Thursday, 20 October 2011

Home Internet | Maxis

haii semuaa , morning :)

nak kongsi kongsi dengan korang nie , oke nak tanye dulu , sebelum nie korang selalu pakai line ape ? mesti ramai kan da penah cube pelbagai line . tapi sekarang aku nak cerita kehebatan maxis, wooow hebat manekah ? haha , sehebat anda . ehhh ?
of course laa kan , pasti ramai yang menggunankna line maxis . macam aku da bertahun tahun aku gune maxis nie , sikit problem too ade laa , cume line kadang kadang lambat , itu pun kadang kadang je , bukan selalu , kat mane jew area korang duduk , semua line dyee laju k , hari too aku pergi melaka , sekarang kan da modern mesti la nak kongsi kongsi dengan korang aku pergi mane kan , lagi lagi sekarang nie semua gila gila dengan FACEBOOK mane mane nak pergi pun mesti nak update and share dekat kat FACEBOOK kan , macam aku lettew . haha . dengan maxis niee laju jeww line dye taw . mesti setiap 5 minit aku nak update , melampau kan , too baru kat melaka oke , lagi jauh pun korang merantau sama jugak kelanjuan dye , suke suke , tade la korang stress kalau dalam kereta too bosan , menunggu sampai ke destinasi kan , wah wah wah . boleh jugak layan youtube , ta payah nak tunggu loading loading . bejalan dengan lancar jee tade nak stop stop , haaa bagus kan ,

korang nak call ? sms ? semua pun murah jew oke , mak aku tinggal kat muar then aku tinggal di k.l oke , kesian kan , kalau rindu macam mane , alaaaa maxis kan ade , ape susah 3g , webcam , call lagi laa 1 or 2 jam tak lari sebab kiteorang ada gune plan maxis . :) kat muar pun laju oke , mak aku tinggal kawasan yang jauh dari bandar , jangan risau takde masalah pun , hehe .






home wireless internet


more value with internet


*click untuk besarkan atau terus ke website

more value with calls


*click untuk besarkan atau terus ke website

more value with more quota


*click untuk besarkan atau terus ke website

Sama ada anda yang rindu untuk tinggal dalam berhubung dengan orang tersayang dan rakan-rakan, dilayan atau bekerja dari rumah, korang boleh mengharapkan lancar, pengalaman yang kaya dan internet yang lebih konsisten berkaitan dengan Serat Home Internet.

Nikmati lebih cepat muat turun dengan kelajuan yang tinggi sehingga 30Mbps dan bangun hingga 1000 minit bernilai panggilan percuma serta perkhidmatan nilai tambah yang membolehkan korang melayari selamat dan maklumat di hujung jari anda.

Sekarang anda boleh bekerja, bermain, melayari, berbual, membeli-belah dan melakukan lebih banyak ... semua dalam keselesaan rumah korang


service center dye pun banyak cawangan , kalau korang duduk area k.l dekat plaza low yat la tingkat 4 .

*korang boleh jumpe aku sekali , daa tentu aku keje low yat . hehe . sape la yang yang nak jumpa aku kan , perasan deii .

dan nak lebih info lagi korang boleh terus call 1800 82 1123 atau pun dail 123 dari maxis telefon bimbit anda . mudahkan .

soo ape tunggu lagi , ENJOY :D

korang boleh pergi kat sini > Home Internet | Maxis
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Wednesday, 19 October 2011

Mood ada mari la :)

waaahh lame gila kan ta update blog , rase mcm lose and down giler laa , nak mngadap pun rase macam arrrgghhh nanti nanti laa, rindu taa kat saya rindu taa ? hahha . perlu kew kan nak rindu , ntah ape ape kan :D
bukan ta nak update blog , ade masalah laa nak di stle kan , soal hati dan perasaan , cinta , sayang , suka semua laa bila daa sakit , kecewa frust ape pun da jadi malas , ape pun da jadie nk buat pun terus ta jadie kan .soo ta nak buat pape , layan perasaan pas too pk sampai kew luar negara , sampai nak pecah otak nie rase , but alhamdulilah sekrang semuanye da selesai , da beransur pulih . syukur sangat sangat ,

mase birthday saya too kan , ta pergi mane mane pun , just tunggu apis datang kat bb , sebab da cakap awal awal nak makan tepayaki . dulu kan konon pandai ade la buat teeka teki ngn adik sedara aku pasal tepayaki nie . tapi malas nak cerite sebab ta logik . hahahha , sooo balik jee pukul 8.pm terus lari pergi pavilon , apis tanye nak beli apekan hadiah , aku cakap nak kasut je nike ke ape ke kan , ta kisa laa janji tapak tebal , sampai je pavi terus p butik nike , tapi tade la yang berkenan , soo hold laa dulu , sampai sekarang pum ta pergi beli lagi , tade mase pun , kerja jew kan , aku da 3 minggu ta cuti . badan ya allah sakit nye la haaii .
then pergi makan kat pavi , ingat kan same laa tepayaki ni macam kat sungai wang punye , lain oke , aku pun nak order pun tergagapp , ahahh . sangat laa ta sama n ta penah makan kat pavilion punye . order order pas too dapat fried rice . soo macam pelik tengok orang lain kenape dorang punye macam aku nak , tapi yang aku nak lain pulak yang dapat , so tengok2 oo lupe kat atas too da terang terang tulis fried rice yee , mata cheq ta nampak jahh , hahaha , blur blur , tapi aku order jugak ape yang aku nak , sbb aku ta puas makan kalau ape yang aku nak too ta dapat , ehh peduli ape kalau orang terkejut , i makan jeww , hahaha , pas too giler kenyang weii ta larat nak jalan da la park kita jauh , huh semangat , :(

 nasi goreng beef 

nasi gorang salmon

tepayaki prawn
*yang ni laa aku nak makan ngn nasi putih , nasi gorang and ni aka bedal sorang .
hahah kejam kan , :D

tade kisah yang menarik pun , hadiah pun ta banyak , 
*eceeh padahal memang tade , da besar tade orang nak bagi , yang bagi pun awal awal da bagi dulu , tapi my X ade la bagi patungs smufs , hahaha jeles apis tapi ta simpan bagi adik la , akak dye da ta main da patung patung nie , da tue , hahaha
:) taaaaa loveuall

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 14 October 2011

Genapla usianye yang ke 19

kesedihan melanda buat masa nie , so ta de feel nak update blog :(



" happy birthday nur farahiza bt hanafiah " 


*may allah bless u , dipermudahkan rezeki , tabah hadapi dugaan , dan sentiase tersenyum.:)

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Wednesday, 12 October 2011

layan perasaan di petang hari :)





kau mau aku apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelap dan letih
ini demi kamu sayang
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti
tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia
repeat reff
(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

masalah perut

aku ta nakla tulis panjang panjangkan masalah perut ape , daa tentu korang tahu , oof course kan , hahaha,
nie kebanyakkan jadi pun kat lelaki or perempuan , soo korang mesti puas  or jeenohh nak slim kan balik , lagi lagi leppas raye nie, banyak pulak kan rumah terbuke , soo mesti laa full kan , lagi lagi ta pantang , main ambik masuk aeerrr kenyang kan , sebab aku pun sama jugak , susah betul nak kawal , memang rase makn jee , perempuan pulak mesti ade time dye kuat mkan , betol taa ?

semalam p makan ngn apis kat kampung pandan , korang mesti pelik asal name apis je yang ade kat blog nie kan , da kate pun hari hari aku ngn apis , nak kuar jalan jalan ngn kawan , amat laa payah , yela masing masing pun daa ade teman , harusla dengan teman mereka kan , yee ndak ??

ssoo aku makan mee hailam , apis makan nasi goreng thai , sampai jee makan aku tengok waah nasi dye banyak , padehal nak diet nie kan , tapi ooo nafsu amat la kuat oke . cos aku tengok mee hailam aku alaaaa sikitnye , ta kena  ngn tangki mak jah , hahahhaha ,

aku : banyaknye kan nasi thai dye . (ini adalah wayang je oke , sbb i punye mee seciput ) 


apis : a'ah laa kan , issh ta abis nie , 


aku : haa kena abis kan jugak oke . (padahal aku menunggu nasu dye oke )

makan makan makan . teeeeeee aku punye abis dulu kan ssbb ade laa sangat sikit , ta cukup macam nak order lagi tapi tape tunggu apis punye makna , dok laa kau minum air sambil telan telan . emmm bila nak abish kan , apis nie kalau makan memang laa lambat , tabiat dye , sbb too laa perut dye slim , i jeles oke , kunyah 30 kali dulu baru telan , kalau aku la kan , ooo ta kuase laa i jaahh , ta puassss ,


apis : aduh ta abis nie .  makan laa .


aku : eeee ta nak laa da kenyang laa , tanak


apis : alaa sikit jee too makan laa sikit , boleh masuk lagi tooo (ini adelaaa wayang terleebih hahahha)

hehehhehe , kan kan mesti ade lebih punye , setengah jugak laa nasi dye kan , huuuuuh puaasnye baru laa kenyang , baru laa boleh bersandar kan ,


apis: haa sape kate ta boleh abis , DBKL kan . hahahahhahahahaha 

waaaah agak kurang ajorr kan di situ , yela pas too aku bising kat dye jugak , kenape perut aku ta slim , kenape kenape kenape .
 setiap malam aku akan buat sit up 40 kali hoookeeyyy . pass too bangun tido 40 kali jugakk sbb nak slim punye pasal kan , then aku ade beli losyen mustajap too yang panas punye , nora danish punye iklan ta silap aku , tapi too pun taa jalan juagak .still ta slim , tape perut aku rase bengkak then dye keras , tapi ta kempis , kenapekah ? aku nak slim bukan keras , waaaah kena buat turun naik tangga 40 kali jugak nie . nekad sebab selalu jee aku kena bahan ngn dak apis, then rase rase perut sendiri .
. yelaaa perut koo je slim kan

oke baiklaah !!!!!
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 11 October 2011

Apa kejutan Cadbury menyejukkan hati <3 Lelaki, mengambil halaman bukunya , atau pun pun meyejukkan hati seorang teman wanita ada , wwwoooowww , ramai wanita mahupun lelaki akan tertarik dengan rasenye , penampilannyee , nakk join atau pun surprise kan kawan kawan  andaa . 

kalau aku dulu suke makan  crunchiekan . tapi i da tergoda dengan cadbury laaa . rase dyee membuatkan terlena , ceehh tade la sampai macam too , overkan , oke done . korang nka mai mai mai ,.
korang jugak boleh LIKE di facebook . 


Take your surprise plans to a WHOAA level!

Serenade orang yang anda cintai atau mengambil orang yang anda cintai untuk makan malam lilin kapal pesiar. Ini benar-benar terserah pada Anda dan Anda punya Crew Kebahagiaan Cadbury yang Anda inginkan!

Anda punya waktu sampai 16 Oktober untuk memenangkan kesempatan ini untuk kejutan orang yang Anda cintai! ooo saya punye birthday 14 Oktober , sapelaa yang akan membuatkan kejutan untuk saya nanti , macam menari, nak tahu lebih lanjut just click kat bawah tooo yee :D ENJOY


 
HERE AND  HERE

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Gatal gatal atau ellergic

Dari tahun lepas sampai sekarang taa elok elok lagi aku punye gatal gatal nie , paayah betul nak hilang , gare gare aku baik hati . P jaga kucing kan , yang datang dari mane , terus ambik , mandikam pakai shampoo dove . Wangi wangi , p ta tahu dalam badan kucing too ade kuman . Haaaaaa so good ko fara . Pintar .
semua klinik daa pergi tapi stay jugak sama . Dye akan oke dalam seminggu pas too jadie balik .
first aku ta pantang kowtt , main makan jee kan , second aku ta pergi balik klinik tooo sebab malas . Soo salah sape ?
Confirm salah aku kan . Hahahha , gelak gelak gelak ,

Then hari too aku ade gune ubat cina , bagus , dye panas pas too dengan kulit kulit sekali dye terkopek ,tapi sampai laaa nie cheq taa jumpe , nak pergi kedai cina too pun ta tahu bile , bukan malas , tade mase jee . Tapi yang saakitnye aku , pk tade mase semua las las garu garu atas bawah kan .

Pas too ,apa ade suh beli ubat adezio nama dye , setiap hati aku telan , sampai 2 biji aku telan , p stay ta kurang , but papa boleh pulak , langsung takde gatal gatal da, tapi aku payah benor nak hilangnye . Then merah merah sampai berdarah tahu kalau garu nie .
Mule la kaki ko tangan ko buat peta sebelah malaysia kan , waaahh nangis , dulu licin skunk da berpeta peta , nak kena cari banyak ubat , satu ubat hentikan gatal n satu lagi hapus kan parut , sape tahu , mane boleh dapat , daa putus ase .
Sudah tidak licin kukukakiku serta lenganku .
Ooooo paaaaaaaraaaahh !!


Help ! Help ! Help !*sambil garu garu . hahahha
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 10 October 2011

Mengisi masa anda !

J.K. Minda kreatif Rowling yang dibuat dia membuat "Quidditch", permainan yang dimainkan di atas broomsticks dan ia datang untuk hidup di skrin filem. Mari kita lihat bagaimana kreatif anda boleh mewujudkan permainan, dan memenangi hadiah bernilai RM 50,000!

Tin Milo mahu memberikan RM 10,000 tunai dan pil berjenama! Apa anda Harus lakukan adalah mewujudkan permainan bahawa orang boleh bermain dalam kejohanan!  

Semakin aneh dan unik, lebih baik! Anda boleh melompat di sekeliling dalam guni yang berpusar di sekeliling menyimpai hula, selagi ia mempunyai tujuan ini, lebih baik. 
  Buat permainan dunia tidak pernah dilihat sebelum ini




Jangan lepaskan peluang untuk memenangi hadiah yang lumayan . 

nuyuum nyum dan pergi ke sini :http://www.churpchurp.com//share/milo-cans-next-game
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Oohh masalah jerawat dan jeragat

Perkara nie mmg biaselaa kan , baik pompuan atau pun lelaki , tapi too laaa lelaki nie kulit muke dye tebal sikit , too yang aku pun belikan apis seliper pon tebaal , lelaki kan . Ganaas .
Ade setengah lelaki payah betol laa nak jaga muke , ade yang sensitive kulit ta boleh kena matahari , kalau kena confirm naik kan payahkan , ade jugak kulit macam perempuan cantik jee bersih jee , mungkin memang susah nak lekat kowt jerawat kat muke dye , ehh ade ke ?

Semalam tade keje kan , soo aku belikan macam macam untuk dak apis , daa kate jerawat naik taa benti benti , geram pulak , daaa pakai pencuci pun still ta jalan . Mule mule pakai 'DALACIN'T , naampaak oke , tapi daa lame lame stay same jugak , soo benti pakai too pakai laa 'GARNEAR' pulak for men punyaa , tengok macam oke kurang laa sikit jerawat to tapi still ade naik , too pon nasib baik laa gege too tade , kalau ade confirm laa naik balik , pakai ape pun ta boleh daaa . Eehh macam korang tahu sape jee kan gege too , gege too kucing kakak apis , laa nie daa p hantar kat lumut . Stay kat sane pulak , soo tade laa si apis nak mencium si gege too . Daa laa ade resdung , lagi nak dekat dekat dengan bulu , bile cakap kang degil , belom kena penampar aku too . ceehh cehh , las las aku yang kena taampar , pengsaaaann .

Disebabkan dye kerja bawah matahari soo perlu laaa aku belikan dye sunblock , kalau taa dibiarkan jee kena matahari , katenye vitamin, a'ah daa tengahari petang cik abg oiiii adenyee vitamin dye kan , macam macam haal . biar mak dye tengok macam pompuan sikit , nak kena bangun awal , basuh muke , pakai toner , pakai sunblock , hahahahaha . Nak licin kaaan , sooo diam . Malam pulak pakai scrub pas tooo pakai mask , teemmpeeekk kat muke senang .

Aku beli sunblock japan punye .


Toner nie aku punye , hadolabo , soo daa taa gune labor kat apis .


Pas too scrub st,ves . Nie 2 or 3 kali je gune , kalau ta kang tinggal isi jee . Eeerrrr


Las sekali mask , aku bagi je ape yang ade , untuk anti jerawt , minyak , semua laa . Biar fresh and soft jee kan . Daa kate nak licin .

Puas aku beli , malam tadie aku suh dye gune , nasiblaa dengar cakap kan , yee kan ajee . Rela ta relaa dia buat jugak demi muke dye sendiri kan , aku daa tolong niee , kang taa tolong kan nangis , haaa . Ehh tade laa sampai namgis , oveerr daa . Kuang ajorkam aku , peduli ape aku kan . Hahaha . Nie dye daa pakai mask . 1 jam aku suh dyee pakai . Then tang nak basuh too dye cakap ta leh tanggal . Hahaha , aku suh jee biar . Mask too pulak colour black , daaa macam orang minyak .
Hahahahahhahahaha , dye kena pakai air suam sebb terlampau kuat mask dyee too .



After selesai semuanyee , nampak ketare laa yang jerawat dye too semua , daa putih kan , bersih jee pas pakai mask , tapi cerawat too laa , yang nampak menyerlah jaahh , aku da takot sebernanye , kang daa pakai semua , tibe tibe aaambiikkkkkll koo lagi terok , laaarii jauh jauh . *____* dan berkate , ehhh ta tahu ta tahu .


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 9 October 2011

Green Fipper

Aku beli seliper baru , ehh beli selipe pun nak cakap kan , Ehh suke hati laa kan , aku suke .susah laa tade seliper  . Aku ingat kan murah dalam rm10 jee . Las las p tengok kedai , kat sg.wang , tingkat 3 aku rase , banyak harge rupenyee . Mane la cheq nak tahu , aku ingat harge dye mahal . Soo msg apis sbb dye daa beli dulu .mane tahu dye punye murah kan , seliper buat apa nak mahal mahal kan .

Aku : hari too beli seliper too bape ?

Apis : Ntah , ta inggat laa dlm rm12.50 kowt

Aku : oo oke ,

Soo memang harge dye mahal laa kan , then pergi sane test test , ehh mcm suke , mcm taa , mengadekan . Soo pilih colour , nak colour ape pun ta tahu , Sbb dyee banyak colour , nampak colour hitam hijau macam berkenan soo test test , still rase macam taa oke . Nak beli selipe pun stgh jam jugak weii aku memilihnye , haiyaa . Then no choice sibuk laa aku msg apis ag .

Aku : colour yg skunk selipe too color ape ? 

Apis : brown hijau kowt . Nape ? 

Aku : saiz ape ?

Apis : Kasut sliper 7 . Y ? 

Aku : Oo tade pape , slim kee tebal . 

Apis :Ntah ta tahu , tebal kowt . 

Aku : colour hijau hitam cantek ta ? 

Apis : org rase colour biru cantik . P hijau
hitam pun oke seliper jee pun .

Sebernanye aku memang laa nak beli sekali kan ngn apis , nak same colour . Haha . Poyo kan semuaa pun nak same , ammmbikk .
Aku pilih laa colour hijau hitam . Daa kate pun seliper jee kan , soo tade pilih pilih tade test test muktamad ambik terus bayar .
Yang slim punye rm15.90 kalau yang tebal punye 13.90
Soo aku ambik stu tebal satu nipis , kalau lelaki pakai yang nipis cam taa cantik jeekan . Yee daakk ? Haha . Then kalau korang beli 2 ade discount laa rm2 .
If beli yang slim too 15.90 , second slim pulak 13.90 . Soo total rm29.80 soo same je kalau korang beli slim n tebal too . Kan , betol ? Yee ?


Balik jee aku terus laa tunjuk kat apis .

Aku : cantik taa colour hitam hijau , 

Apis : cantek terime kasih belikan org .
 
Aku : ehhhh mane ade , eee perasann laaa .
 
Apis : oo tadee ekk , malu , tanye macam nak belikan je . Hahaha . 

Aku : ehh perasan .

Tapi memang satu took dye pun , saje jee wat gembak , ehh gembak ke gempak ? Soo biar .malas aku nak patahh baaaaaaaaaaaallllllllik adjust itu huruf laaa .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 6 October 2011

Monorail

Hari hari balik naik monorail then turun naik l.r.t sampai laa cempake , kalau dulu rase takot jee nak naik sebab ta penah naik , kalau aku nak pergi hang tuah pun dari loyat jalan la kaki sampai hang tuah , haaaaaaa jauh taa ? Jauuh kan , taapee muda lagi . Hehehe .
Then bilaa membe aku daa ajar kan baru laa tahu nak naik monorail , sampai laa ta kisah takde temaan . Daa bolehh goo sendirii . Ngee . Kadang kadang malas nak naik , ingat mahallkan naik monorail soo ta payahlaa sanggup jalan kaki jee . Sekarang nak jalan kaki alaaahaaaii fikir banyak kali kan . Hehe .Da pandaaii kan , pas too bukan main maaalaas lagi , penat satu hall , kang mandi peluh tambah satu haal lagi , soo takdelaa sekarang jalan kaki , naik laa monorail .
Timee sekolaah dulu , kiteorang setiap sabtu rajin laa pergi perpustakaan negara to , nak kena buat folio sejarah , soo cikgu cakap nak bahan banyak , senang , dan mudahh pergi laa pustakaan too . Naik laaa l.r.t kan ,nie aku first time naik , mase kiteorang nak pergi pustakaan tooo okeee jee ta sesat , wahh daa pandai ni naik l.r.t pas nie boleh laa nak berjalan daa tahu kan . Daa sttle semuaa siap balik , naik l.r.t jugaak , l.r.t kan ade 2 .satu sri petaling , satu ampangkan . Kiteorang main naaik jee , konon daa power laa ta payah tanyee orang . Sekali sesaaaaaaaatt , haa mngelabah semuaakan , takot daa petang daa nie kan , sesat pulaak . Rupenyee kiteorang naik sri petaling memang laa taa sampai , sepatutnyee kiteorang kena naik ampang line , baru la sampai ke destinasi . Waaah . Hehe .
Tanyeelaa orang kat situ , oo dye suruh kiteorang paatah balik dari sri petaling too kee chan sow lin tukaar kat sane naik ampang
, 1 jam gak laa duduk dalam train daa nak malam daa pun , haaa too laaa power sangat las las bebaal . Hahaha . :D
Hari too balik kerja , soo naik monorail , kalau korang tengokkan setiap kali ko sampi jee tempat menunggu monarail too ko mesti tengok dorang yang daa BIASA naik mesti beratur punye , soo haruslaa kite beratur kan , dapat masuk orr taaa gasaak laaa , kalau ko baru sampai tibe tibe nak masuk dulu , taa agak laa kan , bagi laa orang yang daa beratur lama too masuk dulu , baru fair !
Time aku beratur too , ade pulak sorang mamat , dan perempuan , ramai ramai , baru balik shoping laa kowtt . Tibe tibe , mamat too terus jee pergi barisan depan , sikit ta agak , ape ko ta nampak orang kat sini beratur ? Nak kate taa nampak 4 mata ko pakai kan
Aku : ehhh ehh beratur laaa bang . ( dengan nada lembut taw )
Mamat too : oo sory ,
Bagus laaa dengar laa sikit kan ape aku cakap . Niee yang perempuan , ta tahu laa dye dengar , atau pekak !
Tibe tibe ko baru sampai terus ko tolak akukan , yang aku nie panas berlari kejar monorail beratur siap oke!
Aku : kak beratur boleh ? Tak nmpak ke orang semua beratur ?
Pas too pdang aku , dye cakap kat kawan dye beratur laa , yang kawan dye boleh tanye sape cakap ?
Ehh ko pekak kee rabun ? ta nampak aku yang cakap ? Ke nak aku cakap sebelah telingaa koo , pekak terus aku buat kang , mara nie mara . Sedang kan orang orang bute , pekak pun tahu beratur tahu , Lasss lass ko taa dapat naik gaak kan , tolak tolak aku , aku yang dapat masuk , soo ko bye bye kat situ , next monorail yee kakk . Lain kali kalau korang nak cepat or nak naik train tooo lari cepat cepat macam aku , beratur mcm aku , mesti korang dapat masuk punyee , eehh pahal kena maaacaam aku ? Hahaha ^_____^
Taa kisaa laa ko nak mara ke ape kan , janji hormat laa orang yang sampai dulu , beratur , tolak ansur macam too baruu laa aman daamai , bagi laa orang kurang upaye dulu ke , ade taw org oku naik monorail , yang biase aku nampak orang bute laa , ta nampak kan , taapi cekal hati dyee . selalunyee turun je monorail orang orang yang naik monorail nie suke berlari nak kerja tren ke ampang or sri petaling . takot je aku orang langgar dyee , memang sedih jee kalau balik ternampak orang oku nie . Haaishhh okeelaa bye ,


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 4 October 2011

Soffiya

Korang ade tengok ta cerita nie , sekarang tengah demam drama . Nora elana , tahajud cinta , adammaya , stanza cinta . Ehh banyaaklaa kan , semua too pun tgk kat tonton.com sebab dorang cakap tengok kat situ senang . Search jee cite ape , keluar semua episodes kan . Waaaahh seronok ! Aku mane nak sempat tengok kat rumah . Berkerja satu hari kat luar , mane nak ade mase , balik da malam soo harus la layan kat tempat kerja . Nie tengah layan soffiya , macam menatik sebab ngah kecoh cakap soffiya best , harusla join sekali yee ndak ? Hahaha . First paart memang best laa , tapi ta la mcm nora elena kan , sweet macam too , nie kisah lain sikit , ta tahu la episodes lain kan , daa kate pun baru layannn . ^__^ . then layan , geram kan tengok bapak dye too gila kuang ajorr , hentak mak yayah sampai macam too . Perrgghh laa geram jee . Pas tooo boleh orang kampung ta percayakan si yayah nie daa kena rogol ngn bapa dyee whathefish ! Haaiyaaa , pandai gile laa bapak dye nie berlakon baeeeeekk kan , sampai org kampung percaye cakap dye , huuuuuuh sabaaa , aku yang emosi lebih , las las haaa ambik koo kena tikam ngn anak ko sendiri kan pdan muke , yela boleh pas mak dye daa mati cakap kat anak dye .
'pas nie ruma nie semua yayah punye , katil nie pun yayah punye , ayah nak mintak satu permintaan laaa , malam nie bileh ta yayah temankan ayah tido '
WHAT ??? Kuang ajor , taa insaff kan daa la buat anak ko ngandung sampai sanggup anta kat bidan jagaa , pas too ta tahu pulak anak too mane , tahu tahu 'anak ko da mati ' ??!??!?!? Gilaaa laaa meroyan laaa kalau aku , huh semangat ! Hahaha . Padan la muke kan kena tikam orang macm too ta payah hidup kan mampus jee baguss . Hahaha aku lebih padahal drama je pun , yang aku nak lebih nie kenape ???? Suke jee taw feeling lebihh . :D
Tapi part yayah cakap bermakne dan beryentuh laaa kan ,
' Bagaima hati yang kecil ini , boleh menampung bermacam macam sakit , suke . Sedih , mara , benci semua terkumpul dalam satu hati '
Waahhh ayat dyee kan macam ermmm , sediihh . Yela kite nie kat dunia bermacam macam rase , ape sahaja kite telan , kalau taa tade la pengajran tok manusia berubah ke arah kebaikkan kan . Eeceehh feling like ustazah . WHAT berangan laaa koo . Hehhehhehe .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

masih tade mood

badan sejak akhir nie sakit je manjang , kerja lebih pun ta jugak , mood nak mencari untuk bercerita pun masih ta dapat gali lagi , hahah , ta de ape yang nak ceritakn kan , macam biase la pergi kerja , balik kerja , makan tido , besok buat lagi benda yang sama , mencari rezeki kate orang , yang ta penting too ditinggalkan pun tape , dalam perancangan nie nak ke bali , tapi date dye ta berape nak sure la kan boleh ? hahha .kalau tade wang nye mane bisa sii terbang ke bali , ramai yang cakap bali best , tempat nak melepak bersantai kan , bandung pulak tmpat yang bershoping , kalau ko nak beli barang2 kawin haa kumpul sekali gus pergi ko sane shoping puas puas kan , p kat bali nie tade yang best , p tenangkan pikiran ko laa yang kusut di kesibukkan kotakan . :) mencari gak tips2 yang pernah pergi ke bali nie mcm mcm gak da info dapat , tikiet pun semua da bersedia , tapi wangnye belom lagi ehh bersedia , haiyoooo , mau pergi bercuti tapi siput2 lagi wangnye , hahha , bllog macam ape ntah , mcm ikhlas ta ikhlas jee update , tunggu la gali gali lagi idea yang bernas yee , nak share share ngn awak , heheh k bye ehh :D
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 3 October 2011

ooo no

2 kali daa aku tulis balik blog yang kat bawah ni , aku ta tahu laa pew punce dye , oo sungguh panas ini hati , so saba je lakan  , nie aku try kalau still same gak , confirm sebulan aku ta nak updatee, tade hati daa sakit hati adalah , huuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaa , !!! ape la masalh ala pun ta tahu , frust daa nie , :(
ehh harijadi saya nak dekat , sila tinggalkan hadiah saya , waaah . hahahahahaha
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.