Tuesday, 18 September 2012

Dugaan kawin :)

Dulu dulu orang tua mesti cakap , " NAK SABAR YE DUGAAN KAWIN NIE MACAM MACAM" tapi dalam hati alaa tape boleh je handle , tade masalah , nak kawin senang je , ye perangai budak mude memang la macam gini , ta nak dengar cakap orang tua kan , sekarang da kena batang hidung sendiri baru ade akal , huaawaaaa , nak kawin punye pasal , ta boleh give up harus terus kan , hebat hey "kate aka sepupu aku" T___T


pertama sekali mesti la duit , duit kite boleh cari , tiap tiap bulan dapat , too memang dapat laa ,  yang dye tiap tiap bulan tolak dalam mase sehari macam mana pulak kan , mane nak bayar itu ini semua , lansung makan pun kena bawak bekal pergi tempat keje ,saving sangat , tapi aku jangan harap la , kejap je tapau dari umah , jap lagi tengok kedai masak sambil berapi rapi oo ini ta boleh jadie , besok terus cakap dengan nenek , " nenek besok ta yah bekalkan nasi nak makan luar" waaahh kaya sangat kan , biase la too remaja , hahahaha lepas too ta cukup itu , member pulak  tengok wayang , wahh best sangat sampai terangkat perginye , ahh ini ta boleh jadie , aku pun terangkat nak join , cerite dengan en,tunang dye pun terangkat jugak , ok nie pergi senyap senyap , kalau ibu tahu mesti dye mara , " BAZIR NAK "kate ibu tapi nafsu punye pasal tape la sekali , las las berkali kali , remaja sangat :)


Bile pakcik kusut sampai terkeluar misai T______T


kedua harus la kerja , kau ta leh cuti confirm la payah nak buat segala hal hal penting kan , nak nak en,tunang office hour , yang aku pulak office berhour hour , orang cakap ye bukan aku cakap da macam nepal same jugak , kena kerja jew , :( sobsobsob , bukan la tade cuti ade cuti tapi rabu je , macam en tunang dye cuti sabtu ahad , ok jeles ! so nak beli barang barang hantaran ape ke memang ta free , kalau terpakse jugak kena la balik keje terus beli , penat ok , ta dapat nak tengok pelahan lahan sebab kedai nak tutup balik pulak pukul 8 malam , emmm ku kecewa lagi . ok dont give up , harus teruskan hidup , hebat hey , "kate aka sepupu ku lagi , :) kalau nak ambik borang kawin pulak aku kena pergi sorang sorang sebab en.tunang ta boleh nak cuti rabu dye kan office hour . so aku la kena drive pergi sorang sorang semua  , sedih lagi kawin berdua buatye sorang , ok jangan sedih ,sedih da bermaksud same dengan give up , ayuk teruskan sorang pun sorang la janji kawin , biase la remaja :)  


ketiga pulak stress , bila permohonan sekarang susah da ta macam dulu , dulu boleh je ambik borang kat kajang , nanti pergi masjid imam tuliskan borang , nie sape nak kawin ? oo aternye anjer sangat kan biar imam tuliskan *kelip kelip mate , ehh tapi lelaki jew , :D . tapi sekarang da ta boleh , dye suh download jew . ok fine , nak kite berusahe sendiri laa too , penat cari nak download tapi dapat la 1 blog nie , dye boleh download borang selangor too , so copy je link dye , da siap download pergi jumpe imam balik , imam cakap borang macam nie da ta boleh sekrang kena isi form kat computer da siap key in semua baru print and jumpee imam , wahhhh poning ! nasib nak kawin , saba , heeee , bak kate imam "TAPE LA SUSAH SEKARANG SENANG KEMUDIAN " hebat hey :) 
* hebat hey too bukan imam yang cakap harap maklum :)


keempat pulak . ok nie makin senang sikit daa , da tade dugaan susah nak kawin seronok je rase bile appointment hiv da diluluskan , hehee tade masalah bab nie , settle jew bab hiv kalau dikatekan negative , ok jom kawin , awwww gatal sangat ,  T______T so save the date 3/10/2012 then siapkan borang nikah yang kena key in too semua and boleh la hantar ke imam , tapi lelaki kena siapkan semua hantar borang ke kajang semua , baru la perempuan pulak yang buat , jangan terburuh buruh ta manis , heee :)


 Saye sentiase happy :D

kelima pulak makin lega , bile macam macam dugaan datang tapi semuanye da sttle sikit demi sikit , kalau bab barang hantaran too semua masing masing da ade semua laa , kalau bab bla perempuan pelamin semua da settle daa , bla lalaki pulak hanye pelamin jew tinggal , yang lain pun settle da sikit demi sikit , peehh syukur sangat , walaupun lame lagi tapi 3 bulan too rase kejap je joooo , bak kate apis T____T ape kena ntah dye suka sangat panggil aku jo , kalau ta dye sebut jo jo jo , atau pun  hey jooo , 

penampar kang !!!



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

2 comments:

-meeSUPERGIRL- said... [Reply]

sabar lah .. biase lah tu .. hehe .. yg penting bahagianya ade ...

Mimie Najib said... [Reply]

dugaan tu xleh lari..kta ni ptut nikah Julai haritu pun kena tunda ke 1 trikh yng x pasti...betul2 menduga segala hati, perasaan & keimanan la bila en.tunang kena bertugas di Lubnan setahun start Julai 2012..
mudah2 an urusan awk d permudahkan ye.. :)