Wednesday, 12 October 2011

masalah perut

aku ta nakla tulis panjang panjangkan masalah perut ape , daa tentu korang tahu , oof course kan , hahaha,
nie kebanyakkan jadi pun kat lelaki or perempuan , soo korang mesti puas  or jeenohh nak slim kan balik , lagi lagi leppas raye nie, banyak pulak kan rumah terbuke , soo mesti laa full kan , lagi lagi ta pantang , main ambik masuk aeerrr kenyang kan , sebab aku pun sama jugak , susah betul nak kawal , memang rase makn jee , perempuan pulak mesti ade time dye kuat mkan , betol taa ?

semalam p makan ngn apis kat kampung pandan , korang mesti pelik asal name apis je yang ade kat blog nie kan , da kate pun hari hari aku ngn apis , nak kuar jalan jalan ngn kawan , amat laa payah , yela masing masing pun daa ade teman , harusla dengan teman mereka kan , yee ndak ??

ssoo aku makan mee hailam , apis makan nasi goreng thai , sampai jee makan aku tengok waah nasi dye banyak , padehal nak diet nie kan , tapi ooo nafsu amat la kuat oke . cos aku tengok mee hailam aku alaaaa sikitnye , ta kena  ngn tangki mak jah , hahahhaha ,

aku : banyaknye kan nasi thai dye . (ini adalah wayang je oke , sbb i punye mee seciput ) 


apis : a'ah laa kan , issh ta abis nie , 


aku : haa kena abis kan jugak oke . (padahal aku menunggu nasu dye oke )

makan makan makan . teeeeeee aku punye abis dulu kan ssbb ade laa sangat sikit , ta cukup macam nak order lagi tapi tape tunggu apis punye makna , dok laa kau minum air sambil telan telan . emmm bila nak abish kan , apis nie kalau makan memang laa lambat , tabiat dye , sbb too laa perut dye slim , i jeles oke , kunyah 30 kali dulu baru telan , kalau aku la kan , ooo ta kuase laa i jaahh , ta puassss ,


apis : aduh ta abis nie .  makan laa .


aku : eeee ta nak laa da kenyang laa , tanak


apis : alaa sikit jee too makan laa sikit , boleh masuk lagi tooo (ini adelaaa wayang terleebih hahahha)

hehehhehe , kan kan mesti ade lebih punye , setengah jugak laa nasi dye kan , huuuuuh puaasnye baru laa kenyang , baru laa boleh bersandar kan ,


apis: haa sape kate ta boleh abis , DBKL kan . hahahahhahahahaha 

waaaah agak kurang ajorr kan di situ , yela pas too aku bising kat dye jugak , kenape perut aku ta slim , kenape kenape kenape .
 setiap malam aku akan buat sit up 40 kali hoookeeyyy . pass too bangun tido 40 kali jugakk sbb nak slim punye pasal kan , then aku ade beli losyen mustajap too yang panas punye , nora danish punye iklan ta silap aku , tapi too pun taa jalan juagak .still ta slim , tape perut aku rase bengkak then dye keras , tapi ta kempis , kenapekah ? aku nak slim bukan keras , waaaah kena buat turun naik tangga 40 kali jugak nie . nekad sebab selalu jee aku kena bahan ngn dak apis, then rase rase perut sendiri .
. yelaaa perut koo je slim kan

oke baiklaah !!!!!
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

7 comments:

EyqaLuvender said... [Reply]

slalu buat sit up tp ta kempis2 popn perut...huhuhu

Nur farahiza said... [Reply]

haha tahu tape eyqa . penat nak buat

Ezad Skytech said... [Reply]

kena buat setiap hari la sit up tu..baru nampak hasilnya nanti...heee~

ciK LyndaWawa said... [Reply]

tengah duk kusyuk baca tetiba datang burung biru terbang.huhuhu

Nur farahiza said... [Reply]

ezad : selalu sampai bile too . :D

cik lynda :dye nak tumpng lalu jugak . hehehe .

Anis anak wong said... [Reply]

badan awak da lawa laa fara, jgn nk slim sgt kan..smpai wat sit up..huhu

Nur farahiza said... [Reply]

anis : tapi tang perut ta memuaskan laa :(