Tuesday, 8 January 2013

Hari yang di tunggu tunggu , saat disahkan menjadi isteri orang ! 22/12/2012

Bismillah , fuhh terase macam nak bernikah lagi sekali pulak *tapi dengan orang yang samalaa* T____T
padehal nak tulis and kongsi dengan korang je kisah dan pengalaman aku too , 
jangan cakap la kalau korang tak takuit pun , walaupun bukan kite yang akan lafas kan , 
walaupun aku duduk diam dalam  bilik , duduk diam atas pelamin , tapi perasaan too amat laa takot jugak ,
sebab kiteorang da biase bersama , ape ape pun yang kiteorang buat sama , 
bile perasaan yang di luar jangkaan kami datang , pun terase debaran tooo , masyaaallah hanya allah jew yang tahu perasaan kami mase too , 

selepas jew habis tunang , kiteorang bersiap untuk majlis nikah pulak , seperti yang dijanjikan , majlis nikah selepas maghrib , 
mase too aku da balik kampung dulu , 3 hari jugak la tak dapat jumpe en suami , tapi dye pun tak call or mesej aku taw #sentap mak 
mungkin jugak dye tengah nervous sebab asyik la fikir macam mane time akad nikah nanti kan , 
ok tape saye faham , sape cakap saya ta memahami , terlebih faham taw * tangan ke kening *

yang kelakarnye mak andam da datang aku ta siap lagi , hahahah ,  
kepochi ke hulur ke hilir tengok ape yang tak siap lagi , padehal semua mak and bapak aku yang buat kan *anak manje sangat nie * tapi nasib baikla dye ok , siap menjerit taw mak andam kite garang sangat , 
hehehhe :) lepas jew mandi ape lagi tacap laa make up la muke ku ni , 

selepas di make up kan , lawa  tak ? hahaha puji sendiri ke mintak orang puji nie , 
bila da siap di make up kan , da dipakai kan baju , da di hiaskan lawa lawa , 
ya allah makin kuat perasaan berdebar too gentle tak tipu , aku mesej en suami pun mengigil tangan , cehh sempat mesej too , sebelom nie semua tanye aku 'kau nie tak takot ke fara ? lagi bape hari nie , lagi bape jam jew nie " dalam fikiran aku ntah tak rase pape pun , ok jew biase jew ,
tapi bila baju da pakai , da make up , orang dah datang , fuhh lain macam takotnye , baru la kenal erti  takot  , gementar semua , ta tahu nak terangkan macam mane perasaan mase too .

 pelamin kecil ku , malas benar aku nak alih kan barang barang atas pelamin too , hehehe .
sebab da pagi da mase nie , mate pun tak larat , penat jangan la cakap kan ,

 mananti dengan penuh debaran , orang ramai da dekat luar , semua da sampai ,
ya allah takotnye , banyak gambar yang aku tak senyum , sampai kak anis dari jauh suruh senyum senyum tapi tak boleh , hahaha , mak aku pulak tak nampak lansung batang hidung dye , lagi sekali aku sentap taw , ye dye seoarng yang hyperative , kesana kesini , sepatutnye dye duduk sebelah aku , sob sob sob

mase nie sesi melepaskan anakkanda ku dan suami mu akan menjaga mu , aku tarik tarik jew nafas , nak nangis segan . walaupun da tak boleh control ,

time akad nikah takde gambar , so korang gambarkan jew laa ye aku bercerite nie , hehehhe
lepas jew bapak aku lepas kan aku dan tanye setuju ke tak aku berkhawin dengan suami aku , mula la sesi akad nikah dijalan kan , tapi berwalikan tok kadi , aku  anak pertama mungkin bapak aku  takot or tak biase kalau dye yang akan wali kan aku , aku tak kisah harapnye sempurna da la ,
lepas jew tok kadi panggil aku suruh naik atas pelamin mini aku too , perasaan nak nangis ade , nak senyum pun ade tapi tak leh senyum , boleh ? hahahah , dan aku mencari cari mak aku tetap dye takde kat situ , tengok sampai anak dye atas pelamin pun dye takde , sedih taw ,

bermula la time akad nikah dijalan kan ,

tok kadi : MUHAMMAD HAFEEZ MAHDI 

en suami : ye saya 

tok kadi :  aku mewalikan bapaknye ........... *aku ta ingat da*

en suami : aku terima nikah NUR FARAHIZA BINTI HANAFIAH dengan mas kawinnye rm200 ringgit tunai . * nie aku ingat hehehe *



alhamdulilah sekali lafaz jew , 

 terus menangis aku mase too jugak , bukan memangis aku terpakse kawin  ,tidak tidak , ketahui la aku sangat seronok mase tooo ,  perasaan too bercampur bile aku tengok mak aku jauh nun di sana duduk
 dah menangis nangis da dye pelok mak mentua dye bile tengok aku da disah kan menjadie milik orang , bukan lagi bawah tanggungan dye , ye sebab too mak aku ke sane sini , dye seoarng yang beremosi yang tak boleh nak kawal perasaan dye , yang tak sanggup nak melepaskan anak dye walaupun dye gembira ade orang akan menjaga aku , saat saat paling sebak laa , sampai aku cari dye kat dapur punya la dye tanak tunjuk yang dye menangis gembira ,

Mama thanks for everthing ur doo , ur are the best , tak pernah lansung kecewa kan aka , sanggup buat ape sahaja demi anak mama nie , sanggup penat lelah untuk membuat majlis aka ,
tak pernah kenal erti penat dalam membesar kan aka , tak pernah putus ase walaupun kite mengharungi dugaan yang sangat besar , mama selalu bagi kate kate semangat , selalu ade tempat untuk aka mengadu , sedih , gelak ketawa , ya allah seseungguhnye tak mampu aka nak membalas ape yang mama da buat yang terbaik untuk aka , kasih ibu tak pernah putus , seseungguhnye anak mama nie tersangat sayang dekat mama hingga akhir hayat ,semoga mama sentiase diberkati oleh nye , love u so much mama ,

saat aku type entry nie pun aku nak nangis , ya allah rindu sangat dekat mama , naisb baik malam nie balik kampung , nasib baik jugak dikurniakan seorang suami yang sangat memahami ,
alhamdulilah , syukur ya allah ,
ok ta mau sedihh sedih da , nanti kang berjela la entry aku nie dengan kejiwangan aku , hahahha :D

 nampak tak anak panah hijau too ? yang tudung merah belakang too haa mak aku duduk , punya la tanak dekat dengan anak mu ini , too dye baru lepas nangis time aku da disahkan milik orang , kejap lagi takde la kat situ , dye p dapur lari , yang tudung oren too mak mentua ku , ibu memang tak nangis mase too , tapi en suami cerite balik jew homestay terus nangis mencurah curah , hehehhe , comel la ibu nie ,
syukur alhamdulilah di kurniakan ibu mertua yang sangat peyayang and faham anak anak dye :)

see tengok mak aku dah hilang daa , tak nampak da kelibat dye , too mesti lari nangis la too ke dapur  , hai la mama memang berjiwa emosi sungguh , sama la dengan anak mu ini , hehehhe :D
yang sebelah tok kadi too adelah bapak kandung ku , dan yang berdiri pakai baju orange too laa kak anis (aka ipar )

mase nie happy la masing masing tapi en suami still rase takot , too yang muke macam too , dye cakap macam tak percaya nie , amboi , hahaha , aku pulak yang over tooo ,
(sesiapa yang berminat nak sewa baju nikah , boleh la email aku fara.libra@yahoo.com )
ketinggan dye semua aku akan bagi tahu melalui email ye :)

syukur alhamdulilah selesai , sungguh indah alam perkhawinan ,
memang betol ape yang orang tua cakap , rezeki sentiase ade , sebelom kawin mahupun selepas kawin ,
 bile kite da merancang tooo in sha allah ade jew jalannye ,
kita hanya merancang ALLAH yang tentukan , jikalau ade benda yang terjadie jangan la putus ase ade benda lagi baik ALLAH nak hadiahakan untuk kite , :)

cewahh bermadah sekarang bukan main kau fara .,
alaaa korang layankan ajeew laa , heheheheh

 saat saat yang paling menyentuh hati , hehehhe :)
tapi nie kiteorang tak buat depan orang , hanya fmly jew yang ade , aku tak sure adat orang muar macam nie kew , sebab mak jew muar anak k.l . tok kadi pun lepas jew habis terus balik , sebab nak uruskan tempat lagi satu  . dan kami tak buat lafaz sakinah pun , kebiasaanye ade kan , mungkin kiteorang bandar muar .

 si suami dan si isteri , awww love

si kenit nie pun nangis jugak bile aku dah disahkan menjadie milik orang ,siap sebelom majlis akad nikah tido dengan aku sambil pelok , over taw , hahha thanks sayang jadie pegapit aku , kau pulak cepat cepat laa .


en, suami tengok gambar nie , lalu memuji diri sendiri , "ensemnye orang "

dengan latasnye tangan ku ke dagu , " ape pun tak boleh "




  kami da lega , kami gembira ,
  
alhamdulilah selesai raikan cinta bersama 
muhammad hafeez mahdi & nur farahiza binti hanafiah



*eeeceeeeeeeeeeh*















Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

11 comments:

TUTTUTOFFICIALSPACE\\ said... [Reply]

most congratulation for you & husband ogayhhh ! :D

Aisyah Husaini said... [Reply]

so sweet dan cantek sangat

NoEn said... [Reply]

cantik baju nikah
selamat pengantin baru

Haryati Faizal said... [Reply]

alhamdulillah...selesai sudah semuanya... semoga berbahagia ye...

CikZaniff said... [Reply]

lega rasa dh selesai smua kn..:)

kinara kinatara said... [Reply]

wah..tahniah ya kak:)

ieda said... [Reply]

so sweet !
semoga bahagia dik ...;)

Mimie Najib said... [Reply]

alhamdulillah..selesai mjlis fara kan.. pasni my turn.. tak tahu la mcm mna..baca kisah fara ni pun berair mata ni.. kalau kisah sndiri, hrap jgn bnjir sudah..hehe

Shalee Abdul said... [Reply]

baju awkkkkkkkkkk cantikkkkkkkkkkkkk!! tahniah skli lg!! :D semoga bahagia hinggaaaa anak cicittttttttt :D

Dikbi Kamaruddin said... [Reply]

cantik la.... mcm muka retis tp x ingat sape namanya...hihi

QasehnyaRania said... [Reply]

semoga berbahagia :D