Tuesday, 23 October 2012

Pagi yang agak slow !! (pagi lagi ke )

Hari nie aku rase semua orang slow , aku pun tak tahu dorang da bangun ke belom , atau aku yang slow tengok orang !! hoo ooohloohh bangun bangun ,
 yela semua orang bawak kereta mamai jew , tak pandang kiri kanan , main masuk jew kalau nak masuk kiri , tak tengok orang sebelah , nie kan orang yang naik moto , lagi laa dye ta nampak agaknye !! 
Kadang kadang kesian tahu orang yang naik moto nie *aku la too * mane yang bawak anak , 
mana yang preggy , kereta tak alert pada moto , tapi tak semua orang yang bawak kereta la , 
ade setengah too jew !! So aku rase bimbang dan amarah sikit laa , 
sebab kan kereta ,  moto kena break emergency , ingat moto boleh break macam too ?

Nak tanak jatuh jugak , kalau moto yang bawak too budak budak ok lagi , ini yang bawak anak , yang bawah isteri yang tengah preggy , yang orang tua bawak !! 
So aku rase kesian jew , ade setengah moto suke la pulak cilok cilok kan ,
Mungkin dorang nak cepat hantar brang ke ape , so kite berfikiran positive la ye ,

Dan kenape manusia suke memandu sambil bermain fown ? Bila dye da leka bang langgar da kereta depan , haa baru la kelam kabut , kadang kadang bang langar moto sebab ta tengok ade moto , 
dan jugak membahayakan diri ok , kalau kau duduk sebelah nak main fown takpe , ini kau nak drive , 
mana nak main fown update status , mana nak masuk gear kan payah nak kena buat semua kerja dalam 1 masa , so kite ambik langkah yang senang la ye ,
 kalau nak drive campak fown kat tepi dulu . Kalau rase urgent pakai la handsfree , 
kan zaman da maju, tapi aku tengok tak semua busy, tapi busy berfacebook , berblogkan, 
*u all bace blog ai ke * hahahahah !!


gambar hanya menceriakan cerita , kahkahkah !!!

Ok laa tamau pokpek di petang hari  nie , Sekadar nasihat untuk diri sendiri jugak :)



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

8 comments:

yaya ade said... [Reply]

td otw p kerja, jalan sesak sgt. rupanya ada xcdnt moto. moto lggr moto ngan basikal. erghh. nsib org dia ok.

ieda said... [Reply]

nasihat untuk diri sendiri kan dik .. akak pun kadang2 tuu kalau tgk org naik motor nie rasa sedih pula .. duk bayangkan , x semua manusia senasib kita .. ada yg miskin .. x mampu itu dan ini ..
syukur dgn apa yg allah bagi kita kan ;)

Karukord Jagau's said... [Reply]

alamak...! tang bz berblog ngan phone tu...terasa i tau... ^____^

Cik Zaniff said... [Reply]

setujuuu..saya pn kdg2 msg smbil bwk keta..^__^

NoEn said... [Reply]

cantik seluar ;)

Jna marcello said... [Reply]

haa btul smua nasihat tu..tp na lg rasa annoying bila perempuan drive cbok time tu nak pakai bedak n lipstick heheeh (sorry sape2 yg terasa) ;p

mama aryan said... [Reply]

akak baca ni..hehe..baru sempat jenguk bizi sikit skrg nih

Mrs Velentine said... [Reply]

cantiknya fara