Friday, 29 June 2012

Tidak terungkap dengan kata kata

 Mimggu nie sepatutnye kiteorang balik kampung untuk tengok baju pengantin then cari baju raye , tapi allah da aturkan segalamye , kami redhai dengan ape yang terjadie , isnin malam pukul 8 malam mama call , cakap nak pergi serawak ambil uncle yang menetap di sana sebagai cikgu , asalnye kami ingat dye ta sihat atau demam tapi bila dapat tahu dye ta sedarkan diri selame 3 hari terus mama booking flight pagi too sebab takot keadaan lagi terok , sampai jew sane uncle (adik bongsu) dalam keadaan ok bile dye tengok abang dye datang , terus mama balik malam too jugak , sampai jew kl mama call suruh datang nilai , asalnye uncle ok jew borak borak semua tiba tiba dye menjerit ta sedarkan diri , meraung tiba tiba , mama call suruh datang nilai sbb mama dari ruma sedara dye , terus mintak tolong apis bawak pergi sane ,

Pukul 3 pagi gerak sampai sane tengok dye tido sbb mase too bawak ustaz sekali untuk legakan dye , lepas ustaz da bagi air semua pukul 4 pagi ustaz balik dye dalam keadaam tenang , lepas setengah jam dye bangun bukak mata , ttbe nangis , nak cari atok (mak) nak jumpe atok , papa terus call adik dye (adik no 2 ) dari muar suruh bawak atok  datang ke nilai ,keadaan mase too mmg sedih , seblom nie dye sihat je tade ape ape sakit , bile jadie keadaan macam nie sebak ta terkata , sampai je atok kat nilai terus mintak maaf semua pelok atok semua , ta dapat digambarkan keadaan too .

Bile tengok atok sampai uncle pun tenang kami pun balik la sbb pk besoknye nak keje , then rabu khamis mmg da ambik leave untuk balik kampung , sampai jew ruma mama call again dye cakap uncle menjerit lagi , dye gigit lidah sampai terbelah , mata sampai merah menahan  tekanan , darah naik ke otak , mama da nangis nangis da tahu nak buat ape , terpakse jugak cuti , ta sanggup tengok mama dalam keadaan macam too , bagi tahu apis , apis pun ok jew , then terus pack barang semua , again mama call suruh sampai secepatnye , ta sanggup mama nak tengok keadaan dye macam too terus call ambulans and mama nak bawak pergi hospitall , terus la kami bertolak ke hospital putrajaya . sampai sana doc cakap semua ok tade ape masalh al tapi nak buat scan otak , ya allah uncle ta gila ta perlu la nak scan semua too , terus cakap kat mama bawak keluar uncle doc ta boleh buat pape kite bawak dye berubat , then mama setuju tapi pade mase same kiteorang kena cari ustaz sbb takot otw balik muar nanti dye meracau tiba tiba dalam kereta .

alhamdulillah sampai setengah jalan uncle ok dye diam je dalam kereta then mama kate teruskan je balik muar , tapi 5 biji kereta semua stock bawak 180 nak kejarkan seblom asar , tepat jam 5 kiteorang da sampai rumah , tengok uncle dalam kedaan ok , dye baring , dye cakap lapa nak makan , tapi dye ta leh makan sbb dye gigit lidah then bibir dye bengkak , ta sanggup melihat keadaan dye , sampaikan nak menangis pun ta boleh nak keluar air mata , malam too
semua keluarga tido sebelah dye , risau takot tibe tibe dye meraung ,
tepat je pukul 2 pagi dye menjerit cari atok dalam bilik , subhanaallah semua kelam kabut , nasib uncle ta terpijak anak dye yang sedang tido disebelahnye , meracau sampaikan semua ta terpegang kerana kekuatan badannye yang luar biase , terus telefon ustaz yang berdekatan untuk reda kan keadaan , alhamdulilah dengan bacaan ayat ayat al quran ucncle tenang tapi masih memerlukan rawatan di pusat islam . terase sebak yang ta dapat dijelaskan semase menaip entry nie , dan diri ini masih dalam keadaan lemah semnagat dan tergiang ngiang .salam

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.