Tuesday, 4 December 2012

kita borak jew laa

takde benda sebernanye nak update , hehehhe . 
nak tranfer pic ke pc adohai malasnye , padehal senang jew kan , 
saje jew bila sifat malas ini datang , semua malas la jadinye

atas too entry semalam , tapi disebabkan mama call , terus lupa nak sambung ,
hahhaha :D
takpe kite sambung sini jew ,
17 hari lagi aku akan bergelar isteri orang ,
husshh kadang kadang rase macam tak percaya , dan kadang kadang rase betol ke nie ,
harusla ku sedar semua ini kenyataan , hahahha  semalam hati terase sayu sanubari ,
bukan la aku sedih sebab aku nak jadie isteri orang terase gembira lagi dan tak sabar adelah tapi bercampur takot , hahahhaaku bersyukur sangat dapat en,tunang yang best tapi kadang2 tak best , tapi banyak pade best , hahahaha :D yang sentiase tahu kelemahan aku ,
dan kalau aku sedih pun dye tak tanye tapi dye akan try untuk tahu sendiri sebab ape .
fimily bakal mentua yang best , sporting , aka anis yang boleh layan kepale same ,
so aku bersyukur dan kenape perlu merungut sedangkan aku da dapat semuanye perfect . alhamdulilah
 semalam kawan lame aku call , dye sentiase akan cari aku walaupun aku nie kadang2 pelupa nak cari dye , ahaks :D
tapi too laa kite nie tak beringat , ingat orang lain tapi kite  lupe yang sebenarnya ade kawan susah bersama . :(   maaf kan saya ye amy ,bila lame tak call rupenye dye memendam rase , takde sape dye nak kongsi ,
 semuanye salah aku tak ambik tahu pasal dye , sory again amy :(
 amy nie seorang yang suke pendam segala ape yang dye rase , sakit , mara , benci , sedih semuanye dye simpan sendiri , kalau aku , memang payah wei nak macam too ,
aku suke lepaskan jew , tapi care aku lepaskan too aku akan tahan la jugak da tak tahan mmg aku lepaskan , tapi amy nie bertaun dye tahan and simpan pun dye tadehal punye ,
dye akan cerite dekat orang yang dye rase selesa ,
kite nie kena pandai nak tanye masalah dye , dulu aku duduk satu rumah dengan dye . dye nie suke sangat duduk dalam bilik 1 hari pun takpe , makan minum pun dye tak fikir ,  punyala dye boleh tahan
kalau aku , heii makan minum too penting , masalah lain cerite , hahah :D

dye akan tulis setiap ape yang dye rase too dalam buku diary dye ,
ape yang dye rase dye akan catat semuanye ,
aku pulak kalau balik kerja mesti tak nampak batang hidung dye ,
walaupun  duduk 1 rumah , bile aku balik dye da tido . pagi bile aku bangun dye da takde ,
ade 1 kali too aku geram la kan , kenape dye nak menyendiri smapai macam too sekali
 aku masuk bilik dye dan bace diary dye , bukan aku tak hormat barang orang ,
tapi kalau da payah sangat mulut dye nak berkongsi nak bercerite dengan aku ,
lebih baik aku cari jawapan dye sendiri .  bile aku tanya baru la dye nak ceritakan semuanye , baru la aku tahu dye dah lame sangat pendam sampai dye sendiri tak leh tahan pun ,

sekarang dye nie da kawin da berkeluarga , aku ingat bile dye da kawin dye akan cerite semuanye masalah nie dekat suami dye kan . tapi tidak , dye tetap cari aku untuk rase ape yang dye rase , myb dye selesa agaknye nak luahkan , dan aku tahu semuanye tentang dye kan .
sekarang anak dye 7 bulan , lahir tak cukup umur , kandungan bby dye mase too baru 7 bulan ,
 tapi da tumpah darah .
anak dye kena tahan wad 2 bulan dan disahkan mengalami sakit jantung ,
dye stress takde sape sebelah dye , denga anak lagi :(
suami dye kerja dan dye pulak bergado dengan mak mentua dye . dye tanggung semuanye sorang sampaikan dye sakit pun dye still kuatkan diri untuk anak dye .
dye tak tahu knape mak mentua dye tak suke dekat dye , sampaikan anak dye too mak mentua dye nak buat DNA , padehal dorang kawin semua dengan restu kedua fmly , lepas 2 bulan kawin dorang dikurniakan cahaya mata (perempuan)
 bile dah kawin nie tiba2 fmly mentua dye tak suke pulak dekat dye ,  mak mentua dye sampaikan halau dye keluar dari rumah , dye cakap dye call aku banyak kali tapi aku tak pick up , *sampai sekarang aku rase serba salah :( sory amy

suami dye pulak dengar cakap mak dye , sampaikan dye pun benci amy , dan dye sedih tak berteman sesape pun dan takde tempat nak mengadu kat sesape pun mase too ,
sekarang nie dye da ok  , dengan suami dye pun da ok ,cume dengan mak metua dye je dye tak ok lagi .
aku bersyukur sangat , atleast en ,tunang tak penah la halang aku nak keluar ataupun tak pernah bawak aku keluar ,  tapi amy start dye kawin sampai kan dye da ade anak tak pernah pun suami dye bawak dye keluar , ape ntah lagi merase nak bershoping sebagai seorang wanita kan , tapi aku respect dekat dye ,
dye tak penah merungut pun suami tak bawak keluar ,
kesabaran dye lalui hadapi semua nie cukup cukup tinggi , sesungguhnye aku pun tak boleh nak ikut and sabar macam dye . 

kadang kadang kite rasekan ape yang kite nak dalam hidup nie tak pernah puas ,
tapi sebenarnya ade lagi yang sengsara dari kite malah kite sepatutnye da bersyukur semuanye ade depan mata
mempunyai  fmly yang memahami , fmly bakal mentua yang sangat baik , en tunang yang sentiase faham aku , kawan , semuanye ade depan mata , 
semoga amy tabah dan kuat dalam menjalani hidup nie ,
  Allah menduga hambannye dengan dugaan yang mampu hambanye atasi .



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

11 comments:

Anum said... [Reply]

insyaallah setiap dugaan ada hikmahnya

Rara Nasiha said... [Reply]

sedihnya baca. tabah betul your friend tu. moga dia sabar mengharungi semua ni.

syiela said... [Reply]

sabanrnya dia.. In Shaa Allah hari hari mendatang dia kan dipenuhi dengan sinar

*** wah bakal pengantin ni :)

Cik Que said... [Reply]

Tuhan sayangkan dia, pasal tu banyak dugaan yang dia tempuhi..

are_lin@yu said... [Reply]

kesian dgr cta ni..plikkan tba2 ja blh xska..hmm..harap amy tabah

Kakzakie said... [Reply]

Kesian... tapi masih ada peluang sebab suami masih sayangkan dia. Insya-Allah akan tiba masanya keluarga mertua akan menerima kalau dia bersabar dan tunjuk yg baik-baik... jgn melawan.

Haryati Faizal said... [Reply]

semoga kwn farah sentiasa tabah ye...

dan tuk farah,akak ucapkan selamat dtg ke dunia baru! hihi... byk dugaan yg akan menanti...tungguuu!

Mrs Velentine said... [Reply]

x lama lagi tue..msti berdebar2 kan..

Noraziha said... [Reply]

setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya. semoga kebahagiaan menjadi milik kawan fara tu..dan juga fara yg bakal berkahwin tak lama lg

NoEn said... [Reply]

wah..dah tak lama tu
selamat menempuhi alam rumahtangga ;)

QasehnyaRania said... [Reply]

haa lepas ni comfirm ciksu tak tertinggal bas lagi sbb apa sbb hari tu ciksu tak ingat link fara sbb tu tak singgah :D

yang dok ingt dalam kepala otak ni :D
tuan blog yg pakai braces.ada header comey kecik tu.puas carik.sib baik fara datang tinggal jejak :D

now ciksu dah letak dalam bloglist "ADIWARNA"..