Friday, 30 September 2011

Oohh blog !!

Sejak akhir akhir nie , berat je da update blog kan , smpai apis pun tanye . Nape da ta update blog . MALAS TAHU ? Hahaha . Eleehhh . Taa saba la kan nak tunggu aku dok puji dye je manjang yee dak ? Haha :D nie da start type baru la feeling too mari nak bercerita la kan , lagi pun sbok jee lahai , keeja org ramai benar ta dan nak curi tulang . Nie ade mase boleh laa nak bercerita kejap kejap kan .sambil bersila kateko . Hehehe . Baru baru nie pun nonton movie kat time square . Mane lagi mau pergi , tmpat yang terdekat je laa . Masing masing sbok laa kan kerja je manjang . Tade mood daa p sane sini , Pk nak cari rezeki lebih jee daa bulan nie , then ambik mase sikit p layan bini bini ku gengster , wahh mcm best kan . Bini gengster , laki takot . Setengah laki takot ? Hahah . Tapi cerite dye bini ta gengster depan suami , blkg suami haa yee . Giler gengster , next day pulak p tengok jonny english . Pun best jugak laa . Lawak kan . Smbil too hilangkan tension kat kepale . Tapi tooo laaa cerite dye banyak action tapi part nak fight too kena laa berlawak dulu , eeeehhh geramjee kan . Rase 'macam halamakkkk sloww laaaa . ' hahahaha . Aku pulak yang overr kan . Then p layan kan tekak , si apis too sibuk cakap tekak rase nak minum susu la ape laa , ish macam ponpuan taw . Haha . P laa bawak dye makan layan laa snowflake . Ade uce still boleh laa masuk kat tekak dye kan yang nak teringin sangat susu too . Sooo layaaann jee . Baru baru nie ambik mase jap p lari buat ic . Yela masing masing ic daa rosak , cip ta boleh bace , aku punye cantik lagi p cip ta leh bace , ape la haii sensitive betol nak jaga cip dye too kan , then p laa buat lyan kan jugak , padahal malasnyee laaa nak berjalan , sejak berat badan daa naik , umo daa naik kan . Semuanyre jadi malas . Huaaaa . Gileer niee . Ta boleh tahan . Nak p gym . Sape nak ikutt ? Maaaiii maiii . Hahaha :DDD
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Wednesday, 21 September 2011

Pramugari cita cita ku

Tadie aku borak borak la ngn 1 cutomer nie , sementare menunggu si nurul ambik stock pendrive dye kan  , daa too aku p la kacau pendrive dye , ade satu pendrive too angel , so sgt la cute , ttbe dye dtg serbu aku .

cus : ko buat ape haa pendrive aku
aku : mane ade buat pape , bukak jee tengok . *mase ni nak nangis daa . hahhaha
cus :ko tengok dik pendrive abg , cantik kan . sbb dye ade angel . hahahha
aku: errkk ? hhahhahaha cantik laa kowwt .

aku smbung lee bace blog org kan , ttbe dye tanye lagi

cus:dik ko keje sini gaji asyukk ?
aku : biase jee laa bang , i k jee .
cus: asal ko ta nak jadi pramugari ? ko canteekk .
aku : errmm , yee errk . malas laa jauh laa , nak kena dok hostel . *tersipu malu ooo . hahahha
cus : laa apesal nak p duk hostel , sape suh ko duk hostel , ko keja sane basic jee daa 3k dikk. kalau 3 taun ko keje daa naik 7k diiikkkkkk .
aku : yeekeee . malas laaa
cus: nanti ko da kaya , dok laa kondo kee , p la keje naik teksi , alaa ta lari laa , sebulan ko boleh simpan duit lagi banyak kowt . ko ta pndai make up , dye ajarkan ko make up , rambut da cantik daa , body daa oke .
aku : eehh ye kee . ooo . mcm best kan
cus: yelaaa ta larii laa duit dik , ko bagi org teksi too sikit pun takpe , dorang pun nak duit jugak.
aku: hahahahhaahhahahahahhaha *time ni aku da gelak kaw kaw daa ..


aku macam da terpikat je kan , dulu memang ramai suh aku jadi pramugari , memang cita-cita aku nak jadie pramugari nie , sampai papa da mintak tolong orang dalam pon , p aku sennnyaaap je , sbb aku pk jauh, then nanti sape nak jaga nenek aku kan , walaupun nenek aku cakap pergii laa cita-cita ko kan , aku diam tetap rase laa tape laa , keje sini pun oke jugak kan , emmm . then nie bukak cerita balik terus aku berangan daa , hahaha , kawan aku ade sorang keje firefly , mcm best jugak kan . waaahhhh naaaaak .
 terus msg apis ,

aku : nak jadie pramugari boleh ?
apis : syg nak ke ? snggup tinggalkan org ?
aku :emm ta mau laa . ta nak tinggalkan shyang . *da nangis nie, tapi mmg ta nak tinggalkan dye pun .
apis: tadi mcm nak jee .
aku: ta nak laa , ta nak tinggalkan shyang .
apis : alhamdulilah .

teeeeeeeeeeeeeeeennggok , lagi aku nak tinggalkan orang yang aku sayang . ta mau laa saye , saye sayang mereka laaa . ^__________^

aku rela meninggalkan cita cita ku , dari pade aku meninggalkan kekasih ku . waaahh ayat koooo . MELETOP ! HAHAHAHHA
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Semangat kebahagian ku ade di sisinye 2

Kan aku cakap nak smbung pasal bestfriend aku kan , yela mane boleh ta smbung , kecik hati i punye friend nanti taw .

 I love u so much nia isyak . 

Dyra ni pulak seorg yang rock , rock kee ? Haha , dye nie memang hati kental bukan main payah nak tgk dye nangis kan , depan kawan2 laa , memang payah walaupun dye sedih , mungkin dye ta nak susahkan kawan2 dye kan , sooo too yanh nak nangis depan kawan , nangis dlm bilik jee , tapi ditemani cahaya matanye , shafiq . Anak dyee , oke laa disaat dye menangis ade anak dye tok mnghiburkan dye kan . :) skrg nie harapla dye bahgia dgn ape yang dye dapat , cool , chill , insyallah allah temukan jodoh yang terbaik untuknyee .



 I love u so much nurul aqmar

Niee nak bercakap pasal nurul , cinta dye hebat , mmg hebat smpai skrg terase , dye ni seorg yang poott peettt sajee , sgt la peramah , senang bawak p mane mane jee senang nak bergaul dengan org , lain laa i pemalu oke . Hahahah , skrg nie dye da jumpe org yang dye sayang , alhamdulilah . Jgn nangis lagi yee , sbb memang dye pun susah nak nangis . :)Cepat cepat la kawin kan . :D


Dan nie dyee aniss . Ooo de memang lame ta jumpe , memang ta jumpe pun , kawan kat fesbuk jee or msg , sbb bf dye kawan dengan i kat sini , soo berkenalan dari situ , dyee nie mmg baik , dye senyum mmg manis sungguh , sebtiase bagi kate kate semnagt yang mmg woww . Maklum laa org terpelajar kan , nak sgt jumpe tapi too laaa jaub dye belaja kat jb sanaaa . Haaa semput thu nak p sane , ape ape pon arap la dapat jumpa naa .

harap dapat keluar ngn korang semua lagi . love u all damn much !!


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Semangat kebahagian ku ade di sisinye

Kadang kadang kite susah nak dapat kawan yang boleh dengar setiap masalah kite , setiap luahan kite , setiap air mata kite , setiap titik air mata kita mengalir , saat kita jatuh ade dye tok kite gengamkan tangan kan , tapi ta semua kawan yang aku jumpa memang kawan , tapi sekadar kawan , ta lebih dari ape pon , ta gune kalau ramai kawan tapi ade yang palsu , ade yang tikam kawan dari belakang , ade kawan yang menceriakan , ade jugak kawan yang menyakitkan , susah nak cari kawan yang betol betol kawan , yang susah same same , senang same same , walaupun aku dengan apis selalu cakap mcm niee , tapi dengan kawan pun aku cakap jugak . Sebab dye kawan aku .

Dulu waktu aku jatuh terduduk , waktu aku susah , waktu aku sedih , waktu aku ta tahu nak duduk mane , waktu aku ta tahu nak tido mane , waktu aku buntttttttuuu dyra , nurul , anis and amy laa bestfriend aku yang ambik aku , jaga aku , menangis dengan aku , bagi semangat ngn aku , kekuatan tok aku teruskan hidup aku , sumpah ta rela aku hilang dorang , dorang kawan hidup mati aku , kawan dunia akhirat aku .

Susah kawan ko nak dengar maasalah ko kan , ta semua kawan ko yang leh dengar la luahan koo , ade yang terpakse nak dengar ade jugak yang suke nak dengar sbb dye lagi nak jatuhkan ko kan , tapi benda nie normal , semua orang penah mengalami , ta boleh laa nak lebih sikit , confirm sakitt hati kan .

Aku suke dengar masalah kawan aku , walau sape pun ko , aku baru kenal ko pun , ko cerita jee , janji ko pandai la nak bercakap ngn aku , aku nie kan pemalu , >_____< tapi bile daa kenal ko kenal laa kan sape fara , dan lagi satu aku manje taw . Hahahahahahahha , itu mesti.

Baru baru nie amy msg aku , dye dalam keadaan yang agak tersepit , sampai kan nak cari aku kat k.l pun dye ta de sen , dye seorang yang jenis nangis sepanjang mase , dok perap dalam bilik ta nak kuar kuar , dulu aku duduk ngn dyeee setiap kali dye masuk jee dalam bilik memang dengan lataaaaaaang suare aku nie berbunyi , yelaa geram laa kan , balik kerja , sedih p ta nak kongsi ngn aku , then bila aku balik kerja aku menangis pengsan kat uma , duduk tersepit kat celah pintu dye datang tarik tgn aku , tido kan aku , eceehh manje gile kan , memang manje aku ngn amy niee . Dye da macam mak aku daa , masak tok aku , sedaap oke kalau dye masak , kalau time shoping jgn cakap laa ade je nak belikan tok aku , too kalau aku mintak laa kan , kalau aku ta mintak pun dye da faham , heheheehehehhe . Too yang buat aku sayang niee , Tapi dye nie seorang yang sangat la saba , mcm mcm orang buat dye , nie semua sbb dengki kan , tapi tahap kesabaran dye memang kuat , aku pu. Belaja sikit sikit ngn dye nie , hehehe , dye seorang yang suke merantau , tade hal laa nak jalan sorang sorang kan , langgar jee kental oke hati dye , dye memang kawan aku yang the best laa , sampai la dye da kawin skrg pun ade maslah jugak , still ngadu lagi kat aku , tapi skrg alhamdulilah daa bahagia daa dye , aku tunggu dye dapat anak jee niee , hahaha , pas too aku ambik anak dye bawak balik k.l , yelaa mak dyee da kena ambik , sape nak tido kan aku daaa . Aku da cakap kat dye , dapat anak nanti letak name aku , jgn ta letak , susah nak dapat tahi lalat bawah mte kan , dye suke tahi lalat aku nie , Letak name aku confirm dapat laa tahi lalat too , comey , cantik , ayu , baik like meee . Semuaa laa , Hahaha

 I love u putri anatasya amylea syeik ismail
.
The besst friend lepas niee , aku cerita kan lagi , daa rase pjang sgt daa nie , kaaang ta buat kerjaa aku , bye bye love <3


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 19 September 2011

Bunga bunga

'Saya ingin awak menjadi CINTA saya yang terakhir dan ta ada CINTA yang lain selain CINTA terakhir diri saya pada diri awak '


Its true shayang ,
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 18 September 2011

Perangai mengade

Kalaau aku daa rindu kat dak apis nie kan , da jauh ngn dye kan bukan jauh mane laa , jaauh kalau dye kuar p berjalan . Kalau dye dok uma aku ta rase jauh . Boleh ? Hahaha . mesti perangai pelik2 kuar . Aku ta tahu la nape , daa memang sifat semula jadi aku koww . Eeeeeehh kaaau .Pas too aku msg apis .

Aku : tiba tiba rindu nak panggil kekande la .
Apis : bley je dinde , kte pun da sepatotnye tuka pnggilan , tapi ta tahu ape yang oke
Aku : toolaa kan . Nanti nak kenala sesuaikan diri kan .
Apis : Taw tape , syg cri lah . Org oke je , agak2 pe yg oke , layan je .
Aku : org ta tahu la shayang .
Apis : ta tahu ? Org pun ta tahu , ta pe malam kang kite bncangkan oke .
Aku : oke shayang .

Of course la nak kena bcangkan , kteorg niekan skandal yang indaahh , haha , sooo haruslaa mencari sesuatu yang baru . Erkk ? . Suke hati la . Kalau korang tgk kan aku ngn apis mesti jee pnggil 'syg ' org ' shayang ' sampai kalau aku nak cakap aku sayang dye . Kena taip panjang panjang . Mcm nie .


' orang sayang shayang sangat sangat '


 Boleeeh ??? Soo tolong berikan idea yang bernas kecuali bbbbbbbbb oke . I dont like ! Hahahahhaah .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

I MISS U BLOGGER !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 15 September 2011

Hati merajok sape yang tahu

Aku kan taa penah wat entryy feling feling nie kan , ttbe aku rase naak buat , yelaaa sbb aku rase hati aku tengah merajooooooook niee . Nak makan Chocolate daa makan daa , stlle daa pon 2 Chocolate aku beedal , tapi still jugaak hatii aku maajokkkaan .

Jap jap ,


TADE ORANG PERASAN KE HATI AKU TENGAH MAJOK NIE



Oke , taaaaaapee biaaa jee . Aku frust niee , first naak p tengok wayang manjang hujan jeee skrg niee kann , nak buat apee pon ta leh naak goo . Too daa satu haaal , nak tgk THE SMURFS pon taa dapat . Sedihh jeee mule laa keluar perangai aku , manjang laaa aku layan game the smurfs too tgk pic pic dyee tooo , sedddihh . Naaak p tengok HANTU BONCENG pon ta de mood , full jeee p aku ta kisaa laa kan boleh download . Pas too asee daa jaauh jee kan ngn apis , too laaagi laa aku sedih , cuti pon taa same kan , aku balik daa malam mane nak lepaakk , aku sok keje , dyee pun kejee . nak lepak lame lame sokk nak kena bangun pagi kang mate lebam daa satu haal , cakap aku nangis pulak padehall happy smpai mate lebam , boleh ? Haha . •_•

Aku tunggu gaak apiss pujuk aku , sbb aku mjokk dye tido ta bagi tahu , hujan hujan pualk jelous laa kan , haruslaa too , titibee baru ingat dyee , terus msg aku ,

dye :sory tinggalkan syg , org ttido
Aku : tape
Dye : cm tade mud jee .
Aku : ta la oke jee .

Tengok dye ta perasan kee aku ngah merajokk niee bukan tade mood . Hurm . Frust sebanyee nieee , ape pun ta boleh laa kan , hati aku daa nangis nangis daa , semua bndee ta dapat niee , ngah tunggu tunggu gaak niee apis dtg bagi surprice kan , ttbe dyee beli tiket the smurfs kee ? Tiba tiba laaa . Kalau taaaaa dokk laaa diam diam yee fara . :( nangis laa ko kat situu . Tade sape nak layan . Uawawauwauwauwua .

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

CrunChie CrunChie ! Nyum Nyum !

Chocolate crunchiee nieee mmg kegemaran aku okeee . Koo bagi bape banyakk pon aku sanggup teelann . Ape ade haaall . Hahaha . Lagi lagi orang memberi kan aku menerimaa jeee . Aku kam memamg suke dalam mngambil kesempatan niee . Ngeeee ^____^
Aku rase kan kan macam daa lame jee aku ta makan crunchie , memang lame sbb ta de orang belikan . Haha . Kalau nak tunggu aku beli sendiri , koyaaakk . Bukan laa kedekut kan . . Sebab kalau aku nampakk satu crunchie too rm3.50 nie harge yang aku beli kat tempat aku laa , kat luar aku ta tahu kan , klu rajin aku tolong tengok . Kaateenye kaann . Then kalau daa sekali due aku masok koceekk blaa kirii bape banyak pulak aku kena kuar kaan koceekk blaa kanann kann , taa kee rm7 perrginnyee . Kalau hari hari 2 , sebulaaann baaapee ? Koyaakk aku soo harus laa aku tunggu orang memberi niee . *aku kan muka memang taa malu bab bab nak paw orang nie kann . ^______^
Tadie aku p beli laa crunchie niee , aku msg apis .
Aku : rase nak makan Chocolate
Apis : geemokkk . Hahaha
Kuaaangg ajorrr taww , dyee ta tahu aku slim agaknyee , taape aku faham dyee jelouss , uawawauawauawa !!
Tiba tiba ngaaah makan makan makan aku nampak ..,,,,,

Tade laa aku makan geemokk sangat kan , aku memamg susah nak naik badan niee , p part perut senang . Oke Diam ! Hehehhehehe

Baru baru niee aku p timbang berat badan , aku ta tahu laa timbang too rosakk kee or aku mata aku yang rosaaak , ttbe naik jeee ....... 55kg .
Or whaaatt ? Aku taa frust malah suke , haha i still nampak slim taaww , wahh suke suke , oke cool . Haha . Sejaak aku kawan laa ngn apis niee berat badan aku naik , selera makan pun bertambah bukan sekali tapi berkali kali , aku pun ta tahu napeee , mungkin senang hati laa kan , bahagia laa orang cakaap . Eeceeehh maaluu . ^_^ nie dyee bace kang mesti sengih sengih niee .
Jgn risau saya mmg nak awk bace pon . Hehe

Laaas 2 month aku p timbang 45kg jeee , jarang or memamg ta pernah laaa aku timbang nak 50kg kee , sangat laa susaah oke , semput semput kalau aku makan pun sebab nak gemok punye pasal , tapi sekarng haaa ambik kauu 55kg jaahh ta payahh nak semput semput daa ko makan , satu hari too memang aku akan cari makanan punyee , nak kunyaahh laaa then skrg niee Chocolate jadi tumpuan aku , agak agak aku laapaa kee , agak agak aku sedihh kee , agak agak aku nangis kee , agaak agak aku ngah maraa kee ko bagii jeeee crunchie mestii mesti stle ta payah ko nak pk pk nak pujuk aku mcm mane kan , waahh oveerrr daaa , confirm ! hilang aku nak mara ko , ngah nangis pun tetap aku telan crunchie niee . ^____% taa senonohkan , tapee aku sukee jaaah .



Iloveusomuch crunchie <3

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Hadiah Dari Mama dan Papa

Aku kan kalau nak bercerita bab bab first nak tulis ayat mesti failed , ta tahu laa nak mule kan cam ne , ayat ape , maklum laa aku nie kann paandaii sgt •_• . sebelom rayaa mama call aku , mama kan duduk kat muar , aku kan k.l duduk ngn nenek aku , sooo jarang laaa aku nak dapat hadiah hadiah nie kan , lagi pun bukan birthday aku soo rase mcm waahh bertuahnyee sayaa daa besar pun ade org nak bagi hadiah . *hati daa sukeee weeiii , daa jeritt jeritt . Hahahah . ^___^ mula mula mama yang buat  surprise. Konon laa kan lagi pon aku daa tahu dulu , gare gare nenek laa bocor rahsia , terlepaas cakap .

Nenek : kakak mak ko nak belanje koo buat lesen .
Aku : yee keee ? Suuree keee ? Besttnyee . *hati nak jatuhh
Nenek : ko diam diam jangan cakap ngn mak ko .
Aku : ok ok . :) *daa pecah rahsia . Takot leteew . Hahhaha .

Dalam bape hari too aku buat bodo , aku daa tahu p buat buat ta tahu laa , nenek mane pandai simpan rahsiee . Ayat sikit confirm a sampai z dye bagi tahu . Aku daa fahamm sgt . Haha

Mama msg aku ,
Mama : mama nak datang k.l nie . Kemas umaa semuaa .
Aku. : alaaa penat laa maa . Yela yela nanti akak kemas .
Mama: jangan laa malas . Takpe laa kalau ta nak tolong . *tounching .
Aku. : haa yela yela . Saya rajin kan diri nie
Mama : nanti mama masukkan duit , bagi nenek duit oke .
Aku : nenek jee ?? Akaaakk tade ke upah kemaasss ? *asal ade kosong aku mesti selit oke . Important . Hahahahaha
Mama : mama masok &&& lepas bagi nenek simpan lebih too nanti mama nak bayo duit lesen .
Aku : nak bayar duit lesen ? Sape punye ? *haaaaaaa aku nak lonjat lonjat okeeee . Seronok koooo ! Tapi da taa suprice laa kan nenek daa bagi tahu aku dulu . *_*
Mama :aka punyee laa .
Aku : aka punye ? Mama nak belanje aka kee ? Ta bagi tahu pon ? *buat buat blurr . Padahaaall saya da tahu mama , haha
Mama : surprise laaa untuk kakak . Upah kemas rumaa , hahahahahha
Aku : wahh lepas nie ari ari kemas rumahlaaa . Dapat upah jee . *oveerrr . Hahaha


Bertuah laa aku kan , sumuenye nak sponsor . Daa tue oke fara da keje daa pon ., eehh belom tue lagi . Tapi seronok laaa i rase mcm dimanje dan disayangi . Semua pon nak maaakk paakk neekkkk yang beli . Pas nie kalau aku kawin saaaayaaaaaaaaang aku jadi mangse . Soo shayang aku ta kan malu nak mintak pape oke dari kamu , hahahahahahha . Sangaaat kejam aku sseehhhh . Tapi taa kejam mane , tetap baaikk , ayu , sopan , lembut . Hahaha . ^_^

Mama daa sampai k.l , rumah , Bilik tido , toilett semuaa da licin berkilat oke aku kerjakan . Sbb aku dapat upah yang lumayan , wawawawawa . Tapi aku kerjaa mase too .

Mama msg aku .
Mama : balik pukul berape ?
Aku : 8 laa akak balik macm biase , naik l.r.t tunggu bas 9.30 sampai laa umaa
Mama : tak pe laa mama ambik malam nie .
Aku : aik rajinnyee nak datang ambik kat k.l nie ?
Mama : tak peeee . Papa nak bagi adiah untuk akaa niee .

Wwhaaaattt addiaahh laagii ? Aku da ta senang duduk daa pas too . Dari pagi smpai malam ta dok diam . Makan ta nak , duduk taa senang . Yee laaa ko dapat adiah lagi ? Time too aku bajet papa nak bagi aku kereta , yeelaa mak aku da bagi aku lesen . Mesti laa aku terus ingat , niee mestii keretaaa nie , gila gilaa . Korang kan tahu aku kan memang feelllingg lebiihh oke . Hahaha . Kesah pulak aku sape yang kesahh kan . :D Oke continue

Aku : hadiahh ? Hadiah ape maa ?
*korang ta yah tahu laan aku punye suke mcm mane ? Rase nak berlari dari tingkat 1 loyat too smpai atas bumbung jaahh . overrr hahaha.
Mama : ta tahu laa papa nie , takpe nanti malam aka jumpe laa papa .

Teruss aku msg apis ,
Aku : papa nak bagi adiah niee , ta saba niee *org yang first aku bagi tahu , kecoh lebih kan aku niee . Haha
Apis : yeekee bestnyee , papa nak bagi adiah ape ?
Aku : ta tahu laa , biasekan papa dtg k.l ta naik kereta , tapi nie bawak mama semua . *feeling lebih konon daaapaat kereta . Haha
Apis : suke laa too kan , relax relax . Org tahu syg daaa suke sgt too .
Aku : haaaaaa tahu tapee . * aku mmg overr bab bab mcm niee . Haha .

Akuu taa sabaaa nie nak balik , rase nak balik sekarang jeee kaann , bukan sekarang tapi time aku nak dapat hdiah hari too . Rase mcm lawak aku ta jadi laa , abaikan . Haha .
Weeii daa malam daa malam , aku daa siap siap niee tungguu maaaa and paaa aku ambik niee . Daa excitedd uualll . Seronok seronok .sampai jee , aku kann pk nak dapat kereta , aku call mak aku tanye ,

Aku : naik ape maa ?
Mama : kereta .

Koo tgkk koo tgkkk , betol taa betol taa ape yang aku pk , kereta weeiii , haaa suke , suke , ovverrkaannn akuu , lass laaaaasss kereta makk aku , tapee aku relax jee mane tahu sorok kat umaa nenek aku kee kann , hahaha feeling lebiihh , masuk jee dalam kereta aku overrkann , senyumm jeee ta benti bentii daa rase maacaam' ko kenape fara ? ' cakap ngn diri sendiri . Hahaha . Suke hati aku laa , aku ngah happy niee . Time niee otw nak balik , raase ta sabaa terus aku tanye .

Aku : mane mane paa maa adiah nak bagi too ? *oveerrkk koo faaraa . Haha
Mama : baagi laa ling . *cakap kan papa

Papa aku senyum senyum , eehh mcm aku pulaak nak bagi adiaahh kat papa aku kan , hhaha time nie kelakarr jee aku ase , then then then taaaaraaaaa , dalam box cantik jee siaap daa berbalut tahu . Okee sweet paa ngn maa aku niee . Love u foreveerr . Tapi kan kan kan aku kan oveerr lebihh kan aku ingat Paa ngn maa aku nak bagi keretaa , haaha , las las kecewa sikit dapat adiah yang bukan aku harapkan , leeebihh kan aku , tarik telinga sendiri . hahaha .
Mama aku daa suh bukak daa timee too then bukak bukaa ohh watch yang besaar oke laa kann , sbb aku suke jenis jam yang panjang mcm gitoo . Bran ape nanti aku check balik . Aku kan pelupeeee . Happy dok laa tengok jam too banyak kali , tido pun pelok , senyum jee aku seminggu too , tapi dalam pade senyum ade jugak tiba tiba terpk aku dapat mcm mcm , kira brrsyukur laaa sangaat kan , pade orang yang susah kan , nak makan pun sesaakk , aku daa mule rase kesian , semoga ALLAH memberkati hidupnyee , kann daaa cakapp aku memang seorang yang baaaaikkk . ^________^ hahahhahah *gelak sehabis kuat . Oke bye .


* ini laa dari papa sayaa . Terima kasih papa and mama dan jugak nenek yang telah mmboncorkan rahsia . Heheheheh .



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 13 September 2011

Perkenalan kami bermula

Orang cakap skandal too indah . Tapi bagi aku tidak . Duluuu laa tidakk , sekarang nie tgk terlalu indahh . Biaselaa aku kan mmg bajet sikit . Mane nak skandal skandal nie . Seetiaa oke . Hahahaha . Tibe tibe kan ehh ehh muncul laa sorang mamat nie . Aku memang da kenal lama laa ngn dye sebagai kawan . Adela dulu dulu punye cerita , aku berkenan sikit laa ngn gaya dye . Aku kan suka cuci mata . Tapi yang baik baik je oke . Sbb aku nie mmg seorang yang baikkkk . Oke da poyo kat situ . Lupekan . Pas too mase aku da haru biru ngn kekasih lame aku too dulu aku berjumpa laa balik dalam muka buku. Too yang bila dengar lagu 'muka buku' ehh ehh mcm same la ngn care kita kenal kan . Dyee yang cakap bukan aku . Hahahaha . Maaf . ^_^
Dulu masing masing belagak . Yee laaa mcm lagu 'mahu tapi malu' tapi sebernayee mahu too aku laa . Sbb aku da feeling lebih , kononn . Baru je kawan bape bulan aku da tangkap cintan eekk , haa mmg aku suke jee feel lebih lebih padahal org too tanak kat aku pon.
Ehh bialaa aku suke . Haha . Ade sekali too dye p negeri sembilan , keaadaan agak cemas sila betulkan posisi andaa . Aku kan konon take care dye laaa kan . Tapi mmg take care oke ikhlas dari hati . Dok laa call call banyak kali ta angkat , msg pon ta reply hati cemas fikiran daa pk alaa dye ta suke kat aku kee , aku kan da feeling lebih , sooooooooo ? Hahahah . Mase too jugak exbf aku nie tgh mencari aku , dok tunggu depan uma aku , p sane sini cari aku . Aku nak balik pon takot . Sampai kan call kawan aku tanye aku kat mane , kawan aku nie tipu dye cakap aku kat lrt Hang Tuah sunggup jah p sane tunggu aku , padahal aku kat belakang uma jee pon . Baru nak mengagau cari aku kan . Maaf tiada maaf bagi mu . Daa lari topic sebernanye kan , pas too aku risau laa dye ta angkat call aku then ttbe aku call
Dye :Hello
Me. : haa kat mane too org call ta angkat , msg ta reply , org risau . *daaa berlari lari aku oke sbb suke ,gedikk . Abaikan
Dye : da sampai uma nie . Terima kasih risau kan org .
Me : ehh okelaa . Bye :)
Tennngoookkkk aku yang lebih lebih tanyekan , dye relaax jee . baru kawan too belom lagi eeeeerrrrmmmm . ^_^ . 2 , 3 bulan laa aku kawan ta jumpa , jumpa ade laa p taa date laa name pon kawan , mane boleh lebih lebih , satu hari too msg sajaa ta benti yang paling aku ta boleh lupa msg dari dyee . Mase too dye anta stock kat loyat then aku pulak kat loyat , sbb aku keje kat loyat . msg msg aku dapat msg 'SAYA DAH DEKAT DENGAN AWAK NI ' oke sweweeetttt manisss semua laaa . Sengihh jee aku kan , kembang jee semuaa , ta jumpa pon aku rase alahaiiii nak pengsan . Hahahaha . :D bolehh taa ?
Bile daa lame sikit too masing masing da feeling feeling , daa majok majokk . Alololo comeeeyy p aku la lebih , dye yang melayan perasaan aku kan , aku lagi laa sukeeeee. Dulu kalau balik l.r.t kadang kadang dye ambik aku , kuar minum kee . Tgk wayang kee , lame gakk laa aku bertahan nak kan dye ambik aku hari hari , aku sabaa jeee laa dlm hati bilaa laa dye nak ambik aku anta aku kan kan . Kan aku da cakap aku da feeling lebih . Padehal dye relax jee pon . Ngeee ^___^

First meet , tempat yang aku jumpa dye laa kat mamak jee pon , baru baru lagi biase laa .

Second meet aku jumpa dye , dye ambik aku kat l.r.t kiteorg lepak kat menara tanjung ke ape , aku lupaa laa name tmpat tooo ,p area bukit ampang . Konon romantic , sbb aku cakap nak bawak aku minum kena tempat romantic . Oveerr taw . masing masing malu malu kan . aku bila ta nmpak depan depan melompat lebih tinggi , bila da ade depan depan nak cakap pon susah . Biaselaa aku kan mngelabah sikit , sikitt jeeee ?

Third meet pulakk , nak p tgk movie . Mase too ceritaa apee ., aduhh aku lupee laaa , takpee pas nie setiap kali aku p tgk wayang aku simpan tiket too , :D ape motif ? Kenangan laa kan ,then aku msg dyee
Me : saya kat times square , tingkat 3 taw , kalau sayang cari saya sampai dapat , *daa memang tahap gedik tapi suke kan . Haha
Dyee ta dapat pon cari aku , aku kan power bab bab nyorok2 niee . Tapi kelihatan sweet taa aku . Ehhhhh jatuh . Haha

Fourth meet, pulak aku p melaka dengan dyeeee . Yaaww 1 hari jeee ., gerak pagi malam balik . Tapi time too mmg best giler , aku penaaah laa pergi melaka too dulu tapi ta same dengan si dia nie oke . Aku lagi senang lagi ceria laaa , sampai kan rase nak pergi banyakk kali tahu sbb dye punyee pasall . 1 hari too buat aku geelakkk jee , smpai kan penaaat pon aku gelak , even nampak terpakse kann tapi aku still happy laa . Dalam camera dye korg p tanye pic sape paling banyak . Of course laa i . Sbb i kan oveeerrr . Hahaha . Patotnyee p snap view yang kat melaka too mcm bangunan kee apee kee , ape aku kesah kan kalau aku nak pic aku jee . Jalan jalan jalan kiteorang sesat , ta tahu mane lorong aku bawak dyee , dyee pon bantaii ikutt jee cakap aku , aku daa tahu daa dye penat . Bila aku tanyee peenaat taa ? Katenye , Taa laaa kite jalan jee , okee laaa jalan jalan ta jumpe daa jalannyeee . Rupenyaaa kiteorg da berpusing satu melaka too soo kena laa patah balilk . Penaatt hookeeyyy . Jumpaa laa gerai cendolll ermmm sedaap . Yeelaa penat ko jalan , pas too jumpe ais , legaa tekak jaahh . Tade pic cendol too , kalau ade aku daa letak kat sini , tapi memang besttt yang taa bestt bukan kee melaka ade zoo malam ? Daa siap siap semua , nak otw pulak p zoo malam too las las tutup koo . Hampeehhh . Kecewa sikit laa kan . :(
Oke , Aku cerita ape yang patot laa kan ta kan laaa aku nak cerita satu hari ke satu hari pasal i dengan dye uoll . Mati laa i . :D
And noww kami still skandal yang paling indahh even dulu aku punya laa bersabar nak dye ambik aku p kerja , balik nak di jemput , tahu taaa tahu taa skarg dye daa ambik i p kerja , ambik balik kerja . Ta sia sia kesabaran maak jah . :D suke suke suke . Orang cakap kalau saba sebab menunggu cinta ta rugi , waahh memang taa rugii , aku ditemukan seorang hamba allah yang sangat indahh , yang sentiase menceriakan aku dalam kisah kisah hidup aku , yang penuh dengan kesabaran menahan semua dugaan , baru jee berkawan daa macam macam dugaan yang datang kan . Semuaa daa oke laa sekarang . Dan saya sangat gembira dalam dunianyee . Insyallah dipanjangkan jodoh kami hingga ke akhirnye
' Jadikan Dia Milikku , Pinjamkanla Dirinya Untukku Ya Allah , Kerana Aku Ingin Jadi Yang Halal Untuknye '

Terima kasih ihsan yang bernama

'Muhammad Hafeez Mahdi . '

*Inilaa dye jejaka saya :) *

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Boleh laa jugak

Aku ta tahu nak letak title ape , tapi dikira bolh la jugak . Nak update tapi aku ta tahu nak update ape . Main belasah je . Sbbnyeeeeee aku punye blog . Oke fine . Ko punye blog . Mungkin makin lame aku berblog nie makin banyak laa kan idea aku nak cerita . Kisah silam , kisah indah . Kisah gembira dan jugak kisah sedih . Walaupon pon ntah mcm pape ntah . Tapi aku oke je kowt .
Duluuu aku malas nak belaja . Sbb aku nak cari duit nak kerja . Tapi skrg bila tgk frienddddd aku ramai tol belaja daaa mule jelous oke . Cita cita dorang tinggi betol . Ade nak jadi engineer laa semua yang top top punye . Tapi aku still keje tapi aku rase oke laa . Walaupon dorang akan dapat keje lagi top ! Lagi class koo ! Sbb dorg berusahe dapat kan ape yang dorg mahukan . Aku berusahe dengan cara aku kan , mungkin boleh setaraf ngn dorang ke . MayB ? Sape tahu kan rezeki masing masing . Aku suke tol kalau bab bab berangan nie . Kerja ape la sgt . Tali nak too nak niee . Nak uma besarr nak kerta mahal . Tapi oke what kalau kawan aku jadie engineer aku boleh suh dye buat rumah aku . Save bajet sikit kan harga kawan kawan La katekann. Org cakap biar ta pandai tapi cerdik . Haa cm aku leeteew . Poyo oke . Ade laa sikit cerdik . Aku rase macam merapu je ape aku tulis . Tapi aku tetap nak tulis walaupon benda too merapu . Oke layan jee . Ta nak layan ? Tape aku ta hairan , ^__^ tapi kalau da abis tulis aku mestii nak update pic sbb aku suke . Soo korang nak ta nak tengok la jugak kan . Hehehe .

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 12 September 2011

Saya fara , awak ? ^_^

Orang baru nak berjinak ke dalam duunia blog nie mmg lee bergitu , biaselaa budak baru nak belaja . Haha . ^_^ kalau dulu aku nak berblog ke berfesbuk kee seram oke . Sbb aku ade exbf yang agak saiko .kalau aku nak berfesbuk pon aku kena sorok sorok . Mau ta dye tanam aku , ehh tade la kejam sampai tahap mcm too . P agak kejam bagi aku laa . Nak nak tgh chat chat dengan perempuan oke . Mau dia rampas fone aku nie . Kang malam ko siap pas balik keje ko kena stanby jawapan yang akan ditanye . . Tapi aku dapat bertahan laa kan . Setahun lebih jugak , p kira oklaa bayangkan dalam setahun ade 12 bulan . Dalam sebulan ade 30 hari . Bape ratus hari aku kena bertahaann . Cer kira cer kira . Haaa semput oke . Aku da mula rase scary daa bab bab nie . Relaxx fara . Aku ta tahu la dye buat semua too sebab dye sayng aku ke or cemburu dengan perempuan ? Dye ingat aku less ? Too aku ta tahu la kan . Aku faham kan aje ape yang dye cakap too . Ade satu malam too aku gado ngn dye . Sebab ape ? Aku lupa , yang pasti aku akan gado bab bab kecik kecik jee tapi boleh jadi besaaarr ok . Sbb saikoo dye daa dtg , oke nie nak kena bersiap sedia . Aku cerita nie macam dye kejam sgt kan . Dye ta la kejam . Tapi ape nama aku nak letak pon aku ta tahu laa .
Malam too gado tapi dalam kereta . Mula mula gado pasal mulut , makin lama cakap cakap cakaaaappp thenn dyee buat apa . Dye hantukkkkan kepala dye kat steering kereta too . Haaa , ko tahu ta aku cuaaakk , ko tahu , sebabnye aku mintak putus . Bukan sengaje pon aku mintak putus . Baru kawan 4 bulan aku da mengalami tekanan jiwa . Erkk ? Yee betoll . Dye ta puas hati , dye ta boleh terima . Dye cakap kalau aku tinggalkan dye . Dye akan bunuh dirii , aku da cuak lagi , paraaahh mcm nie , oke la bincang secare elokk . Tapi tidak same sekali ape yang aku pk , dye p ambik brg kat dashbox dyee . Yang aku pon ta tahu dye nak buat ape . Las las dye kuar kan rantai gate rumah . Jangan tanye laa nak buat ape . Korg sendiri boleh fikirkan . Dye nak bunuh diri dengan mengikatkan rantai too kat leher dyee . Cuaakk okee . Hanye allah je yang tahu perasaan aku . Berlinang linang air mata aku , haiyaa . Daa too aku diam je . dye pun diam . Ta de laa buat kerja gila too . Masing masiing da letih bergado Kiteorg baik balik , what baik balik , mcm ta berbaloi kan yelaa da gado gado . Terok pulak too . Nangis sini nangis sna . P tak pe la , aku kena laa bagi dye peluang . Dye cakap nak berubah kan . Nak jaga aku . Nak buat aku happy , aku peercaayaaa dengan kata katamu . Besok pergi kerja , mata lebam lebam , tangan lebam lebam , daa mcm kes dera oke nak buat cam ne kalau daa 5 jam ko bergado pas too air mata ko ta benti benti . Aku ingat tenang laa lepas too kan . Sbb dye da janji . Taaaaa oke . Lepas 2 ,3 hari kiteorang bergado lagi . Ko bayang kan laa . Setahun leebiihhh aku kena tekanan jiwa . Aku rase daa boleh daa aku stop citew niee , nanti ade mase akan ku crite lagi , dalam pkiran aku da mula rase takot balik . Oke cool .

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Ape nak cakap . Cakap nie je laa

Ta salah menjadi terbaik walau ape pon org nak kata . Yang petting hati to ikhlas untuk berbuat . Bila kita da jadi baik . Mcm mcm la org cakap pasal kita . Bila da jadi jahat pon ade jugak org bercakap . Lumrahlaa kan . Setiap orang akan cakap benda yang sama . Setiap orang ada sangkaan masing masing . Yang buruk atau yang baik . Mana la kita boleh halang ape orang nak cakap , tapi bagi aku , walaupon aku dulu ta la bagus mana . Tapi tade la aku nak pk pasal org yang pk pasal aku . Ehh ? Haha . Tiba tiba ole . Aku tade topic lagi nak dibincangkan . Al maklum la baru shaja mngikuti blog nie . Too la org sibok nak buat , aku pon nak jugak . Eh KESAH ape aku . Tapi aku rse boleh share la kat korg then boleh buat kenagan or diary bila aku sedih mara kann, oke bye . ^_^

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.