Monday, 9 April 2012

jangan mengharap dan berharap

perempuan suke mengharapkan benda yang tak pasti , baik ape pun , lagi lagi cinta , ehh tapi bukan nak cerite pasal cinta , ok , faham disitu , hihihi . perempuan kalau dye nak kan sesautu contohnye aku laa , if aku da berkenan akan sesautu benda too walaupun mahal , tapi da berkenan tetap nak , kalau taa ape ko ajak semua pun  aku ta nak , relaa ta makan ok ,tekanan tangkap dalam punye , hahaha . 

 kenape perempuan suke  mengharapkan , 

contohnye ko suke rantai , sangat cantik , dan sangat mahal , da berkenan daa nie , terus ko SMS kate nak jumpe si bf , si bf pun say OK , padehal dye ta tahu pun yang ko nak tunjjukkan rantai  dan berkate OMG cantiknyee ..

Gf : u cantik kan kan kan ? wahh kalau i pakai nie lagi cantik

Bf : a"ahh cantik . 

well si bf takan layan sangat punye , ade 2 jenis lelaki , perangai lelaki masing masing lain if ko dapat yang memahami ok laa , if ko dapat yang blur blur . ko sentap !
lelaki yang pertama mungkin akan tengok dan mungkin akan belikan untuk ko , 
lelaki yang kedua mungkin dye ta belikan ko rantai tapi demi memujuk hati ko yang sentap to mungkin bawak ko pergi makan , ok ape kan .
tapi aku bukan macam too , hehehe , jenis ta nak , kalau aku cakap nak too nak too jugak , walaupun bf aku ta.mampu nak beli , tape aku akan belikan untuk aku sendiri , huahauhua  .janji aku bagitahu ko , yee itu perangai aku , ta boleh kate ta boleh , mesti kate boleh , ta boleh kate ta nak mesti kate nak , mati laa sape boleh tahan dengan perangai aku nie . heheheh . 


kenapa perempuan berharap .

perempuan berharap bile seoarang lelaki datang menghadirkan diri dan berjanji bermacam macam ,
 elok elok si gadis too bertepuk sebelah tangan , sbb dye mmg da minat dekat lelaki too dan si lelaki menyahut tepukan too , *wah ayat gila ta boleh pakai 
lepas setahun si lelaki itu menghilangkan diri tanpa berita . dan si gadis menangis pasrah redha sebab dye berharap lelaki too akan datang kembali dan berharap si lelaki itu  menunaikkan janjinye , 
emmm well korang percaya kew lelaki too akan datang balik , kate hanye kate , manis terase pahit , 
lebih baik korang mencari seorang lelaki yang ta membuat korang berharap , hati ko takan sakit nak tunggu dye dan ko bebas , katekan lelaki too da jumpe seorang perempuan , ko jugak yang rugi , hati terasa
diguris setajam tajamnye , benda macam nie pernah jadie dekat aku jugak dulu , dan akhirnye aku yang frust tahap gila gilaa , leka semuanye , tapi alhamdulilah aku berjumpe dengan seorang yang lebih baik .  mungkin aku ta berjodoh dengan yang dulu , tapi aku berjodoh dengan seorang yang ta pandai berjanji , aku ta kisa janji dye tak membuatkan aku berharap .

ta salah korang nak mengharapkan sesuatu atau pun berharap pastikan korang terima pasrah redha dengan ape yang terjadi selepas too , kite perempuan mudah tunduk , hati lembut , dan cepat jatuh cinta , selidik latar belakang sesorang supaye korang ta rase peritnye bila saat saat itu datang , mengerti laa , 
yang sakit tetap sakit , yang pahit tetap pahit , 

 


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

1 comments:

are_lin@yu said... [Reply]

betul tu ayu sokong..prmpuan mmg sangat mudah berharap..lelaki lak suka bagi harapan..;-)