Tuesday, 29 January 2013

setia hujung nyawa

korang mesti sangat layan kan cerite hujung nyawa kan , memang best giler lew , sampai aku rase nak beli jew novel satu bace balik , hahahahah :D
tapi nasib sedar diri sebab aku nie malas nak membacenye , kalau bace pun takat 10 ke 20 helai jew kan , hahahhaa , so jangan membazir ye fara ,. 

tapi tapi tapi aku geram laa dengan si zain too kan , melampau taw , cubit kang , hahaha , kesian el tak pasal pasal sampai keluar stament
 " saya isteri bukan orang gaji , kalau orang gaji tak boleh kerja ,. kena ade permit dan di bayar gaji " , amboii hover , hahahah .  yang si adi too pun satu taw , suke kacau binik orang hooii geram lagi pecah belahkang rumah tangga orang , batu api sungguh taw , 

yang si ikram pulak pun same , adooyaiii mase kau da buat kau tinggalkan dye , 
 sekarang nie pulak sibok laa nak ikut buntutnye , nak dirampas balik binik orang , hoiii geram taw , rase nak penampor jew , wahhh matiklaa emosi terlebih nie , hahahaha :D

kesian EL , tak pasal pasal kena makan hati hari hari , senyum terpakse walaupun sakit hati , terguris hati , keliru pulak too ,  pendam perasaan , nangis sorang sorang , nak bercerite dekat orang pun takot , kuat hatimu el , sampai kan dulu diam jew bile lakik mara , dan sekarang da start melawan , kadang kadang perempuan pantang dicabar , bile betol betol daa buat baru lah lelaki terfikir ,
 tang too la kelam kabut , betol kan ape yang ta betol . :D

ohhh tak sabar nak tengok nie , ayookk ayookk , hahahahha
  go el go el , hahahahha , ok over .

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 27 January 2013

sangat kagum dengan korang yang rajin update blog

ramai yang aku tengok hujung minggu  pun 3 kali 4 kali gak laa updatenye
syabas ok , sangat rajin korang taw ,'kalau aku kejap ade kejap takde , too yang pasti la ,hahaha
takde benda nak kongsi pun , ceeh asyik takde cerite je kan , 
ehh korang tengok tak setia hujung nyawa ? aku walaupun balik kol 8 tetap ta miss sebabnye ape gune ade tonton,com . hhhaha , layan la kat tempat keje , bos pun da pasrah , hampun bos , heheheeh

ade membe tanya aku , macam mane life kawin ? ok tak bosan tak ? 
sebabkan mungkin aku mude lagi kan , 
aku tak bosan tapi makin happy le , hehehe , gila nak bosan , mintakk ape nak pun dapat , hish hish
*godek kena lebih* hahaahaha
kalau dulu couple mungkin ade sikit la bosan , sebab ape yang kite buat setiap hari pun same jew kan , kalau ynag bercinta jarak dekat lagi laa call msg jumpe haa ambik , hhahaah 
tapi kalau da kawin lagi la banyaknye jumpe kan , tapi tetap happy takde perasaan bosan , mungkin da halal :)

mase aku couple dulu ade jugak rase bosan , tapi tiba tiba terfikir kenape kite kena bosan ? 
kenape ? kenapa ? kenapa ?
bukan ke nanti da kawin depan mate semua then nak ke mana mana pun bersama kan .
takkan aku nak tukar lagi ? ohh no no no , terus tersedar kenape perlu bosan , cube tukarkan kebosanan too ke benda yang lebih happy .
setiap bulan buat sesuatu yang baru , yang tak terlalu serius dalam hubungan . 
dan yes akhirnye perasaan bosan telah ku campak jauh jauh , heheeheheheh

perubahan aku selepas kawin   adelaah menyoping gamaknye . 
setiap bulan mesti nak beli itu laa ini laa  , sampai kan en suami dah geleng kepala , hahahaha

aku : orang nak beli tudung 2 , boleh ?

en suami : hari too kan da beli kan ..

aku : hari too mmg laa , nie skrg nie lain , lawaaa , alaaa nak cantik depan sayang jugak *gode*

en suami :  emm boleh . %$#@#%&

ini pun satu perubahan setiap bulan untuk hilangkan bosan ,
 hahahahaha , :D





Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Morning sunday

ade orang keje kew ari nie ? muahahahahha , nampak aku jew yang semnagat nak kojer :( 
ok takpe takpe kite cari rezeki , hahahahah *sedapkan hati , 

ohh hari nie en suami puji muke lawa hantek , awwww bini mu pantang di puji harus terus click click , hahahah :D




ok bye kite nak kerja la awak awak :(

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 25 January 2013

Makan sambil sentap , :D

sedih tak , aku dok bukak tutup balik , nak cerite ape pun ta tahu , sebab hati tengah sedih sentap , hahahahah , ok tapi boleh gelak , huuuhh , *tarik nafas *
salam maulidur rasul buat semua umat islam , 
syok le sape yang cuti , sambung ari nie cuti sampai isnin , selase baru start , heemm jeles lew , :D
aku keje jew takde cuti , sampai bile laa agaknye ta tahu laa , sentiase cakap dalam hati , jangan merungut fara , teruskan selagi boleh , nanti bile sok da tua boleh rehat puas puas , ok terus kembali semangat berkerja , nasib baik ade VCOA *minyak kelapa dara* sentiase bertenaga walaupun letih kerja satu hari . ehh terpromot pulak , hhahaha :D


ok iklan kejap . 

 Vcoa ready stocck , sape cepat dye dapat , *eceh , hahahah

sebotol rm40 ade 60 biji ye , 

untuk semua peringkat umur pun boleh , baik ibu mengandung , berpantang dan menyusukan baby .

sila email atau whatsapp 

fara.libra@yahoo.com / 012-6641604

nak sihat cantik kulit halus dan berseri , jangan ragu ragu nak ambil VCOA nie :)

ok habis iklan , hehehehhehe
==========================================================================

semalam bos belanje makan , takde la makan besar pun , tapi demi menyejukkan hati yang kena kerja nie , hahahahha , :D soo happy le kan 

snowflake nyum nyum , memang suke aku makan benda nie , 

kalau katekan aku beli mmg aku tambah toraballs too ,eee dap dap nye , hahahah
makan sampai pejam mate merasai nikmatnye , hoooooi over laa , 
tapi semalam aku makan sikit jew , fikir en suami pun suke makan , tapi dye buat ai sentap :(
terus ice dye cair sampai uma , air mata pun cair jugak lew , terus masuk bilik tido :'(
lepas too tak pujuk pun , hurrrmmmm majok laaagi laaa , 

ok bye
 


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 22 January 2013

honeymoon ~~~~ kejutan dari mama & papa

alhamdulilah genap la sebulan perkhawinan kami hari ini , aku tak perasan pun , tapi bile tengok tarikh 
ehh 22/01/2013 laa hari nie , lantas ohh ye da sebulan pun , hehehhehehe , 
walaupun baru sebulan tetap rase macam da lame sangat kami bersama , 
harap akan kekal kecerian ini hingga akhirnye , terima kasih suami ku , :)

mama dengan papa memang suke sangat nak buat surprice taw , kiteorang nie kalau balik kampung memang jew selalu terkena , tapi takpe tunggu mase untuk bagi surprice dekat dorang balik , hahahha 
lepas jew habis majlis aku dengan en suami tak tidor dalam bilik pun , mama  laa tiba tiba cakap 
, " malam pertama hold la kan dulu erk , buat malam lain " hahahahha  , aku dengan en suami da tergelak gelak tak leh tahan daa , amboi mama nie , kiteorang pun tak kisah memang lagi suke tido ramai ramai , 

esok paginye pulak mama da kejut kan kiteorang suruh bangun , sebab tok kadi datang , kitorang da terkejut laa , ehh kenape tok kadi datang pagi pagi nie , macam pelik sangat nie , hahha , rupenye tok kadi lupe mintak sign pengantain lelaki , ya hampun , hahahaha , pagi pagi sedare mase semua bantai gelak , dengan tok kadi pun tepuk dahi , hahahaha .terus mak aku cakap ,
 " takpe tok dorang belom bersama lagi " hahahaha semua bantai gelak sekalii dengan tok kadi pun geleng kepala , adooyaii . mama ohh mama , *tiba2 rindu pulak*

malam too mama ajak berjalan la kerumah sedare semua , memang adat kan , nak kenalkan orang baru dalam fmly , ade 1 rumah nie jauh sikit , kena naik le kereta , tiba tiba mama dengan papa cakap , 
" aka dengan apis naik kereta korang la ye , mama nak dating dengan papa pulak "
kiteorang pun ok laa , gerak same same tapi kiteorang yang smpai dulu , bile call tanya mama kat mane terus mama cakap nie dekat bandar beli barang , kiteorang ok jew , masuk la rumah sedare borak2 , da habis borak nei kiteorang kena halau secara tiba tiba . hahaha sentap taw ,

mama : da laa aka dengan apis pergi balik dulu , adik , barang nie semua bia mama bawak

aku : takpe la ma , seronok laa lepak ramai ramai nie 

en suami : a'ahh ma takpe laa , kiteorang seronok .

papa : ehh mane boleh awak too da kawin , tak leh lepak lama lama

emmm memang pelik laa kenape nie tiba tiba je halau kiteorang suruh balik kan , tiba tiba time da salam semua sedare nak keluar jew rumah , mama ngn papa da tunggu dekat gate .
 lantas mengeluarkan kad hotel untuk 1 malam di hotel 99 , hahahahahah , kiteorang da pandang satu same lain daa , OMG , memang hati seronok laa , terus rase nak nangis . heheheh T________________T


MAMA PAPA WE LOVE U MORE :)

hotel d'99 , thanks mamam and papa

bilik 5-018 , ohh rindunye , hehehehe

 walaupun simple , pemberian orang tua memang tak terkata bertape berhargenye kan :)


toilet . 

dan kami sangat suke , sangat seronok , memang rase taknak da balik k.l , hahahaha , nak duduk jew dekat muar sambil dilayan manja oleh mama and papa ku itu , takpe 3 minggu lagi akan pulang ke muar , hooyeahhh can't wait , sampai temimpi da sampai muar , gilos aku nie , hahahahha


*sesiapa nak beli VCOA boleh whatsapp aku tak pun email saja *

0126641604  / fara.libra@yahoo.com 

nak hantek tak , nak bertenaga tak , jangan takot nak mencuba . 

amboi kelas , hehehehhe :D



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 20 January 2013

sunday morning

mood kelaut badan penat rase lemah , ohh kenape kah ini ? 
kalau pagi ya hampun payah sikit aku nak bangun too pun sebelom tidor aku telan VCOA 2  biji malam ., baru la rase senang ringan sikit nak bangun , kalau terlupe nak makan too , adooyaii memang tak larat la aku nak angkut badan nie suruh bangun , 
sekarang suke sakit pinggang and lenguh dekat kaki , kejap kang ok kejap kang tidak , mungkin perubahan selepas kawin , myb atau penat keje , ntah ta tahu , 

kadang buat keje banyak suke sakit dekat bawah perut , tapi aku suke memakse kalau sakit , tetap jugak nak buat , sampai aku rase kejang gila bawah perut too baru stop , terus baring , da baring too rasekan kalau nak staraight kan badan too memang ta boleh , akan rase tertarik gila , so bengkok kan je badan , tahan sakit , emmmm , ngadu dekat mak aku , aku kena mara balik , ok fine diam kan diri jew , 
arerrrghhhhh    :(

tapi nasib pening ke ape kew takde laaa , cume sakit tempat tempat too jew , harapnye semua akan cepat baik , tak suke badan rase penat dan tak larat sebab payah aku nak buat keje , and rase tak best bila lakik ajak keluar mamak kew ape , aku mestii tanak .  nie pun en suami selalu sentap  , kalau ajak keluar jew aku tak nak , nak tido , tak larat nak lepak lame lame , pergi la sorang sorang ,


hemmmmmmmmmmmm ok bye bye

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 17 January 2013

VCOA :)

Hamboi sekarang da buat online bukan main selalu laa nak update kan , hehehehhe
takpe benda bagus kite kongsi bersama ,
sekarang semua fmly aku da makan jugak , nenek aku yang ade kencing manis dan dah kena potong kaki sebelah pun da amalkan , sebelom nie dye selalu cakap kaki dye belah kanan selalu bengkak , yela nak bangun pakai kaki palsu da tak larat da tua kan , so kena duduk jew , so dye rase penat bile duduk dan kaki dye pulak asiklaa tolak kerusi roda , tapi bile da makan VCOA nie bengkak makin kurang , dan badan dye pun cergas sikit , lega syukur sangat , 

mak aku pulak pun cakap cergas walaupun mase 2 3 hari makan VCOA nie dye cakap ngantok jew , tapi sebernanye proses penyembuhan , dan sekarang takde da mengantok , cergas jew , kulit pun tak kering , muke pun sentiase lambab seakan berminyak , tapi tak berminyak pun , alhamdulilah , 
kalau da fmly aku makan semua bagus , tak salah aku nak kongsi dengan korang jugak kan :)

VCOA nie sebernanye minyak kelapa dara 
 kalau tanye mak korang atau orang dulu dulu mesti dorang tahu ape dan kebaikkan dye jugak , 
kan aku ade cerite maklong aku sakit dulu ? ye sampai sekarang dye sakit , 
sakit cancer payu dara , dan dye amalkan minyak kelapa dara , tapi bukan jenis pil , aku punya pil tapi dye jenis dalam botol , kalau nak minum kena telan la , 
sebabkan dye berminyak so agak payah nak telan kan ,dan sekarang nie dye keluarkan bentuk softgel so senang korang nak telan , pade kena telan minyak yang dalam botol too , 
tetap same bahan dye *minyak kelapa dara*

kat sini aku nak share kan dekat korang 

KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA UNTUK IBU MENGANDUNG & DAN MANFAAT BAGI IBU YANG MENYUSUKAN?

Kajian telah menunjukkan apabila minyak kelapa dara dijadikan sebagai sebahagian daripada pemakanan, kandungan lauric acid dalam susu ibu akan bertambah sekitar tiga kali ganda, manakala kandungan capric acid akan bertambah sekitar dua kali ganda.

Disamping khasiat terhadap anak yang disusukan ibu-ibu yang mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, mereka juga akan mendapat khasiat tambahan , kerana ‘saturated fat’ yang merupakan ‘medium chain fatty acid’ (MCFA) dalam minyak kelapa dara mudah dihadamkam dan ditukar kepada tenaga, disamping kemampuannya mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, mampu menyokong sistem imunasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah thyroid.

PENGAMBILAN & PEMAKANAN MINYAK KELAPA DARA JUGA :
Membantu memudahkan mereka melahirkan anak DAN dapat membantu memulihkan kesan kulit retak (pada perut) selepas bersalin.

:) SHARING IS CARING


YE IBU MENGANDUNG PUN BOLEH MAKAN JANGAN RISAU :)

SEBAB IA SUPPLEMENT FOOD
 
SESIAPA YANG BERMINAT BOLEH EMAIL AKU ATAU WHATSAPP

FARA.LIBRA@YAHOO.COM ATAU 012-6641604 

RM40 UNTUK 1 BOTOL (60BIJI)

 Saya da makan seminggu , muke sentiase lembab tapi tak bermimyak , dan badan jugak sentiase cergas :)




*PERUT KEMPIS*





Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

hari persandingan belah lelaki , ( biru kuning )

Hati aku da meronta nak update blog , 
tapi kang ade jew mengacau da too terus buzy tak sempat la aku nak update , 
semalam pun aku cuti , ambik  aka ipar ku and fmly balik dari vietnam , kesukaan la aku macam macam dapat , overkan ,hahahahha demand lebih 

ok lets kite sambung , da tengah bulan da nie . tapi tak habis cerite nie , huwaaa !! 
jengah blog korang pun aku rase amatlaa ta cukup mase , mintak maaf sangat dekat korang taw :)
in sha allah aku akan datang jugak , tapi bile dan masenye belom tahu lagi , ceehh , 
heheheheh , dan terima kasih sangat rajin sangat korang tinggalkan jejak korang di blog ku yang tak seberape ini , love

29/12/2012 (SABTU)

tiba la mase untuk sanding kali kedua , betol laa orang cakap kalau da sekali naik pelamin too memang la tak puasnye lahai , mesti nak naik lagi sekali atau dua kali atau ketiga dan seterusnye , hahaha :D ok too aku over lebih , tapi siyes , bukan  kite rase orang semua pandang kite , tapi aku terase yang aku nie retis sangat ! OMG !! haahahahha *stament berani mati orang cakap *

pengantin pun ade baju rewang jugak , hahah , rugila kalau takde kenangan nanti 


dewan taman maluri , 
dekat area IKM dan jugak klinik kg pandan ,
 sape yang tahu tempat too mungkin jugak tahu kan dewan nie .

 pelamin colourful , hehehhe :D baju lawa , pelamin pun lawa , make up pun lawa tapi servis hemmm .

 baju yang akan di pakai oleh pengantin , tapi baju lelaki dua dua dapat baru , rezeki alhamdulilah , :)
en suami laa seronok , belah muar dapat baru belah k.l pun dapat baru , heheheh 

 pengantin yang selalu over 

 yang gila camera sampaikan en suami pun jeling pening , hahahaha

 sekali seumur hidup bermake up semua gaya gini , lepas nie da tak dapat laa , 

bye bye semua , semuanye da selsai , belah lelaki kite buat simple jew , atenye nak sambut menantu jew kan , ape ape pun bersyukur sangat , hhehehehe :)

terima kasih dekat fmly keluarga ku dan jugak keluarga mertua ku , yang sanggup penat lelah nak buat majlis kami , tak dapat kami nak balas , moga allah memberkati hidup orang orang yang aku sayang , dan dipermurahkan rezeki , 

terima kasih jugak dekat kawan kawan , bagi hadiah ang pau , dekat bos en suami dan dekat bos aku pun dapat an pau , alhamdulilah rezeki ,  dan mane yang wish yang doakkan aku , terima kasih sangat love u all so much walaupun kite hanya di alam maya saja , :)

" Moga perkhawinan ini hingga ke jannah mu ya ALLAH "



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 14 January 2013

Hari persandingan kami , tema orange peach

Moh lew kite sambungt balik , memang buzy tak sempat nak abiskan kisah sanding aku , maaf korang ya ng tertunggu , hari nie aku habiskan semuanye , so kire 0-0 hahahha :)
ok jap , sesiapa yang nak order VCO TRENEA boleh email aku tak pun whatsapp jew 
(fara.libra@yahoo.com / 0126641604 )
sangat best taw , :)

29/12/2012 ( AHAD )
Tema belah perempuan orange peach , tapi baju pengan/tin kiteorang tak ikut tema , sebabkan tak lawa nanti kalau da semua orange peach , sampai kan nanti baju pengantin pun orange , tak nampak la pengantin yang gojes itu T___T . hahahahha , so kiteorg pilih colour hijau , asalnye aku berkenan baju colour purple too , tapi mak andam cakap tak lawa tak menyerlah , dye suruh pakai hijau jugak , ok kite ikutkan jew , kalau da kate lawa  , confirm memang lawa kan . heheheh

kiteorang ambik catering and conopy disponser oleh mak and bapak aku , hhahahha , gila jimat cost taw , 
yela da dorang pun buat bisnes conopy and catering takkan laa nak ambik orang lain , huhuhu . 
kalau da memang dorang yang buat aku memang goyang kaki jew , hehehehe


 banner yang besar kedabak , hahahha , aku sendiri terkejut , ehh mak aku nie kan , aku bukan artis *tutup muke* semua dok post kat banner too , pengantin tak nampak da . hahahha :D

di malam hari , waktu nie baru nak senja , belom siap ape pun baru nak pasang lampu lampu kat ats too , gila lawa time malam *gila  belagak puji sendiri * hahahha


 guest book , cari kat muar tak jumpe , suh en suami cari dekat k.l haa belambak kat jusco sane , semua design ade , senang , 

pelamin ku , love it ! hahahha , siap jew pelamin too aku duduk jew atas too , sebelom nak bersanding pun duduk jugak , bile da nak bukak terase arrrghh kenape kejap jew semua ini terjadie , aku tak puas , nak duduk lame lame atas pelamin too , hahahaha , berangan sangat , da dapat naik bersyukur la fara , amin , 

depan  pelamin , meja makan beradap , dan jugak meja VIP ,time nie pun semua tak siap lagi , bile da siap semua tak dan aku nak tangkap gambar , 

ta tahu ape motif , tepek jew , 

pun time nie belom siap sehabis mungkin , aku lupe nak tangkap gambar tempat letak makanan too ,ape orang panggil erk ? hehehhe

 
 kipas besar , siap ade air keluar , da terase duduk dalam aircond , tapi aku tak rase sebabkan atas pelamin takde kipas air , sob sob sob 

 pengantin yang asyik las practice senyum , da mak andam too cakap jangan senyum over , senyum belagak sikit , ehh macam mane nak buat senyum belagak too ? hahaha


 senyum lagi , tapi tetap aku tak puas hati , hahahah

 senyum macam nie baru la aku puas hati , kalau tak terseksa mulut aku 

 banyak mase kite pose lagi 

 dan lagi , hahahahha

 ohh lagi , hahahha , lepas da snap banyak kali , perut terase lapa gila , nasib la myza ade , dye dok ambik air makan semua , pas to ade sorg fotograper siap tolong ambik ais-cream lagi untuk myza, eewahh bukan main , pengantin pun tak dapat layanan bergitu ,


pergi ke arah en suami jalan slow slow jew , tak geti pulak nak jalan pakai heels

 naik pelamin sorang sorang dulu , sebab en suami dikenakan tol , hahahhaha berebut orang pergi dekat dye ,

 en suami aku tak faham nape tak senyum , aku pulak tak faham kenape ketap bibir , hahahha ., spoiil 

kami ade pari pari yang comel , hehehehhe , thanks adik adik ku 

 hye semua , belah perempuan  da selesai , belah lelaki pulak lepas nie  hehehe :D

ape yang ALLAH tetapkan cukup indah ,
 kite hanya mampu merancang , hanya ALLAH yang menentukkan ,
biar pun bermacam macam dugaan yang datang sebelom nie , tetapi lepas jew selesai semua nie ya allah rezeki tak pernah putus , masalah tak penah menjatuhkan kami , malah kami sentiase semangat & tabah dengan segala ape yang terjadie :)
sesiapa yang nak order pelamin , area muar tangkak boleh ke

kalau sesiapa nak conopy area muar , tangkak , melaka , k.l pun boleh tapi ade charge laaa 
boleh call ( watie 0123473433 , fauzi 0173053431 , ) 
F & F CONOPY AND CATERING 

photographer pulak by LINK GUD




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 10 January 2013

Vco-Antioxidants Trenea

 Mesti ramai antara korang da tahu , ape itu VCO - TRENEA nie kan ,  
aku dapat tahu pun dari kak sepet , :)
pade yang tak tahu aku akan terangkan jugak dekat korang , jangan risau , aku tak menyebelahkan sape sape , ecehhh , hahaha :D


produk treena nie baru keluar awal january nie ,
dan aku pun baru jugak makan  , semenjak da kawin nie , banyak kerja yang aku kena buat , 
bukan merungut taw , hehehhe , bila kite di alam lain , da digelar isteri orang nie ,. semua dah jadie lain , tak macam kite single yang boleh suke suke hati makan tido  , banyak kerja yang kena buat kerja di tempat kerja , kerja di rumah , kerja dot dot dot , hahahahh
dalam 1 hari  dalam 3- empat  kerja jugak aku  kena buat kan . 

sebelom nie kalau bangun pagi too memang la susah , biase en suami yang bangun dulu T____T
sebab keletihan membuat aku rase malas dan lemah 
pagi pukul 8 pagi  da bangun , dan aku balik kerja pukul 8 malam
8 malam ingat terus tidur ? neeehiii , kalau en suami nak makan kena la masak , kalau ibu mertua da tolong masakan  , mengucap syukur ok , huhuhu , sebab memang aku tak terdaya daa , 
kalau pagi biasae en suami nak minum susu , tapi kalau susu too habis takkan aku nak hidang air kosong atas meja , mesti dye akan nak tea atau makan sikit , kalau mak mertua da tolong buatkan , ya allah syukur lagi sekali , alhamdulilah , hehehe * dasar menantu hantu  T___T *

sebab too aku memerlukan sesautu untuk bagi aku sentiase bertenaga di siang hari , 
kalau tak aku akan rase penat dan boleh buat nangis , nie en suami sangat faham 
asal penat nak nangis  , ape peel la aku nie kan , heheheh
lepas jew aku dapat tahu produk nie akan keluar awal january ,  terus aku pujuk en suami yang aku nak makan nak try produk nie , mane tahu berkesan untuk diri aku , kalau berkesan takan tanak share dengan korang kan , harus la kite berkongsi bersama . 
mule mule en, suami macam tak bagi jugak , tapi aku nie kan bukan jenis orang yang kuat berputus ase , *ceehhh , 
lalu berhari hari aku memujuk en suami sampai la dye TERPAKSE benarkan , hahaha kejam 

ok entry macam da panjang sangat , tak sanggup aku nak panjang kan lagi , takot korang tak mampu nak bacenye , kite terus kan jew la ye ape yang aku nak sampaikan =)
aku baru makan VCO nie baru 3 hari , serius tak tipu , dalam entry nikah aku , aku ade cakap yang aku akan balik kampung selase malam kan , dan semalam pun aku tak up entry sebabkan aku memang berade di muar  tak keje , semalam malam jugak aku da balik ke k.l , balik kampung atas urusan penting , 
korang boleh bayangkan tak travel macam too , selase malam balik kampung muar pagi too da balik k.l balik , peehhh gila letih pinggang rase nak tercabut taw , tapi lepas jew aku makan VCO nie , 
semangat dan ringan badan aku lain macam , kau bertenaga sampai kew malam , 
dan malam tadie aku tido pukul 2 pagi layan HBO punye pasal , dan pagi tadie aku bangun pukul 8 pagi dengan senang hati , peehhh memang sangat best laa kan , en suami pun cakap senangnye bangun makan VCO nie , dan buang air besar pun senang , huhuhu 


Bahan Bahan dalam VCO - TREENA nie adelah 

MINYAK KELAPA DARA 

sebelom nie nenek aku ade suruh makan/pakai minyak kelapa dara , tapi yang jenis dalam botol air , tekak aku memang tak boleh kalau air air nie , melainkan pil aku boleh la terima lagi , lepas too dye suruh sapu kan muke biar muke nampak berseri , hahah , yes memang betol ok , 
sekali bile treena nie pun keluar dalam bentuk pil yang kenyal too dan bahan bahannye  terdiri dari minyak kelapa dara , memang aku tak teragak agak nak mencuba nye ,
sebab ape dye pil kenyal ? sebab korang boleh cucuk pakai jarum tak pun gunting pil too dan sapu dekat seluruh muke , :) seronok kan , senang nak telan dan senang nak letak kat muke bagi berseri . 
badan kite jugak bertenaga , 


 Kebaikkannye jugak boleh
 - Membantu kelancaran system percenaan ,
-meningkatkan system tahan tubuh
-Mengurang kan kadar kolestrol dan darah tinggi , serta risiko penyakit jantung ,
-Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat .
-Membantu merawat masalah kulit
-Menyokong fungsi tiriod
-Menghalus dan meyeragamkan kan strutur kulit . 


 cube korang tengok pil dye , memang kenyal , kalau korang picit pakai tangan memang tak boleh la dye pecah nak tanak kena pakai jarum tak pun gunting taw , 

Nak cantik dan sentiase bertenaga
cube laa VCO -TREENEA confirm berbaloi , :)
sekotak ade 60 capsules , boleh tahan sebulan , kalau korang nak ngam ngam sebulan , ambik la 1 biji pagi dan 1 biji malam , makan VCO nie selepas makan ye .lelaki dan perempuan boleh makan ,  ibu mengandung jugak pun boleh makan .

Harga
RM 40 ( semenanjung ) postage rm6
RM 43 ( sabah/serawak ) postage rm9
kalau korang berdekatan area cheras pandan indah , aku boleh hantar , COD jew :)

kalau korang nak order boleh email aku tak pun whatsapp jew 
nak tanya ape ape pun boleh :)

fara.libra@yahoo.com / 0126641604






Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 8 January 2013

Hari yang di tunggu tunggu , saat disahkan menjadi isteri orang ! 22/12/2012

Bismillah , fuhh terase macam nak bernikah lagi sekali pulak *tapi dengan orang yang samalaa* T____T
padehal nak tulis and kongsi dengan korang je kisah dan pengalaman aku too , 
jangan cakap la kalau korang tak takuit pun , walaupun bukan kite yang akan lafas kan , 
walaupun aku duduk diam dalam  bilik , duduk diam atas pelamin , tapi perasaan too amat laa takot jugak ,
sebab kiteorang da biase bersama , ape ape pun yang kiteorang buat sama , 
bile perasaan yang di luar jangkaan kami datang , pun terase debaran tooo , masyaaallah hanya allah jew yang tahu perasaan kami mase too , 

selepas jew habis tunang , kiteorang bersiap untuk majlis nikah pulak , seperti yang dijanjikan , majlis nikah selepas maghrib , 
mase too aku da balik kampung dulu , 3 hari jugak la tak dapat jumpe en suami , tapi dye pun tak call or mesej aku taw #sentap mak 
mungkin jugak dye tengah nervous sebab asyik la fikir macam mane time akad nikah nanti kan , 
ok tape saye faham , sape cakap saya ta memahami , terlebih faham taw * tangan ke kening *

yang kelakarnye mak andam da datang aku ta siap lagi , hahahah ,  
kepochi ke hulur ke hilir tengok ape yang tak siap lagi , padehal semua mak and bapak aku yang buat kan *anak manje sangat nie * tapi nasib baikla dye ok , siap menjerit taw mak andam kite garang sangat , 
hehehhe :) lepas jew mandi ape lagi tacap laa make up la muke ku ni , 

selepas di make up kan , lawa  tak ? hahaha puji sendiri ke mintak orang puji nie , 
bila da siap di make up kan , da dipakai kan baju , da di hiaskan lawa lawa , 
ya allah makin kuat perasaan berdebar too gentle tak tipu , aku mesej en suami pun mengigil tangan , cehh sempat mesej too , sebelom nie semua tanye aku 'kau nie tak takot ke fara ? lagi bape hari nie , lagi bape jam jew nie " dalam fikiran aku ntah tak rase pape pun , ok jew biase jew ,
tapi bila baju da pakai , da make up , orang dah datang , fuhh lain macam takotnye , baru la kenal erti  takot  , gementar semua , ta tahu nak terangkan macam mane perasaan mase too .

 pelamin kecil ku , malas benar aku nak alih kan barang barang atas pelamin too , hehehe .
sebab da pagi da mase nie , mate pun tak larat , penat jangan la cakap kan ,

 mananti dengan penuh debaran , orang ramai da dekat luar , semua da sampai ,
ya allah takotnye , banyak gambar yang aku tak senyum , sampai kak anis dari jauh suruh senyum senyum tapi tak boleh , hahaha , mak aku pulak tak nampak lansung batang hidung dye , lagi sekali aku sentap taw , ye dye seoarng yang hyperative , kesana kesini , sepatutnye dye duduk sebelah aku , sob sob sob

mase nie sesi melepaskan anakkanda ku dan suami mu akan menjaga mu , aku tarik tarik jew nafas , nak nangis segan . walaupun da tak boleh control ,

time akad nikah takde gambar , so korang gambarkan jew laa ye aku bercerite nie , hehehhe
lepas jew bapak aku lepas kan aku dan tanye setuju ke tak aku berkhawin dengan suami aku , mula la sesi akad nikah dijalan kan , tapi berwalikan tok kadi , aku  anak pertama mungkin bapak aku  takot or tak biase kalau dye yang akan wali kan aku , aku tak kisah harapnye sempurna da la ,
lepas jew tok kadi panggil aku suruh naik atas pelamin mini aku too , perasaan nak nangis ade , nak senyum pun ade tapi tak leh senyum , boleh ? hahahah , dan aku mencari cari mak aku tetap dye takde kat situ , tengok sampai anak dye atas pelamin pun dye takde , sedih taw ,

bermula la time akad nikah dijalan kan ,

tok kadi : MUHAMMAD HAFEEZ MAHDI 

en suami : ye saya 

tok kadi :  aku mewalikan bapaknye ........... *aku ta ingat da*

en suami : aku terima nikah NUR FARAHIZA BINTI HANAFIAH dengan mas kawinnye rm200 ringgit tunai . * nie aku ingat hehehe *



alhamdulilah sekali lafaz jew , 

 terus menangis aku mase too jugak , bukan memangis aku terpakse kawin  ,tidak tidak , ketahui la aku sangat seronok mase tooo ,  perasaan too bercampur bile aku tengok mak aku jauh nun di sana duduk
 dah menangis nangis da dye pelok mak mentua dye bile tengok aku da disah kan menjadie milik orang , bukan lagi bawah tanggungan dye , ye sebab too mak aku ke sane sini , dye seoarng yang beremosi yang tak boleh nak kawal perasaan dye , yang tak sanggup nak melepaskan anak dye walaupun dye gembira ade orang akan menjaga aku , saat saat paling sebak laa , sampai aku cari dye kat dapur punya la dye tanak tunjuk yang dye menangis gembira ,

Mama thanks for everthing ur doo , ur are the best , tak pernah lansung kecewa kan aka , sanggup buat ape sahaja demi anak mama nie , sanggup penat lelah untuk membuat majlis aka ,
tak pernah kenal erti penat dalam membesar kan aka , tak pernah putus ase walaupun kite mengharungi dugaan yang sangat besar , mama selalu bagi kate kate semangat , selalu ade tempat untuk aka mengadu , sedih , gelak ketawa , ya allah seseungguhnye tak mampu aka nak membalas ape yang mama da buat yang terbaik untuk aka , kasih ibu tak pernah putus , seseungguhnye anak mama nie tersangat sayang dekat mama hingga akhir hayat ,semoga mama sentiase diberkati oleh nye , love u so much mama ,

saat aku type entry nie pun aku nak nangis , ya allah rindu sangat dekat mama , naisb baik malam nie balik kampung , nasib baik jugak dikurniakan seorang suami yang sangat memahami ,
alhamdulilah , syukur ya allah ,
ok ta mau sedihh sedih da , nanti kang berjela la entry aku nie dengan kejiwangan aku , hahahha :D

 nampak tak anak panah hijau too ? yang tudung merah belakang too haa mak aku duduk , punya la tanak dekat dengan anak mu ini , too dye baru lepas nangis time aku da disahkan milik orang , kejap lagi takde la kat situ , dye p dapur lari , yang tudung oren too mak mentua ku , ibu memang tak nangis mase too , tapi en suami cerite balik jew homestay terus nangis mencurah curah , hehehhe , comel la ibu nie ,
syukur alhamdulilah di kurniakan ibu mertua yang sangat peyayang and faham anak anak dye :)

see tengok mak aku dah hilang daa , tak nampak da kelibat dye , too mesti lari nangis la too ke dapur  , hai la mama memang berjiwa emosi sungguh , sama la dengan anak mu ini , hehehhe :D
yang sebelah tok kadi too adelah bapak kandung ku , dan yang berdiri pakai baju orange too laa kak anis (aka ipar )

mase nie happy la masing masing tapi en suami still rase takot , too yang muke macam too , dye cakap macam tak percaya nie , amboi , hahaha , aku pulak yang over tooo ,
(sesiapa yang berminat nak sewa baju nikah , boleh la email aku fara.libra@yahoo.com )
ketinggan dye semua aku akan bagi tahu melalui email ye :)

syukur alhamdulilah selesai , sungguh indah alam perkhawinan ,
memang betol ape yang orang tua cakap , rezeki sentiase ade , sebelom kawin mahupun selepas kawin ,
 bile kite da merancang tooo in sha allah ade jew jalannye ,
kita hanya merancang ALLAH yang tentukan , jikalau ade benda yang terjadie jangan la putus ase ade benda lagi baik ALLAH nak hadiahakan untuk kite , :)

cewahh bermadah sekarang bukan main kau fara .,
alaaa korang layankan ajeew laa , heheheheh

 saat saat yang paling menyentuh hati , hehehhe :)
tapi nie kiteorang tak buat depan orang , hanya fmly jew yang ade , aku tak sure adat orang muar macam nie kew , sebab mak jew muar anak k.l . tok kadi pun lepas jew habis terus balik , sebab nak uruskan tempat lagi satu  . dan kami tak buat lafaz sakinah pun , kebiasaanye ade kan , mungkin kiteorang bandar muar .

 si suami dan si isteri , awww love

si kenit nie pun nangis jugak bile aku dah disahkan menjadie milik orang ,siap sebelom majlis akad nikah tido dengan aku sambil pelok , over taw , hahha thanks sayang jadie pegapit aku , kau pulak cepat cepat laa .


en, suami tengok gambar nie , lalu memuji diri sendiri , "ensemnye orang "

dengan latasnye tangan ku ke dagu , " ape pun tak boleh "




  kami da lega , kami gembira ,
  
alhamdulilah selesai raikan cinta bersama 
muhammad hafeez mahdi & nur farahiza binti hanafiah



*eeeceeeeeeeeeeh*















Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.