Saturday, 23 February 2013

Dinner 2013 with Viewnet team

kejap jew mase berlalu da 3 tahun aku berkerja dekat viewnet,  sebelom nie kalau aku kerja confirm setahun berhenti , kerja sini pulak , kang benti lagi , tapi bile masuk kat viewnet nie aku takde rase nak berhenti , rase best , rase selesa , tak rase serabut , tapi kalau dekat viewnet nie tak boleh laa suke suki nak cuti sabtu ahad atau public holiday , melainkan apply leave laa kan , kalau dulu sebelom kawin aku ok jew , takde masalah pun nak kerja sabtu ahad and public holiday , tapi lepas kawin nie rase agak susah laa pulak bile aku tak dapat cuti sabtu ahad melainkan kena tanya team atau bos , yela da kate en suami sabtu ahad cuti , bile aku kerja dye kesepian , sedih jew tengok , muahahah , kalau aku ade confirm ade jew benda nak buat , 

bukan tak cari kerja lain , da cari daa dah dapat pun siap suruh pergi interview , aku memang nak asalkan boleh cuti dengan en suami kan , too pun dah cukup mengembirakan daa , tapi yang tak baginye pulak korang tahu sape ? ye en suami , i is frust taw , hahaha , 
bukan tak bagi ape , kat viewnet  aku kerja kebanyakan nye cina , kalau melayu boleh dikira sangat berapa orangnye . too yang en suami ok jew , sebab dye takot kalau aku tukar tempat kerja yang dipenuhi melayu dan kawan kawan sendiri , nanti orang akan tahu peruik nasi aku . kalau gado atau iri hati too pun belom termasuk lagi , ini aku cakap kalau laa , tapi aku rase kalau kite baik dengan semua orang , will be ok laa kan , tapi kalau orang too yang tak boleh nak baik dengan kite itu masalah dye la kan , kite senyum  jew , ceeh , hahahha

so kesimpulanye , jangan derhaka cakap suami ye , suami kate kerja kite kerja , aku pun takde masalah , selalu sedapkan hati myb akan dapat kerja yang lagi bagus and better , atau aku akan naik ke office kalau bos aku is baaaaeekkkk hatii ,'' bossss how are u ? " 
muahahhah macam bos bace blog aku nie kan , ceehh . 
ohhh cukup laa nak cerite pasal dinner aku da melalut panjang lebar pulak kan , 

setiap tahun viewnet akan buat dinner sebelom raya cina . so da 4 kali aku mesti akan pergi dinner , rugi tak pergi , dapat ang paw satu hal , dapat lucky draw lagi . rugi habis laa kalau duduk rumah jew kan .tahun nie tema adelah merah . mak merah laa aku tahun nie , hahahah , baju memang da siap cari daa , pereka design of course en suami , dye yang akan pilih baju ape yang sesuai dengan aku , aku just bagi tahu jew aku nak style macam mane , heheheh mesti puji lebih dye yang bayarnye , kahkahkah :D



dari atas ke bawak red , ye mak merah untuk satu hari , hehehe 


sebelom keluar moh le mintak en suami tolong tangkap kan aksi aksi yang hover nie , :D

 ohhh merahhh , 

cukup laa , asal tepek gambar jew , confirm gambar aku yang dipenuhi di blog ini , hahahah , yela da kate kite punye blog kan , hehehhe :D
dinner start pukul 8 . tapi aku sampai sane nak dekat pukul 8 . al maklum laa vvvip kan , hahahha , en suami pulak tak dapat hantar , drive sendiri laa kite , sob sob sob 

 our viewnet staff , in red 


 jejaka melayu , kahakhakha

 amboi pakcik bukan main too , 

tahu tak nie ape ? ying sang kowt namanye , setiap raya cina mesti ade , 
   duduk bawah meja yang lampunye merah , terus semua pun nampak merah , addoiii

 huat arr !!! . ehhh macam too erk ? hahahah

 ini sedap sedappppp

ini sup , ade campur telur , tapi aku tak makan , tak boleh lalu tekak , 


 ayam masak ape ntah , hish sedapnye 

ikan , masak halia gitu , tapi isi dye freshnye , sedapp 


 butter prawn ,. hoii ini sedap sangat

nasi ? memang tak sentuh , hahahahha , nasi last kowt datang , acaner nak makan ?


sayur campur kowt , hahah , main letak jew caption ape , aku pun ta makan nie , kenyang daa

 last sekali manisan , memang sedap , macam lai ci kang , nyummy , sejuk jew tekak , 


 masing masing da kenyang , nak stanby lucky draw pulak , huhuh , nak tahu aku dapat ape ? hahahahha , kite cerite jejaka nie semua dapat ape dulu ye , yang belah kiri too dapat speaker , yang sebelah dye pulak galaxy note 2 . woii tukar mirul , muahahah ,  yang sebelah amirul pulak tak dapat pape , takpe pakcik tahun depan mesti dapat taw , yang last kali belah kanan dapat speaker comel , hehhe , suke , sebab pakcik memang suke dengar lagu , tengok la too ,earfown tetap tak lari dari telinga dye . 


nak tengok aku pulak dapat ape ? hahahhahaha 

ade orang kesah pulak , hehehhe

yela tahun lepas tak dapat so tahun nie harapnye dapat 

dan akhirnye aku dapat , hehehehhe 

sooo nak tengokkk

steadyy yaaaaaa 













 yeahh aku dapat ipod touch , hahahha , tapi tak bergune pun , simpan jew dalam box , yela aku pun da pakai benda yang same , tapi yang boleh call laa , so semua function adelah same , 
apekah  nak buat dengan ipod touch nie ,. kite simpan jew buat pekasam , hahahha 


btw thanks bos , walaupun saya mengharapkan tv too , tapi tak dapat . hahahha , janji saya dapat jugak ipod touch nie pade balik dalam perasaan kuciwa , hehhehe , alhamdulilah ,

ok tak sabar nak dinner lagi tahun depan , hahahahha , tak sabar nak dinner ke bonus nie ? 
hehehehhhe :D 


fara




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

2 comments:

cik nana said... [Reply]

cantiknye peplum merah itam gitu..
yg mcm sup ad telur tu mesti cam pekat melekit2 je kan kuah sup nye. hihi

Haryati Faizal said... [Reply]

beshnye... tahniah...