Thursday, 21 February 2013

Cameron hingland yang berminggu daa !!

Marila kite sambung balik , kahkahkah , lama gila peram gambar , nak ceritenye pulak macam macam hal yang terjadie , ampun yaa , tapi masihkah ade yang nak mendengar cerite ku ini ? ahakz :D
sebabnye ade la pasar malam malam too , da la kiteorang tak makan punya pasal , perut daa krohh krihh daa nie , haa hambek kau , tak dirancang kan nak berjalan jauh , konon nak pergi pagi balik malam ? memang tak dapat la kan , hahahah , so bile da sampai atas too pandang je kiri kanan wahhh bestnye pasar malam nie , wahh sane pun , wahhh sini pun ,, waahh banyaknye makanan , hahahaha . masing masing da telan air liur , tapi kiteorang nie kan suke jew nak tengok ape yang ade dekat atas atas atas too lagi , sekali panjang giler jammednye , hahahah , masing masing tepuk dahi , jammed bukan nak ke atas , tapi jammed nak ke pasar malam too balik , hassehh perut da lapa nie , tapi nak explore sangat kan , padan la muke masing masing , en suami sampai matikan enjin kowt , T____T

strawbery  yang super duper sedap , emm lalalalla



 makanan takyah cakap semua sedap , tinggal nak pilih jew , hahahha , da lapar katekan , 


 yes aku makan nie saje , hilangkan kempunan , hahaha , dekat k.l bukan takde ade , tapi tak same fresh buahnye too , haaii terngiang2 laa pulak , 

 tak tahu name ape buah nie , tapi yang merah too masam sikit , yang hijau too tak berape masam . 
rase tyme too jew , lepas too beli , simpan dalam peti ais teerus tak nampak2 da buah nie , hahaha , bile teringat pergi balik peti ais bukak tengok tengok da lembik , fadan muke , hahahah

 ubi kentang , en suami yang nak sangat , aku kurang makan , tapi aku beli apam balik kecik too , tapi suke suke dye habis kan apam balik too , ubi nie dye bagi aku , ehh geram nie . 


ye ini pun en suami nak , tapi tak makan , apakah nie ? jangan membazir sayang ku , hehehehhe

malam too kiteorang terus gerak ke rumah member dekat simpang pulai , dari simpang pulai ke cameron 1 jam jew , dah lame rasenye tak jumpe , so dapat peluang nie terus la pujuk en suami kan ,
kalau tak nak check in hotel , kalau korang pergi sane nak cari hotel budget memang banyak , semua rm100 untuk 1 malam , pusing je situ mesti ade , tapi disebabkan aku tanak , nak jugak pergi rumah membeer aku too , siap saiko en suami , hehehhe . terus la dye on saja , yesss !!

besok paginye kiteorang gerak pukul 10 pagi sampai cameron pukul 11 tengahari macam too , sedang elok , cuaca pun tak panas , tapi nak hujan , aarrghh tension kowt . yela sebab nak naik gunung tinggi too , mestila tak dapat nak tengok view yang lawa , confirm laa ditutupi awan awan dan kabus . 


 kiteorang sampai lavender garden dulu , lawa sangat bunga bunga dalam too , tapi sedih tak dapat masuk , sebabnye tak bukak lagi atau renovation aku tak pasti , sob sob , takpe la kite posing jew , sebab hari mau hujan sudah . 


 ok jangan muntah , memang gambar aku jew yang banyak , hahaha T______T

kite letak 1 jew gambar en suami , hahahah :D nie feeling ape nie ? ini semua poyooo , 
ampun ye sayang ,  muahahhah :D

aku pakai baju 2 lapis , sebab too nampak begitu , *kena ke bagi tahu ? hahahah *

ok da puas posing maut dekat lavender garden , jom laa kite pergi ke kebun strawbery  pulak , ,
hari pun da nak hujan , strawbery  farm pun banyak , korang masuk je mane mane yang ade tulis strawbery  farm  ,mesti boleh petik strawbery  yang fresh .
 asal mulenye kiteorang ingat tempat dye semua 1 tempat dan tak la jauh jauh , tapi tidak , kena stop turun kat sini , stop turun kat sane , kena jugak la bawak kereta , kalau nak berjalan memang tidak la , hahahah 

 yeahh da sampai , tak sabar nak petik nie , tengok kabus sudah datang , 


harge setengah kilo rm25 kalau 1 kilo mungkin rm50
semua tempat pun same harge , takde murah sane , mahal sini , masuk jew mane mane yang korang nak , kalau tanak petik tapi nak masuk , adelah tak boleh , tetap kena petik dan bayar . 

kite pose dulu sebelom petik , hahahha

banyak sangat dekat dalam nie , kiteorang petik makan petik makan , hahahah , tapi dalam bekas takde lasung , jangan ikut ye perangai kiteorang , tak baik , hahahah 

 saya petik 2 


awak petik 1

 dan pose lagi , hahaha , mane tak lama , sampai hujan kowt , tapi strawbery nye baru 1 kat bekas ,

 ohhh maaf , tumpang lalu T____T

 jemput makan 

 da tak tahu nak letak caption ape nie haa , hahahaha

 ohh en suami pun nak juagk , ok sila kan la sayang , hehehhe


ohhh tanak kalah , ok sayang , hahahaha 

ok cukup cukup sudah , hahaha , tanak pulak korang muak tengok muke kiteorang yang manis inie , waahhh , lempang diri sendiri nie , hahaha , dah kiteorang pun dah penat nak posing maut nie taw , cukup laa ye :D

 nyummy , memang tak cukup strawbery  di dalam , di luar pun sempat beli , tapi with cokelat laa . 

 emm yummy , cokelat itu memang melazatkan 

yeahhh ini hasilnye , setengah kilo , rm25 sajo , memang manis memang fresh ,sedap sangat , lain ok dengan kite beli kat luar too , 

 eemuaacccxxxx , hahahah , jeles tak ? ngeh ngeh ngeh


 ohh ini olang haaa , haiiyoo , hahahah

ok laaa kami da penat  next entry bisa ya buk pak , heheheheh
bye bye 










Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

4 comments:

QasehnyaRania said... [Reply]

ooo..bestnya...ciksu dalm planning lagi.ntah bila nak sampai.

fara jom join segmen ni, nak?

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

~didiey~ said... [Reply]

yg warna hijau n merah pink tu, rasanya buah jambu madu..byk jual kat R&R tapah, bidor...area sana byk :)

Haryati Faizal said... [Reply]

mesti puas ati kan kat strawberry park tu...

Mimie Najib said... [Reply]

terliur rasanya dgn stoberi coklat..thun lpas gtai beli skit je..hehehe