Friday, 4 November 2011

entry da lame . gagahkan jugak nak share

26/10/2011 kan deepavali ,
so kiteorang nie semua cuti ,
tade plan nak pergi mane mane ,
sangat la bosan kalau dok kat uma time cuti cuti nie
nak jalan jauh . semua macam jauh jee ,
soo ttbe apis cakap pergi pd nak ?
oo kenape kanpe ta terlintas kan ,
dari k.l ke pd hanyela 1 jam jee .
too pun kalau ko bawak 140 . ahhaha
jangan tiru , aku tade lesen pun takot , eceehh
sooo hakak ape lagi suka laaa , yelaa pade dok uma tade buat pape kan ,
soo besok nak pergi , tapi pape pun ta buat n beli ,
katte las minit punye plan kan ,
malam too balik keje , berlari pergi tesco , nak beli barang barang ,
then minta izin nenek , da kate aku dok ngn nenek , harus mintak ijin .
hehehe , nenek bagi , oo bagus hijau ,
siap nak masak semua , oo bagus saving nie , kuar duit minyak n tol je , hahaha
then malam too da bincang nak masak ape , aku cakap masak biase biase jee ,
tapi nenek nie payah oke nak dengar , dye suke masak and puaskan hati semua orang ,
OMG sayang nenek , hehehe
then plan nak masak  nasi putih , ayam goreng , pas too sambal sotong .
nenek pun cakap oke jee ,
besoknye lain oke menu dye , nasi lemak , nasi putih , rendang , ayam goreng , smbal sotong , eehh bukan main laaa . tanjat boboy . hahaha .
yang nak perginye 4 orang je , tapi dye masak macam 10 org ehh .
nenek memang taw , suke macam tooo , tahu tahu bangun da siap je , ta sompet den nak nolong eh ,
padehal agak malas sikit la , gegegegge .
then anta kat mak mentue sikit ngn akak ipar . aik , hahah tade laa , tak sah lagi .
then kiteorang gerak pagi , takot la jem or full kan ,
sbb sedare aku semua da gerak malam rabu , soo mmg da agak mesti ramai yang akan lepal , santai ngn fmly kat sane , pukul 8 da gerak ,. wahh awal kan ,

bangun awal oke dye , nak jalan punye pasal

posing posing dulu , time ni nak isi minyak

agak agak sape bawak . jeng jeng jeng 

selambe ok , tade lesen , haha , tape asal kan sampai selamat . 

pukul 9 kiteorang da smpai , hehe , laju betol ,call nenek terkejut dye ,
betol betol 1 jam sampai , haha
tape nek janji selamat laa kami sampai , 
cepat cepat cari parking , 
sbb takut full . punye laa jauh kiteorang berjaln las las paling hujung kiteorang cari port , sbb bla tengah tengah semua full daa ,
nasib laa gerak awal . soo kena cari park kereta sekali , sbb jauh da tmpat kiteorang park too . 
semua da ta saba . aku lagi laa ta saba . ngeee 

 jauh perjalanan nie
 time nie apis malas nak tangkap gambar , so aku je yang snap snap snap
 OMG ! over haha


sampai hujung berjaln . semua pun full oke .
giler penat laa . ade da siap pagi pagi da mandi ,
errgghh sejuk sejuk . ketal badan dorang nie

 akhirnye sampai jugak laa tmpat nye . bincangla korang
 
budak demam , da tahu demam nak ikut 

  
mintak abang abang nie mura ta boleh , 
dye cakap tmpat lain rm50 sini paling murah rm25 je satu hari . siap ade meja semua
oke la , ta larat nak jalan jauh juah daa , soo ambik je ,
too pun kiterorg bedal lagi kerusi sebeelah , haha
 


 nie mama hot . ehh ke hot mama
 haa nampak nie , jemm , terus si capit too nangis , da dapat ball still nak lagi , koyak 

 muke mara tapi happy , haha geram ngn capit

 ehhh sibok nak posing . haha
 nak p ambik kerta haa , jauh nun sanew haa
 budak jaga parking , bape buk ? kua kua kua

 tengok da dapat ball dye suke
 ta nak tukar baju , ish degil

  time kiteroang la . haha toilet mahal oke . mandi rm1 budak pun kena cas. nak tukar baju pun rm0.50
 tengok nak lagi , haiyaa ini budak 
suke ko ye capit

 mengade , ingat kiteorang nak tinggalkan dye . banana bot ni ta naik pun , mahal rm15 sorang

nie tengahari panas betol pun ade orang mandi .

aku da penat daa melayan si capit too . sambil too borak ngn apis , 
apis : pelik je kan tengahari pun ade orang mandi 

aku :a'ah ish gelap la nanti , kebal betol badan dorang 

apis : aik . hahahaha 

then ttbe tarik tangan aku oke ajak mandi . panas panas pulak too . p bila da masuk dalam air ,. 

apis : patot laa dorang suke mandi panas panas , rupenye air dye suam suam , 

aku : a'ah laa . tak terpikir , haha , gelap kulitku jah

berkayak pulak . saje nak merase oo ta nak daa ponat den .

 si capit nie kan ta abis lagi ngn muncung dye 

tiba tiba hujan ribut oke , 
waahhh semua lari p ade yang ta ,
selambe lagi hujan hujan mandi , gila laaa

gelap gelita , tgk la ramai mandi lagi 

 kesian  ini budak , kesejukan

then petang too dalaam pukul 5 gerak balik daa , 
penat letih satu hari , sebab ta tido sane kan , apis pulak bawak , aku da tido daa ta larat . 
jem pulak jalan gerak pukul 5 sampai kol 7 semua daa ta ingat ape daa , bermimpi dalam kerata . 
rase ta puas tapi seronok , 
rase nak putar balik mase toosuke suke suke . hahaha . oke laa tata 
nak p berehat jugak . 
.

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

0 comments: