Tuesday, 23 October 2012

Tabita !! ( terjawab segala soalan )

Ramai yang tanye pasal tabita nie , mane yang korang tak tahu , tabita nie ada la product muke , aku ade ceritakan pasal tabita nie . yang tanye tabita nie berkesan dalam mase berape lame ? Ape keburukan tabita ? Tabita mengelupas ke tak ? Soo semuanye aku cakap kat dalam ini yeee , so korang bace dengan penuh tekun !! Hahahah

Tabita berkesan dalam mase berape lame ?
Kalau sebelom ni kau da try banyak produk tapi semua pun tak serasi dengan muke , tiba tiba nak pulak try tabita nie , akan ambik mase lame sikit la , biase tabita dalam mase 3 minggu hingga 4 minggu dia da berkesan . ini pada kulit muke yang ta banyak campur campurkan product kat muka dia laa . kalau da banyak product korang guna Maybe akan ambik mase dalam  sebulan atau dua bulan baru bersih laa muke , yela da bercampur campur kan , so muke kite pun tak boleh nak terima semua . So kena ambik mase !!

Keburukkan tabita ?
So far aku pakai takde la keburukan tabita nie , lagi mencantikkan ada la . , *puji diri sendiri taw *mungkin laaa ade setengah muke macam kena bakarkan sebab dye punya  merah , bile kena matahari jadie panas ataw pun pedih muke , tapi aku dengan en tunang ok jew , lagi pun en tunang too banyak keluar atas moto hantar barang jalan sana sini , ok  jew dye aku tengok muke dye too . tade pun dye cakap pedih ,
 tapi pipi dye mesti merah sampaikan aku tanye , 'pakai blusher erk ' ,hahaha !
kau mampu ? bila tengok muke en tunang merah megalahkan muke aku yang cun nie adelah sangat ta adil ok . jeles ai taw !!!

Tabita mengelupas ?
tak semua kulit sama , ade setengah orang tak pedih tapi dye mengelupas , ade setengah orang pulak mengelupas plus pedih , dan ade yang mengelupas tak pedih , kena tengok kulit muke jugak . so kena tengok muke anda , mase aku pakai dengan en tunang , mula mula tak pedih si sangat belagak ala tak pedih pun , kate pedih mengelupas , masuk hari ke dua ketiga , hambek kau pedih kowt . aku pandang en tunang , dye pun padang aku , pedih pedih  aarrghhh sampai hentak kaki , tapi aku ta laa hentak kaki , aku duduk diam diam je * konon* tapi terase lawak mase too , aku tanye en tunang kenape muke merah ? dye tanye aku pulak kenape muke aku merah ? hahaha , dah kate pedihkan sampai merah muke , tapi tade la 1 hari pedih .5 minit mcm too je pedih dye . lepas da letak cream dye da ok daa ,


ok terjawab laa ye semua soalan yang konon banyak too ,  biasa la aku kan kecoh lebih kowt . itu biasalaa , heheeh :D

en tunang yang selalu puji diri sendri *mata ke atas* lelaki kulit muke sangat payah nak hilang jerawatkan , tapi en tunang akhirnye hapus pun jerawat dye , 

kami yang suke bergambar , kalau korang tengok tudung aku semua same kan ! ahaks :D
sebabnye tudung nie pemberian aka anis , aka kepade apis :D terima kasih kak , ai suke pakai .

sekarang muke kami ada la lebih cun , hensem ,ayu , jelita , stylista hahah ! ini laa namanye puji diri sediri yang ta hagak hagak kan ! ke nak promot product nie , konpius kejap :D
kalau dulu aku selalu bising muke en tuanng naik jerawat sekarang tidak lagi , hari hari suke tengok muke dye , rase hensemnye en tunang nie , mehh ai nak snap pic banyak banyak buat kenangan , *mata ke atas*
dan kalau dulu muke aku baru balik bali yang tak pakai cream ape ape main tadah je kena matahari yang memancar sampai kan berkesan muke aku sebab kan spek mata dan berpanau , kini tidak lagi dan saya happy dengan diri sendiri :D *mata ke atas lagi *

kite bagi dye pose lagi laaaa . sila la sila la en tuanng ,


menyampah time makan pun nak snap * libas tudung *






Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

25 comments:

Anum said... [Reply]

so sweet

Cik Zaniff said... [Reply]

mcm best je...br nk bca link tabita..heee

iiima ❥ said... [Reply]

product ni nak beli kat mna u?

Miss Volvo said... [Reply]

tak berani la nk cuba produk baru sbb produk skg ni dah cukup ok dah hehehe :P

Kniedaz said... [Reply]

Salam,
Mana beli Tabita ni?
Berapa RM?
Akak tengah cari produk muka ni..selama ni tak pakai apa pun tapi sejak bertambah usia ni nampak ada kesan cela plak kat muka huhu

are_lin@yu said... [Reply]

wahh nk p terjah tgk tabita lah..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

tabita ea..tak pernh dgr lg ni..nobita selalu..hihi/gurau je tau =p

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

first time dgr produk nme tabita.. :)

Kakzakie said... [Reply]

Bila dah jumpa produk yg sesuai jangan tukar lagi teruskan guna...

syiela said... [Reply]

kekkeke sangat sesuai dua orang ni :)

ieda said... [Reply]

tabita .. hurmm
x pernah dgr lak
kalau ok .. teruskan dik ;)

aloor cik tunang nak manjee poon ;))

Kesuma Angsana said... [Reply]

patut ler maintain cantik jer ye... hehehe

Haryati Faizal said... [Reply]

penah dgr gak pasal tabita ni, tp tak penah try la...

maszmadi said... [Reply]

ok lah tu, incik tunang dah semakin hemsem.. hehe

MarliaMarble said... [Reply]

Oh,ada ke product nama Tabita..? O_o Ok..baru tahu ni sis..! hehe..nak try jugak la.muka kita pun jerawat selalu singgah..

Nur farahiza said... [Reply]

anum : thanks :D

cik zaniff : bace laa . hhehe :)

iima : email saya fara.libra@yahoo.com

miss volvo : yee teruskan kelihatan jelita :).

kniedaz : email saya fara.libra@yahoo.com

ayu : terjah jangan tak terjah

miss yui : tabita nobita . heheh :D

naniey : try laa :)

kak zakie : baiklaa

syiela :thanks :D

ieda : thanks kak :D

KA : thanks ye . *malu*

haryati : try la :)

maszmadi : hehehhe kembang la dye :D

marlia : trylaa :)

QasehnyaRania said... [Reply]

tu la..tudung yang sedap pakai ni..mmg hari2 pakai pon xpa kan..

Myra Jay said... [Reply]

1st time dengaq pasal Tabita :)

Mau jugak en tunang jadi model ye ;D

miz ruha said... [Reply]

1st time dengar tabita ni...
sweet aje posing berdua...
bila majlis ni??

Mrs Velentine said... [Reply]

tabita??nnt bca..sweet jer

Jna marcello said... [Reply]

awk bole x share entry pasal product tabita awk tu?sbb cantik laa muka awk SIYES!

mama aryan said... [Reply]

pernah dengar gak pasal tabita nih tp akak takde la mencuba..hihi

mummy alisha said... [Reply]

nak kena beli gak ni.. hoho...

Kak Eiza said... [Reply]

Aslkm dear.. akk nak letakkan link post tabita dear ke dalam fb akk blh tak... :)
kredit utk blog sis :)

Nur Atiqa Nor Halim said... [Reply]
This comment has been removed by a blog administrator.