boleh bertukar tak ? Hahahah , mesti ramai antara korang da makan ? Ke aku baru terhenggeh baru nak merase , dasar lembab taw ,

Ta mengapa la itu , janji aku pun dapat rasa jugak , kau ado ? Hahahaha , 
Burger samurai diperbuat daripada daging lembu . So kepada yang ta makan lembu atau pun yang memang tak boleh makan lembu ta mengapa la tak dapat rase . Lebih baik korang beli burger lain sebabnye bagi aku la , bile first time gigit too aku rase 'emmmm sedapp sedapp' , dua kali too 'sedapp' da masuk part tiga kali aku ngap ' emmm macam ta sedap' , hahaha!
aku ta tahu la aku tengah lapar ke ape kan !! Tapi bila da makan banyak kali too terase yang ape nie , 
burger ape nie ? Kenape dye manis sikit nie , macam tak leh goo laaa , yee memang aku tak suka sangat manis , tapi aku suke pedas , so tekak aku memang ta ngam laa dengan burger samurai nie , 
kalau dye pedas and manis too sikit mesti lebih meletop letop ! hahaha . 


aku rasa mungkin dye punye blackpapaer too manis , tapi isi dye sangat sangat lembut , orang yang ta boleh makan benda keras , tapi nak makan burger , ada digalakan cuba burger samurai nie  , tak payah pakai polident , ehhhh , heheheheh
aku beli set softdrink, bukan samurai drink , tak nak aku minum air pelik pelik , bazir iolss kalau ta habis !
Soo bagi aku canot goo laa , aku lebih prefer burger lain , huhuhuh .
KfC pun ade jugak  launchkan benda baru kan , Zinger Double Down ? Macam sedap tapi harapnye tak down down la kan , 
ok mari serbu kfc sekarang !!

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

14 OCT 2012 ( Tarikh yang sangat sweet )

Bukan aku lupe tarikh , aku tahu hari nie tarikh 22 oct 2012 !! Hehehe , nie nak cerite kejadian 14 oct 2012 , macam suspen je kan , hahaha , 14 oct ade la hari jadie aku , da lepas daa , da besar daa , da makin comel daa aku nie . , *ehh ta pasal puji diri sendiri*

En tunang tahun nie ta dapat bagi ape ape , so aku pun ta kisah , da cakap dengan en tunang aku tak nak ape ape pun , yela lagi bape bulan kiteorang nak mendiri kn masjid , *ecehh 
 so ta payah la benda benda hadiah nie kan , *padehal tuntut tahun depan ! Hehehe * 
aku pun rase macam malas nak berhadiah bagai nie , kalau tahun tahun lepas takde hadiah aku emo jew , nak nangis je . Tak dapat hadiah pun nak nangis kan *gedik .
Bila tahun nie nak dekat bfday , aku pun aku rase macam ta excited , hadiah pun aku rasa macam tak nak , mungkin faktor umur ? Ehh tapi aku mude lagi taw , ramai jeles , *libas tudung .
Atau pun sebab tengah menunggu hari yang bahagia ? Sape tahu , jeng jeng jeng , hahahahahha .

So diam ta diam si en tunang nie ajak and pakse aku jugak , tak dapat bagi hadiah dye cakap nak bawak aku pergi tengok wayang ke ape ke pun boleh laa , over kan , nie sape punya bfday nie ,
 aku tak nak ape ape dye pulak suruh aku pilih . Hahaha . 
Tapi sweet , sayang u , , dye pulak macam excited nak ajak jalan bagai , so nak tanak ok laa , jom kite pergi karaoke jew yee , cukup la too 1 jam , free 1 jam . Hahahahah .

Lepas aku balik kerja dye da siap siap da tunggu aku balik kerja , then hantar aku balik untuk aku tukar baju semua , time aku tengah bersiap too nenek aku tengok tv , dye pulak dekat luar ,
 kejap kang dye masuk tengok aku buat ape , aku pulak takde la perasan ke ape , ingat kan dye tunggu aku suruh cepat ke ape kan , so siap siap pakai tudung , en tunang keluar masuk keluar masuk lagi , 
then berdiri depan pintu , aku pun macam blur tak terfikir ape pun , so biar jew laa , dah salam nenek semua bagi tahu nak keluar pergi karaoke sampai jew depan pintu , dye da buat hal !!!!! Hahahahaha 
mase nie aku rase nak gelak ade , nak senyum ade , nak tersentuh pun ade , then rase nak capai fown buat video pun ade , hahahahah , punya la diam diam dye kelam kabut keluar masuk rumah , 
rupenye dye nak siap kan kek , nak pasang lilin , soo dye nak tengok line clear ke tak , takot nanti dye tengah pasang lilin kat kek too , aku pulak keluar , kang ta surprise la kan , hahahah ,
 bila aku keluar je kat pintu tooo
 "happy bfday too u , happy bfday too u , happy bfday happy bfday , happy bfday too u "
 aku daa tersengeh je sambil pandang nenek aku , nenek aku da tanye kenape kak kenape kak ? Hahahahahha , 


 So sweet laaa , terase tersentuh nak nangis pun ade , heheheeh . :D
wahhh diam ta diam en tunang nie pandai jugak dye buat surprise kan , aku pun gila ta sangke , 
sebab sebelom nie dye ta pandai pun nak buat surprise nie , kalau dye nak buat pun mesti kantoi dulu so mesti laa da ta jadie surprise kan , tapi kali nie menjadie !! 
Hahaha good job sayang , love u , *ehh over !

Bila da nenek aku sibok da tanye kenape kenape , dye pulak gelak tersenyum jugak bila aku cakap en tunang bagi kek , hahaha , tengok muke nenek nak nangis pun ade , tak tahu la kalau dye tengok cucu dye nie da ade orang sayang , da jadie milik orang lepas nie , sebab too dye sebak kowt :)

Inshallah tahun depan kite sambut bfday sebagai suami isteri pulak !! * awww geli !! Hahahahah !! 
Terima kasih menjaga hati saya , menjaga makan minum saya , selalu buat saya ketawa sampai ke telinga , terima kasih jugak selalu keras kan telinga bila saya da start pokpek tak benti , terima kasih sebab da rajin sangat tolong saya sapu , kemas rumah , sidai baju , basuh pinggan ,
dan selalu buat air teh o!!

 ur are the best laa sayang !!!




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 21 October 2012

Maggi sedap dan lazat !

Malam biasenye kiteorang mesti makan , kalau ta makan rase ta feel nak tido , huhu . 
Perut ta kenyang kang dye menyanyi kang da sudah aku nak merabe cari makanan , so baik amalkan makan sebelom tido ye adik adik , hahahah , nak diet tapi haram 
 tidak ku penuhi hajat ku , tapi ku penuhi perut ku dulu , heeheheh :D


Selalunye Kalau part nak masak meggi nie aku serah kan pade en,tunang , dye yang rajin nak masak , pandai sukat air , tak terlampau banyk sangat , ngam ngam je air dye letak
 , kalau aku da tak rase daa , banjir je , rase air kosong je , choooii . 
Pas too mara diri sendiri sebab ta sedap terus tak makan , heheheh . Ye too la aku . :D . 
Kalau en tunang masak mesti sangat best , kadang2 dye ajar aku pulak kan , biase meggi kari dye akan letak gula sikit , bagi kurang masin tapi berlemak kateye .
 Tapi sedap je , aku ape yang ta sedap semua jew sedap , heheheh . 
Kalau da en tunang masak aku ape lagi duduk layan bolaaa sambil goyang kaki , dye layan meggi kat dapur , lalalalaala ,ai is kejam !! hahahha

Terima kasih en.tunang nanti buat kan lagi , hari hari pun tape , katernye sayang kan , hihihi :D 

Dan akhirnye , mari makan semua ^_______^


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Jom jadie geng bui

Entry baru di bawah ye !
 
Bukak blog kak bui tengok dye tengah buat segmen terjah menerjah blog lain , heheh 
amboi bukan main erk terjah menerjah , ok ok jangan salah faham 
sebenarnye kak bui nak refresh balik mane blog yang update and  yang da lame sangat ta update too , 
so nanti senang la kan nak selalu singgah blog yang selalu update dan tambah friend baru 
betol kan kak bui , * mara kak bui kang kalau ta betol*
so saya pun ta selalu update tapi saya tanak kak bui lupakan blog saya jugak , hihihi
so saya nak join jugak ! ai ta kira taw !!



so kepada korang yang nak jugak join segmen nie and tambahkan friend list anda , sila la ke blog kak bui !
ok selamat berkenalan semua *lambai lambai tangan

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Atm vs kelantan

Sape menang ? Atm ke kelantan , yeahh KELANTAN menang  kan , poyo poyo je aku nie layan bola padahal tak kenal pun sape permain dye . Heheheh . :D 
tak suke pun jadie suka , daa en tunang peminat bola , lelaki kan itu biase la , nak tanak layan saja laa , chanel lain tetap tak boleh tukar , kalau iklan saje boleh tukar ,*benci taw !! 
sampaikan  nenek aku pun menjerit goal taw , da aku pun terpakse jerit sama , hahahhaha !!


Aku sokong mane yang menang je boleh ? Hahahah dasaaaaar taw . Tengah layan aku tanye en tunang .


Aku : ATM too ape ?

En tunang : ATM tak tahu ? *geleng kepale

Aku : a'ahh tak tahu , tahu tengok jew . :D

En tunang : angkatan tentera malaysia laa .

Aku : ooooo . Ingatkan ATM yang keluarkan duit tooo . Heheheh :D

En tunang : *geleng kepale *


Bila orang yang tak tahu pasal bola tanye kepade orang yang pakar bola , macam nie la jadie nye .
 Malu malu , *laritutupmuke . T_____T

TAHNIAH KELANTAN !!




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Saturday, 20 October 2012

Sakit pinggang !!


Aku tak tahu la aku yang pelik sorang sorang ke , atau ade orang lagi pelik , ok nie bukan nak cerite sape 
peliklaa kan , da aternye tulis sakit pinggang , 
Biase org yang sakit pinggang nie untuk yang preggy ke ? Sebabnye aku bukan preggy pun , tapi period , haaa too laa yang pelik , setengah org ade jugak sakit pinggang seblom period tapi 1 hari je la kan , aku nie da berhari hari menahan sakit pinggang sampai terpakse makan ubat tahan sakit , still tak jalan ,
 masalah pulak too cik P tanak pulak keluar keluar , aku da tak tertahan sangat daa nie , setengah orang sakit jugak bile cik P keluarkan , tapi mesti akan sakit pinggang sebelom cik P keluar then akan segugut yang tahap maksima kan , nasib laa aku tade sakit segugut too , tapi sakit pinggang jew . 
Hais laa nak buat keja pun rase perit sangat , lagi lagi tempat keja duduk je , nak berdiri kaki pulak sakit , lepas too aku merungut , memang dasar aku nie , 



 
 aku nak tunjuk aku sakit pinggang , tapi aku pun ta faham ape aku buat . *konon nak simpati la cheh
tape kite try lagi sekali 

 
 
 konon tangan pegang pingang  , nak nagi tahu "saya sakit pinggang :( "

tapi muke aku da macam cik kiah sambil pegang pinggang , kau ingat ade orang hairan sangat ,

cannoot gooo laaaa , ok bye !! 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Kalau sebelom tido macam macam idea

Bila je start aku nak bercerita , aku jadi blank ta tahu nak cerita ape , tapi bila malam tiba tiba teringat blog terus terfikir nak cerite itu ini , tapi bila esok nak crita da lupa da ape nak cerita , biol kan , hhuhuhu 
so ari nie tade benda nak cerita , boleh ta ? agak agak korang hairan ke ta hairan . of course not , hahaha *gelakkan diri sendri , 

hari nie hari cuti tapi aku kerja , so sangat cemburu dengan en,tunang , *memang tiap tiap minggu pun cemburu * yela dye syok cuti , aku harus kerja , ahhh ta suke , so sangat malas nak bangun bila hari sabtu ahad , kalau rabu pulak dye jeles dengan aku , sebab aku cuti rabu dye kena keje , ehh hello awak too cuti 2 hari titew nie cuti 1 hari je taw , *menyampah sangat 

ok bye .



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.