Tuesday, 18 December 2012

cuti untuk 2 minggu / byebye single ,

ye , aku akan start cuti mulai esok ,dan pulang sebagai double , hahah
ohh mesti rindu dekat blog , rindu dekat korang , rindu nak bace semua cerite korang , 
tapi takpe start jew aku keje , aku akan folow and bace balik ye ,. 
dan nie entry last untuk aku yang bergelar single atau pun tunangan orang , 

tiba rase sedih nak nangis , perasaan too bermacam macam payah nak  cakap , 
dan aku rase betol ke semua nie akan terjadie , 
ramai yang tanye aku , " kenapa nak kawin cepat sangat ? terlalu mude umur 20 da kawin"
kadang kadang benda too buat aku rimas dan down , 
mungkin ade setengah fikir tak logik kawin di usia muda , mungkin ade setengah orang akan cakap benda too bagus ,
 tapi susah kite nak terangkan dekat semua orang kan ,. so aku lebih suke diam dalam segala pertanyaan orang dan senyum . 

bagi aku kawin di usia mude tak salah , selagi tujuaan dan niat kite betol . 
aku pun tak tahu macam mane niat nak kawin awal too terpancul keluar , hahahha
mungkin sebab kedua dua orang tua kami bersetuju , dari situ kite bermula mencari impian yang 1 . *eceh 
aku pun selalu terfikir sendiri , ape yang aku selalu cari didunia yang kecil nie . 
kadang kadang diri terlalu rase kosong , dan aku da puas sangat enjoy , 
so aku rase aku nak berubah ke arah yang lebih baik dan mencari seorang pembimbing untuk meneman aku dan mengajar aku .
dan sekarang aku da menmgumpul semua too , dan sekarang la masenye .* ehh waahh

bye bye single , tidak lagi ku single , yang boleh keluar sesuke hati , 
tidak lagi ku sendiri , pergi mana mane sentiase berteman ,
sentiase ade dye dye dye, ohh bye single ,
selepas nie ku sudah bergelar isteri orang ,
saat saat yang mendebarkan membuatku rase resah , *phewww

esok aku da balik kampung ,
siap kan semua persiapan , harapnye semaunye berjalan dengan lancar . amin ,

perasaan sekarang bercampur campur tak tahu nak cakap ape ,
hanya mampu ku ucap kan
ya allah , ya allah , ya allah !


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 17 December 2012

Ohh hem Giiii ! apakah nie semua

nak tahu kenape ? hahahha 
aku sendiri pun mengucap panjang bilal tengok kejadian itu , 
kenape dorang google benda yang  pelik pelik , 
da too termasuk pulak too dalam blog aku , oMg !!
tapi terase lawak pun ade ok , aku belom lagi kawin nie ha , kenapekah da terkait dalam ape yang korang carikan itu , huh ? heng kepale 

ok tanak bebel lagi , ayuk kire teruskan ape yang terjadie 

whattt ? tang mane yang aku sebuut kes ini ini nie ? 
hahahhahah . *tepuk dahi* astagfirullahalazim !

apekah nie semua ? kenape terhubung kait dalam blog aku nie , 
padehal takde benda pun aku rase yang aku ceritekan bab bab nie , 

so dengan rajin nye aku pun mengoogle la balik ape yang dorg da google kan too . 
bukan sengaja ok , nak tengok kebenaran betol ke blog aku wujud benda benda itu ?

 yes !! yang paling atas pulak too , hahahah
dalam isi kandungan cerite tarikh yang cantik too , sebernanye aku hanya tulis 
*AKU DIPAKSE BERNIKAH * benda terjadie dalam mainan tidur ku
bukan *DIPAKSE DOT DOT DOT * hahahahha
yang aku blur kan too mmg la ade unsur yang tak patot dipaparkan , so aku tutup kan disitu , 
tanak la jadie kes ape ape kang , tak anggup lagi nak lalui daa *macam besar sangat kes aku kan , haha *
oohh ye , thanks nuffnang rezeki datang lagi , patot la semua post ye , 
aku ingat aku tak dapat , rupenye aku pun dapat jugak , :D
hehehehhe , alhamdulilah , syukur , amin .



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Jemput makan semua





ku katekan ku mahu makan ini , 
tapi tiada siape pun layan karenah ku , 
tidak mengapa ku beli sendiri dan makan sendiri ! 
hahahahah :D



ohh lazat sungguh hooyeahhh !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Melayan kepala kami

semalam en.tunang cuti tapi aku kerjalaa , lame gila rase tak dating bersama ,
awww sejak nak dekat nie lame tak dating ye , hahaha
so aku ajak en.tunang tengok wayang , dye pun ok jew , 
tapi jakun , hahahah , yela mane taknye , lame kowt tak keluar jalan jalan , 
shoping sane sini kan , harus la masing masing terkejut sikit , 
kalau tak , kiteorang balik kerja , tidor , esok kerja , so mase nak bersama berborak too takde ,ape ntah lagi shoping kan 

kiteorang layan LIFE OF PI ,
kalau diberi pelaung aku tanak pun tengok lagi , hahahha
ingat nak melayan kepale yang tengah stuck nie , sekali cerite too buat kiteorang lagi stuck ok , 
tak boleh goo laa , terlalu lembab sangat , tapi sape yang minat too boleh la kowt layan untuk kali kedua , 
kalau aku dengan en.tunang myb tak kowt , bukan jiwa , ceeeehh 

woii gemoknye aku , tapi en.tunang makin tulus , 
nie camera salah ke tangan yang tak pandai nak capture nie , hahahha
mamat too sibok sangat nak starbuck , dye cakap lame tak minum rindu , 
amboi over sekali keluar semua kau nak kan , 
tapi takpe kite layan kan jew , sebab ade benda lagi besar aku nak pau dye , kahkahkah , 

perempuan yang serabai , hahahha T____T
tapi en.tunang cakap lawa . lalalalaalala :D

tapi aku geram sikit la , sebab aka pembuat starbuck too buat air kiteorang cair , 
mungkin terlebih letak ice , ish ish ish , 
still tak puas hati , so rasde ta feel sangat , hampeh , en.tunang asyik la tanye aku , 

en.tunang : nie yang kite selalu minum erk 

aku : a.ah laa nape ?

en.tunang :nape macam tak sedap erk . 

aku : kan , memang laa , sebab tadie orang tengok dye buat cair jew , 

kesian en.tunang dye yang nak sangat starbuck too tapi hampeh , tak mengapa laa . 


so kesimpulan di sini , cehh , 
kiteorang lagi stress dengan air yang tak menjadie , dengan movie yang rase lambat nak habis .
hoiii , geram jew , tapi takpe nanti kite repeat lagi banyak kali , 

ehh lagi bape hari erk ? lalalalalla

OMG !! 4 DAY TOO GOOO !!

 perasaan , dup dap dup dap hoooooooooooi


 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Saturday, 15 December 2012

Hari berganti hari :)


putih itu suci



hari yang di tunggu tunggu bakal menjelma , 
meniti hari ke hari bersama ,
oh tidak ku duga 7 hari lagi akan bersama  ,
bersama kekasih yang lama ku nanti bersama , 

semoga aku dapat mengalas tanggujawab ku suatu mase nanti , 
semoga aku dapat menjadie isteri yang baik terhadap suami ku ,
semoga ku diberi kesabaran yang tinggi dalam setiap ujian yang kau berikan , 

ya allah semoga kau permudahkan urusan kami , 
semoga kami bisa bersama hingga akhirnye , 
meniti hari hari bahagia kami bersama ,  
amin ya rabal alamin !

 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 14 December 2012

Bila perasaan ....

korang pernah tak ade perasaan kelam kabut sorang sorang , 
ye aku selalu ade perasaan macam too , ntah hape hape kan , hahahah
 dulu mak aku hantar aku dekat rymah orang jaga , lepas too aku panggil orang yang jaga aku too mama , bile da besar nie da lame tak jumpe aku lupe la yang aku panggil dye ape mase kecik , 
so aku panggil jew aunty , tapi sebernanye mama , hahhaha

 da too aku malu sorang sorang sebab dye bahasekan diri dye mama , 
contoh macam nie . 

anuty : mama nak wish selalamt pengantin baru , sory tak dapat datang ,

aku pulak tergaman , ape nak reply balik nie , nak panggil aunty ke mama nie , 
nampak tak macam kelam kabut aku kat situ , 
padehal msg jew pun bukan faces to faces kan , 

aku : emm thanks MAMA . 

terus aku tutup fon then biarkan jauh jauh , hahaha , ntah hape hape , macam takot sangat dye makan kau ke atau nampak kau segan ,
 kalau katekan aku nak MC kerja hari nie , tapi aku takkot mesti lepas je aku msg BOS aku bagitahu aku MC , terus aku campak sejauh yang boleh fown too , kalau boleh nak matikan terus , 
macam la BOS aku too boleh jerit keluar suara terus dari fown then terus cakap , 

"U JANGAN MALAS LA , BANGUN MANDI PERGI KERJA SEKARANG "

hoii kalau bergitu memang setahun aku tak berani ambik MC , hahahha , harus la kerja jew , 
macam en.tunang , pun same   , tapi takde laa takot sangat , hahaha :D
kalau aku nak sesuatu barang too aku tak berani cakap depan , aku akan msg 
tapi dalam kelam kabut dan takot 


aku : boleh tak orang nak iphone 5 (white ) :( ??

terus campak fown dalam laci then tutup dan aku terus pegi ke toilet , macam kan dye nampak aku kan , 
da balik dari toilet too tengok ade meseg , biarkan 5 minit dulu baru bukak . kononnye macam dapat la kan *kononye*

en.tunang : $%#@#$%^&&

AHAKS : KUCIWA GUA .




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

macam mane nak letak PAGES ke bawah

hehehhe , maaf semua , aku nak mintak tolong lagi boleh ?

alaaa boleh laaa , sekali jew , 

lepas too tak kacau daa , hahahha :D *yeye jew kan kau nie fara *

ok , nak mintak tolong korang betolkan sikit blog aku nie 


macam mane nak buat pages atas yang aku tanda merah too ke bawah ?


pegi ke edit template pun tak boleh aku nak letak pages too  ke bawah , 

aku nak gambar di atas , page di bawah , 
sekarang nie page di atas , gambar di bawah , 

terbalik sudah 

tengah frust nie .,


kalau korang dapat tolong , amatla aku berbesar hati dan sayang sangat kat korang , 
*ayat bodek lagi*


OK , DA DAPAT DAA , TENGS KORANG YANG MEMBANTU , MUAAXX


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Mintak tolong korang pilih

Selalu aku nie asyikla buat karangan kan , ok kite stop dulu , 
aku nak mintak tolong korang pilihkan gamabr  , 
sebabkan aku nak buat header , hehehhe :D

mane lawa korang pilih la ye , 
antaraa A , B ,C 
tak la pun banyaknye , tapi aku kan mengedik di tengah hari nie , 
nak manja sangat dengan korang kan , hehehehe .
*ayat bodek namanye*


ok semua ? dah bersedia ?

jeng jeng jeng 










 gambar A 


 gambar B


gambar C 


MINTAK TOLONG VOTE . 
YANG MANE HARUS AKU LETAKKAN DI HEADER , HEADER , HEADER , AHAKS :D

BYE KORANG . FLYING KISS


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 13 December 2012

Mintak tolong korang untuk ceriakan aku *tiba2

ye aku tahu dengan segala comennt korang memang sangat best dan funny , 
kadang kadang lepas aku bace semua , mesti aku akan update blog , 
macam sekarang nie la , nampak  tak aku update? hahahaha  ok ta lawak
sekarang nie aku memang streess , ade aku terbaca 1 blog nie . dye seorang suri rumah yang menjaga 4 orang anak serta mak mentua , suami pergi kerja , isteri kemas rumah jaga makan minum pakai semua , 
tapi bile nak hantar anak pergi ke klinik suami  TAK NAK , sanggup biarkan isteri pergi sorang sorang dengan bawak anak 4 orang , ehh kenape macam too , kesian ok ,


 aku memang geram la , memng terlampau mengadenye si lakik nie , sampai hati kan lakik dye buat macam too ,
tak salah kowt kau nak hantar binik kau , pergi hospital , da aternye binik kau nak bawak anak kau jugak kan , yang malas sangat apehal , binik dan tunggang terbalik dekat rumah semua , lakik balik nak uruskan lakik semua , bile semua da tido baru la bini dapat tidor , tahu tak besarnye pergorbanan isteri ?
 *awww mentang mentang nak kawin emosi terlebih sangat*
kadang kadang suami nie da cukup besar bile dye cari duit kerja kat luar untuk bagi isteri , konon penat habis laa too , tapi tak semua la gitu ye aku tahu , nanti kang suami/kaum adam serang aku , pengsan .
kenape kau nak bangdingkan macam too kan , kau kerja memang la tugas kau pun , tapi takan la sampai  duduk saja tak boleh tolong isteri ? anak anak tak tengok , takan isteri nak tengok semua ? kalau aku stress ok ,  boleh tak suami duduk rumah jaga anak,isteri kerja ? boleh tak suami handle semua too? segala galanye suami buat ? isteri nanti balik sambut lepas too bagi isteri makan ,mau kau giveup sehari dua jew boleh bertahan . patutnye syukur ok , ade isteri yang boleh buat semua , sampai kan beli barang dapur pun isteri pergi sendiri , ini nak hantar anak pergi hospital jew pun kau kate
" PENAT SEBABKAN KERJA , "

hei mak mara la macam nie kan , ahaks :D
ye aku tak suke , sangat tak suke , bile perempuan boleh buat semua benda , lakik lasung suke senang hati , dorang nie ta fikir agaknye . memang la semua boleh buat kerja , sebabkan dorang tak nak susahkan lakik , tapi yang lakik pun agak agak la kan sampai nak buat macam too sekali , kau ta rase kesian ke , bile cakap kang :"KAN BOLEH BUAT , BUAT LA SENDIRI" , "
hakk alor sedap jew kan , memang la boleh buat sendiri , tapi takan tak boleh nak tolong kowt , lepas too masam muke , si isteri still kena senyum , hoii membara dei , si suami amboi amboi sedapnye balik rumah cuci kaki makan tidor , besok pergi kerja ,
" YE PENAT CARI DUIT YE BANG "

seeloknye kena la kerja same , tak boleh la nak mengharapkan semua perempuan yang buat , kalau ye pun perempuan too boleh bawak kereta sane sini , tapi takkan sanggup nak tengok sampai macam too sekali kan , takkan la tak boleh ambik halfday untuk 1 kali dalam sebulan ? takkan la tak boleh ambik cuti ? bukan selalu pun , bile suami sakit isteri yang selalu teman suap makan ubat urut kepale badan , tiiba tiba berjangkit pulak dengan anak , da isteri kena jaga anak bapaknye sekali , tapi bila isteri  sakit buat tak faham , disuruh suruh lagi , sampai pergi hospital pun dibiarkan isteri too pergi sendiri , kejam ok !
 
kalau boleh aku nak type entry nie panjang lagi , tapi takpe , biar ku pendam , tapi kalau pendam aku sakit hati jugak , macam mane nie ? 
tak ade tolak ansur , tak ade nak menolong isteri dekat rumah jaga anak , masak pun mmg payah la , *tapi kalau dapat suami yang pandai masak * memang senyap laa binik  (kalau ade sekali dua jew paling lame seminggu dye buat lepas too kembali pade asal ) tapi kebanyakkannye suami yang pandai masak mesti akan  .................. , ok tanak cakap pape baik diam !
hidup nie kadang penat  kalau kite merungut tak baik pulak , tapi kadang kadang kite orang perempuan nie mesti tak boleh tak buat , penat ke ta penat ke mesti kena buat , tapi lelaki harusla faham , jangan la jadienye penat berkerja sebagai alasan , 
 
kalau perempuan pun berkerja jugak macam mane , penat same same balik kerja , balik rumah confirm la perempuan yang akan buat semua , si lelaki ? ye cuci kaki duduk tengok t.v , perempuan pung pang jerit sane sini sambil masak nangis mengenang nasib

ok jangan merungut , buat sajalaaa .aku nie yang lagi berape hari pun da stres kena buat semua too , kadang kadang  sebelom tidor mesti menangis , penat sangat , tapi sape tahu , takde sape la nak tahu , nak ngadu dengan sape ? dengan en.tunang . boleh la jugak ditolongnye , tapi dye pun  katenye penat kan , ok takpe kita faham kan ajew , 







Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 11 December 2012

Nasib hakak tak kisah

amboi hakak hakak da ye sakarang , hahaha , poyo sangat , 
semalam en.tunang ajak beli cincin , 
kepale aku da weng sangat mungkin sebab penat , 
aku cakap nak makan dulu lapar , 
makanla kite , tapi aku makan suke tak rase ape ape , 
minum pun aku rase tawar , ke sebab aku demam atau gemuruh sangat nie ?
poyo sangat wei , hahahah
 
sambil too kiteorang borak laa , 

en.tunang : da bagi tahu tak budak faz too . 

aku : ohh belom lagi , ok kite msg sekarang 

dari kemarin suruh sms , tapi aku lupe jew , 

faz too adelah ex-girlfriend dye , nak sangat budak too datang, 
ok aku tak kisah , tapi sikit kesah la kan , hahahah
ex dye pun da kawin anak sorang , tapi suke stalker kiteorang , hahaha
ade sekali too dye msg kat inbox facebook , macam mane leh kenal  aku pun tak tahu la 
aku nie suke jew melayan orang macam nie , siap aku bagi no fown lagi , 
en.tunang da kenal perangai aku , 
then dye ajak jumpe , aku cakap ok boleh , tapi en.tunang tak bagi , takot perangai saiko dye datang , 
hahahhaha , tapi takkan kite nak fikir macam too , 
dye datang tapi tak jumpe , tengok kiteorang dari jauh jew , 
dye terus lepak dengan kawan kawan dye . 
 
banyak kali jugak terserempak , si faz nie tipu cakap takde anak la semua , 
las las terserempak kang tesco dye bawak anak , 
tapi pura pura la tak nampak kiteorang , 
tapi aku tarik tangan en.tunang biar buat buat terserempak ,
 tetap dye buat buat tak nampak , ehh macam aku yang saiko nie , hahahah :D

nie aku da sms daa si faz nie ,
tapi aku yang nak jumpe la sebab nak pas kad kan , 
kena la ikut cakap en.tunang . da dye nak invite kite ikutkan aje , 
tapi harapnye masing masing tak saiko , kang ade aku tersesepit antara korang ,
  
tiba tiba ex dye msg lagi , 
 
ex : mesti segak kan apis too , tapi kecik , oppss . 

nie kalau en,tunang bace nie mau meroyan , tak pun kelam kabut pergi gym besarkan badan ,. 
hahahahah . 
tapi hei hei , nie kau dengar cakap sape nie , ex kau ke aku nie , 
nie ade yang tak jumpe 12 hari kang 




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 10 December 2012

Jemputan ke majlis perkhwinan kami

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


Merisik sudah bertunang pun sudah
Nikah dilafaz sunnah diwarisi
Termeterai sudah janji bermadah
Majlis pernikahan kini dirai

Bertakhtakan adat berzaman
Bersendikan Sunnah Rasullullah S.A.W.
Mendirikan istana kasih pertemuan dua hati

NUR FARAHIZA BINTI HANAFIAH
                     &
MUHAMMAD HAFEEZ BIN MAHDI

Dengan penuh kesyukuran kehadrat Ilahi kami menjemput saudara-mara, sahabat handai serta sesiapa sahaja yang mengenali kami untuk hadir bagi menyerikan lagi majlis kesyukuran sempena perkahwinan kami..



MAJLIS PIHAK PEREMPUAN:

23 DECEMBER 2012 (AHAD)

T/L 184 PARIT UNAS ,
JALAN TEMENGGONG AHMAD,
84150 MUAR JOHOR .



MAJLIS PIHAK LELAKI:

29 DECEMBER 2012 (SABTU)

DEWAN SEBAGUNA, TAMAN MALURI JALAN WIRA 1 ,
KG,PANDAN ,
55100 KUALA LUMPUR



Semoga kehadiran hadirin dan keluarga akan menyerikan lagi majlis kami serta mendapat keberkatan Allah S.W.T hendaknya. Terima kasih. Wassalam.

P/S : Kepada sesiapa yang memerlukan kad jemputan, sila hubungi kami .


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

kawan

banyak antara korang yang ramai kawan ,
kalau tak ramai kawan pun mesti ade yang korang rapat , 
baik lelaki atau perempuan , 
aku pulak lebih suke berkawan dengan lelaki , lelaki bukan macam perempuan , 
yang selalu nak MALUKAN kawan SENDIRI , atau pun nak jeles dengan masalah orang lain , 
kalau dapat kawan perempuan yang MATANG atau boleh berfikir dengan lebih jauh adelah bagus , 
kalau tak dapat kawan yang TAK MATANG adelahh menyakitkkan hati sendiri kelak . 

aku selalu nasihat kan diri sendiri supaya takkan percaya semua kawan , 
tapi kadang kadang kite degil, tak jugak dengar cakap diri sendiri , 
bila keadaan dah menyakitkan diri sendiri , baru la terase yang memang aku patut dengar ape yang diri aku katekan ,
tapi kalau kite tak berkawan dengan orang yang bergini , kite takan merase , pahit , manis , susah senang dan tak akan ade pengajaran untuk kite . 
en.tunang selalu akan faham , dye faham aku lebih ramai kawan lelaki , tapi tak la aku lepak selalu dengan dorang , mahu kena jeling tahap pejam sampai takleh bukak ok ,
dan en tunang da kenal sape sape kawan perempuan aku yang boleh berkawan , , dan akan  selalu nasihatkan aku ,

JANGAN

NANTI KANG 

DEGIL NANTI SENDIRI SAKIT

ayat too selalu aku dengar dari en,tunang , kadang kadang aku tak bagi tahu masalah aku pun ,
dye dapat syak , 
ye kawan lelaki kau tak boleh cerite semua , kalau kau gado dengan BOYFRIEND kau, 
kau cerite dekan kawan lelaki , ape yang dorang kate kan ?
'BAIK KAU PUTUS DAN COUPLE DENGAN AKU " 
dan blaa blaa blaaa , hahahah , mungkin korang akan ingat benda too funny , tapi kadang kadang benda too betol , seakan luahan perasaan dari kawan lelaki kau too betol tapi dalam bentuk lawak .

kalau kawan perempuan , banyak kau boleh kongsi kan , kalau kau cerite pasal BOYFRIEND kau , 
dye akan selalu bagi kata kata semangat , 
selalu akan buat kau rase . 
KAU LA KAWAN AKU DUNIA AKHIRAT , SELALU DENGAR RINTIHAN AKU "
done , 
ade kawan yang boleh percaya ade kawan yang sukar untuk percaya , macam macam jenis , dan aku selalu terkena ,  PEDIH OK KAWAN !
bile korang gado A-Z ape yang kau luahkan pasal BOYFRIEND kau dulu dengan kawan kau , dah terbongkar , tahu tahu semua kawan kawan kau yang tak rapat baik lelaki atau perempuan semua tahu . dan mule la berkata pade diri sendiri . 
"APE KAWAN YANG AKU DAPAT ? SAMPAIKAN AKU DIMALUKAN DENGAN KAWAN SENDIRI ? '

DAAAAAAAAAAAAANG !!

menangis pun takkan kemane perginye , kalau da dimalukan macam mane lagi nak tutup semua , 
segala kedukaan kau nak dicampak kemane ? tanam kan semua ? tapi hati tetap merase sakit dan selalu dibasahi oleh air mata ? mase too la kau akan cari balik BOYFRIEND kau yang da setengah KEBURUKAN BOYFRIEND kau da diketahui oleh kawan kau , 
tapi kalau da kate BOYFRIEND  sayang dekat kau , beruntung la belajar la pengalaman supaya lepas nie jangan cerite dekat sape sape pun mahu pun kawan sendiri , BAHAYA NANTI ,
kalau kau pulak dapat BOYFRIEND yang , 
" TOO LAA , DULU U SEMUA CERITE DEKAT KAWAN  U TOO , SEKARANG U MENANGIS MACAM KAN HARI ESOK DA TAKDE , PADAN MUKE "
ohhh MOTHER FATHER yang dicari . kalau mereka nak dengar . 

kawan yang betol betol boleh percaya , yang boleh susah same , senang same , gelak bersama tak ramai , 
kalau boleh cari la kawan yang matang dari kite ,senang kite nak tahu , sebab dye da lalui semua too , tapi jangan sedih ape yang jadie sekarang kerana allah sedang cari kawan yang betol betol boleh bersama dengan kite tanpa dicari , masyaallah . indah sungguh pertemuan yang allah berikan . :)

dan aku dapat sebahagian kawan yang boleh dipercayai . 
  • biarkan saja ape yang berlaku semalam , bangkit laa untuk hari ini kerana banyak mase untuk mencari lagi 
  • tenangkan hati ini dengan berzikir , tanamkan la hati supaya tak leka dibuai mimpi lagi
  •  jangan la dicerite hal yang negative , kelak takot kita lagi yang dimalukan nanti
  • semua yang terjadi ade hikmah nye , dan pengajaran untuk diri sendiri , baru la kita tahu sape itu KAWAN dan sape itu LAWAN . 
sekian , dari saya KAWAN . 


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 7 December 2012

Red velvet

seperti yang sedia maklum , aku bukan la pengemar kek , 
kecuali kek cokelat , dan sekarang nie sejak 2 mejak nie ramai yang menyebut red velvet nie 
ke aku je yang tak penah tahu  ? hahah
aku sudah terpauit hati laaaa . nak buat confirm la tak tahu , lagi pun malas der , 
kalau akak anis mesti rajin nak buat , tapi disebabkan dye berbadan dua , 
takpe laa ku tunggu sampai dye habis pantang , hehehheh :D

semalam aku post kan facebook , yang aku teringin nak makan kek redvelvet , tapi aku tanak la yang order, 
lambat kan , lagipun nak kena ambik payah laa , 
aku pun balik da malam , mane nak pergi ambik jauh jauh , tanak la susahkan orang lain dan diri sndiri , 
so aku mintak yang da siap jew, tinggal nak beli , sebab aku search dekat google tade la pulak dorang cakap ade jual kat kedai kek mane mane , 

nasib baik la membe sekolah aku bagi tahu , yang kek red velvet nie ade jual dekat coffee bean, 
husssh kesukaan ok , tak kisa la bentuk yang macam mane pun , janji dapat merase sudahlah .
kalau nak yang lain lain too , kite apply kat en,tuanng nanti , ehh bukan kite , aku , hahahah

dari cofee bean , yaw , sape nak boleh terjahsekarang , 

mase aku nak beli nie macam blur sikit , aku msg kat en,tuanng , 

aku : orang nak beli kek red velvet boleh ?

en, tunang : beli jew la , nak beli pun kena bagi tahu erk ? hehehehe

aku : hahahhaha :D

bukan ape , cume aku nie kat sini  makan sedap sedap , dye kat sane tak tahu makan ape , 
sedikit sebak la pulok , hehehhe , 
kalau aku makan kfc ke kan mesti ingat en.tunang , mesti aka rase tak nak la makan , nak makan sekali dengan en.tunang , 
korang ade tak perasaan yang macam too ? 

aku tak dapat la kek  tapi aku dapat cupcakes jadie la .

harge rm6.20 untuk 1 cupcakes

 sedap jugak , tapi dye kering sangat , tapi ok jew , janji hilang kempunan ku , hahahahha 

kalau dapat yang kek dye lembab lembab too , peehhh meleleh , 
meleleh waa cakap lu , 
T_________T

 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

salam jumaat semua :)

Pagi yang indah , sebabnye hari nie aku bangun awal sangat , *nampak sangat mmg selalu bangun lambat , ahaks :D
pagi tadie boleh pulak elektrik takde , so kepanasan membuatkan ku sedar , 
bagus jugak , kalau tak liaat nye aku nak bangun , 
nak pergi kerja pun malas , rase nak MC jew , ape pun tak boleh , 
tapi dalam pade malas malas tu , aku bangun la jugak mandi , 
dalam pade nak MC sangat too , sampai jugak kat tempat kerja , hahah

sekarang tak leh nak MC , ade orang mawa , *en,tunang la 
kang kalau aku malas , dye tak kisah on jew kalau aku nak MC , tapi dye sakit hati bile dye nak pergi kerja aku call cakap nak pergi kerja , hahahah , tak jadie la nak MC , jahat tak ? harusla bising dye kan . 
dah la malas lepas to tiba2 rajin, da too menyusahkan dye pulak , 
ish kamu nie fara ta bahek taw . kuikuikui ,

tapi semalam sudah ku berikan surprise  , 
harusla tak mara , senyum sampai ke telinga tapi nak cover cover , 
nak tengok barang too pun tercuit cuit . hahahah
ape ape la en,tunang , asalakan kamu bahagia , :)

mari kite kongsi sedikit petikan dari Ustaz Don Daniyal 

 (bagi yang da berkhawin ye & yang dah nak berkhawin  )


Kebanyakan suami tidak memahami mengapa isteri sangat suka apabila dipeluk. Bagi suami, pelukan hanyalah pertautan fizikal, dan ada kalanya merimaskan. Sedangkan bagi isteri, pelukan itu menyimpan erti yang lebih mendalam dan memberi manfaat besar bagi kesihatan jiwa si isteri...

Kesimpulannya peluklah pasangan kita hari-hari... Dapat PAHALA hari-hari... ♥ :)




aku tagged dekat en.tunang , tapi dye tak cakap pape pun , 
ke dye tak bace ? nie nak sentap nie . hahahha 
korang tengok tak irma hasmie ? dye dengan suami dye selalu jew pegang tangan kan , pergi , mane mane pun nak pegang tangan , dan irma too sentiase senyum jew , alorh sweetnye , 

 aku borakla dengan en,tunang , mesti dye nyampah kan , semua nak kena ikut cakap aku  ,
lepas too takde puji dye sweet , encem , macho , .  hahahaha

aku : nanti kite da kawin pegang tangan hari hari erk , nak tido pun pegang tangan 

en.tunang : kenape pulak ?

aku : tengok too suami irma sweet jew , pegang jew tangan bini dye , tak nak jadie sweet macam, dye ke ?

en,tunang : baikla sayang ku !!


muaaaaaahhahahahahahahhaha . :D





Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 6 December 2012

Cuti ku sudah approve , jalan jalan !! ~~~~

Hari nie pergi kerja dengan senang hati , lalalala
ahaks :D cuti ku sudah approve , 
dah lame rase nak cuti lame lame nie , biase aku akan apply cuti 4 hari macam too jew , 
nak jugak rase cuti 2 minggu kan ,
akhirnye approve sudah cuti ku selamaa 2 minggu sampai tahun depan , wahhh gila best , 
nie sebab cuti nak kawin jew . 
nanti lepas kawin cuti 2 bulan pulak ... ehhh ?

semalam aku cuti , maaf tak dapat BW blog korang ye , 
hari nie lepas je aku update blog ini akan ku update . 
tapi disebabkan hati nie tak sabar nak cuti rase macam malas nak buat semua , boleh ?
hahahha , dah terbayang nak pergi spa , nak urut badan , nak pakai inai di cari , hkhihkihk , *getik
layan kan aje la korang semua ye . 

semalam cuti tak pergi mane ,
 hantar bakal mak mentua pergi tempat kerja untuk hantar kad kawin bla lelaki , 
and petang aku balik tidur kejap tunggu en,tunang balik keje , 
dan kiteorang keluar pergi tesco , tapi kali nie bukan berdua , bawak aryan sekali , 
 sape yang tak kenal aryan too , 
aryan adelah anak buah en,tunang dan anak kak anis , (aka en.tunang) .

mase nie aku bukak camera , macam tahu tahu nak tangkap gambar dye kan , 
terus sandar kat kerusi and senyum , tapi buat buat , eeii geram

mase nie da ngantok da dye , tunggu maktok dye nie , 
tapi suke betol kalau bawak naik kereta , nak di pegang steering too nak dibawak macam orang besar ,
abang nanti da besar suruh papa ajar bawak kereta ye , nanti bawak untie pulak jalan jalan .
 ahaks :D

lame aku memendam hasrat nak bawak aryan nie berjalan , 
sampai malam too tak boleh tidur sebab excited punya pasal . hahahah :D 
nasib la dye sentiase behave , senang la nak jaga dye , 
cume dye sengaja nie nak uji auntie dye , 
sampai jew tesco dye boleh pulak buat acuan , da la lupe nak bawak pampers dye , 
nasib laa ade pampers yang 3 keping jew too sarung , 
en.tunang da cuak takot la takde kan ,

 mase nie dye senyap jew , bosan agaknye , yea kan da janji dengan dye nak main permainan , 
tapi dibawaknye pergi beli barang dapur
habis jew bayar terus suke , agaknye inila masenye , macam tahu tahu je abang taw . 

 mase nie memang dye dah tak menyabar da , da di dengar suara budak2 menjerit , hahahha
' cepat la untie cepat la paksu tak saba abang nak main nie ,'

da dapat masuk dalam too wah bukan main suke , kejap kang jatuh kang bangun balik , 
mase nie dye da naik rumah kecik too , nak turun tapi takot , tapi pandai nak turun sendiri , lame lame dye duduk jew terus kat situ ,

rase tak puas walaupun 1 hari aku dah berkepit dengan dye , geram , rase nak bawak jalan lagi la ,
 nak pelok mase tidur sekali , ahaks :D
boleh tak kak  :D
mekasih ye bagi saya bawak aryan jalan jalan , 

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 4 December 2012

Diet diet diet !!

diet bermula dari sekarang !! 
orang 2 bulan sebelom da kena diet , aku 2 minggu seblom nak diet 
hasilnye ado ke ? hahahahha
tak kisah la janji aku amalkan jugak diet , baru baru nie timbang naik 5kg kowt . 
tak mengigil 1 badan ? hahah .patut la ramai orang cakap 

" wei fara apahal kau makin gemok nie "

haaiss # SENTAP , hahha

sebab dulu aku tak gemok and badan susah nak naik , kalau badan aku tak naik dulu , mesti perut  la yang naik dulu , 
eeeii geram taw , !! jeles ok pade sape yang slim too . sila la bagi tips ,:D besok nak fitting baju daa , gila ape aku nak biarkan badan aku macam too . 
mak seram nie , hahahha dan nie semua salah en.tunang , aku suruh dye gemok tapi aku yang terjebak sekali
bile dye makan aku makan , tak kan dye makan aku nak tengok jew 
harus la terjebak terliur sekali package ,
T_____T

semalam pergi rumah bakal mak mentua , en tunang nak masak meggi
tapi aku la mangse keadaan yang kena masak kan , :D
dye suh aku masak 2 bungkus satu aku satu dye .
aku cakap la aku nak diet , lepas too bising2 kat telinga aku tak payah nak diet la ape laa . 
 hooiiii bile aku makan banyak kau bising aku gemok gemok gemok 
bile aku nak diet kau bising jugak sibok nak diet diet diet 
arghhhhh tension hokey !! hahahah :D
las las dye tak nak makan , 
sebab aku ta makan , heii ade jugak aku siku kang kepale en tunang nie ,
nasib baik la sayang ok , :D

lepas too aku pun sengal , kalau da aku sengal en.tunang harus la sengal bersama , hahahha 
dalam pade mara mara too aku pun masak jew la maggi too , tapi sebabkan kesengalan terserlah , 
aku tak perasan meggi too meggi goreng , aku bantai pergi buat meggi sup , rasekan , hahahahaha
lepas too kak anis tanye korang masak meggi sup ke maggi goreng ?
dalam hati aku too meggi goreng ke ? hahahha patut la cair jew megginye , takpe laa , makan jew la ye
 en, tunang , nasib meggi too tak nampak menarik sebab da dibuat sup , kalau di buat goreng mesti akan ku rasekan jugak sebabnye menarik , :D  


  sila la jangan percaya dengan gambar nie , skirt too membuatkan aku tinggi dan jugak slim , 
hahahha , kalau aku pakai jenas and baju , boleh terkeluar isi perut  , ahaks :D


nenek call bagi tahu malam nie masak sup tulang , glup glup glup , ok hari nie cuti diet , hahaha , 
dasar kamu fara !!!

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

kita borak jew laa

takde benda sebernanye nak update , hehehhe . 
nak tranfer pic ke pc adohai malasnye , padehal senang jew kan , 
saje jew bila sifat malas ini datang , semua malas la jadinye

atas too entry semalam , tapi disebabkan mama call , terus lupa nak sambung ,
hahhaha :D
takpe kite sambung sini jew ,
17 hari lagi aku akan bergelar isteri orang ,
husshh kadang kadang rase macam tak percaya , dan kadang kadang rase betol ke nie ,
harusla ku sedar semua ini kenyataan , hahahha  semalam hati terase sayu sanubari ,
bukan la aku sedih sebab aku nak jadie isteri orang terase gembira lagi dan tak sabar adelah tapi bercampur takot , hahahhaaku bersyukur sangat dapat en,tunang yang best tapi kadang2 tak best , tapi banyak pade best , hahahaha :D yang sentiase tahu kelemahan aku ,
dan kalau aku sedih pun dye tak tanye tapi dye akan try untuk tahu sendiri sebab ape .
fimily bakal mentua yang best , sporting , aka anis yang boleh layan kepale same ,
so aku bersyukur dan kenape perlu merungut sedangkan aku da dapat semuanye perfect . alhamdulilah
 semalam kawan lame aku call , dye sentiase akan cari aku walaupun aku nie kadang2 pelupa nak cari dye , ahaks :D
tapi too laa kite nie tak beringat , ingat orang lain tapi kite  lupe yang sebenarnya ade kawan susah bersama . :(   maaf kan saya ye amy ,bila lame tak call rupenye dye memendam rase , takde sape dye nak kongsi ,
 semuanye salah aku tak ambik tahu pasal dye , sory again amy :(
 amy nie seorang yang suke pendam segala ape yang dye rase , sakit , mara , benci , sedih semuanye dye simpan sendiri , kalau aku , memang payah wei nak macam too ,
aku suke lepaskan jew , tapi care aku lepaskan too aku akan tahan la jugak da tak tahan mmg aku lepaskan , tapi amy nie bertaun dye tahan and simpan pun dye tadehal punye ,
dye akan cerite dekat orang yang dye rase selesa ,
kite nie kena pandai nak tanye masalah dye , dulu aku duduk satu rumah dengan dye . dye nie suke sangat duduk dalam bilik 1 hari pun takpe , makan minum pun dye tak fikir ,  punyala dye boleh tahan
kalau aku , heii makan minum too penting , masalah lain cerite , hahah :D

dye akan tulis setiap ape yang dye rase too dalam buku diary dye ,
ape yang dye rase dye akan catat semuanye ,
aku pulak kalau balik kerja mesti tak nampak batang hidung dye ,
walaupun  duduk 1 rumah , bile aku balik dye da tido . pagi bile aku bangun dye da takde ,
ade 1 kali too aku geram la kan , kenape dye nak menyendiri smapai macam too sekali
 aku masuk bilik dye dan bace diary dye , bukan aku tak hormat barang orang ,
tapi kalau da payah sangat mulut dye nak berkongsi nak bercerite dengan aku ,
lebih baik aku cari jawapan dye sendiri .  bile aku tanya baru la dye nak ceritakan semuanye , baru la aku tahu dye dah lame sangat pendam sampai dye sendiri tak leh tahan pun ,

sekarang dye nie da kawin da berkeluarga , aku ingat bile dye da kawin dye akan cerite semuanye masalah nie dekat suami dye kan . tapi tidak , dye tetap cari aku untuk rase ape yang dye rase , myb dye selesa agaknye nak luahkan , dan aku tahu semuanye tentang dye kan .
sekarang anak dye 7 bulan , lahir tak cukup umur , kandungan bby dye mase too baru 7 bulan ,
 tapi da tumpah darah .
anak dye kena tahan wad 2 bulan dan disahkan mengalami sakit jantung ,
dye stress takde sape sebelah dye , denga anak lagi :(
suami dye kerja dan dye pulak bergado dengan mak mentua dye . dye tanggung semuanye sorang sampaikan dye sakit pun dye still kuatkan diri untuk anak dye .
dye tak tahu knape mak mentua dye tak suke dekat dye , sampaikan anak dye too mak mentua dye nak buat DNA , padehal dorang kawin semua dengan restu kedua fmly , lepas 2 bulan kawin dorang dikurniakan cahaya mata (perempuan)
 bile dah kawin nie tiba2 fmly mentua dye tak suke pulak dekat dye ,  mak mentua dye sampaikan halau dye keluar dari rumah , dye cakap dye call aku banyak kali tapi aku tak pick up , *sampai sekarang aku rase serba salah :( sory amy

suami dye pulak dengar cakap mak dye , sampaikan dye pun benci amy , dan dye sedih tak berteman sesape pun dan takde tempat nak mengadu kat sesape pun mase too ,
sekarang nie dye da ok  , dengan suami dye pun da ok ,cume dengan mak metua dye je dye tak ok lagi .
aku bersyukur sangat , atleast en ,tunang tak penah la halang aku nak keluar ataupun tak pernah bawak aku keluar ,  tapi amy start dye kawin sampai kan dye da ade anak tak pernah pun suami dye bawak dye keluar , ape ntah lagi merase nak bershoping sebagai seorang wanita kan , tapi aku respect dekat dye ,
dye tak penah merungut pun suami tak bawak keluar ,
kesabaran dye lalui hadapi semua nie cukup cukup tinggi , sesungguhnye aku pun tak boleh nak ikut and sabar macam dye . 

kadang kadang kite rasekan ape yang kite nak dalam hidup nie tak pernah puas ,
tapi sebenarnya ade lagi yang sengsara dari kite malah kite sepatutnye da bersyukur semuanye ade depan mata
mempunyai  fmly yang memahami , fmly bakal mentua yang sangat baik , en tunang yang sentiase faham aku , kawan , semuanye ade depan mata , 
semoga amy tabah dan kuat dalam menjalani hidup nie ,
  Allah menduga hambannye dengan dugaan yang mampu hambanye atasi .



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Sunday, 2 December 2012

02/12/2012 tarikh yang cantik

sangat cantik hari nie punya tarikh kan ,
makin dekat makin ku gementar , 
makin perbagai rase dalam hati aku nie , kadang kadang sampai terbawak mimpi , 
semua yang nak kawin akan mengalami benda nie ke ?
dan sekarnag terjadi pada aku kowt , atau aku jew suke fikir benda bukan bukan . ?

selalu jugak aku mimpi yang amat ngeri hokey , 
da banyak kali mimpi yang benda sangaat sedih , 
first aku mimpi nak nikah nie , tapi conopy pelamin semua takde ,
 bantal nikah untuk pengantin pun takde , dan aku menangis macam kan aku dipakse untuk bernikah . T_____T

lepas too esoknye aku mimpi aku kawin dengan bapak sendri ? ape kah ini mimpi?
atau dye nak kawinkan aku dengan orang tua disebabkan takde orang tua dekat situ dan hanya bapak aku jew ade , so dye kawin kan je aku ngn bapak aku ? ahhh ngeri hokey 
T____T

esoknye lagi , wahh banyak nie mimpi , 
ye memang banyak sangat sampai kan aku jadie takuit kowt , 
aku dah nak kawin da tapi orang too tak bagi aku kawin , 
kalau aku kawin nanti takkan bahagia akan jadie benda tak baik
, ade orang datang cakap ade orang jaga aku , 
benda too tak bagi aku kawin ? haaa ngeri ok , tapi aku bangun2 tengok da pukul 9 pagi , 
oo nasib setan agaknye , 
T________T


ya allah harapnye benda benda macam nie , mimpi mimpi ini hanyala mainana tidur , 
kuatkan la hati , berikanla kekuatan dan aku berharap semuanye berjalan dengan lancar dengan izin mu 
ya allah ,amin !!


 22 DECEMBER 2012 IS THE DAY 

*SAPA YANG TINGGAL AREA MUAR / MELAKA / DAN SEWAKTU DENGANNYE FARA NAK AJAK KORANG DATANG TAW , KALAU ADE SILA LA TINGGALKAN COMMENT ,
NANTI FARA POS KADNYE YE* :)

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Terpilih dan dipilih :D

alhamdulilah  syukur :)
thanks kepada kina yang buat segmen 6 perkara tentang aku
tak sangke la pulak aku akan terpilih , hehehhe :D
sedangkan aku di tag oleh imah 

sejak 2 mejak 3 menjak 4 menjak nie mmg aku tak BW blog korang ,
kalau free baru la aku akan buat BW , kadang2 aku update blog then tutup balik ,
itu pun curi mase je . *konon kan , tapi mmg betol sila la percaya .
kalau mimiey najib & etuza nie tak bagi tahu aku, pun tak tahu aku terpilih , :D
wahh lagi semangat la nie aku nak join segemn korang , sape yang buat segmen meh meh bagi tahu ai ,
ai nak join !! ahaks :D



thanks ye kina :) terharu sangat , heheheh
oppsss jangan jeles hokey , hahahhaha
:D




*nak tanya korang , ade tak sape sape tahu mane website ke atau kedai ke yang jual turban and neck yang tak panas ? *


 nampak tak shilaamzah pakai too ? aku nak macam too sejibik ,
tolong ehh sape sape yang tahu, bagi tahu aku erk

ok sayang korang :D

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Saturday, 1 December 2012

sambungan braces , cost , sakit tak ,

ok let's sambung , maaf semua buat entry ku ini tertunggu tunggu . 
ye 3 hari aku ta bukak pun blog nie , very the buzy tade mase nak bukak 
rabu and khamis lepas aku balik kampung uruskan segala benda , 
alhamdulilah da settle da sikit , nasib mak tolong 
fuhh memang penat nie nak kawin , segala urusan kena buat , 
tapi takpe harap semuanye berjalan denagn selamat :)
 sebelom nie aku cerita part acuan gigi dan xray yang akan dikenakan cas rm250 kan
ok hari nie aku cerite berape cost dan sakit ke tak .
kalau macam gigi aku doc cakap mungkin akan kena potong bla atas too ,
sebab terlalu panjang myb akan kena tambah lagi la duetnye , sob sob sob
nak lawa punya pasalkan , rasekan , hahahah
aku kena around rm4000 tapi bukan le dye suruh bayar semua ,
 macam too aku pun tak buat kayap perginye , hahahah
rm4000 too da termasuk la dengan acuan gigi dan xray rm250

doc takkan terus pasang jew ye braces too ,
dye akan cuci gigi kau dulu ,
mane yang berlubang dye akan tampal balik bagi lawa ,
macam aku dye bersihkan gigi and tampal balik gigi yang berlubang ,
sebelom nie aku makan benda keras selalu sakit sebabkan gigi berlubang too .,
lepas jew doc da buat balik  pheww sangat lega makan benda keras pun selamber jew ,
 cas untuk cuci dan tampal dye kenakan rm125/rm115 macam too ,
tapi klinik nie sangat tak berkira laa
macam aku hari too aku ingat tak payah la kena tampal gigi and cuci , .
so aku bawak rm500 sahaja deposit dye , sekali bila dah dibuatnye semua too kena la bayar ,
tapi aka too cakap takpe masuk jew sekali dalam bill barces too and bayar jew bulan2 ,

macam klinik lain aku tak sure laa ,
 klinik dulu yang aku pergi dye akan suruh bayar kalau ade tampal atau cuci gigi,
kiranye kau bayar deposit  rm500 dan kau jugak perlu bayar duit tampal and cuci gigi too rm125
haa gitu ,*deposit lain kilnik lain ye cas dye*
barces aku and acuan gigi serta x-ray too rm4000 di tambah cuci and tampal gigi rm125
so total nye rm4125
deposit mesti la rm500 dan  setiap bulan rm100 .
 hari too aku da bayar rm250 untuk (acuan gigi and x-ray)
dan jugak deposit rm500
so balance 3375 (duit barces dan jugak cuci,tampal )

*cost braces bergantung pade keadaan gigi*



nie seblom gigi aku dipasang braces ,
gigi adelah kedepan dan gigi 2 yang  besar too ,mungkin akan dipotong , tapi harapnye tak la
 dan aku kena cabut 4 batang gigi , 2 atas dan 2 bawah ,
ade orang tak payah cabut , yang mana perlu dicabut pun akan di cas , tapi tak sure berape ,
 mase aku cabut dekat klinik lain , 1 batang dalam rm50 . mahalkan , 



 dan ini adelah selapas memasang barces ,
yeehaa , terus senyum sampai telinga , hahahha
aku ambik getah warna biru supaya gigi ku sentiase nampak fresh , ahakz :D
mule mule mmg sakit sbb dye da ketatkan dawai dye atas bawah , kau akan rase gigi nak tercabut la .
makan pun benda keras susah sikit sbb terase macam payahnye nak gigit ,
tapi too mengambil mase 2 or 3 hari jew , paling lame sakitnye pun semingu jew ,

hari too aku lapa gila , nak makan pun aku frust nak makan ape nie
las las aku order jew nasi ayam patutnye kena makan bubur , benda yang senang digigit ,
ahh perut adelah pentng , hahaha .  mule mule mmg susah , tapi kalau kau pandai , senang aje ,
skrg aku da pun makan benda keras dan tak sakit ,
tapi setiap kali doc ketatkan mmg akan rase sakit la , tapi tak lama ,
nak lawa kena tahan sakit sikit , kahkahkah *sedapkan hati sendiri*


dulu saya selalu senyum tutup mulut , *itu pun nak bagi tahu * hahaha :D

tapi sekarang kite boleh senyum lebar , tak payah tutup mulut ,

sebab ade besi cover kite and ade colour2 kat gigi .

kita suke la tunjuk sebab lawa jew ,

hahahahhaha :D


 full set biru , hahahha :D

lame tak letak gambar en, tunang jugak kan ,

sekarang kite letak , bagi dye kembang kucup jugak

aku selalu sakat dye ,

aku : eee hensem kan dye , *sambil tunjuk muke mamat ensem dekat facebook*

en.tunang : yeke ? orang lagi ensem kowt 

aku : tak laa , dye lagi hensem . 

en tunang : takpe orang lagi comel smart bergaya . 

aku : ooii hover taw , jangan poyo sangat *suara ala ala johan raja lawak * 


sapa nak puji depan depan tunang dye ensem kan , kite puji orang lain la dulu , 
puji tunang dalam hati jew , diam diam , hahahak :D

 











Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 27 November 2012

pendakap gigi atau dikenali braces

Ramai da pakai braces nie kan , aku bukan baru pakai tapi da pernah pakai ,
tapi sebelom nie aku bukak sebab doc dye adela sangat kedekut dan amat sakit , 
ta manjer lasung , hahaha , *nak yang manjer je kan 
so aku bukak balik lagipun sangat lame gigi aku nak menawan *pfhhuuuhh
membe aku baru pakai 3 bulan da lawa da gigi dye , 
tapi dye buat dekat klinik lain , 
aku nie yang da pakai bertaun ta masuk masuk lagi , kesian gigi aku.
so disebabkan terase gatal diri ini dan terase mau sangat pakai balik 
sampai kan aku termimpi mimpi kononye da pakai *parah sangat 
so aku ambik keputusan untuk buat , hahaha 

mule  mule takot nak bagitahu en tunang , kan da nak kawin ,
 aku lagi membazirkan diri untuk buat braces nie 
tapi nak buat macam mane sampai da termimpi nie , kena la buat * alasan kahkah
diam diam aku pergi klinik semua , ade la aku hint2 sikit yang aku nak buat braces 
tapi dye tak bagi * i da agak da u * tapi ade aku dengar ? no no no !hahah
 lame lame en tunang redha jew la , nak buat macam mane ?
 sesekali kena penuhi kan kehendak , HAHAH
tapi lelaki nie cepat redho dengan tunang/bakal isteri/isteri dye , HAHAH
mule mule orang perempuan jew yang takot sampaikan tido tak lena mandi tak basah nak bagi tahu si tunang/bakal suami/suami 
tapi bile dye dah dapat tahun dan redho  pehh perasaan lega too mengilalahkan  ,
 lagi dye puji wahh lagi boleh buat lagi lepas nie ! oppss ! hahaha :D
tapi kite pun kena la jugak ambik hati dye balik ,too pandai2 laa korang fikir 
ini bukan tips ye , hahahha :D

semalam adelah apoiment aku untuk memakai braces di klinik DR ZARIN . 
tempat kawan aku buat jugak , gila ramai orang , 3 kali aku pergi 3 kali full 
then las sekali aku datang sebelom jam 9:00 am .
itu pun mmg da ramai sangat tunggu sebelom klinik too bukak lagi ,



sape yang first time nak buat braces di klinik dr zarin nie ,
kena datang awal dalam pukul 9:00 am sampai 10:00 am SAHAJA ,
lepas too memang dye tak akan terima da , sebab memang full giler ,

aku pergi pukul 9:00 am doc masuk pukul 10:am
satu jam da nak tunggu , then dye akan panggil mane yang da pakai brces cume nak ketatkan ajew .
baru la turn aku , then dye akan buat acuan gigi dan jugak xray gigi ,

acuan gigi dan xray : rm250

yang lain aku akan share di next entry ye :) da terlalu panjang entry kali ini , takot korang tanak baca
mak #sentap !
hahahah . 







Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Monday, 26 November 2012

jangan sesekali berputus asa

Nasihat pade diri aku jugak , 
aku memang kadang kadang cepat putus ase , tapi takde la menampakkan aku adelah putus ase *cehh
kalau aku rase give up aku akan selalu cakap dekat diri sendiri , 
bertahan sikit je lagi , buat ape nak putus ase , 
relax kan diri dan jangan fikir benda yang rase membuatkan kita give up ,  
dan akhirnye bile kite try tak berputus ase , hasilnye amat menakjubkan , 

betol la orang cakap kesabaran adelah penting , 
dugaan memberikan kite dewasa dan mengajar kite erti kehidupan
kalau katekan benda itu terjadie pada diri kite satu hari nanti 
kite memerlukan kesabaran dan bersedia menghadapi dugaan , :)

ayat pun da kelam kabut , terase tak feel , HAHAH 

hari nie ade appoinment , tapi kite tanak cerite dulu *kita ?
da siap segala baru la aku cerite kat korang , banyak sebernanye , tapi aku tapis tapis dulu 
ye itu jugak memerlukan kesabaran . hahaha
ade yang mintak kongsikan persiapan aku nak kawin semua , 
tapi too pun aku kena tapis jugak dulu , jangan risau aku da sediakan bahan , 
tinggal nak share jew nanti dengan korang .
harap kesabaran korang adelah kuat yeah ! HAHA

.

sekarang musim durian ,. sekejap je rase ,
sebelom raya too bapak aku dah datang niaga , tapi belom tahun depan da jatuh lagi durian , 
hari hari makan durian dah naik jemu aku ,
bila tengok gambar nie aku rase nak makan lagi  , 
sedapnye  kuning berlemak bercream disukai ramai , hahahha


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 23 November 2012

Rezeki jumaat :)

lame rasenye aku ta pernah jenguk Nuffnang
macam malas jew kan nak usha usha *cover line  kahkah 
tiba tiba hari nie aik macam sikit da naik , hehehhe
syukur alhamdulilah , baik sungguh hati mu nuffnang
lain kali singgah la lagi , bagi hadiah kawin ke .hahahah
itew nak tawin nie *kita nak kawin nie :D


see 11 nov 2012 taw dye masuk , skrg da 23 nov 2012 kowt , 
betol ape yang ku katekan mmg lame tidak ku jenguk nuffnang , hehehhe :D
CTR aku pun ade yang 5 star kalau ta semua pun 3 star jew , 
terima kasih kat korang yang selalu singgah dan tinggalkan comment , 
sayang korang sangat sangat  *ehhhh



ade yang cakap burung comel too menghalang korang nak bace kan , sory aku da lupe mane nak remove laaa :( , kalau dye kacau korang scroll jew atas bawah , takpe dye jinak , 
hahaha :D

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 22 November 2012

Keluar bersama , ketawa bersama, bermanje pun bersama setelah sekian lama , jejak kasih !

ngeh ngeh ngeh , gila tajuk tak menahan , da la tak menahan panjang pulak too , 
ade aku kesah ? hahahha . 
semalam kami kami gadis2 aww setelah lame tak berjumpa ,
dekat 8 tahun aku rase kiteorang tak berjumpe , gila lame , 
bila da jumpe too ape lagi ,

 ingat kan da berubah oo tidak dorang masih sengal macam dulu ,
HAHAH , 
rase tak puas jumpe korang semalam , rase nak jumpe lagi , 
tapi semua buzy sambung belaja , so cuti dorang pun tak sure bile , 
time aku nak kawin nie la baru jumpe kan , nanti aku da kawin macam mane ? HAHAH . 
korang relax benda boleh settle , HAHAHA , ehem ehem *angkat kening kat en tunang*

mase nak keluar too tengok en tunang risau jew , aku pun rase sedih pun ade ,
 jarang keluar dengan kawan  , bila nak keluar dengan kawan tanpa en tunang terus sedih , perlukah ?
HAHHA , tapi takpe aku da plan baik untuk en tunang nanti , sabar ye wahai kekanda ku ! T___T

kiteorang janji keluar pukul 7:30pm . tapi janji melayu mesti ta di tepati , kahkahkah ,
kebetulan makcik tukang urut too datang , harusla aku nak berurut dulu ,
aku mesti akan urut sebulan sekali  pun jadie la , kalau ta berat dye macam kau pikul orang .
siap urut pukul 7:00pm . sorang semua da whatsapp aku , mesej , call , tanya jadie keluar ke tak ni ,
hahahah , takot korang kan , siap semua call tak menahan , heheh ,
biaselaa aku kan suke buat gempak bagi korang cuak , baru ade feel nak keluar, :D


*gambar adelah super banyak T______T*



jalan cerita dimulai dengan gambar aku dulu , hahah , sangat selesa pakai swal yang dikongsi tunjuk ajar  oleh  kak sepet , takde setiap kali aku nak betolkan , da la aku nak main bowling , 

aku . rehan , eida , ain 

yang bela kiri jangan kacau , jalan bla kanan sila laa , hahahha :D
tak dirancang pun nak duduk macam nie , pandai korang ambik tempat taw , 
dalam kereta da kecoh , inikan kat bowling , pengsan taw , fenat mak nak jaga *feeling mak mak , 



 aku bersama kau , kau bersama dye , dye bersama kamu , *motip 

sampai midvalley adelah jam 8:30pm . semua nak berjalan tapi tak tahu jalan , pengsan aku taw , 
aku da cuak semua menghala ke bangsar , ke sunway , yang dorang semua bantai gelak bergosip , 
hooii berderau jantung , kalau sampai ke tempat lain , pengsan aku taw , 
ai nak kawin tapi dibawak larik oleh gadis gadis ku , tsk tsk tsk :D

 semua ceria bagus ikowt tema , HAHAH , siang siang aku da pesan sila pakai baju yang ceria hokey ,
bertindak mengikut arahan :D

me and rehan . aku sorang pakai skirt . tape sebab aku kan mesti nak hover dari korang , hahahha

semua tengah takot , ye sebab aku kan power no 1 di situ , hahah 
sape kalah kena belanjer makan , :D

 first round :D tengok sape no 1 itteww

 no 2 adelah seri , aku buat buat kalah je ! hahahah 




gadis gadis , yang tengah itu *malas cakap la . hahahha :D *





 blur kejap otak aku nie , takde idea nak letak caption apa , hahahha
tape la aku tepek gambar jew , korang suke jew kan ,
hhehehehe




 malam too semua perut da lapa , penat pun ye jugak ,
baru bape jam kowt keluar , ini la padahnye kalau lame tak berjalan ,
hahahha , gambar makanan takde la , muntah pulak korang kang tengok gambar aku yang super banyak nie , aku pun penat weh nak watermak satu persatu , pengsan kejap
so itu laa dye , jejak kasih , lepas nie nak pergi dating la , lame tak dating nie dengan en,tunang
, sementara kami masing2 bujang , hahahahha , :D

friend love u all , thanks yep sudi lepak keluar gelak bermanje bersama ,
nanti ade mase mari kite keluar lagi ,
lepas aku kawin la alamatnye kan ,
taaaaaaapiiiiiiii
jangan risau pandai la aku ambik hati en tunang nanti , *ehh mase too dah en suami HAHAH*

makin hari makin dekat , 32 hari lagi ,

fuuhh semangat , kaki ku gementar ,








Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.