Tuesday, 27 November 2012

pendakap gigi atau dikenali braces

Ramai da pakai braces nie kan , aku bukan baru pakai tapi da pernah pakai ,
tapi sebelom nie aku bukak sebab doc dye adela sangat kedekut dan amat sakit , 
ta manjer lasung , hahaha , *nak yang manjer je kan 
so aku bukak balik lagipun sangat lame gigi aku nak menawan *pfhhuuuhh
membe aku baru pakai 3 bulan da lawa da gigi dye , 
tapi dye buat dekat klinik lain , 
aku nie yang da pakai bertaun ta masuk masuk lagi , kesian gigi aku.
so disebabkan terase gatal diri ini dan terase mau sangat pakai balik 
sampai kan aku termimpi mimpi kononye da pakai *parah sangat 
so aku ambik keputusan untuk buat , hahaha 

mule  mule takot nak bagitahu en tunang , kan da nak kawin ,
 aku lagi membazirkan diri untuk buat braces nie 
tapi nak buat macam mane sampai da termimpi nie , kena la buat * alasan kahkah
diam diam aku pergi klinik semua , ade la aku hint2 sikit yang aku nak buat braces 
tapi dye tak bagi * i da agak da u * tapi ade aku dengar ? no no no !hahah
 lame lame en tunang redha jew la , nak buat macam mane ?
 sesekali kena penuhi kan kehendak , HAHAH
tapi lelaki nie cepat redho dengan tunang/bakal isteri/isteri dye , HAHAH
mule mule orang perempuan jew yang takot sampaikan tido tak lena mandi tak basah nak bagi tahu si tunang/bakal suami/suami 
tapi bile dye dah dapat tahun dan redho  pehh perasaan lega too mengilalahkan  ,
 lagi dye puji wahh lagi boleh buat lagi lepas nie ! oppss ! hahaha :D
tapi kite pun kena la jugak ambik hati dye balik ,too pandai2 laa korang fikir 
ini bukan tips ye , hahahha :D

semalam adelah apoiment aku untuk memakai braces di klinik DR ZARIN . 
tempat kawan aku buat jugak , gila ramai orang , 3 kali aku pergi 3 kali full 
then las sekali aku datang sebelom jam 9:00 am .
itu pun mmg da ramai sangat tunggu sebelom klinik too bukak lagi ,



sape yang first time nak buat braces di klinik dr zarin nie ,
kena datang awal dalam pukul 9:00 am sampai 10:00 am SAHAJA ,
lepas too memang dye tak akan terima da , sebab memang full giler ,

aku pergi pukul 9:00 am doc masuk pukul 10:am
satu jam da nak tunggu , then dye akan panggil mane yang da pakai brces cume nak ketatkan ajew .
baru la turn aku , then dye akan buat acuan gigi dan jugak xray gigi ,

acuan gigi dan xray : rm250

yang lain aku akan share di next entry ye :) da terlalu panjang entry kali ini , takot korang tanak baca
mak #sentap !
hahahah . 







Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

15 comments:

miz ruha said... [Reply]

oo.. fara dah pernah pakai braces dan nak pakai semula ye...

Aleeya Atinza Saaid said... [Reply]

tengok skrg braces cantek2 kan..warna warni kdg ..=)

NoEn said... [Reply]

wah...lepas ni bertambah tambah cantik la gigi dia tu ;)

Bui Junaidi said... [Reply]

KAK BUI ADA NIAT NK PASANG BRACES NI TP ORG KATA SAKIT,TERUS TAK NAK..HAHA

X SABAR NK TGGU NEXT ENTRY PASAL BRACES NI

Kesuma Angsana said... [Reply]

sure mahai ni!

ieda said... [Reply]

kalau pakai nie gig akan jadi kemas kan dik ;)

izzah said... [Reply]

Pernah berangan nk pkai...tp last2 xpkai pn smpaila dh kawen n ada anak...hehe..takut yg sebenarnyer...

Jna marcello said... [Reply]

Bole tak Na taw bape total kos dye?? sbb Na pun mcm nk mengade2 pakai braces ni ;))

Pykaa Pdott said... [Reply]

tringin nak pakai , tapi tkot skit . mule2 pkai tuh skit tak ?

ieda said... [Reply]

siksa juga pakai nie dik erkk ..
sabar tau ..

SURIA AMANDA said... [Reply]

sure sakit kan?

Haryati Faizal said... [Reply]

nak comei punye pasal apapun bley kan hihi...takpe tuk jangka panjang kan....

QasehnyaRania said... [Reply]

oo..dekat sini erkk..
ampang dekat je ngn ciksu..

bolehlah nanti..nak juga:D
tapi nak tnya dulu sakit sangat ke?
brpa lama erkk kena pakai atau ikut keperluan gigi masing2?

"bella Chentaku" said... [Reply]

klnik dr zarin ni memang ramai gile..taboley buat pe dah...tepaksa bgun pg2 g berator..pas2 dpt treatment lak ptg....;(

Anonymous said... [Reply]

Salam. Nak tanye, wang pendahuluan kat situ berapa ya?