Tuesday, 22 November 2011

tuuutiii tuuutiiii

kenape name dye tuutii tuuittiii ?
ni disebabkan aku gado ngn apis sebab  nak mnyebut tuttifrutti
hahah , boleh taa , pasal too pun nak gado ,
sooo ke tuttifrutti laa kitew yee , sbb mase dye ambik aku too dye ckap .

apis : ehh jom kita p axis nak ? sebab orang tengok kat fesbuk ramai orang cakap pasal tutii tuutii nie , 


aku : haa ooo tuttifrutti , jom jom orang pun ta penah rase kan , ade gak bloger update pasal nie . p ta penak nak try .

soo marilaa kita pergi perkena tutii tuutiii too yee , adelah jakun sekejap bile masuk kedai dye arse macam ,

'ehh macam mane nak ambik nie , ehh nak kena ambik ni dulu ke too ke ? *cakap dalam hati

hahah ade laa sangat jakun tapi masih ditahap coverline oke ,
yang si apis da cakap awal awal ,

apis: ambik je laa pape , orang ta kisa , 

padehall kooo nak melarikan diri kan kan kan , baik jujur , anguk anguk ,

FINE!

oke dengan tahap kepandaiyan aku ,. ambik punye ambik ,

RM13 ye cik , TERIMA KASIH .

aku mmg da tahu harge dye mmg mahal , so ambik perise strawberry adelah sangat MASAM !


 inilaa dyew . RM13.00 . ta puas okew !


 tapi tape sebab dye ade yogurt . heheh

then semalam bos aku bagi telor PINK . 
takot jugak nak makan , nmpak macam pelik , 
dye dalam pantang , soo bile baby dye da sebulan , dye kena buat mcm too , masak telor colour colour , 
tapi dalam dye still same jugak , telur macam biase , putih , cantik SEDAP , 
hehehhe . bab makan ape yang ta sedap , ta sedap pun jadie sedap oke . 

nampak telur pink ? 
ehh telur pink ? 
ok ta tahu , 
tiitiiituutiiiiii . 
:D


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

11 comments:

Bui Junaidi said... [Reply]

menci betul lah Tutti Frutti takder kat Kuching..huhu..terliur sungguh menengoknya..

telur pink..?tak pernah pulak dgr

Hiza tanya pasal tuto favicon tu kan,kalau nk letak imej sendiri kak bui tak berapa tau caranya..selalu guna imej dlm glitter grapichs jer

Nur farahiza said... [Reply]

mai datang sini la kak bui , dok k.l hehehe ,
selalu je salah sebut nme saya , 1st fara 2st nur n nie hiza pulak , tapi tape :) hehehe .

cIKhA said... [Reply]

ble tgk entry ni tringat gak msa 1st time g tutifruti ni..cam jakun gak la..hakhakhak...ank sdare sy sebut tutipluti..heheheh
telur pink tu dalamnya warna pink gak ke??

Miss Nadya said... [Reply]

fuh..sangat sedap..:)

jom join Contest Klik Dan Like Fan Page .

new entry :: About Miss Nadya

Wanie said... [Reply]

gila sedap tengok dah terliur tapi harga memang dasyat la..huhu..

first time tgk telur pink..letak pewarna la ye..bos orang ape?

fiQ'Ra said... [Reply]

Ya Allah!!! dah 2 entry jumpa tutti fruitti ni :( sdehhhh sampai skg tak dapat mkn lagi... huk3, nway sedap tak? heheh

katie said... [Reply]

tutti frutti sedap tapi mahal..

mcm mne boleh jadi colour pink?
guna watercolour? ahaha.. xD

Nur farahiza said... [Reply]

>cikha :hehe , telur pink to dalam dye putih seperti telur rebus lain

>miss nadya:sedap tapi masam . :)

>wanie:tahu tape , harge mahal . ta tahula telur too letak perwarna ke ta , rasenye kowt , bos org cina wanie ,

>fiqra:haha , senang senang p la cari , sedap , tapi masam yang strawbbery

>katie: hahaha , mungkin la kowt :D

Ezad Skytech said... [Reply]

erk...sy rasa macam ketinggalan pulak sebab tak pernah cuba tutti fruitti ni...hee~

puanbee said... [Reply]

mari axis gitau akk , leh jumpa wahaha .. tp kena lanje akk lah ..sedapkan tuti fruti

shah said... [Reply]

blanja la wa makan tuti tuti ni
tak pernah lagi