Tuesday, 19 February 2013

Mama semakin sembuh ...

kononnye awal pagi aku nak update , tapi buzy melampau mengalahkan artis , peehh ini semua poyoo , hahahah , so aku tanamkan dalam hati lepas lunchkan baru kite update , ye sekarang nie da habis lunch and aku update , taaapiiii gigi ku ke atau gusi ku ini sakit giler , rase nak tumbuk muke orang nie ,. hahahaha , padehal salah sendiri , dah tahu tak leh makan daging , nak sangat kan hambeklkk kau , pastoo ade hati nak tumbuk muke orang , ceehh podahh fara , tapi korang jangan risau laa , da ok sikit daa gusi nie da telan panadol *macam ade orang kesah*:D

alhamdulilah , mama da semakin sihat , aku pun da lega , tapi dye too brutal ,. haaa geram aku ,
dye pergi tanggalkan bandage dye too , nasib laa dye tak tanggalkan sekali simen too , kalau tak pitam anak mu ini maaa , hahaha . too pun sebelom aku balik k.l dye boleh nak lipat kain , basuh pinggan, sapu lantai , heeeiii aku memang sabar jew laa , memang mama nie tak geti hei duduk diam, 


 day 1 mama dekat hospital , muke adelah masam sebab kena duduk wad

mama kalau boleh nak balik mase too jugak , too pun dye da gerak gerakkan tangan dye , mase nie tak pakai simen lagi , tapi bile da terlalu gerak terus dye cakap , " ehh mama rase tulang mama gerak la " hahahah , terus baring duduk diam diam , haa tahu pun , kenalaa pasrah dan menyerah ma , yang mama memang kena duduk wad . 

day 2 . muke adelah bosan menunggu hari nak balik , 

malam too doc da simen kan tangan mama , so boleh la keluar awal , sebab tak patah pun just tulang too laa terlari sikit , ommaaii , aku memang bangga dengan mama nie * kena la puji lebih * heheheh , tapi memang betol . dye sakit macam mane pun tetap tanak susahkan orang , aku nak mandikan dye pun dye tanak , sanggup nak syampoo rambut semua sendiri , arrghh ingat aku senang hati laaa nak lepaskan macam too , no no no , aku masuk jugak toilet too , mandikan dye jugak .

mase mama preggy dulu , preggy kan adik aku mase too , dye punya kerajinan too macam tak preggy , berniaga jalan sane sini , angkat berat2 , niaga air tebu keledek semua depan uma , macam takde pape jew , ade sekali too memang nak tunggu hari jew , mama request nak minum air kelapa yang fresh dari pokok , so kiteorang pergila rumak makcik sedare nie , kalau dah dekat kampung memang la senang nak dapat air kelapa fresh , tapi rumah dye pulak jangan cakap memang jauh kedalamlaa kan , mase otw nak pergi too tiba tiba mama cakap " ehh macam nak bersalin laa air ketubah nak pecah ", papa pulak , " haa yeke , kite patah balik laa erk " takpe takpe boleh lagi nie , sempat nie "
hahahaha , orang lain da cuak dye relax jea . siap boleh mandi semua kat rumah baru la pergi hospital , hai laaa mama kan , dye memang seorang yang sangat kuat . tapi kalau part nangis bagi la dye , hehehehe :D



surprise from papa too mama !!!

sebelom keluar nak ambik mama kat wad  too papa da call aku dulu , suruh tolong belikan kek then tulis la pape atas kek too , aku pun ape lagi buat la ape yang si suruh , heheh adik aku tolong pilih kek , suami ku tolong drive . sebab mama da boleh keluar wad , nak la buat dye happy sikit kan , asyik masam jew duduk dekat hospital too . 


mama u are my everthing , 
we u so much , 
kamu sentiase melayan anak anak menantu mu tanpa rase jemu , 
selalu bawak pergi makan yang best best bile balik kampung , 
selalu borak seakan kite nie kawan yang sangat rapat , 
sentiase tak pernah mengalah dalam berbuat sesautu demi anak dan menantu ,

macam mane laa kami tak risau , 
macam mane la kami tak sayang , 
macam mane laa kami tak sedih , 

kalau tiba tiba mama jatuh sakit :(  ,

mama kami harap mama cepat sembuh , 
sentiase kuat macam dulu , 
kami tak sabar nak kongsi kan kegembiraan bersama mama , 
  we gonna miss u mama










Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

3 comments:

Kniedaz said... [Reply]

Sweetnya family fara...untung mama fara semua org sayang sangat kat mama..semoga mama cepat sembuh ya

Haryati Faizal said... [Reply]

semoga mama farah terus sihat la ye...

QasehnyaRania said... [Reply]

semga mama cepat sembuh ye