Thursday, 19 April 2012

Bahagia kah ?

Nie bukan nak cerite pasal aku bahagia or ta , tapi alhamdulilah aku bahagia , amin 
tapi aku selalu je tanye apis ,.

"kenape orang yang dulunye selalu buat kita menangis derite sakit hati , mara sakit  , dan sekarang dye happy gembira , ade semuannye dengan mudah jew "

mungkin ini ujian allah aku da bahagia tapi aku rasekan aku tak bahagia disebabkan orang yang dulunye bahagia dari aku , so aku ta leh terima aku nak dye ta bahagia macam mane dye buat aku dulu ,  memang sangat sangat ta fair bagi aku , tapi ape yang aku katekan smestinye salah , aku ta cakap betol . 
perempuan biaselah bile dye tak puas hati ade je dye nak buat , kadang kadang terniat nak buat tapi ta buat kan . so mampu tengok je kadang kadang keluar gak air mata , ecehh ttbe sedih 
ye kadang kadang benda nie jadie kat aku , aku ta puas hati aku geram je , tapi bile aku pk balik buat ape aku nak tak puas hati buat ape aku nak rase ta bahagia sedangkan aku da cukup bahagia sangat . 

selame nie aku dapat kebahagian ta pernahnye bertahan lame , ade je dugaan , bile aku bahagia sekejap je datang selebihnye masalah , air mata semuanye , so aku rase da puas sangat daa sampaikan  aku terfikir sampai bila laa aku nak macam nie , aku nak jugak bahagia macam orang lain , sweet je tengok , bile tengok diri sendiri emm sedih then give up , then aku akan menyendiri , semua pun tanak ,, hidup pun da bukan macam orang .

sampai la aku kenal apis , apis nie dye seoarang yang dye ta kan tahan tahan punye , kalau rase dye nak cakap dye cakap je , too yang kadang kadang buatkan aku rase sentap tapi dalam pade mase same aku tersedar , hahah , dye punya tahap kesabaran too cukup tinggi walaupun sebelom nie aku kenal dye , dye memang panas baran . bile aku tanye kenape sekarang da ta panas baran , dye akan cakap lepas je dye kenal aku kawan dengan aku dye akan menjadi seoarang yang penyabar , emm ye jadi bukan cakap sahaja memang dye buat , so memang aku jatuh cinta dengan dye , wahhh , matilkaa kembang sendiri laa, hahaha

aku rase aku seorang yang lain dari orang lain , aku ta tahu laa , tapi pade aku macam too , sebab ta kan ade seorang lelaki pun akan tahan dengan perangai aku , yang suke memberontak , kalau aku nak aku nak , kalau aku nak makan too aku nak makan too , katekan aku nak benda too memang aku nak benda too walaupun aku ta mintak ko , tapi ko ta leh halang aku nak beli or whaever , kalau ade pun la yang tahan dengan perangai aku too pun kejap jew laa , hahha , ataupun bergado hari hari benda yang same , sampaila masing masing bosan then blaa dengan sendiri nye , syabas , 


tapi apis faham , dye cepat beralah , dye takan halang aku nak beli ape yang aku nak , cume dye akan bising sikit ahh kalau dye rase benda too membazir , tapi tade laa dye nak mara ke ape , dye tahu aku mampu aku suke ok belilaa , dye pun malas nak cakap dye nak halang pun buat ape , buat gado je kan ,. hahah
setengah lelaki ta suke perempuan jaga penampilan dye , perempuan kan jerewet mesti kemas hensem swett kan , heheh . macam aku laa , aku kalau keluar dengan apis , apis akan tanye aku nak pakai baju ape , seluar ape kasut ape sampai macam too , dye tahu ape yang aku ta suke  hahah . gila kena kawal ,.
bukan kawal ape yang dye nak pakai or ape kan , cume aku nak bile aku keluar dengan dye same je tahap level kiteorang , dye pakai biase biase aku pun akan pakai biase biase je , bile dye pakai baju yang agak smart so aku pun akan same level dengan dye , sebab bile kiteorang bersama ramai yang memerhatikan kiteorang sepanjang jalan , so terase segan , haahhah .

jawapan yang apis bagi aku untuk soalan aku tadi 

"semua orang akan rase bahagia , dye ade itu dye ade ini .mungkin jugak rezeki dye .  tapi kita ta tahu  hati dye, dan mungkin jugak hari ini dye bahagia , tapi hari akan datang ? kita ta tahu kan "


then aku pun terase da panjang sangat ye aku tulis , korang pun bukan bace sangat kan , hahahah
berhenti sampai disini laa kita yeee . 

CINTAILAA ORANG YANG MENCINTAI KITE 
BERIKAN LA KEBAHAGIAN ORANG YANG  SELALU CUBA BAHAGIAKAN KITA !






Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

1 comments:

mimie.. said... [Reply]

betul3...cintailah org yg mencintai kita..sebab itu yg menjanjikan kebahagiaan ^_^