Thursday, 2 February 2012

bengang !

semalam aku ajak apis p klinik , sebab nak check allergic aku nie , da 2 tahun pun stay ta baik baik lagi , 
ok so gerak , sebelom nie aku da pergi klinik dye , tapi aku ta datang balik , sebab mahal ok sekali check rm50
mase 2 tahun lepas da la duit bukan mencukupi pun , nak makan pun sekat sekat .
memang la dye suh aku datang balik , aku tak pergi setahun lepas too baru aku datang . SEMALAM .
masuk je klinik too aku da rase lain , oke aku diam , time aku nak register pulak tade orang layan , ok fine aku diam lagi , 5 minit aku berdiri mcm orang bodo ! terus apis tanye  mcm tade orang layan je . 
 so aku panggil " MISS I NAK REGISTER NIE"
baru la dye nampak aku , ko boleh ta nampak kan , so da settle semua , nasib baikklaa ko senyum kalau ta 
kenala kepedasan mulut aku nie , 
then duduk tunggu dokter  , masuk je dalam doc too boleh langsi ngn aku  , ehhh ko nie kan apehal ,da kenape ?dye bising dengan muke langsi dye ngn heiheihei ok aku bengang giler!!!

DOC : "I DA SURUH U DATANG LEPAS 7 DAY KENAPE U TAK DATANG , U PUNYE NIE TA KAN ELOK SAMPAI LA DOC CAKAP U BOLEH STOP MAKAN UBAT , BARU OK , INI DA 1 YEAR BARU U DATANG BALIK . 

time nie aku da pandang je muke dye , aku da pk dye nie pompuan indian yang saiko ni dye tension ngn orang mesti hembus sekali kat aku , ehh ingat aku ape kan , tape ko tumggu , aku still diam je .

DOC : BUKAK TENGOK MANE YANG GATAL TU , U TENGOK U PAKAI SELUAR JEANS 
MCM MANE U NAK TUNJUK KAT I HAA . U TAHU NAK JUMPE DOC U LAGI PAKAI MACAM NIE , MACAM MANE I NAK TENGOK , NAK BAGI UBAT APE . 

dalam hati aku da panas giler babiss fundeks punye doc , ko nak langsi ngn aku tengking aku , aku diam je still pandang muke dye rase nak penampar satu kali .
terus aku cakap

AKU : i tade seluar pendek mcm mane i nak pakai .
      *nade yang slow je sambil jeling satu kali

aku ta tahu la doc too panas ke atau aku yang giler panas rase nak sepak muke dye laju laju kat situ , nasib aku pergi aku nak elok , nak ambik ubat kalau taa hish ,
aku citew kat apis doc too langsi langsi pulak , bengang je ,
yang apis " nak orang sound ke nak orang sound ke"

aku da tade mood giler daa , aku daa eeeee pahal la nie serabut otak , terus p counter dye tengokk doc too ngah mengadu nasib kat staff dye sbb kena pijak ngn aku , "ehh too aku tipu " hehe
settle ambik ubat aku terus 

aku : yang too bos besar ke ?

staff : haaaa

aku : too doc paling besar kat sini ke ?

staff: kenape ye ?

aku : kenape dye kurang di ajar ye , suke suke nak tinggi kan suare kat orang . 

staff ; i rase u sensitive kowt . dye mmg mcm to . sebab kan dye ramai patients.

aku ; mmg laa , tapi perlu ke layan i mcm too , masuk masuk da terus mcm too , mmg dye selalu layan patients dye mcm too erk ?

staff : u salah faham miss

aku : i bayar ok , bukan free . 

staff : ta baik u cakap mcm nie 

aku: thankz !!

ples laa kalau ko tension ngn orang lain pun jangan la nak buat perangai mcm too . buat orang maki ko balik
je , heii ko mara orang lain, pas too aku nie tade pape ko hembus kat aku , then ko jugak dapat maki aku balik , bende nie semua orang rase, then aku pun perangai yang mcm too jugak tapi aku leh kawal la kan , kalau kat tempat keje tade la aku buat mcm too , kadang kadang aku fk apehal aku nak mara customer nie dye tade salah pun ngn aku kan , ttbe nak hembus kat dye pulak , kesian ok , tapi kesian lagi kat diri sendiri sbbnye ko kena hembus balik ngn customer yang ta pasal pasal ko mara tadie !
tapi kalau kat uma ko tunggu je sebabnye aku akan lepas kat apis , nasib apis faham perangai aku , buat perangai yang sengal dye too .hilang masalah , 
ffuuuuuhhhhhhh !!!!




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

2 comments:

Adylia Qarissa said... [Reply]

susahkan kalau kita kerja macam tu.. sepatutnya doktor tu kene layan baik2 la...ermmm..

maybe penat sangat kot tu pasal moody semacam :)

cIKhA said... [Reply]

salam..
eii itu ntah pape namanya..moody je lebih kan