Saturday, 5 January 2013

kad kawin yang murah dan lawa

ok kite cerite satu satu la dulu ye , step by step , 
kalau nak cerite terus tentang pernikahan aku and sanding tak syok la kan , 
so slowly ok , hehehe :)
ok gambar nikah sanding tak banyak taw , ade yang antara bloger yang da add aku kan facebook * terharu
thanks korang , so gambar kat facebook pulak akan aku tepek kat sini , 
siaran ulangan la kirenye ., hehehhe , 

yela aku kan pengantin , tak dan oii nak tangkap gambar sendiri , 
ramai yang sedare tangkap gambar aku pun tak dibaginye lagi , 
tunggu jugak nie , tapi takpe ape yang ade dulu la ok , 
so kite cerite pasal kad kawin dulu , mane yang nak kawin area k.l  , 
senang la sikit korang nak cari ,murah dan banyak sangat design yang korang boleh pilih , 
macam aku , aku memang target yang paling murah dalam 30sen macam too , tapi takde , sekarang paling murah pun 40sen ,. so jadiela kan .  sebab kad kawin nie orang tengok sekali jew , lepas too ke tong sampah , kalau tepek muke kite yang tengah lawa senyum sweet too , pun dorang tanak der pandang lame lame ke tong sampah jugak perginye kan , 

so lebih baik simple , bile korang nampak kad too terbuang korang pun tak terase terkilan , 
tapi kalau dapat jenis orang bagi kad tapi tanak ambik , 
so pergi lantak laa dorang  takde hati kowt , lalalalala

aku buat dekat area pudu , kedai dye corner lot , memang akan nampak la banyak kad kawin kat kedai too , lupe aku nak tangkap gambar , tapi google la ye , jangan malas , 


aku ambik yang atas nie , lawa dan simple serta murah kan , orang tengok sekali jew , tak perlu mahal mahal , tapi kalau korang nak yang mahal takde sape halang pun kan , 

yang nie jugak 40sen . tapi serabut la sikit gambar kartun2 , boleh letak gambar kita jugak , 
tapi kalau mak mak korang punye kawan nak tengok pening sikit la , faham faham la orang tua kan , mata pun tak berape nak nampak da 

yang tang nie 60sen adelah kecik , yang atas too dye memanjang kan , yang nie dye lebar dan comel . 
then dye mahal sikit sebab atas kad too ade kerawang , jenis timbul , kalau pegang dapat rase la kerawang too , faham tak ? kang korang garu kepale aku terangkan nie , hehehe

yang 70 sen same jugak dengan 60 sen cume beza dye size panjang , tapi kerawang timbul , macam aku terangkann kat atas too , heheh

so banyak sangat design , aku just ambik design yang simple je laa , 
kalau korang nak tengok lagi banyak sila la pergi dan tengok ok , 
dan setiap kad akan bagi banner free ! 
ok nak bagi tips sikit 
lepas korang pilih pandai2 la godek bos dye bagi murah sikit 
macam aku  , aku order 500 perempuan (belah aku) 300 lelaki (belah suami aku )
tapi bila da siap dye bagi extra kad too 50 , bile di campur kan kad aku and suami aku jadie la 100
so kiteorang dapat total  900 kad untuk dua2 belah 
yang nie aku pun tak tahu , dye takde cakap pape , kalau aku tahu aku takkan la order 500 baik aku order 450 dan ambik free 50 kad too kan , so kurang la duit aku kan , hehehhe 
dan yang penting pastikan bos dye too tulis BANNER FREE !
aku hari too bos dye memang cakap ade banner free . tahu tahu bila da siap dan aku tanye banner aku , dye cakap takde banner free and bos dye takde tulis kad resit pun , hoii mase too aku memang angin , laaa
suruh en suami pergi kedai too balik cakap cakap cakap then bos dye bagi jugak , tapi tetapla cakap , 
' biase saya tak bagi banner free'
amboi kang aku siku ko kang , *tengah garang nie * hahaha

so siapa berminat nak survey survey kad kawin atau kad ape jew la , myb dye ade buat jugak kowt 
boleh try google LH CREATIVE CONCEPT LH  ade maps dye sekali .

tak jumpe jugak ? kat google takde jugak , hmmm tak dapek den nak nolong heiii 



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

5 comments:

ieda said... [Reply]

cantik dan simple ..
mahal2 org masuk tong jugak huhu ;)

Wana Owen said... [Reply]

oh..pernah g kedai LH ni.temankan mak sedara g tempah kad kawin dia.memang banyak pilihan.

ejulz said... [Reply]

tahniah.. :)

Bui Junaidi said... [Reply]

MURAHNYA..KAT KUCHING NI KALAU YG 70 SEN DLM RM2 LEBIH..UNTUNG LA KORANG

fatin amalina husna said... [Reply]

cantik2 je semua..yg doodle tu pon cantik..=)