Friday, 21 September 2012

Semoga maklong cepat sembuh !

Hati siapa yang ta terase sedih pilu , di saat orang yang disayangi yang pernah dibelai dan dijaga sejak kecik kini sakit terlantar di hospital . sayu hati ini melihat mak long terbaring tape menyaut ape ape panggilan pun dari kami , tapi hatinye tetap kuat malah boleh membuatkan kami tersenyum bile memandang wajahnye , di saat ini bile dye terdiam kaku tape anda senyuman di wajahnye tanpe ade suara keluar dari mulutnye membuatkan aku terase sedih sangat , ya allah ini dugaan yang terbesar .

ya allah kau kuatkan la hati maklong ku ,
ya allah kau tabahkan la hatinye . 
ya allah kau sembuhkan la penyakitnye , 
ya allah kau panjangkan la umurnye , 

supaye kami masih boleh mendengar suaranye , 
supaye kami masih boleh mendengar ketawa dan senyumannye , 
supaya kami masih boleh bersamanye  .

amin


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 20 September 2012

Pre wedding

Ahad nie ade pre wedding , abang camera da panggil suruh shoot gambar nanti , awww terase da makin bz and makin sibok nie , *poyo sangat kan , tengah merancang ape plan nak buat untuk pre wedding nie , en,tunang saye too serahkan semuanye pade saye sebab dye ta faham ape itu pre wedding BOLEH ?
ahhh geram so dye malas nak berfikir ape yang aku buat itu la yang dia terime , bagus jew ,erk ? 
nasib dapat yang memahami kan sebab kalau dye masuk campur aku suke je membantah , ishhh derhaka , hahahahha

so aku rase nak buat santai santai je , tapi aku nak macam macam boleh ? biasenye kalau pre wedding nie ta sure abang camera ade bawak barang  payung ke ballon , nak deko deko too semua kan , tapi ta mengape laa aku da plan dengan en.tunang nak bawak sendiri sikit sikit , mane tahu abang cemera too tade ape yang aku nak kan , soo apis ok jew , 

then baju mesti nak same kan , baru serasi bersama ,:D
warna pulak ta nak warna putih , sebab terase nampak macam ta cerah jew masuk dalam gambar , en,tunang pulak nak colorful , tapi terlampau banyak gabungan colour pun nampak serabut sebab kena fikir backgroundkan , so fikir punya fikir en, tunang cakap nak buat dua colour je , sebab bla perempuan colour hijau , bla lelaki colour kuning , so gabungan colour hijau kuning , emmm tapi still plan sape nak pakai hijau sape nak pakai kuning , too pun pening , baru pre wedding .haiya lu fara :p

 en,tunang nak main gitar , amboi mase pre wedding nak main gitar , mase bercinta sekarang nie tade pun main gitar untuk kite . :D

 aku suke santai santai bergini , :)  

 en,tunang nak buat macam nie , konon nak jadiekan aku model la ye , tape nie da biase berlaku , hehehe

 suke akan ini , sangat sangat rase bahagia , ecehhh 
 haaaa ini macam kena ade je , hahahah aku kan ape pun nek bising , *pengsan

las sekali yang nie memang sangat cantik , letak kat frame , awwww so sweet , 
  
* sumber gambar dari en,google *

en,tunang siap nak suruh beli banyak sikit baju , boleh tukar tukar katenye , dalam tade idea and malas nak berfikir rupanye bermacam macam yang dye fikir dalam kepala dye ye , tape kite tengokkan aje , :)




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 18 September 2012

Segmen: Be My Follower by Didiey'.

http://ezatichumel.blogspot.com/





hye korang , lame rase ta main jom jom ikut sengmen nie kan , ok la hari nie aku pun tak de nak buat apa apa , so rase macam nak join didiey punye segmen . ayuk folow cara caranye :)





folower sekarang 110

target 500 .

 aww aww target nak tinggi mengunung , ehh harus laa , hidup mesti ade target . T______T
ok bye selamat berkenalan

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Dugaan kawin :)

Dulu dulu orang tua mesti cakap , " NAK SABAR YE DUGAAN KAWIN NIE MACAM MACAM" tapi dalam hati alaa tape boleh je handle , tade masalah , nak kawin senang je , ye perangai budak mude memang la macam gini , ta nak dengar cakap orang tua kan , sekarang da kena batang hidung sendiri baru ade akal , huaawaaaa , nak kawin punye pasal , ta boleh give up harus terus kan , hebat hey "kate aka sepupu aku" T___T


pertama sekali mesti la duit , duit kite boleh cari , tiap tiap bulan dapat , too memang dapat laa ,  yang dye tiap tiap bulan tolak dalam mase sehari macam mana pulak kan , mane nak bayar itu ini semua , lansung makan pun kena bawak bekal pergi tempat keje ,saving sangat , tapi aku jangan harap la , kejap je tapau dari umah , jap lagi tengok kedai masak sambil berapi rapi oo ini ta boleh jadie , besok terus cakap dengan nenek , " nenek besok ta yah bekalkan nasi nak makan luar" waaahh kaya sangat kan , biase la too remaja , hahahaha lepas too ta cukup itu , member pulak  tengok wayang , wahh best sangat sampai terangkat perginye , ahh ini ta boleh jadie , aku pun terangkat nak join , cerite dengan en,tunang dye pun terangkat jugak , ok nie pergi senyap senyap , kalau ibu tahu mesti dye mara , " BAZIR NAK "kate ibu tapi nafsu punye pasal tape la sekali , las las berkali kali , remaja sangat :)


Bile pakcik kusut sampai terkeluar misai T______T


kedua harus la kerja , kau ta leh cuti confirm la payah nak buat segala hal hal penting kan , nak nak en,tunang office hour , yang aku pulak office berhour hour , orang cakap ye bukan aku cakap da macam nepal same jugak , kena kerja jew , :( sobsobsob , bukan la tade cuti ade cuti tapi rabu je , macam en tunang dye cuti sabtu ahad , ok jeles ! so nak beli barang barang hantaran ape ke memang ta free , kalau terpakse jugak kena la balik keje terus beli , penat ok , ta dapat nak tengok pelahan lahan sebab kedai nak tutup balik pulak pukul 8 malam , emmm ku kecewa lagi . ok dont give up , harus teruskan hidup , hebat hey , "kate aka sepupu ku lagi , :) kalau nak ambik borang kawin pulak aku kena pergi sorang sorang sebab en.tunang ta boleh nak cuti rabu dye kan office hour . so aku la kena drive pergi sorang sorang semua  , sedih lagi kawin berdua buatye sorang , ok jangan sedih ,sedih da bermaksud same dengan give up , ayuk teruskan sorang pun sorang la janji kawin , biase la remaja :)  


ketiga pulak stress , bila permohonan sekarang susah da ta macam dulu , dulu boleh je ambik borang kat kajang , nanti pergi masjid imam tuliskan borang , nie sape nak kawin ? oo aternye anjer sangat kan biar imam tuliskan *kelip kelip mate , ehh tapi lelaki jew , :D . tapi sekarang da ta boleh , dye suh download jew . ok fine , nak kite berusahe sendiri laa too , penat cari nak download tapi dapat la 1 blog nie , dye boleh download borang selangor too , so copy je link dye , da siap download pergi jumpe imam balik , imam cakap borang macam nie da ta boleh sekrang kena isi form kat computer da siap key in semua baru print and jumpee imam , wahhhh poning ! nasib nak kawin , saba , heeee , bak kate imam "TAPE LA SUSAH SEKARANG SENANG KEMUDIAN " hebat hey :) 
* hebat hey too bukan imam yang cakap harap maklum :)


keempat pulak . ok nie makin senang sikit daa , da tade dugaan susah nak kawin seronok je rase bile appointment hiv da diluluskan , hehee tade masalah bab nie , settle jew bab hiv kalau dikatekan negative , ok jom kawin , awwww gatal sangat ,  T______T so save the date 3/10/2012 then siapkan borang nikah yang kena key in too semua and boleh la hantar ke imam , tapi lelaki kena siapkan semua hantar borang ke kajang semua , baru la perempuan pulak yang buat , jangan terburuh buruh ta manis , heee :)


 Saye sentiase happy :D

kelima pulak makin lega , bile macam macam dugaan datang tapi semuanye da sttle sikit demi sikit , kalau bab barang hantaran too semua masing masing da ade semua laa , kalau bab bla perempuan pelamin semua da settle daa , bla lalaki pulak hanye pelamin jew tinggal , yang lain pun settle da sikit demi sikit , peehh syukur sangat , walaupun lame lagi tapi 3 bulan too rase kejap je joooo , bak kate apis T____T ape kena ntah dye suka sangat panggil aku jo , kalau ta dye sebut jo jo jo , atau pun  hey jooo , 

penampar kang !!!



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 14 September 2012

Tabita skin care

hye , kejap update kejap ta update , busshh diri sendiri , hahahaha , masalah ye sebab saye gune pc kat tempat keje , so pc kat rumah nando , itula pasal aku jarang nak update , lagi pun malu nak cerite da la ta pandai cerite kongsi bagai aku nie , buat pening jew nanti korang bace , soo ta mau ta mau , tapi tetap nak update  jugak , hahah :D seee merapu rapu kan , ok da cukup kang semua pitam , 

sekrang nie korang tahu ta produk tabita skin care ? yang boleh memulihkan jerawat , mehilangkan parut , dan mencerahkan muka , bukan 3 benda nie je tabita nie berkesan ye , cume aku bagi point point yang penting la kat situ , ye aku memang da pakai lame , hafeez pun pakai jugak , kan dye ade masalah jerawat , so jerawat dye da hilang tade naik ke ape , and muke pun da bersih , bile da bersih dye malas pakai pulak so kesan parut  jerawat too still ade , angin je aku taw . haisss .ok bukan nak promosi kan muke , tapi nak share kan tabita nie yang sangat berkesan , dalam mase 3 hingga 4 minggu kulit muke akan berubah , yang mane ade jerawat or kesan jerawat , mengambil mase lame sikit untuk hilangkan bekas parut tooo .

soo kat sini aku tolong mak aku too promosi kan tabita , sesape yang tahu , yang teringin nak tahu lebih lanjut , boleh email aku . fara.libra@yahoo.com . u all tahu i kan  bab nak mencerita nie memang la payah , tapi if personal boleh la aku kongsi kan lebih , sbb korang bertanye aku menjawab . heheheh , so tade masalah untuk itu , ok harge dye pulak  , dye ade 2 set ,. set regular  iaitu set kecik la , dye boleh pakai selame 2 or 3 bulan , untuk set ekslusive pulak iaitu set besar boleh gune 3 or 4 bulan ye , memang lame sabun and toner dye to memang bertahan lame sebab kite hanye gune 3 hingga 6 titik saje , sabun dye pulak hanye picit sekali and gosok kat tampak tangan sampai dye mengeluarkan buih , bau macam sabun papaya sikit pun ade :)  i like . janji muke i bersih lawa , bersinar sinar , :D *lempang diri sendiri

SET REGULAR RM320

SET EKSLUSIVE RM360


yang nie set besar , aku ta sempat nak snap set kecik , yang set besar free beg ye . set kecik ta dapat , dapat beg yang jenis biase je ,. ai tahu semua rajin cari kat encik google kan , haaa so ta mau malas if nak tengok ye . :D

emmm lagi ape nak bagi tahu ? ape nak tengok gambar ai  ? alololo rindu ai ke , ish malu , hahahaha tampar nak fara ? T_____T ok demi u all terpakse laa , ecehhh pang sekali .









see awet mude ok mak aku nie , hahaha , sebelom dye pakai tabita muke dye sangat kusam , yela dye berdiri tengah panas , jemur jemur kain cuci kain semua , kadang kadang dye buat catering conopy , bile dye tahu terus dye try je tabita nie , terus suke u , hari hari msg aku , hari nie muke mama putih , hari nie muke mama berkilat , hari nie muke mama tegang , pitam ok , hahaha  , sekarang nie mak aku cakap tengah godek muke bapak aku pulak , ok nanti da cun akan update pulak muke bapak aku too ye , aww berlawan manje tooo . :D


rindu ai ta semua , amin ai sekarang da berhijab , amin , allah bukakan pintu hati ini , alhamdullilah amin , :)
ok muke aku da lame pakai da so ta nampak la berkilat , tapi gebukan , awwww malu tepuk muke sendiri , heheheh , muke aku bukan jenis yang berjerawat ke ape , tapi suke berpanau , bile da hilang panau too selesa laa , bile dye tiba tiba naik balik too yang jadie tension , terus try tabita and terus muke ok tade naik panau ke ape , jerawat too pun sebijik jew la naik , biasela datang bulan kan , hehehehe


jangan tengok bawah mate , mate selalu kena tumbuk memang macam tooo . T____T ,
gambar aku mesti la lebih , aku tahu korang rindu kan tapi malu nak cakap , *pang!! hahahahha
gambar apis akan aku tempek jugak , sebab semua gambar dye sekarang  macam ta ok ,ta nampak tang muke tapi nampak tang badan motif kan ? aku nak point tang muke bukan badan , al maklum laa orang main gym sekarang , hahahah .
ok la itu sahaja yang ingin ku kongsikan pade anda semua , sesiapa yang ingin bertanye boleh la email aku di fara.libra@yahoo.com . ape sahaja pertanyaan inshallah aku balas ye :)
tatta semua muaaaxxx

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 3 September 2012

Biar la ku lepaskan disini

Sudah lama ta menaip disini , hari nie terase ringan cari jemari ku hendak mengadu disini , oo bertape ku rindu . *awww gitu . so mcm mane sihat , adekah blog ku sihat jugak , emmm sampai hati ku ta mahu menjaga mu , maafkan tuan mu, seseungguhnye tuan mu ini jugak ta menjaga dirinye jugak , ehh yeke , ok bukan itu nak ku cerite kan disini , kerna jari ini hati ini terlalu laju dan ta saba untuk ku mencerite di sini bertapa ku sakit hatinye , sobosbosb , jangan la kau bersedih wahai hati , 

sangat sangat terase dengan seorang ke dua orang ke atau berape orang kawan , tapi kawan kawan ku disini jangan la mengambil hati kerna aku bukan bercakap tentang kamu . tetapi berkongsi ape yang ku rase , terase , mahu pun mengadu bersama kamu , hati ini sungguh rase sakit , tapi yang aku sakit hati bile time jari ini nak menulis ade je orang nak bagi duit dekat aku , al maklum la counter pembayaran , kerja harus kerja , menaip tetap menaip . ape yang terase terdetik nak kongsi kan sini ,sangat salah ke kalau kite nak berubah menjadi lebih baik , tak mencanang pun , ta heboh 1 kampung pun , cume heboh 2 rumah jew . (rumah fmly , rumah bakal mentue ) soo sangat pelis laa lap la kain too sendiri pun kotor ta nampak , sibok nak cek kain orang , nak tolong bersih kan ke kakak ? *ok kembali duduk tersipu

post kat dotdotdot terase macam diri too baik sangat nak merendahkan orang lain , ape diri too tinggi sangat ke . kalau pakai tumit tinggi je baru aku nampak kau tinggi , kalau ta endok le aku nampak batang hidung kamu tooo , bertape geramnye hati ini , diri sendiri pun ta betol tapi nak komen hal orang , biarkan saje la ape yang dorang too nak buat adekah kacau kain kiri kanan kamu yang kamu dok benci sangat kat dye ,  biarla dye nak tutup satu badan tapi kain dye terbelah sikit , biar la dye nak pakai  ape care dye sekali pun , biarlaa dye nak alim macam ustazah tapi dye dotdotdot , ade kah urusan dye bercampur termasuk terselit dalam urusan kau wahai seorang kawan , orang yang selalu merendahkan orang lain adelah orang yang sangat sangat jeles dengan penampilan orang lain , maafkan kalau saye tersalah tulis atau pun kenyataan saye ini tidak betol ,. harap la korang yang membace mempebetulkan ape yang aku tulis , seseungguhnye aku ta pandai nak bermadah helah  . 

kau bercakap orang yantg tutup semua nye dotdotdot , oo wahai kawan matang kan la fikiran mu itu , kau tak terfikir kew sekarang zaman teknologi , mak bapak ibu bapak adik adik kakak abang , sedare mara semuanye da pandai bermain dengan zaman IT , andai 1 hari  mak kau bace ape yang kau tulis tak ke dye jugak terase hati disebabkan dye seorang wanita yang tutup satu badan . ta nampak sikit pun terkoyak tang sane tang sini . tapi anaknye ta pk akan too semua , bercakap pasal orang lain , ta pernah nak ingat kan diri
dan sekarang kena dekat diri sendiri sebab ibu , mak , kakak , sedare semuanye bertutup 1 badan , ape nak buat . buat ta tahu je la ? sbb bukan bercakap hal ibu , mak , kakak , kakak sedare too semua tapi bercakap hal orang lain ? tapi semua pun wanita terase hati tetap la terase , kecewa bile seorang wanita yang memalukan wanita lain tetap la same rasenye wahai kawan , 

bukan nye aku nak bajet yang aku tinggi macam kau , tapi sememangnye aku memang da tinggi tayah pakai kasut tumit tinggi pun tape ,*mate ke atas * tapi tidak la terok sangat sampai nak komen hal orang lain , tulis bercerite dan burukkan kaum wanita sendiri . dan ta pulak aku bercakap yang diri aku nie baik mengumpat orang ta pernahh , bercakap hal orang ta pernah , dan ta lah jugak aku cube untuk menjadi terlalu bagus sampai  memburukkan orang lain , itu  pade diri aku . maafkan jugak kalau ayat aku ta betul , ta pandai aku nak bermadah . tapi harap korang faham ape yang aku tulis dan cube sampaikan .
cukup la ape yang aku rase , cukup la ape yan aku tulis , cukup la ape yang ingin aku kongsikan , cukup la ape yang aku mengadu walaupun ta betol jugak ape yang aku tulis dan buat korang ta faham ape yang aku sampaikan , hehehhe , harapnye korang faham amin , fuuhhh kanan fuhhh kiri , 
diri ini masih terase raye lagi walaupun da koje , oo sungguh malas , walaupun da berbulan ta update , ooo mara akan diri sendiri , heheheh , masih sempat untuk aku mengucapkan 

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN  !!






Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.