Tuesday, 23 October 2012

Abang kenape mahal sangat ?


Nak mara ta boleh , nak senyum depan abang too pun tak boleh , da mara buat muke sentap la kan !! Semalam ajak en tunang pergi pasar malam so teringin nak makan yong tau foo , 
lame pulak ta makan time hujung bulan nie la perut mak mengidam , benci !! *salahkan perut pulak * hahahaha !!!
Aku dok laa pilih pilih , memirkirkan nenek pun nak jugak , so aku ambik sayur kankung too dua , ketam dua , bukan ketam besar too ye , fish ball 2 semua dua dua la aku ambik , tapi takde laa semua ,
 ade la 10 jenis dalam mangkuk too aku letak , tapi semua dua , korang rase banyak ke sikit too ?
Kalau aku sikit kowt , sekali makan je da habis , macam mane nak kongsi dengan nenek nie ? 
Dasar tamak !! Hahaha , noot good.
Lepas abang too da rendam segala benda tooo dye siap ikat semua , " siap rm16 dik "
!! Haaaa what ? Aku da tercengeng daa mase nie , en tunang pandang aku , aku pandang en tunang ,
 dalam hati aku woii mahal sangat nie , sentap kejap ok Bukan nak berkira pasal makan ,
 tapi macam ta logik benda sikit sampai rm16 !!
 Saya beli ayam boleh dapat 2 ekor bang !! Hahahaah , 
so nak tak nak kena la bayar , daa too en tunang cakap

En tunang : ish mahalnye kan

Aku : tahu tape !! Kite ambik sikit je kan ?

En tunang : lepas nie tak yah beli lgi la dengan dye , first and last laa ,

Aku : haaaa betol !!

Heee memang serik la kan nak beli lagi , kalau da sampai macam too hargenye , tak beragak pun ade aku rase , kalau sedap sampai meletop letop tak pe la jugak , ini pedas pun tak rase bang !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

17 comments:

NoEn said... [Reply]

tp memang yong tau fu mahal pun kan
selalunya mcm tu la
rasa cam amik sket jer
tapi mak aih mahalnya time nk membyrnya

♥ Miss Hearty ♥ said... [Reply]

cekek darah betol tuh..huhu

Nur farahiza said... [Reply]

kak noen : tahu tape geram jew

miss hearty : memang cekik daeah pun *geram

Anum said... [Reply]

perggggggggg tobat pas nie

Bui Junaidi said... [Reply]

LEN KALI TAKYAH BELI LAGI..^_^

~didiey~ said... [Reply]

eh????awat mahal sgt????

~~thanx for the wish ^_^

Cik Zaniff said... [Reply]

ish3..mahai2..kdg2 tkot jgn kita sdap amik..harganya xtau kena bpa..hee

QasehnyaRania said... [Reply]

yong tau foo..kalau nk mkn tak letak tanda harga mmg mengena..
tak suka beli kat pasar mlam..
sbb nti sakit hati..
;)

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

NANI PUN PENAH KENA MCM NI.. serious xbeli dah..

Si Matatajam said... [Reply]

Yong tau foo ni mmg mahal..amik tu skit ni skit last2 bila Kira...ha amik kau harganya macam nak mkn 10 org..

Myra Jay said... [Reply]

Bole tahan juga rege smpai RM16, memang mahal la.. Tp sedap tak? kalau sedap okla, tak sedap mau hangin :D

Aisyah Husaini said... [Reply]

kite dah follow awak juge :)..urm nak tanya mase komen kat blog kite masih ada lagi tak word description tu?nyway lau gi kedai yang kite rasa cekik darah so, kite pun jadila berkira jg tak yah repeat lagi he he..tak suke pasal tak sedap kan so, tak berbaloi.

Haryati Faizal said... [Reply]

kalau dah mahal kene makan sampai abis licin la kan? rugi tu klu mkn tak abis...

miz ruha said... [Reply]

pernah juga beli yong tau fu ni...
tapi tak adalah sampai 16inggit..

Mrs Velentine said... [Reply]

mahal tue..

Jna marcello said... [Reply]

;) ye ye ye jgn pg lagi okay *pendengki..
heheh klau na pun sakit hati jd mcmtu huhuhu ;)

mama aryan said... [Reply]

mahalnya..cekik darah ke hapa tu?