Tuesday, 5 February 2013

Perjalanan ke cameron highlands tanpa dirancang

Asalnye aku nak berjalan ke seremban dan terus ke perak (lumut) ,
 da ambik siap siap cuti awal da nie , yela aku mane dapat cuti sabtu ahad , lagi lagi nak raye cina nie , adelah serba salah la kalau aku nak bercuti awal seminggu kan , tapi da bos approve alhamdulilah kite cuti jew , heheheh , last minit malam jumaat too tiba tiba tak jadie pulak pergi , ade benda yang tidak dapat dielakkan , homeeii hancur hati , muke da berangan nak tangkap gambar tepi laut , nak melihat matahari terbenam sambil merasai kehangatan lautan yang terbentang luas , ciptaan allah yang sungguh indah , 
tup tup tak jadie dan perasaan berjujuran bahkan air mata hati yang mengalir derasnye , hahahah , bukan main puisi nye , ini semua poyo :D . tapi tak mengapa lah 
ade perkara yang tidak dapat dielakkan , so kite pergi la wedding kawan jew , baru la plan nak kemane pulak . 

aku dengan en suami ade masalah sikit , kaki tak geti duduk diam , ade duit ke takde duit lain cerite yang penting kiteorang enjoy buat sesautu benda , hahahha , kalau da dapat cuti same too ke langkawi ke kedah ke perak ke tadehal laa , asalkan minyak kereta ade , janji sampai ke sane jugak , hahahha , sebelom aku cuti aku da plan dalam diam diam , misalnye kalau tak jadie ke perak (lumut) nie , memang la aku kena search tempat yang paling dekat dan jimat cost , antara frazer hill , cameron highlans , sebabkan kalau nak ke genting highlans too ya hampun setahun aku rase 10 kali turun naik , dekat jew oii dari uma aku , setengah jam da sampai , 

tiba tiba betol pulak jakaan aku , memang ta jadie pergi ke perak (lumut) too , en suami pun da rase tak best daa , jumaat malam too ajak pergi danau kota , aku ok tadehal , ala bukannye nak beli barang , nak berjalan jew sambil tengok sambil makan tepi jalan , janji ade activiti cukup , iaitu makan , sape laa ta suke makan kan ,

besok pagi en suami da tanye lepas kite pergi wedding member nie kite nak kemana ? aku da diam jew , aku tahu dye memang nak pergi frazer hill too , sebelom dye pergi aku memang da pergi tade benda pun atas too , tapi kalau dye nak pergi , tadehal , bini mu ini ikut jew , janji rock , hahahah . 
balik dari wedding membe too singgah rumah ibu mertua ku , tanya pendapat aka ipar aku , dye pun  saran ke cameron kalau ke frazer takde pape pun , ok laa en suami pun ok aku pun ok ,
MARI LA KITE KE CAMERON , 

perjalanan mase pergi mengambil mase 4 jam ok , sebab gune (GPS) bukan salah (GPS) tapi salahkan en suami taknak dengar cakap (GPS) hahaha ,sebab en suami ikut jalan kuala pilah , *kuala pilah ke ape aku tak tahu janji sampai*
 elok elok plan pergi pagi balik malam terus terjerumus tido sane , hahah , katenye sampai da pukul 7 kan , tak mengapa janji sampai ,


selamat datang ke cameron highland !!

 hye semua saya da sampai ladang teh , sambil mengayakan baju krung , baru balik wedding kawan katekan , terus tak sempat tukar baju , hahahaha 

tak sempat nak pergi mane mane pun , sebabnye sampai da pukul 7 . semua da tutup takde yang bukak .sob sob sob , tapi kate orang setiap yang pahit mesti ade kemanisan dye kan , bile sampai naik jew atas terus rase teruja sebab ?

kite sambung next entry ok , akan ku share kan pade kamu semua nanti :)


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

7 comments:

Amanda Suria said... [Reply]

alahai sambung plak..

miz ruha said... [Reply]

seronoknya pergi cameron... ^_^

Kniedaz said... [Reply]

dah lama xke cameron...

Dik bee said... [Reply]

wah....gi cameroon ye

Kesuma Angsana said... [Reply]

bestnyer kat CH ni kan

Haryati Faizal said... [Reply]

alhamdulillah smpi dengan selamat... beshnye...

Bui Junaidi said... [Reply]

KAK BUI MMG SANGAT,SANGAT,SANGAT TERINGIN NAK KE CAMERON..