Tuesday, 29 November 2011

Rambut Rosak !

sangat stress bila rambut rosak ,
sebab dulu aku gatai tangan ,
p highlight , then rebonding , then curl pas too rebonding ,
now da macam penyapu , ohh merase la kau ye fara .
fikir fikir nak buat rebonding balik , tapi rase macam membazir , sebab ta perlu ,
nanti ade orang BISING so malas nak dengar , hahah ,
tibe tibe daatang seoarang kawan yang baik hati , ecehh . iaitu nurul ,
memperkenalkan sunsilk , sebab rambut dye pun rosak ,
tapi bukan shampoo laa , dye minyak .
oke bagus jugak , seminggu aku gune memang berkesan dan jugak terase lembutnye rambut ,
awwww awwww suke suke , oke da over , hahha .

 inilaa dye , yang saya hari hari gune . 
 lepas too potongkan hujung dye ,

macam minyak rambut kan , 
then ratekan kat rambut , 
lepas 5 minit biarkan dye sendiri kering , dan lihat hasilnye , 
nak tengok hasi; rambut saya ?
ta yah laa . hahaha
nak jugak ?
cube la sendiri baru tahu . 
ehh ape nie pakse pakse , 
oke oke 
saye tunjuk . 
hahah poyokan aku , OMG !
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
>_______________<
OKE
selamat mencube kalian , 
tatatititutuutu
:D

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

salam maal hijrah !

ehh ehhh macam lame ta update , 
ye berhenti sekejap ,
sebab maal hijrah , tahun baru islam , 

salam maal hijrah semua , 
semoga tahun ini lebih baik dari tahun yang lepas ,
semoga tahun nie azam dan semangat yang baru , 
semoga tahun ini di permurahkan segala urusan dan rezeki darinye ,
semoga tahun ini aku akan mendapat perkerjaan yang lebih baik ,
semoga tahun ini menjadi lebih bahagia dari tahun sebelomnye ,
semoga tahun nie tercapai impian ku hendaknye ,
DAN
 semoga tahun ini jodoh ku dipanjangkan hingga ke akhir hayat , AMIN !
same jugak macam korang yek , INSHA'ALLAH !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Saturday, 26 November 2011

APE PERLU BUAT ?

Tibe tibe aku terpikirkan mase depan aku , nanti bila da berkerluarga , da ade anak , 
rumah , kereta , barang barang keperluan dan semua laa , fuhhhhh , 
ape la perlu aku buat kan , 
bile terase nak share dalam blog nie . 
terus je bukak n terus je tekan tekan keyboard , 
dan terase takot untuk melangkah ke hadapan , sebabkan aku rase makin aku berjalan makin berat , 
terase belom cukup lagi untuk aku kumpul kan semua yang patut ade bile aku da berkeluarga . 
*opss terase macam novel ta ? hahah
oke sambung . BOLEH ?
kerja ? belom tetap 
kereta ?masih dalam proses
rumah ? lagi laa tade 
ape yang aku ade saat nie ? ta ade pape hanye ade simpanan rm65sen tunai 
hahah
too melampau kan ,
nanti bila makin kedepan kedepan , ape pulak dugaan yang aku kena buat ? kena terima ?
sedangkan mase sekarang nie bermacam macam rintangan aku hadaapi sampai la sekrang . 
dan alhamdulilah . 
"everything happens for a reason".
saya dapat menanganinye , katekan YES .
Umur saya 19 , saya takot nak masuk 20 sebab lagi beberape bulan da masuk tahun 2012
soo sape sape yang da dalam puluh puluh , 
marila bercerite dengan saya , ape yang sangat korang takot nak buat ?
dan macam mane korang tanganinye , 
oo ini tade hadiah pape yee , saje bertukar pendapat . 
hehehe :)
dan yang da berkhawin , yang baru berkhawin , korang pulak macam mane ?
selepas hidup berdua bersama orang tersayang?
dan jugak yang baru dapat baby , 
yang da ade anak 2 or 3 orang ape pulak yang korang lalui ,
ade ta rase takot untuk menghadapi hidup , 
dan akhirnye bile korang dah tue ?
anak anak korang boleh ta agaknye hidup tanpe korang nanti ?
ke aku je yang terase macam over sangat ?
sebab makin lame aku berpk perasaan takot too makin kuat , 
dan terase termenung , 
macam mane ? dan oo ta tahu laa . 
ok da laa , nanti aku merapu , lagi lain aku berfikir ,




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 25 November 2011

IMPIAN SAYA !


impian anda adekah same macam saya bagi kaum wanita ?
ahakz ,
kesian kaum lelaki , kalau terpakse menunaikan kemahuan wanita . 
sanggup tak sanggup PERLU oke ,. 
lagi lagi macam aku , 
selagi ta dapat , 
akan ku memberontak sampai dapat , 

bile da dapat , ape perlu buat 
TERIMA KASIH 
*sambil mate bersinar sinar 
+_________+
DAHSYAT!!!.



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 24 November 2011

TERASE TAK ?

 
Korang rase ta ape yang aku rase ?
tibe tibe aku tengok pic nie , 
terus terase sejuk , then nak pakai sweater , 
ke aku yang ilusi then terase sorang sorang ?
hahah 
oke , bye :D 
motif ? sebab kat KL panas ! !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

kuat kan minda dan amalkan hidup sihat

semalam pas balik keje terus joging , dalam pukul 9 malam ,
hohoh , ta rami la joging malam kan , kebanyakkannye semua joging siang ,
disebabkan tade mase di siang hari , weekend pun ta ada cuti , badan pun da berat malas malas ,
so apis tarik jugak tangan nie supaye jangan jadi malas dan berat badan ,
hahahha , so nak ta nak pergi la jugak ,.

kiteorang joging kat pandan indah , depan BALAI BOMBA , padang MPAJ ,
haa sape tahu ? sape dok area sane ? leh jumpe , joging same same heheh.
nak pergi tasik permaisuri or titiewangse mcm takot then jauh , so dekat dekat situ laa perginye ,
nak joging jew pun kan ,

 mari mulekan senaman 

 ke kiri pulak , heheh 

semangatkan dengan baju manchester united , apis paling ta suke aku pakai baju too , 
dye cakap kan kalau aku pakai baju too dye ta nak joging ngn aku .
ahhhhhhh ape aku KESAH , aku suke ,. hahah rakus taa aku , 
soo terime jelaa bang oii . 

nie muke penat tapi mcm ta penat je . 

lepas je joging , perut terase lapa . 
awww awww awwww , 

aku : ehem , macam bau makanan laaa .

apis : bau ape ? makanan ape ? mane ade . *sambil turut hidu hidu , hahaha

aku: adelaaa . macam bau cheese naan . 

apis: hahahah , lapa nak coverline lagi  , ok jom .

hahah , tengok lagi nak makan , baru je pas joging , 
nasib la dapat boyfriend yang faham .
oke too jee , bye bye . :D


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Wednesday, 23 November 2011

kelaparan :D

oke nie cerite pagi pagi ,
malam aku ta makan , kononnye nak diet , diet la sangat kan ko fara ,
so aku ambik keputusan makan esok pagi , awww , dapat tahan jugak oke malam too ,
bangun jew besok pagi kelihatan ta bermaya sebabkan ta makan malam too .
nak buat keje da malas , nak mandi pun ta larat sebab lapa ,
ish ish ish terik , hahahah .
soo siap siap semua , apis ambik then terus zaaaaaaassss kerja ,
sampai je tempat keje perut da oke , badan terase da kuat balik , ta terase lapa kowt ,
sebab da tahu nak order makan kejap lagi ,
soo siap semua kerja , ayuh laa kita pergi breakfast yee , hahah .
so pergi hainan tea , makanan dorang sedap , tapi ta banyak branc
aku rase Ss2(PJ) tapi ni aku ta sure sangat , then Miharja dekat dalam Viva Home , and Plaza Low Yat / UG

then pergi counter order ,

aku : mee wantan satu + extra mee

org too da tengok aku daa , dye  nie betol ke taa , oleh disebabkan dye malas tanye soo dye just ambik je order .

counter : ok 

haha , tahap kelaparan daa ta boleh nak dikawal .
10minit lepas too , siap semua .
ayuh makaaaaaaaaaaannn

 nampak sikit kan , gali tengok amacam,

oo nie daa na abis daa , 

so kesimpulannye , order 10minit , menghabiskan makanan yang extra double pun dalam mase 15 minit . 
ohhh ngeri ko fara . macam mane ko leh sumbatt ? 
oke dadada .
jawapan dye ,: TAK TAHU 
:D

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 22 November 2011

tuuutiii tuuutiiii

kenape name dye tuutii tuuittiii ?
ni disebabkan aku gado ngn apis sebab  nak mnyebut tuttifrutti
hahah , boleh taa , pasal too pun nak gado ,
sooo ke tuttifrutti laa kitew yee , sbb mase dye ambik aku too dye ckap .

apis : ehh jom kita p axis nak ? sebab orang tengok kat fesbuk ramai orang cakap pasal tutii tuutii nie , 


aku : haa ooo tuttifrutti , jom jom orang pun ta penah rase kan , ade gak bloger update pasal nie . p ta penak nak try .

soo marilaa kita pergi perkena tutii tuutiii too yee , adelah jakun sekejap bile masuk kedai dye arse macam ,

'ehh macam mane nak ambik nie , ehh nak kena ambik ni dulu ke too ke ? *cakap dalam hati

hahah ade laa sangat jakun tapi masih ditahap coverline oke ,
yang si apis da cakap awal awal ,

apis: ambik je laa pape , orang ta kisa , 

padehall kooo nak melarikan diri kan kan kan , baik jujur , anguk anguk ,

FINE!

oke dengan tahap kepandaiyan aku ,. ambik punye ambik ,

RM13 ye cik , TERIMA KASIH .

aku mmg da tahu harge dye mmg mahal , so ambik perise strawberry adelah sangat MASAM !


 inilaa dyew . RM13.00 . ta puas okew !


 tapi tape sebab dye ade yogurt . heheh

then semalam bos aku bagi telor PINK . 
takot jugak nak makan , nmpak macam pelik , 
dye dalam pantang , soo bile baby dye da sebulan , dye kena buat mcm too , masak telor colour colour , 
tapi dalam dye still same jugak , telur macam biase , putih , cantik SEDAP , 
hehehhe . bab makan ape yang ta sedap , ta sedap pun jadie sedap oke . 

nampak telur pink ? 
ehh telur pink ? 
ok ta tahu , 
tiitiiituutiiiiii . 
:D


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 15 November 2011

AWAS DENGGI !

sekrang nie kes denggi da naik balik daaa ,
kat area ruma kat flat , kat mane mane laa kalau korang ta jagaa kan ,
area uma aku too tiap tiap petang mesti ade orang sembur too datang ,
bising amat bising , pas too nak kena tutup pintu segala . bau dye hamaaat kuat oke ,
taa nafess heii , lagi bagus laa kan , pade terkena demam denggi nie , cukup bahaya , boleh maut ,
soo mengharapkan korang jaga laa kebersihan di depan belangkan depan ruma too haaa .
mane yang ade baby kecik too lagi laa perlu heii kawalan keta ,
lagi senang nak kena ,

 nie perkara yang korang betol betol kena jaga . 

kalau korang penat kan hari hari keje , rajin kan laa hujung minggu too luang kan mase anda , 
eceehhh . untuk sape , untuk kita semua jugak kan kan , :D
walaupun i ta rajin , p tetap oke kemas kemas semua , penting penting , hahah
sempat nak puji diri sendiri , 
ini ade info tok korang lagi berwaspade yee dan langkah langkah berjaga jaga , GAYA HIDUP SIHAT
pade korang jugak yang nak share beramai ramai , boleh pergi kat sini jugak SHARE LAA SESAME
nyumuk nie dye kita ta boleh nak tampar dyee p jauh jauh elak kan dari kita , melainkan tampar diri sendiri . 
hahaha , sooo mencegah adelah lebih baik . selamat beramaal , 
tatatat tittiti , :D



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 11 November 2011

Fathiah Tak Jumpa Blog! [Segmen]

hye kawan kawan ,
kawan kawan lama , kawan kawan baru , kawan kawan baru join ,
hehehehe ,poyo ta aku , haa ta kan  , >_<
aku happy sebenarnye ,
ramai daa kan jadi i punye friend thankz all ,
love u so much ,
*godek godek .
oke bukan itu je nak cerita nie haaa . korang nak tambah kawan baru taa ?
nak kenal kenal ? senang jee ,

Add caption
haaa nampak taaa ape yang aku nampak nie
korang leh join segmen nie , 
mudah kan , dan jugak ramai kawan kawan jenguk , intai , sorok kat blog korang nie :D
oke aku nak tag dekat . 
jeeng jeng jeng 

hatikubaik oo saya memang baik . hahah . :D tahniah
islam agamaku sama laa dengan saya :D tahniah

dan jugak , sape sape yang da folow aku and aku ad folow korang , 
tolong tinggalkan LINK kat commnt yee , 
sbb nanti senang aku nak golek golek kat blog korang , 
dadadada :D


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

mata kuyuh macam penyu

mate da terlelap lelap daa nie ,
sambil tangan menari nari kat keyboard haa ,
haii yooooo . nak balik laaa mau tido ,
terjah semua bloh pun terlelap lelap .

oo yee nak dekat 30 blog aku folow ,
p ta masuk kat list aku ,
kenape kah ? ke memang mcm too ?
tapi seronok jeww tgk blog blog korang <
ade yang pink , ade yang purple , ade yang pelangi ,
semua colour colour laa ,
meriah taw , kongsi kongsi kisah kisah lawak lawak ,
sharing is caring kan . I LIKE U ! @_@
best kan best kan ,

hehehe  sbbnyee aku ta ramai kawan ,
mane laa tahu nanti kawan kwan dalam blog ,
pas too jumpe terus kawan forever ke kan  ,
ehhhh ade ke orang nak kawan ngn aku ?
haaaa angkat kepale goyang sikit ,
hehehhe .
okee lalala . untuk hari ini . :D
sakit hati taaa .


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

11/11/2011

kenape dengan tarikh too ?
haa semua pun tahu kan kecoh hari nie , mane mane korang pergi ,
twinter , facebook , semua pun update benda yang same ,
mungkin laa cantik kan , susah nak dapat , nanti tahun depan lain pulak numbernye kan ,
okee , sesape yang hari nie ,
in relationship , wedding, dapat puteri and putera ,
semua pun tahniah laa yee ,
saya pun nak jugak , hehehhe ,
tapi belom mase lagi .
laamabaaat lagi laaaa ,

semalam kakak apis bagi cake ,
cheeesee kek oke , sheedaapppp laaa weiiii , shedap shedap shedap ,
hahahah , masuk je dalam mulut , emm sehdap ,
masuk lagi , wow shedap , masuk lagi dan lagi , teruss gila gila shedap ,
hahahaha , sewell daa , sampai kakak dye mc laa nak buat kek punye pasal ,
tapi memnag best , bak kate orang indah rupe dari rase , haaaa
pujiii tooo , collect point , kahkahkah ,

pagi pagi nie aku da sakit tekak, sesak sesakkk , haaaaaa semput ,
bak kate apis , GEMOK sangat , heelooooo , tak okee , still SLIM ,
sbb aku tahu dye ta larat derr nak angkat aku ,
sebabkan dye KEPENG , kua kua kua ,

ok tatata . :D
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 10 November 2011

ish ish ish

ape aku nak tulis aku da lupe ,
aduhai terus jem laa pale otak nie ,.
tadie apis msg ,.

apis : rindu laaa

aku : malam kang jumpe tgk puas puas yeee

apis: haa yelaa . 

tibe tibe nak manje manje pulak ,
gedik jee ok hahaha ,
kalau cuti laa . 1 hari ngn aku ,
pagi pagi da ketok pintu , panggil nenek aku haa , nak beli sarapan ,
yang aku nie ta bangun lagi oke ,
dye da siap mandi semua ,.
pas tooo 1 hari melepak jee laa ngn aku ,
ikut je mane aku nak pergi ,
ta leh nak pisah lansung ,
kang da kawin daa campak aku jauh jauh ,
da bosan . hahaha .
sekarang nie memey laa ,
ta mungkin . ta larat , nak berpisah , amboi ayat .
orang ngah mabuk cintan memang macam nie ,
sekali aku lempang kang , terus sedar ,
baru ingat nak balik luang kan mase ngn mak pulak ,

nie da keja lagi laa ,
bape jam ta jumpe , malam kang baru dapat jumpe ,
kuar p makan , too pun kejap je ,
skunk nie daa rindu rindu ,
haiyoo ,
matilanak , nak berkepit jee daa ,
kalaau da kawin aku mintak kepit 24jam ko ta nak ,.
siap ko jah , hahahah ,
oke nie da bagi tahu korang ,
sape yang minat kek ke ? apam ke ?
aku akan update pasal nie .
korang boleh rase dulu  . macam mane nak rase ,
korang try la beli 1 , agak agak sedap ,
korang beli dan beli dan menang ,
kahkahkha , ta laa gurau jee , ta menang pape pun ,
cume menang sbb ko kenyang makan . hahah
oke laa ,, nak sambung kerja ,
dan gali blog lain , tatatat titit totototot . :D
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

penat + bengang+selesa

nape penat ? nape bengang ?
semalam pergi stle segala hal yang penting kan ,
then memang plan nak p buat passport , las las da sampai putrajaya ,
boleh pulak dye cakap '1 malaysia offfline ' so ta boleh nak buat ,
pehhh bengang tahap dewa laa , penat je taew
da la jauh nye bukan main,
penat lagi stle kan hal hal kan bank ,
after that plan pergi maybank pulak .
nak bukak asb , soo terus pergi maybank bukit bintang ,
oo cerite pasal ASB , korang da ade ?
kalau ta ade too pergi laa buat , bukan ape untuk mase depan jugak kan , ta dapat duit sekrang .
at least mase depan korang ade simpanan untuk anak anak ,
waahh crite pasal anak anak , berangan .
oke then  , ASB  nie ade 2 satu ASB pelaburan satu lagi ASB simpanan ,
dye akan bagi la korang pilihan ,mane korang nak
mane yang termampu laa kan ,
kat situ korang boleh ambik dari 5 tahun sampai la 25 tahun
then dye ade RM10,0000 sampai la RM29,999 macam too laa lebih korang
korang ade choice lakan  nak pilih ikut korang ,
then tiap tiap tahun korang akan dapat dividen , setiap tahun oke .
kalau korang ambik 25 tahun so selame 25tahun tooo korang akan dapat dividen tiap tahun ,
so korang rase macam mane ? oke taa ? aku rase oke je kowt ,
kalau aku nak simpan sendiri memang ta tersimpan yee , aku ni boros ,
payah wei nak simpan , asal nampak aje p bank cucuk .
hua hua hau , sooo ta leh nak harapkan diri sendiri ,
then lagi satu dye ade ASB simpanan , yang ni pun same jugak ,
tapi yang ni tade limit , berape banyak tiap tiap bulan kko nak masuk oke jee ,
dye pun ade jugak dividen tapi ta bnyak mcm ASB yang aku cerite kat atas too
sbbnye ko simpan sendiri so kureng la kan ,
ehh ade yang da lame ke da msuk ASB ? ke aku yang ber ia ia nak bagi tahu korang , tapi korang da tahu ? hahah tape laa , ade jugak maklumat terselit kan ,
aku pum ambik yang tiap tiap bualan rm100 . mane yang mampu laa kan ,
sikit sikit , lame lame jadi bukit . hua hau hau .
oke habis daa crite pasal ASB ,
tapi sape yang mude tooo , baru lepas 18 tahun peerrgilaa yee buat , ta rugi ,
then promotion dye las bulan depan soo cepat cepat sebelom terlambat . hehe


stle semua petang too pergi joging , 4 tahun ade la aku rase ta berjoging , pehh penat laa haii ,
aku rase darah semua naik terus kat kepale ,
haa ari nie ambik koo sakit sakit badan aku .
nak balik je rase ,
dalaa gado dengan bos ,
oke sebut je pasal bo0s terus tade mood daaa ,
ehh nanti kongsi kongsi lagi . tata .
have a nice day :)
twink twiknk .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 8 November 2011

selamat hari raya !

orang lain semua da publish n wish selamat hari raya ,
aku terhengeh hengeh nak update ,
heheh , itu sudah menjadie rutin harian saya ,
orrang lain gasak laa update ,
aku belom tentu selalu update kan ,
pape pun nak cakap kat uols

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA , 

korang pergi mane je ,
sedap makan makan , wahh raye je mesti seronok kan ,
makan je ta ingat , ehh .
pastoo balik uma sakit perut ,
haa too aku laa too ,
smpai demam laa ,
orang cuti jalan jalan aku demam ,
sebelom raye too p tesco ngn kakak ipar,
haaa haii kaak ipar jah ,
hahah, too pun sakit perut , pening pale ,
penat soo terpakse duduk .
ta larat nak berjalan daa ,
giler laa malam raye too kat tesco ,
panjang benor ,
nak bratur too dalam setengah jam jugak laa , sampai nye pukul 9.30 balik pukul 1 ,
haaa too dia pajang ke taa ,
raye ta p mane pun .
duduk ruma makan ,
pas too pergi kat uma mak apis ,
too pun kejap hujan . mak dye pun penat nak tido .
pagi bangun nak masak .
tok sape tok saya jugak , untungla dimanjekan ,
hahahahah , malu , oke
da ta tahu nak cakap ape daa , mekasih , datang lagi , ehh tibe tibe ., hehe
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 4 November 2011

entry da lame . gagahkan jugak nak share

26/10/2011 kan deepavali ,
so kiteorang nie semua cuti ,
tade plan nak pergi mane mane ,
sangat la bosan kalau dok kat uma time cuti cuti nie
nak jalan jauh . semua macam jauh jee ,
soo ttbe apis cakap pergi pd nak ?
oo kenape kanpe ta terlintas kan ,
dari k.l ke pd hanyela 1 jam jee .
too pun kalau ko bawak 140 . ahhaha
jangan tiru , aku tade lesen pun takot , eceehh
sooo hakak ape lagi suka laaa , yelaa pade dok uma tade buat pape kan ,
soo besok nak pergi , tapi pape pun ta buat n beli ,
katte las minit punye plan kan ,
malam too balik keje , berlari pergi tesco , nak beli barang barang ,
then minta izin nenek , da kate aku dok ngn nenek , harus mintak ijin .
hehehe , nenek bagi , oo bagus hijau ,
siap nak masak semua , oo bagus saving nie , kuar duit minyak n tol je , hahaha
then malam too da bincang nak masak ape , aku cakap masak biase biase jee ,
tapi nenek nie payah oke nak dengar , dye suke masak and puaskan hati semua orang ,
OMG sayang nenek , hehehe
then plan nak masak  nasi putih , ayam goreng , pas too sambal sotong .
nenek pun cakap oke jee ,
besoknye lain oke menu dye , nasi lemak , nasi putih , rendang , ayam goreng , smbal sotong , eehh bukan main laaa . tanjat boboy . hahaha .
yang nak perginye 4 orang je , tapi dye masak macam 10 org ehh .
nenek memang taw , suke macam tooo , tahu tahu bangun da siap je , ta sompet den nak nolong eh ,
padehal agak malas sikit la , gegegegge .
then anta kat mak mentue sikit ngn akak ipar . aik , hahah tade laa , tak sah lagi .
then kiteorang gerak pagi , takot la jem or full kan ,
sbb sedare aku semua da gerak malam rabu , soo mmg da agak mesti ramai yang akan lepal , santai ngn fmly kat sane , pukul 8 da gerak ,. wahh awal kan ,

bangun awal oke dye , nak jalan punye pasal

posing posing dulu , time ni nak isi minyak

agak agak sape bawak . jeng jeng jeng 

selambe ok , tade lesen , haha , tape asal kan sampai selamat . 

pukul 9 kiteorang da smpai , hehe , laju betol ,call nenek terkejut dye ,
betol betol 1 jam sampai , haha
tape nek janji selamat laa kami sampai , 
cepat cepat cari parking , 
sbb takut full . punye laa jauh kiteorang berjaln las las paling hujung kiteorang cari port , sbb bla tengah tengah semua full daa ,
nasib laa gerak awal . soo kena cari park kereta sekali , sbb jauh da tmpat kiteorang park too . 
semua da ta saba . aku lagi laa ta saba . ngeee 

 jauh perjalanan nie
 time nie apis malas nak tangkap gambar , so aku je yang snap snap snap
 OMG ! over haha


sampai hujung berjaln . semua pun full oke .
giler penat laa . ade da siap pagi pagi da mandi ,
errgghh sejuk sejuk . ketal badan dorang nie

 akhirnye sampai jugak laa tmpat nye . bincangla korang
 
budak demam , da tahu demam nak ikut 

  
mintak abang abang nie mura ta boleh , 
dye cakap tmpat lain rm50 sini paling murah rm25 je satu hari . siap ade meja semua
oke la , ta larat nak jalan jauh juah daa , soo ambik je ,
too pun kiterorg bedal lagi kerusi sebeelah , haha
 


 nie mama hot . ehh ke hot mama
 haa nampak nie , jemm , terus si capit too nangis , da dapat ball still nak lagi , koyak 

 muke mara tapi happy , haha geram ngn capit

 ehhh sibok nak posing . haha
 nak p ambik kerta haa , jauh nun sanew haa
 budak jaga parking , bape buk ? kua kua kua

 tengok da dapat ball dye suke
 ta nak tukar baju , ish degil

  time kiteroang la . haha toilet mahal oke . mandi rm1 budak pun kena cas. nak tukar baju pun rm0.50
 tengok nak lagi , haiyaa ini budak 
suke ko ye capit

 mengade , ingat kiteorang nak tinggalkan dye . banana bot ni ta naik pun , mahal rm15 sorang

nie tengahari panas betol pun ade orang mandi .

aku da penat daa melayan si capit too . sambil too borak ngn apis , 
apis : pelik je kan tengahari pun ade orang mandi 

aku :a'ah ish gelap la nanti , kebal betol badan dorang 

apis : aik . hahahaha 

then ttbe tarik tangan aku oke ajak mandi . panas panas pulak too . p bila da masuk dalam air ,. 

apis : patot laa dorang suke mandi panas panas , rupenye air dye suam suam , 

aku : a'ah laa . tak terpikir , haha , gelap kulitku jah

berkayak pulak . saje nak merase oo ta nak daa ponat den .

 si capit nie kan ta abis lagi ngn muncung dye 

tiba tiba hujan ribut oke , 
waahhh semua lari p ade yang ta ,
selambe lagi hujan hujan mandi , gila laaa

gelap gelita , tgk la ramai mandi lagi 

 kesian  ini budak , kesejukan

then petang too dalaam pukul 5 gerak balik daa , 
penat letih satu hari , sebab ta tido sane kan , apis pulak bawak , aku da tido daa ta larat . 
jem pulak jalan gerak pukul 5 sampai kol 7 semua daa ta ingat ape daa , bermimpi dalam kerata . 
rase ta puas tapi seronok , 
rase nak putar balik mase toosuke suke suke . hahaha . oke laa tata 
nak p berehat jugak . 
.

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 3 November 2011

korang faham ? yang pasti aku tak faham .

aku memang susah betul nak faham sesuatu , ehh memang payah laa ,
nie haa nak gosip la pasai  nuffnang haa ,
nak faham kan , adui laa nie ta faham faham nie ,
lagi satu pasai churpchurp pun aku ta faaham ,

soo nak mintak la tolong korang korang yang da lame berblog nie haa ,
nuffnang  and churpchurp ade hantar email .
then aku kena buat ape ngn email too ?
nak kena folow p event ke ?
nak kena update pape kah ?
sooo agak keliru laa .
sbb ape yang nuffnang buat terase nak join . baru baru nie pasal teatime chattime ,
chattime mmg laa best oke , air teh dengan blup blup dye ,
kalau terase mesti nak beli terus , too pun dak dak tmpat keje nie rajin belaje ,
akak happy laa . haha

tapi aku ade buat nie cube tekan
aku ta tahu ape , yang pasti aku main press dan press jee haa .
soo gimana dan macam mane tooo ,
ape perlu aku lakukan 

so korang boleh ta tolong aku buat sesuatu ,
kalau aku iklan kan pasal ape yang dorang suh buat , then macam mane aku nak tahu results dye balik .
blur sangat blur ,
ape yang mampu aku buat , mengarut garut je daalm blog nie .
mesti bosan kan bace ape yang aku cerite ,
macam tade pape je kan .
pas tooo tade pun orang singgah . 
ehh sedih , haha , ta laa gurau jee .
tapi i ta kisa , u ta nak bace i diamkan aje ,
huaaa hua  huaaaa .

eeh ehhh tapi tolong laa ehh macam mane nak fahamkan untuk aku ,
hehehe , muke ta malu kan , daaa touching mintak tolong balik .
hehehehehe , *tebal muke tebal muke ,
tampar sekali . hahaha .
tapi kan tapi kan aku rajin jenguk jenguk blog korang , tapi malu nak commnt gitu ,
sebab ape ? sebab i pemalu , nak letak pic pun . ishh malu lahh .

waaaahaattt , tahap gedik ape ko nie fara . kahkahakakhakah ,

TERJUN !
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Anda Gagal !

3 kali aku amik ujian komputer JPJ,
3 kali jugak gagal hokeeyy .
1st sekali 32/50 , second 31/50 n last 38/50
maaakkkk oiiii ape nie nie  . bertape bingainye lahai aku nie haaa ,
ta tahu nak buat lagu mano daaa ,
i GIVE UP GIVE UP !!
nangis je aku , tension punye pasal , ta nak ambil daa aku rase .
rase taa payah laaa kan nak ambik daaa , ta nak ta nak ta nak .
tape laa tade lesen , apis ade oke je kowt , 
tapi si apis nie gagah kan jugak semangat kan aku , jangan pk gagal teruskan selama yang boleh .
ooo i da ta dapat taham lagi daa , tension dekk pale otak nie . heng kjap laaa aku kan ,
ape laa aku nak buat , nak kata bace buku duepuluhempat kali laaa aku ngadap buku kuning too haa ,
smpai daa ta terlayan daa buku tuuu ngn aku punye la aku tension sangat sangat .
soo sabtu nie las aku bagi peluang kat diri aku , kaalau still gagal , alahai fara ta tahu laa nak cakap ape ,
MALU MALU MALU . NANGES NANGES NANGES JAAAH .
nak ta nak pun , merangkak laa aku jugak ambik buku too bace and dok hafal balik ,
satu satu aku bukka , tapi satu pun ta masok pale otak aku nie haa ,
nak menghafal jauh sekali laa . memang susah laa otak aku nie nak hafalnye,
ade taa korang tips tok aku mahir mrnghafal dan menjawab soalan dengan ta tensionnye dan mengharap kan . ANDA BERJAYA !
senang laaa hati sikit bila da leppas , nie ta serabut serabut pk ,
gi mano laa hai adden nak luluh nie jahh .
ooo 3 kali gagal , kelas kooooooooooooooooooo FARA oiiiii .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Wednesday, 2 November 2011

TERLEPAS

tahu ta nape terlepas . hari too dapat jobs kat ambank , sape ta nak kan . kerja bank ,
senang , cuti public holiday semuanye off , best , hati senang giler ,
dapat cuti ngn apis , leh dating lama lama .
nie taa dapat je . cuti lain  je kan .
tapi aku ta leh nak tinggalkan tmpat lame aku nie .
nak tunggu bonus punye pasal .
so kena laa stay sini sampai tahun depan . pas too tahun depan blaa ..
soo terpakse teruskan hidup hari di loyat ,
oohhhh noo . tension laa saya kan .
nak tunggu tahun depan belom tentu dapat lagi jobs best an ,
kaaau taa , bosan laa aku , or terpakse stay laa kat loyat .
bila nak kumpul duit kawin macam too . hahahahahah .
ehh cik adik muda lagi berangan toi laa nak kawin kan , hahaha .
sebelom tido kan mesti suke nak feling feling kerja tmpat best laa , kawin laa , uma besar laa .
korang macam too taa .? kee aku je suke berangan . haha
pas too esok je OMG jerawat sane sini . haa parut lagi . uiss isshh ta leh jadi la mcm nie kan ,
terpakse laa kurangkan berangan , tapi stay ta boleh , sebelom tido too mesti cakap laa tape laa las las berangan , nanti ta berangan daa ,
haahhah . mustahil laa aku  nak benti berangan kan . susah jah susah .
ehh tiba tiba lari topk , berangan pulak kan . 
macam macam  laa aku nak gosip gosip ngn korang , p hati aku ta tenang betul  ,
yela nak update blog je kat tmpat keje ,. da kate life pun kat tmpat keje jee .
soo amat la payah nak kongsi kongsi nak gosip gosip nie ,
bukak jee blog .

AAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHH

tension ta dapat nak update blog dengan senang sambil angkat kaki ke atas .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.