Tuesday, 8 January 2013

Bertunang untuk melengkapkan adat

Mesti ade yang tertanye , ehh bukan ke fara da tunang sebabnye aku panggil en,suami is en tunang kan sebelom nie , hohohon , sebelom nie aku merisik sahaja , tapi deal sekali dengan tarikh , 
so da di anggap bertunang jugaklaa ,   lagi pun kalau sebelom nie aku nak letak en boyfriend macam terase pelik disitu , tak sesuai pun ade kan , so lebih manis kite letak en tunang jew senang , hehehhe , aku kan mesti nak hover *tapi sekarang en suami lebih manis gitu , awww *

tunang dengan nikah kiteorang sekali kan jew , senang kan , 
sebelom too kiteorang da buat persetujuan antara keluaraga belah mentua dan keluarga belah aku , 
 semua pun setuju , alhamdulilah laa , senang sikit lepas too , 
kiteorang bertunang pukul 3 petang , asal nak buat sebelom nikah , sebab nikah lepas magrib , 
tapi susah pulak kan , mane orang nak terkejar magrib nak buat tunang lagi , so tunang petang , 
nikah lepas magrib , senang sikit , takde la kelam kabut , sebab tok kadi too pulak nak nikahkan orang lain lepas isyak ,

 di make up oleh kawan baik ku , hoii si kenit nie penakut nak naik bas sorang sorang semua taw . asyik asyik call tanye aku macam mane , kat mane ne , hahaha , tapi sanggup jugak datang jadie pengapit aku , walaupun gado dulu sampai nak lari rumah and calarkan tangan pakai pisau , saiko kau myza , tetap aku malas nak layan mase too , hahahha
, btw love u so much :)

 perempuan bajet jelita selepas di makeupkan oleh myza , hehehhe , 
asal aku malas nak make up , pakai lisptik semua da la kan , tapi dorang cakap nanti muke pucat , so make up la jugak .

 bajet bajet je minah nie nak posing jugak :D , hahahha 

 2  minah bajet bajet posing lagi , hahaha , sebelom rombongan sampai kan 

 mase nie da sampai daa , aku gementar tahap ape pun tak tahu da nak dicakap kan 

 ok kite duduk sini pulak , dok laa aku ketepikan telinga aku ke pintu too , nak dengar setuju kew tak , dasar ta sabar punye perempuan taw , hahahha . :D salah satu gementar jugak sebab aku tak kenal pun lagi sedare mare en suami , hanya rapat mak mentua aku and aka ipar aku jew , 

 ohh dye da mai daa , hehehhe , yang sarungkan gelang aku adelah maklong en suami , aka kepade mak mentua aku , mase merisik mak mentua da sarungkan , mase bertunang mak mentua wakil kan dekat maklong pulak , :)

 alhamdulilah , selesai jugak , ade orang pelik kenape terbalik  , kenape tak bagi cincin time tunang dan gelang time nikah , en suami nak cincin yang dye beli too dye yang sarungkan ke jari aku , so kiteorang pun buat la pertukaran bergitu , 


amin amin selesai debaran time bertunang , heheh , aku punya la blur tak tahu nak buat ape , 
nak keluar bilik pun takot , poyoo sangat kan , hahah
nasib la ade peneman si kenit myza too , too pun asyik la gelakkan aku jew , bencik taw , tahu la nanti nasib kau myza , aku dengan anak aku gelakkan besar2 untuk kau , *ehh mase too da ade anak ke ? in sha allah , hehehhehe :)

ok next tiime nikah , tunggu :)

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

7 comments:

Anum said... [Reply]

tahniah

Kesuma Angsana said... [Reply]

wah cantik nyer

CikZaniff said... [Reply]

hihi..tetiba ade anak lak ye..insyaallah rezeki kann..:)

NoEn said... [Reply]

comel pengantin

Kniedaz said... [Reply]

ooo..bertunang hari yg sama dengan nikah ye...

Haryati Faizal said... [Reply]

cantiklah kaler baju...hihi
fara pun cantik gak...

kinara kinatara said... [Reply]

alhamdulillah..:)