Tuesday, 31 January 2012

tak sihat

badan rase nak demam , mungkin kah mungkin kah , 
ta tahu la , mungkin kat tempat keje terlampau sejuk , bikin badan rase lemah , 
tapi kan bile balik dapat rase udare yang betol betol punye udare baru la ok , 
ke sebab jumpe apis so jadi segar . emm mungkin jugak too . hahahha .
ok gurau .too je nak update , saje je buat buat rajin sikit , 
ta nampak kemalas too .hahahah



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

melaka --> muar part 1

selamat tahun baru cina , erk betolkan tahu baru cina , hehehe .
ok korang jangan perli ok , sekarang mood aku tengah rajin nak tulis panjang dan berjela , 
so korang bace je , ok bace , heheheh .lalalalalala
haa nie nak tanye p mane bercuti , sibok je kan nak tahu kelas ko . 
aku tade p mane , balik kampung pinjam kereta aka apis , yee kereta pun pinjam yee . 
nasib laa aka apis too baik sesangat okey bagi pinjam , kaalau ta pisang la dok kl nie saje ta buat ape , 
and kerinduam melande sebab ta daapat jumpe mama n papa sob sob sob 
so bergerak la kite balik muar malam sabtu , yelakan takot nak gerak tengahari petang ke ka sebab nanti jam,
kesian pulak apis , penat pulak , da la dye antar aku balik muar kan , too pun da kire bersyukur sangat , 
amin , terima kasih diucapkan . T________T

plan ta pergi mane pun dan ta dirancang , da malam kan so tido , 
esoknye ttibe apis ajak jom p melaka tengok zoo , haaa ta abish abish lagi zoo nye , kat kl pun da pergi zoo 
nie kat melaka pun nak pergi , oke jalan , jom la kite jalan jalan bersama .
nasib la muar ke melaka setengah jam je ok , kalau ta ta kuase jah . hehehe .
mase kiteorang pergi too malam pun ade , ingat nak tengok malam , p apis cakap malam banyak lagi benda boleh buat baik tengok sekarang je , so oke laa tengok je laa hanye 1 jam  je dapat jalan , 
sbb kiteorang sampai pukul 5 dye tutup pukul 6 . jadi jelaa .

DEWASA ; RM10
KANAK KANAK : RM4



tada da sampai da ,  cepat kan ta sampai stgh jam . hehehe
zoo melaka 

sedikit pelik pic atas nie ,
sbb adik aku mmg malu nak tangkap pic ngn orang 


 oo mungkin dye happy sbb jumpe berok too 
T______T


 yang kat kepale dye too , aku kena pau ok ngn dye .
rm12 melayang 


 muke da penat nie , 


 adik aku nie ta kenal erti penat ok 



meh la balik adik ku sayang , satu zoo da pusing , puas berjalankan , penat ta terkate , siap pau aka dye nie 
naik kude lagi , alahai , layan je la , nasib bukan selalu ok .
elok nak pergi serang nasi lemak ikan bakar umbai .. 
mama call , kak , apis , adik . jom makan sate jumpe kat sane papa belanje , 
oooo bagus betol . rezeki rezeki , hehehe , 
sate dye memang sedap , besar besar puas hati makan oke , murah je sebatang rm0.60
rasenye la pun da lupe harge dye  . pun ta sempat nak snap . mak kelaparan jah , 
lepak lepak ta sedar da satu jam setengah , balik balik terus boom . 
mekasih mama papa , lain kali belanje lagi ,
T________T



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Fuhhhh !

Bergitu lame saye ta mengupdate blogkan  !syabas fara genap 2 bulan kemalasan ko terselah , hahaha . 
memamg gitu erk , aku kan konon la rajin nak mengupdatekan tiap tiap hari , KONON ok , 
las las lantok . aku bukak blog say HYE , aku tutup balik OK BYE , hahaha
malas giler kan , yepii sepak sekali bagi rajin , hehehe , kalau la rajin KAN ! 
ntah bile je kan , ok cukup la aku da membebel panjang lebar , oo ye panjang ke ? . 
cakap je la ko MALAS . hahaha . ntah korang singgah ke ta , oohh mungkin da lupe kan ,
 sob sob sob . 

da nak masuk bulan 2 nie aku baru nak wish selamat tahun baru ,
hohoho SYABAS sekali lagi . 
emm aku pun ta tahu la nak cakap ape ape , yang aku tahu sabtu nie aku nak p bercuti , 
ta la jauh mane , ta la dekat mane pun , hehehe , 

so mungkin tade idea yang bernas nak ,masuk dalam pale otaak aku nie kan , 
ehh tapi hari too kan , aku ta tahu dye de bace blog aku ke ta , tapi kan aku pun ta kenal dye , 
ttbe kan dye panggil name aku , HYE FARA ! dan yes mase too aku blur , 
sapekah  ? KONON da famous la .tepuk dahi sedar kan diri , 
da 2 bulan ko ta update , bajet bajet orang kenal ko kan , 
matilanak ! 
oke to jee 
bye tata


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.