Tuesday, 22 January 2013

honeymoon ~~~~ kejutan dari mama & papa

alhamdulilah genap la sebulan perkhawinan kami hari ini , aku tak perasan pun , tapi bile tengok tarikh 
ehh 22/01/2013 laa hari nie , lantas ohh ye da sebulan pun , hehehhehehe , 
walaupun baru sebulan tetap rase macam da lame sangat kami bersama , 
harap akan kekal kecerian ini hingga akhirnye , terima kasih suami ku , :)

mama dengan papa memang suke sangat nak buat surprice taw , kiteorang nie kalau balik kampung memang jew selalu terkena , tapi takpe tunggu mase untuk bagi surprice dekat dorang balik , hahahha 
lepas jew habis majlis aku dengan en suami tak tidor dalam bilik pun , mama  laa tiba tiba cakap 
, " malam pertama hold la kan dulu erk , buat malam lain " hahahahha  , aku dengan en suami da tergelak gelak tak leh tahan daa , amboi mama nie , kiteorang pun tak kisah memang lagi suke tido ramai ramai , 

esok paginye pulak mama da kejut kan kiteorang suruh bangun , sebab tok kadi datang , kitorang da terkejut laa , ehh kenape tok kadi datang pagi pagi nie , macam pelik sangat nie , hahha , rupenye tok kadi lupe mintak sign pengantain lelaki , ya hampun , hahahaha , pagi pagi sedare mase semua bantai gelak , dengan tok kadi pun tepuk dahi , hahahaha .terus mak aku cakap ,
 " takpe tok dorang belom bersama lagi " hahahaha semua bantai gelak sekalii dengan tok kadi pun geleng kepala , adooyaii . mama ohh mama , *tiba2 rindu pulak*

malam too mama ajak berjalan la kerumah sedare semua , memang adat kan , nak kenalkan orang baru dalam fmly , ade 1 rumah nie jauh sikit , kena naik le kereta , tiba tiba mama dengan papa cakap , 
" aka dengan apis naik kereta korang la ye , mama nak dating dengan papa pulak "
kiteorang pun ok laa , gerak same same tapi kiteorang yang smpai dulu , bile call tanya mama kat mane terus mama cakap nie dekat bandar beli barang , kiteorang ok jew , masuk la rumah sedare borak2 , da habis borak nei kiteorang kena halau secara tiba tiba . hahaha sentap taw ,

mama : da laa aka dengan apis pergi balik dulu , adik , barang nie semua bia mama bawak

aku : takpe la ma , seronok laa lepak ramai ramai nie 

en suami : a'ahh ma takpe laa , kiteorang seronok .

papa : ehh mane boleh awak too da kawin , tak leh lepak lama lama

emmm memang pelik laa kenape nie tiba tiba je halau kiteorang suruh balik kan , tiba tiba time da salam semua sedare nak keluar jew rumah , mama ngn papa da tunggu dekat gate .
 lantas mengeluarkan kad hotel untuk 1 malam di hotel 99 , hahahahahah , kiteorang da pandang satu same lain daa , OMG , memang hati seronok laa , terus rase nak nangis . heheheh T________________T


MAMA PAPA WE LOVE U MORE :)

hotel d'99 , thanks mamam and papa

bilik 5-018 , ohh rindunye , hehehehe

 walaupun simple , pemberian orang tua memang tak terkata bertape berhargenye kan :)


toilet . 

dan kami sangat suke , sangat seronok , memang rase taknak da balik k.l , hahahaha , nak duduk jew dekat muar sambil dilayan manja oleh mama and papa ku itu , takpe 3 minggu lagi akan pulang ke muar , hooyeahhh can't wait , sampai temimpi da sampai muar , gilos aku nie , hahahahha


*sesiapa nak beli VCOA boleh whatsapp aku tak pun email saja *

0126641604  / fara.libra@yahoo.com 

nak hantek tak , nak bertenaga tak , jangan takot nak mencuba . 

amboi kelas , hehehehhe :D



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

23 comments:

Anum said... [Reply]

so sweet

Mimie Najib said... [Reply]

aloh3..sweetnya mama papa awk tu..siap bg bilik hotel tuk honeymoon lagi.. ^_^

♥ Wina ♥ said... [Reply]

wahhh so sweet la ur parents!

betul, tak kira kecil atau besar mane pemberian itu, yang penting dari orang yg kite sayang :)

happy 1st anniversary!

Ratu Hatiku said... [Reply]

sweetnya...

iima ❥ said... [Reply]

hehe seronoknyee. kita baca pun dah boleh dpt feel seronok cm ne yang awak rasa :)

Kakzakie said... [Reply]

Itulah mama/papa fara sampai anak dah jadi milik org pun kasihnya tetap padu - sayangi dan doakan mereka selalu..

Aisyah Husaini said... [Reply]

kih kih windu winduan lagi he he he
eish best johor the best

Kniedaz said... [Reply]

alololo...sweetnya...

izzah said... [Reply]

Untung badan...tahniah for 1st month anniversary...kira ulang tahun jgk kn...hehe...slamat mnjalani hidup suami isteri..best kn bila ada org tlg jaga;-)

NoEn said... [Reply]

sweetnya mama n papa fara...

Mrs Velentine said... [Reply]

so sweet..dapat bayangkan mcm mn afara rasa..

Jna marcello said... [Reply]

RINDU~!!
dah lama Na tak bg burung kat cni makan..selamat burung hidup lagi hehheeh =D

anwy selamat berbulan madu =)

wantie said... [Reply]

sweet nya. bertuah badan.

kinara kinatara said... [Reply]

amboi kak untunglah..huhu..best bace cerita..:)

Bui Junaidi said... [Reply]

BERTUAH BADAN..^_^

Noraziha said... [Reply]

Bagus tul parent fara..syiok abiss.hehe

nea lopah said... [Reply]

seronok nye dpt suprise.. Salam perkenalan & folow sini juga...jemput singgah blog akak.

p/s ; Kim salam kat mama :-)

Haryati Faizal said... [Reply]

romantiknyeeee....supprise

~didiey~ said... [Reply]

bestnya :)
moga kekal till jannah,amin

Khalilah MNor said... [Reply]

Selamat pengantin bru ye!! hadiah terbaik tu~ ;)

Irfa said... [Reply]

akak terlewat wish.takpe ke?selamat pengantin baru ye..untung kamu dapat mak ayah sporting ;)

QasehnyaRania said... [Reply]

so sweet..
pemberian dari orang tua mmng tiada nilainya kan :D

Liyanaroxx said... [Reply]

Selamat Pengantin Baru...comelnya org tua awak :)