Saturday, 26 November 2011

APE PERLU BUAT ?

Tibe tibe aku terpikirkan mase depan aku , nanti bila da berkerluarga , da ade anak , 
rumah , kereta , barang barang keperluan dan semua laa , fuhhhhh , 
ape la perlu aku buat kan , 
bile terase nak share dalam blog nie . 
terus je bukak n terus je tekan tekan keyboard , 
dan terase takot untuk melangkah ke hadapan , sebabkan aku rase makin aku berjalan makin berat , 
terase belom cukup lagi untuk aku kumpul kan semua yang patut ade bile aku da berkeluarga . 
*opss terase macam novel ta ? hahah
oke sambung . BOLEH ?
kerja ? belom tetap 
kereta ?masih dalam proses
rumah ? lagi laa tade 
ape yang aku ade saat nie ? ta ade pape hanye ade simpanan rm65sen tunai 
hahah
too melampau kan ,
nanti bila makin kedepan kedepan , ape pulak dugaan yang aku kena buat ? kena terima ?
sedangkan mase sekarang nie bermacam macam rintangan aku hadaapi sampai la sekrang . 
dan alhamdulilah . 
"everything happens for a reason".
saya dapat menanganinye , katekan YES .
Umur saya 19 , saya takot nak masuk 20 sebab lagi beberape bulan da masuk tahun 2012
soo sape sape yang da dalam puluh puluh , 
marila bercerite dengan saya , ape yang sangat korang takot nak buat ?
dan macam mane korang tanganinye , 
oo ini tade hadiah pape yee , saje bertukar pendapat . 
hehehe :)
dan yang da berkhawin , yang baru berkhawin , korang pulak macam mane ?
selepas hidup berdua bersama orang tersayang?
dan jugak yang baru dapat baby , 
yang da ade anak 2 or 3 orang ape pulak yang korang lalui ,
ade ta rase takot untuk menghadapi hidup , 
dan akhirnye bile korang dah tue ?
anak anak korang boleh ta agaknye hidup tanpe korang nanti ?
ke aku je yang terase macam over sangat ?
sebab makin lame aku berpk perasaan takot too makin kuat , 
dan terase termenung , 
macam mane ? dan oo ta tahu laa . 
ok da laa , nanti aku merapu , lagi lain aku berfikir ,




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

3 comments:

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

kadang2 terfikir jugak masa depan neh....

moga dipermudahkan segala urusan kita di masa hadapan..;)

Nizam Ijam said... [Reply]

xper..usaha slow2..

Ujang9897 said... [Reply]

sentiasa bersedia..=)