Monday, 7 January 2013

kongsi bersama

morning korang , hari n ie isnin ramai yang baru start keje dan mesti la banyak keje kan , 
aku banyak biase setiap hari ade jew keje , tambah sekarang nie da jadie isteri orang lagi bertambah laa aku keje , huhuhuhu
ok kite stop kejap cerite wedding aku ok , nanti kite sambung balik , :)
hari nie hati terase tak best sangat , ta tahu kenape , 
rase sensitive jew manjang taw , bile malam sebelom tido pun macam too , mesti akan rase sensitive bile nak tido , en suami da faham daa , try jugak untuk pujuk diri sendiri jangan laa hati kau macam nie , 
kan da lepas semuanye , tak perlu lagi nak bersedih nie , 

aku pun tak tahu laa , da bercerite berkongsi dengan en suami , tapi perasaan too tetap same , still rase diri ini murung , mungkin nak berjalan kowt , hahahha . 
kalau berjalan sape la nak murung kan , sape yang murung time berjalan too memang la rugi , tak feel la , 
korang pernah tak bercerite dengan orang ape yang korang suke , 
pung pang korang nak yang macam nie gaya nie ? , aku suke jew bercerite ape yang aku suke , kadang kadang nak berkongsi jew ape yang menjadie kesukaan aku kan , tak salah rasenye , 
tapi aku tak suke bile kau tiba2 TIRU ape yang aku suke dalam diam diam , dalam DIAM DIAM taw ,

kalau korang jadie designer , penat lelah kau cari idea untuk buat 1 baju too ,kau pun bertanya dekat orang ,
ok tak baju too , ade perlu nak tambah tak , so orang too cakap ok tayah nak tambah pape , just nice , kau pun akan rase happy kan , tapi tiba2 esoknye dye da keluarkan dulu baju yang kau design semalam . bengkak tak hati kau ?
 tak salah kalau nak copy design orang atleast kau bagi la tahu kan , yang kau pun suke ape yang aku design then nak jugak satu macam too tapi nak tambah la sikit sikit , ok la aku boleh la nak accept , nie semua benda yang aku buat and suke kau buat tapi senyap senyap pulak , 
parah hati aku taw , menangis , *ayat poyo , hahahha

so kepade orang yang suke sangat nak ikut ape yang aku buat , suke ape yang aku suke , 
tapi malu nak tunjuk depan aku , tapi tunjuk depan orang ,. 
fikir sendiri laa . 
satu hari aku akan tahu jugak , tak dari aku sendiri yang tahu mungkin ade orang datang bagi tahu aku ,
aku tak kisah , bukan benda berat pun , tapi rase annoying sebab kau tak berani da too buat senyap2 . 

ALLAH too maha adil , kite tak baik nak mendoakkan orang lain , 
harap kamu sedar , harap kamu tahu tahap mane diri kamu , level mane kamu berpijak , 
tak semua orang perfect , dan tak perlu nak jadie terbaik dengan cara mencopypaste design orang . 
jadie diri sendiri dah cukup untuk kamu menjadie terbaik , :)


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

7 comments:

Anum said... [Reply]

great entry

Mimie Najib said... [Reply]

sebelum tido ambik wuduk..mana tahu hati boleh tenang kan.. :)
minta maaf kat suami kut2 sepanjang hari tu ada terbuat silap ke.. kadang2 kita pun ada perasaan macam tu.. send msg kat en.tunang minta maaf wlpun dia kata kita tak buat salah.. yang penting kita cuba untuk buat hati kita tenang kan..

NoEn said... [Reply]

sabar ye puan fara

Haryati Faizal said... [Reply]

mungkin ada hikmah disebalik semua ni, sabar n tabah hadapi dugaan ni ye...

Aisyah Husaini said... [Reply]

so annoying orang yang macam tu..x pe la Fara setiap ape yang berlaku, setiap ape orng buat kat kite, setiap tu jugak ad bahagian masing2 kan.. Allah maha adil : )

iima ❥ said... [Reply]

tkpe sbr jer yeee...pengantin baru tak elok mrh2 hehe

QasehnyaRania said... [Reply]

semoga tabah ye