Sunday, 24 March 2013

Kite merancang , ALLAH yang menentukkan

Syukur alhamdulilah , aku dapat kerja baru , yeahhhh !! , hahahah rase tak tahu nak cakap macam mane , sebelom nie aku ade bagi tahu kan yang aku da kerja 3 tahun dekat viewnet (low yat) tapi sekarang tetap jugak dekat (low yat) tapi bahagian office dan compny lain , better sangat la dari sekarang , and now aku balik awal dari sekarang , dan boleh cuti same dengan en suami , heheheh.

en suami siap pesan lepas ni sila la bersilat dekat dapur too , muahahhaha , sebelom nie aku balik pukul 8 memang takde mase laa nak masak , yang akan masak nenek aku atau ibu (motherinlaw) dan aku memang tahu sampai rumah makanan siap jew , anak raja sangat kan , hahaha :D
inshallah la aku akan try untuk bersilat di dapur lepas nie , mungkin bagus jugak sebab aku tak suke sangat ke dapur melainkan kemas rumah too aku suke , hahaha , sebab masak nie makan mase sikit kan , ok lepas nie berubah slow slow . 

Ade yang tanye dah ade isi kew ? hehehhe , kite merancang allah yang menetukkan , sepanjang 3 bulan 2 hari da perkhawinan kami nie , belom lagi lah nampak bayang bayangnye , mungkin belom lagi rezeki kan , walaupun kite sebernanye nak sangat , tengok baby anak orang lain , sape tak sedih bile kite tak dapat merasai , dan sape yang ta nak merasai perut buncit yang dalamnye anak sendiri , sangat tersentuh , tapi ALLAH itu adil , dan aku anggap allah berikan rezeki lain nanti , inshallah , dan akhirnye ALLAH memang memberikannye , kerja baru aku nie la rezekinye  :)

sangat sangat bersyukur , aku dengan en suami pun faham each other , ape yang kite ade nie pun daa memang sangat sempurna , kalau katekan aku pregnant aku takkan dapat kerja yang baru nie jugak , so memang aku sangat sangat bersyukur dengan semua nie , terima ya allah , alhamdulilah.

rezeki allah takkan kite jangka , tapi dye memberikan mase yang sangat tepat , yang too selalu aku akan ingat , ok sekarang nie tengah berdebar nak hantar surat resign dekat bos , hahaha , takot dye tak bagi berhenti pun ade nie , tapi takkan dye tak bagi kan mesti bagi kan , ok jangan fikir negative , lest think positive . 

good luck fara  , wish u good luck at ur new job new compny new friend :)
29/5/2013 

*excited tapi berdeboooorrr . hahahha *

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

5 comments:

Aien said... [Reply]

wah..tahniah2..selamat memulakan kerja yg baru k..Kite doakan jugak awk cepat dpt baby...doakan jugak kite murah rezeki & cepat kawen..huhu...Ameen:-)

Haryati Faizal said... [Reply]

tahniah farah! semoga maju jaya di tempat baru...

Maria Menado~ said... [Reply]

wah. tahniaahh.. selalu g low yat plaza sebb kawan keje sana.. wah. nati ley la datim2 sama. =P

Mimie Najib said... [Reply]

tahniah fara..xpe, rezeki kerja pun dah bersyukur..Allah bagi kerja yang terbaik dulu..sebab klau dah ada bby nti kehidupan nak kene sempurna kan..masa nak kena ada.. :)

Kesuma Angsana said... [Reply]

tahniah.. lama x singgah sini