Tuesday, 29 November 2011

Rambut Rosak !

sangat stress bila rambut rosak ,
sebab dulu aku gatai tangan ,
p highlight , then rebonding , then curl pas too rebonding ,
now da macam penyapu , ohh merase la kau ye fara .
fikir fikir nak buat rebonding balik , tapi rase macam membazir , sebab ta perlu ,
nanti ade orang BISING so malas nak dengar , hahah ,
tibe tibe daatang seoarang kawan yang baik hati , ecehh . iaitu nurul ,
memperkenalkan sunsilk , sebab rambut dye pun rosak ,
tapi bukan shampoo laa , dye minyak .
oke bagus jugak , seminggu aku gune memang berkesan dan jugak terase lembutnye rambut ,
awwww awwww suke suke , oke da over , hahha .

 inilaa dye , yang saya hari hari gune . 
 lepas too potongkan hujung dye ,

macam minyak rambut kan , 
then ratekan kat rambut , 
lepas 5 minit biarkan dye sendiri kering , dan lihat hasilnye , 
nak tengok hasi; rambut saya ?
ta yah laa . hahaha
nak jugak ?
cube la sendiri baru tahu . 
ehh ape nie pakse pakse , 
oke oke 
saye tunjuk . 
hahah poyokan aku , OMG !
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
>_______________<
OKE
selamat mencube kalian , 
tatatititutuutu
:D

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

salam maal hijrah !

ehh ehhh macam lame ta update , 
ye berhenti sekejap ,
sebab maal hijrah , tahun baru islam , 

salam maal hijrah semua , 
semoga tahun ini lebih baik dari tahun yang lepas ,
semoga tahun nie azam dan semangat yang baru , 
semoga tahun ini di permurahkan segala urusan dan rezeki darinye ,
semoga tahun ini aku akan mendapat perkerjaan yang lebih baik ,
semoga tahun ini menjadi lebih bahagia dari tahun sebelomnye ,
semoga tahun nie tercapai impian ku hendaknye ,
DAN
 semoga tahun ini jodoh ku dipanjangkan hingga ke akhir hayat , AMIN !
same jugak macam korang yek , INSHA'ALLAH !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Saturday, 26 November 2011

APE PERLU BUAT ?

Tibe tibe aku terpikirkan mase depan aku , nanti bila da berkerluarga , da ade anak , 
rumah , kereta , barang barang keperluan dan semua laa , fuhhhhh , 
ape la perlu aku buat kan , 
bile terase nak share dalam blog nie . 
terus je bukak n terus je tekan tekan keyboard , 
dan terase takot untuk melangkah ke hadapan , sebabkan aku rase makin aku berjalan makin berat , 
terase belom cukup lagi untuk aku kumpul kan semua yang patut ade bile aku da berkeluarga . 
*opss terase macam novel ta ? hahah
oke sambung . BOLEH ?
kerja ? belom tetap 
kereta ?masih dalam proses
rumah ? lagi laa tade 
ape yang aku ade saat nie ? ta ade pape hanye ade simpanan rm65sen tunai 
hahah
too melampau kan ,
nanti bila makin kedepan kedepan , ape pulak dugaan yang aku kena buat ? kena terima ?
sedangkan mase sekarang nie bermacam macam rintangan aku hadaapi sampai la sekrang . 
dan alhamdulilah . 
"everything happens for a reason".
saya dapat menanganinye , katekan YES .
Umur saya 19 , saya takot nak masuk 20 sebab lagi beberape bulan da masuk tahun 2012
soo sape sape yang da dalam puluh puluh , 
marila bercerite dengan saya , ape yang sangat korang takot nak buat ?
dan macam mane korang tanganinye , 
oo ini tade hadiah pape yee , saje bertukar pendapat . 
hehehe :)
dan yang da berkhawin , yang baru berkhawin , korang pulak macam mane ?
selepas hidup berdua bersama orang tersayang?
dan jugak yang baru dapat baby , 
yang da ade anak 2 or 3 orang ape pulak yang korang lalui ,
ade ta rase takot untuk menghadapi hidup , 
dan akhirnye bile korang dah tue ?
anak anak korang boleh ta agaknye hidup tanpe korang nanti ?
ke aku je yang terase macam over sangat ?
sebab makin lame aku berpk perasaan takot too makin kuat , 
dan terase termenung , 
macam mane ? dan oo ta tahu laa . 
ok da laa , nanti aku merapu , lagi lain aku berfikir ,




Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 25 November 2011

IMPIAN SAYA !


impian anda adekah same macam saya bagi kaum wanita ?
ahakz ,
kesian kaum lelaki , kalau terpakse menunaikan kemahuan wanita . 
sanggup tak sanggup PERLU oke ,. 
lagi lagi macam aku , 
selagi ta dapat , 
akan ku memberontak sampai dapat , 

bile da dapat , ape perlu buat 
TERIMA KASIH 
*sambil mate bersinar sinar 
+_________+
DAHSYAT!!!.



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 24 November 2011

TERASE TAK ?

 
Korang rase ta ape yang aku rase ?
tibe tibe aku tengok pic nie , 
terus terase sejuk , then nak pakai sweater , 
ke aku yang ilusi then terase sorang sorang ?
hahah 
oke , bye :D 
motif ? sebab kat KL panas ! !

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

kuat kan minda dan amalkan hidup sihat

semalam pas balik keje terus joging , dalam pukul 9 malam ,
hohoh , ta rami la joging malam kan , kebanyakkannye semua joging siang ,
disebabkan tade mase di siang hari , weekend pun ta ada cuti , badan pun da berat malas malas ,
so apis tarik jugak tangan nie supaye jangan jadi malas dan berat badan ,
hahahha , so nak ta nak pergi la jugak ,.

kiteorang joging kat pandan indah , depan BALAI BOMBA , padang MPAJ ,
haa sape tahu ? sape dok area sane ? leh jumpe , joging same same heheh.
nak pergi tasik permaisuri or titiewangse mcm takot then jauh , so dekat dekat situ laa perginye ,
nak joging jew pun kan ,

 mari mulekan senaman 

 ke kiri pulak , heheh 

semangatkan dengan baju manchester united , apis paling ta suke aku pakai baju too , 
dye cakap kan kalau aku pakai baju too dye ta nak joging ngn aku .
ahhhhhhh ape aku KESAH , aku suke ,. hahah rakus taa aku , 
soo terime jelaa bang oii . 

nie muke penat tapi mcm ta penat je . 

lepas je joging , perut terase lapa . 
awww awww awwww , 

aku : ehem , macam bau makanan laaa .

apis : bau ape ? makanan ape ? mane ade . *sambil turut hidu hidu , hahaha

aku: adelaaa . macam bau cheese naan . 

apis: hahahah , lapa nak coverline lagi  , ok jom .

hahah , tengok lagi nak makan , baru je pas joging , 
nasib la dapat boyfriend yang faham .
oke too jee , bye bye . :D


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Wednesday, 23 November 2011

kelaparan :D

oke nie cerite pagi pagi ,
malam aku ta makan , kononnye nak diet , diet la sangat kan ko fara ,
so aku ambik keputusan makan esok pagi , awww , dapat tahan jugak oke malam too ,
bangun jew besok pagi kelihatan ta bermaya sebabkan ta makan malam too .
nak buat keje da malas , nak mandi pun ta larat sebab lapa ,
ish ish ish terik , hahahah .
soo siap siap semua , apis ambik then terus zaaaaaaassss kerja ,
sampai je tempat keje perut da oke , badan terase da kuat balik , ta terase lapa kowt ,
sebab da tahu nak order makan kejap lagi ,
soo siap semua kerja , ayuh laa kita pergi breakfast yee , hahah .
so pergi hainan tea , makanan dorang sedap , tapi ta banyak branc
aku rase Ss2(PJ) tapi ni aku ta sure sangat , then Miharja dekat dalam Viva Home , and Plaza Low Yat / UG

then pergi counter order ,

aku : mee wantan satu + extra mee

org too da tengok aku daa , dye  nie betol ke taa , oleh disebabkan dye malas tanye soo dye just ambik je order .

counter : ok 

haha , tahap kelaparan daa ta boleh nak dikawal .
10minit lepas too , siap semua .
ayuh makaaaaaaaaaaannn

 nampak sikit kan , gali tengok amacam,

oo nie daa na abis daa , 

so kesimpulannye , order 10minit , menghabiskan makanan yang extra double pun dalam mase 15 minit . 
ohhh ngeri ko fara . macam mane ko leh sumbatt ? 
oke dadada .
jawapan dye ,: TAK TAHU 
:D

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 22 November 2011

tuuutiii tuuutiiii

kenape name dye tuutii tuuittiii ?
ni disebabkan aku gado ngn apis sebab  nak mnyebut tuttifrutti
hahah , boleh taa , pasal too pun nak gado ,
sooo ke tuttifrutti laa kitew yee , sbb mase dye ambik aku too dye ckap .

apis : ehh jom kita p axis nak ? sebab orang tengok kat fesbuk ramai orang cakap pasal tutii tuutii nie , 


aku : haa ooo tuttifrutti , jom jom orang pun ta penah rase kan , ade gak bloger update pasal nie . p ta penak nak try .

soo marilaa kita pergi perkena tutii tuutiii too yee , adelah jakun sekejap bile masuk kedai dye arse macam ,

'ehh macam mane nak ambik nie , ehh nak kena ambik ni dulu ke too ke ? *cakap dalam hati

hahah ade laa sangat jakun tapi masih ditahap coverline oke ,
yang si apis da cakap awal awal ,

apis: ambik je laa pape , orang ta kisa , 

padehall kooo nak melarikan diri kan kan kan , baik jujur , anguk anguk ,

FINE!

oke dengan tahap kepandaiyan aku ,. ambik punye ambik ,

RM13 ye cik , TERIMA KASIH .

aku mmg da tahu harge dye mmg mahal , so ambik perise strawberry adelah sangat MASAM !


 inilaa dyew . RM13.00 . ta puas okew !


 tapi tape sebab dye ade yogurt . heheh

then semalam bos aku bagi telor PINK . 
takot jugak nak makan , nmpak macam pelik , 
dye dalam pantang , soo bile baby dye da sebulan , dye kena buat mcm too , masak telor colour colour , 
tapi dalam dye still same jugak , telur macam biase , putih , cantik SEDAP , 
hehehhe . bab makan ape yang ta sedap , ta sedap pun jadie sedap oke . 

nampak telur pink ? 
ehh telur pink ? 
ok ta tahu , 
tiitiiituutiiiiii . 
:D


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 15 November 2011

AWAS DENGGI !

sekrang nie kes denggi da naik balik daaa ,
kat area ruma kat flat , kat mane mane laa kalau korang ta jagaa kan ,
area uma aku too tiap tiap petang mesti ade orang sembur too datang ,
bising amat bising , pas too nak kena tutup pintu segala . bau dye hamaaat kuat oke ,
taa nafess heii , lagi bagus laa kan , pade terkena demam denggi nie , cukup bahaya , boleh maut ,
soo mengharapkan korang jaga laa kebersihan di depan belangkan depan ruma too haaa .
mane yang ade baby kecik too lagi laa perlu heii kawalan keta ,
lagi senang nak kena ,

 nie perkara yang korang betol betol kena jaga . 

kalau korang penat kan hari hari keje , rajin kan laa hujung minggu too luang kan mase anda , 
eceehhh . untuk sape , untuk kita semua jugak kan kan , :D
walaupun i ta rajin , p tetap oke kemas kemas semua , penting penting , hahah
sempat nak puji diri sendiri , 
ini ade info tok korang lagi berwaspade yee dan langkah langkah berjaga jaga , GAYA HIDUP SIHAT
pade korang jugak yang nak share beramai ramai , boleh pergi kat sini jugak SHARE LAA SESAME
nyumuk nie dye kita ta boleh nak tampar dyee p jauh jauh elak kan dari kita , melainkan tampar diri sendiri . 
hahaha , sooo mencegah adelah lebih baik . selamat beramaal , 
tatatat tittiti , :D



Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 11 November 2011

Fathiah Tak Jumpa Blog! [Segmen]

hye kawan kawan ,
kawan kawan lama , kawan kawan baru , kawan kawan baru join ,
hehehehe ,poyo ta aku , haa ta kan  , >_<
aku happy sebenarnye ,
ramai daa kan jadi i punye friend thankz all ,
love u so much ,
*godek godek .
oke bukan itu je nak cerita nie haaa . korang nak tambah kawan baru taa ?
nak kenal kenal ? senang jee ,

Add caption
haaa nampak taaa ape yang aku nampak nie
korang leh join segmen nie , 
mudah kan , dan jugak ramai kawan kawan jenguk , intai , sorok kat blog korang nie :D
oke aku nak tag dekat . 
jeeng jeng jeng 

hatikubaik oo saya memang baik . hahah . :D tahniah
islam agamaku sama laa dengan saya :D tahniah

dan jugak , sape sape yang da folow aku and aku ad folow korang , 
tolong tinggalkan LINK kat commnt yee , 
sbb nanti senang aku nak golek golek kat blog korang , 
dadadada :D


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

mata kuyuh macam penyu

mate da terlelap lelap daa nie ,
sambil tangan menari nari kat keyboard haa ,
haii yooooo . nak balik laaa mau tido ,
terjah semua bloh pun terlelap lelap .

oo yee nak dekat 30 blog aku folow ,
p ta masuk kat list aku ,
kenape kah ? ke memang mcm too ?
tapi seronok jeww tgk blog blog korang <
ade yang pink , ade yang purple , ade yang pelangi ,
semua colour colour laa ,
meriah taw , kongsi kongsi kisah kisah lawak lawak ,
sharing is caring kan . I LIKE U ! @_@
best kan best kan ,

hehehe  sbbnyee aku ta ramai kawan ,
mane laa tahu nanti kawan kwan dalam blog ,
pas too jumpe terus kawan forever ke kan  ,
ehhhh ade ke orang nak kawan ngn aku ?
haaaa angkat kepale goyang sikit ,
hehehhe .
okee lalala . untuk hari ini . :D
sakit hati taaa .


Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

11/11/2011

kenape dengan tarikh too ?
haa semua pun tahu kan kecoh hari nie , mane mane korang pergi ,
twinter , facebook , semua pun update benda yang same ,
mungkin laa cantik kan , susah nak dapat , nanti tahun depan lain pulak numbernye kan ,
okee , sesape yang hari nie ,
in relationship , wedding, dapat puteri and putera ,
semua pun tahniah laa yee ,
saya pun nak jugak , hehehhe ,
tapi belom mase lagi .
laamabaaat lagi laaaa ,

semalam kakak apis bagi cake ,
cheeesee kek oke , sheedaapppp laaa weiiii , shedap shedap shedap ,
hahahah , masuk je dalam mulut , emm sehdap ,
masuk lagi , wow shedap , masuk lagi dan lagi , teruss gila gila shedap ,
hahahaha , sewell daa , sampai kakak dye mc laa nak buat kek punye pasal ,
tapi memnag best , bak kate orang indah rupe dari rase , haaaa
pujiii tooo , collect point , kahkahkah ,

pagi pagi nie aku da sakit tekak, sesak sesakkk , haaaaaa semput ,
bak kate apis , GEMOK sangat , heelooooo , tak okee , still SLIM ,
sbb aku tahu dye ta larat derr nak angkat aku ,
sebabkan dye KEPENG , kua kua kua ,

ok tatata . :D
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 10 November 2011

ish ish ish

ape aku nak tulis aku da lupe ,
aduhai terus jem laa pale otak nie ,.
tadie apis msg ,.

apis : rindu laaa

aku : malam kang jumpe tgk puas puas yeee

apis: haa yelaa . 

tibe tibe nak manje manje pulak ,
gedik jee ok hahaha ,
kalau cuti laa . 1 hari ngn aku ,
pagi pagi da ketok pintu , panggil nenek aku haa , nak beli sarapan ,
yang aku nie ta bangun lagi oke ,
dye da siap mandi semua ,.
pas tooo 1 hari melepak jee laa ngn aku ,
ikut je mane aku nak pergi ,
ta leh nak pisah lansung ,
kang da kawin daa campak aku jauh jauh ,
da bosan . hahaha .
sekarang nie memey laa ,
ta mungkin . ta larat , nak berpisah , amboi ayat .
orang ngah mabuk cintan memang macam nie ,
sekali aku lempang kang , terus sedar ,
baru ingat nak balik luang kan mase ngn mak pulak ,

nie da keja lagi laa ,
bape jam ta jumpe , malam kang baru dapat jumpe ,
kuar p makan , too pun kejap je ,
skunk nie daa rindu rindu ,
haiyoo ,
matilanak , nak berkepit jee daa ,
kalaau da kawin aku mintak kepit 24jam ko ta nak ,.
siap ko jah , hahahah ,
oke nie da bagi tahu korang ,
sape yang minat kek ke ? apam ke ?
aku akan update pasal nie .
korang boleh rase dulu  . macam mane nak rase ,
korang try la beli 1 , agak agak sedap ,
korang beli dan beli dan menang ,
kahkahkha , ta laa gurau jee , ta menang pape pun ,
cume menang sbb ko kenyang makan . hahah
oke laa ,, nak sambung kerja ,
dan gali blog lain , tatatat titit totototot . :D
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

penat + bengang+selesa

nape penat ? nape bengang ?
semalam pergi stle segala hal yang penting kan ,
then memang plan nak p buat passport , las las da sampai putrajaya ,
boleh pulak dye cakap '1 malaysia offfline ' so ta boleh nak buat ,
pehhh bengang tahap dewa laa , penat je taew
da la jauh nye bukan main,
penat lagi stle kan hal hal kan bank ,
after that plan pergi maybank pulak .
nak bukak asb , soo terus pergi maybank bukit bintang ,
oo cerite pasal ASB , korang da ade ?
kalau ta ade too pergi laa buat , bukan ape untuk mase depan jugak kan , ta dapat duit sekrang .
at least mase depan korang ade simpanan untuk anak anak ,
waahh crite pasal anak anak , berangan .
oke then  , ASB  nie ade 2 satu ASB pelaburan satu lagi ASB simpanan ,
dye akan bagi la korang pilihan ,mane korang nak
mane yang termampu laa kan ,
kat situ korang boleh ambik dari 5 tahun sampai la 25 tahun
then dye ade RM10,0000 sampai la RM29,999 macam too laa lebih korang
korang ade choice lakan  nak pilih ikut korang ,
then tiap tiap tahun korang akan dapat dividen , setiap tahun oke .
kalau korang ambik 25 tahun so selame 25tahun tooo korang akan dapat dividen tiap tahun ,
so korang rase macam mane ? oke taa ? aku rase oke je kowt ,
kalau aku nak simpan sendiri memang ta tersimpan yee , aku ni boros ,
payah wei nak simpan , asal nampak aje p bank cucuk .
hua hua hau , sooo ta leh nak harapkan diri sendiri ,
then lagi satu dye ade ASB simpanan , yang ni pun same jugak ,
tapi yang ni tade limit , berape banyak tiap tiap bulan kko nak masuk oke jee ,
dye pun ade jugak dividen tapi ta bnyak mcm ASB yang aku cerite kat atas too
sbbnye ko simpan sendiri so kureng la kan ,
ehh ade yang da lame ke da msuk ASB ? ke aku yang ber ia ia nak bagi tahu korang , tapi korang da tahu ? hahah tape laa , ade jugak maklumat terselit kan ,
aku pum ambik yang tiap tiap bualan rm100 . mane yang mampu laa kan ,
sikit sikit , lame lame jadi bukit . hua hau hau .
oke habis daa crite pasal ASB ,
tapi sape yang mude tooo , baru lepas 18 tahun peerrgilaa yee buat , ta rugi ,
then promotion dye las bulan depan soo cepat cepat sebelom terlambat . hehe


stle semua petang too pergi joging , 4 tahun ade la aku rase ta berjoging , pehh penat laa haii ,
aku rase darah semua naik terus kat kepale ,
haa ari nie ambik koo sakit sakit badan aku .
nak balik je rase ,
dalaa gado dengan bos ,
oke sebut je pasal bo0s terus tade mood daaa ,
ehh nanti kongsi kongsi lagi . tata .
have a nice day :)
twink twiknk .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Tuesday, 8 November 2011

selamat hari raya !

orang lain semua da publish n wish selamat hari raya ,
aku terhengeh hengeh nak update ,
heheh , itu sudah menjadie rutin harian saya ,
orrang lain gasak laa update ,
aku belom tentu selalu update kan ,
pape pun nak cakap kat uols

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA , 

korang pergi mane je ,
sedap makan makan , wahh raye je mesti seronok kan ,
makan je ta ingat , ehh .
pastoo balik uma sakit perut ,
haa too aku laa too ,
smpai demam laa ,
orang cuti jalan jalan aku demam ,
sebelom raye too p tesco ngn kakak ipar,
haaa haii kaak ipar jah ,
hahah, too pun sakit perut , pening pale ,
penat soo terpakse duduk .
ta larat nak berjalan daa ,
giler laa malam raye too kat tesco ,
panjang benor ,
nak bratur too dalam setengah jam jugak laa , sampai nye pukul 9.30 balik pukul 1 ,
haaa too dia pajang ke taa ,
raye ta p mane pun .
duduk ruma makan ,
pas too pergi kat uma mak apis ,
too pun kejap hujan . mak dye pun penat nak tido .
pagi bangun nak masak .
tok sape tok saya jugak , untungla dimanjekan ,
hahahahah , malu , oke
da ta tahu nak cakap ape daa , mekasih , datang lagi , ehh tibe tibe ., hehe
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Friday, 4 November 2011

entry da lame . gagahkan jugak nak share

26/10/2011 kan deepavali ,
so kiteorang nie semua cuti ,
tade plan nak pergi mane mane ,
sangat la bosan kalau dok kat uma time cuti cuti nie
nak jalan jauh . semua macam jauh jee ,
soo ttbe apis cakap pergi pd nak ?
oo kenape kanpe ta terlintas kan ,
dari k.l ke pd hanyela 1 jam jee .
too pun kalau ko bawak 140 . ahhaha
jangan tiru , aku tade lesen pun takot , eceehh
sooo hakak ape lagi suka laaa , yelaa pade dok uma tade buat pape kan ,
soo besok nak pergi , tapi pape pun ta buat n beli ,
katte las minit punye plan kan ,
malam too balik keje , berlari pergi tesco , nak beli barang barang ,
then minta izin nenek , da kate aku dok ngn nenek , harus mintak ijin .
hehehe , nenek bagi , oo bagus hijau ,
siap nak masak semua , oo bagus saving nie , kuar duit minyak n tol je , hahaha
then malam too da bincang nak masak ape , aku cakap masak biase biase jee ,
tapi nenek nie payah oke nak dengar , dye suke masak and puaskan hati semua orang ,
OMG sayang nenek , hehehe
then plan nak masak  nasi putih , ayam goreng , pas too sambal sotong .
nenek pun cakap oke jee ,
besoknye lain oke menu dye , nasi lemak , nasi putih , rendang , ayam goreng , smbal sotong , eehh bukan main laaa . tanjat boboy . hahaha .
yang nak perginye 4 orang je , tapi dye masak macam 10 org ehh .
nenek memang taw , suke macam tooo , tahu tahu bangun da siap je , ta sompet den nak nolong eh ,
padehal agak malas sikit la , gegegegge .
then anta kat mak mentue sikit ngn akak ipar . aik , hahah tade laa , tak sah lagi .
then kiteorang gerak pagi , takot la jem or full kan ,
sbb sedare aku semua da gerak malam rabu , soo mmg da agak mesti ramai yang akan lepal , santai ngn fmly kat sane , pukul 8 da gerak ,. wahh awal kan ,

bangun awal oke dye , nak jalan punye pasal

posing posing dulu , time ni nak isi minyak

agak agak sape bawak . jeng jeng jeng 

selambe ok , tade lesen , haha , tape asal kan sampai selamat . 

pukul 9 kiteorang da smpai , hehe , laju betol ,call nenek terkejut dye ,
betol betol 1 jam sampai , haha
tape nek janji selamat laa kami sampai , 
cepat cepat cari parking , 
sbb takut full . punye laa jauh kiteorang berjaln las las paling hujung kiteorang cari port , sbb bla tengah tengah semua full daa ,
nasib laa gerak awal . soo kena cari park kereta sekali , sbb jauh da tmpat kiteorang park too . 
semua da ta saba . aku lagi laa ta saba . ngeee 

 jauh perjalanan nie
 time nie apis malas nak tangkap gambar , so aku je yang snap snap snap
 OMG ! over haha


sampai hujung berjaln . semua pun full oke .
giler penat laa . ade da siap pagi pagi da mandi ,
errgghh sejuk sejuk . ketal badan dorang nie

 akhirnye sampai jugak laa tmpat nye . bincangla korang
 
budak demam , da tahu demam nak ikut 

  
mintak abang abang nie mura ta boleh , 
dye cakap tmpat lain rm50 sini paling murah rm25 je satu hari . siap ade meja semua
oke la , ta larat nak jalan jauh juah daa , soo ambik je ,
too pun kiterorg bedal lagi kerusi sebeelah , haha
 


 nie mama hot . ehh ke hot mama
 haa nampak nie , jemm , terus si capit too nangis , da dapat ball still nak lagi , koyak 

 muke mara tapi happy , haha geram ngn capit

 ehhh sibok nak posing . haha
 nak p ambik kerta haa , jauh nun sanew haa
 budak jaga parking , bape buk ? kua kua kua

 tengok da dapat ball dye suke
 ta nak tukar baju , ish degil

  time kiteroang la . haha toilet mahal oke . mandi rm1 budak pun kena cas. nak tukar baju pun rm0.50
 tengok nak lagi , haiyaa ini budak 
suke ko ye capit

 mengade , ingat kiteorang nak tinggalkan dye . banana bot ni ta naik pun , mahal rm15 sorang

nie tengahari panas betol pun ade orang mandi .

aku da penat daa melayan si capit too . sambil too borak ngn apis , 
apis : pelik je kan tengahari pun ade orang mandi 

aku :a'ah ish gelap la nanti , kebal betol badan dorang 

apis : aik . hahahaha 

then ttbe tarik tangan aku oke ajak mandi . panas panas pulak too . p bila da masuk dalam air ,. 

apis : patot laa dorang suke mandi panas panas , rupenye air dye suam suam , 

aku : a'ah laa . tak terpikir , haha , gelap kulitku jah

berkayak pulak . saje nak merase oo ta nak daa ponat den .

 si capit nie kan ta abis lagi ngn muncung dye 

tiba tiba hujan ribut oke , 
waahhh semua lari p ade yang ta ,
selambe lagi hujan hujan mandi , gila laaa

gelap gelita , tgk la ramai mandi lagi 

 kesian  ini budak , kesejukan

then petang too dalaam pukul 5 gerak balik daa , 
penat letih satu hari , sebab ta tido sane kan , apis pulak bawak , aku da tido daa ta larat . 
jem pulak jalan gerak pukul 5 sampai kol 7 semua daa ta ingat ape daa , bermimpi dalam kerata . 
rase ta puas tapi seronok , 
rase nak putar balik mase toosuke suke suke . hahaha . oke laa tata 
nak p berehat jugak . 
.

Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 3 November 2011

korang faham ? yang pasti aku tak faham .

aku memang susah betul nak faham sesuatu , ehh memang payah laa ,
nie haa nak gosip la pasai  nuffnang haa ,
nak faham kan , adui laa nie ta faham faham nie ,
lagi satu pasai churpchurp pun aku ta faaham ,

soo nak mintak la tolong korang korang yang da lame berblog nie haa ,
nuffnang  and churpchurp ade hantar email .
then aku kena buat ape ngn email too ?
nak kena folow p event ke ?
nak kena update pape kah ?
sooo agak keliru laa .
sbb ape yang nuffnang buat terase nak join . baru baru nie pasal teatime chattime ,
chattime mmg laa best oke , air teh dengan blup blup dye ,
kalau terase mesti nak beli terus , too pun dak dak tmpat keje nie rajin belaje ,
akak happy laa . haha

tapi aku ade buat nie cube tekan
aku ta tahu ape , yang pasti aku main press dan press jee haa .
soo gimana dan macam mane tooo ,
ape perlu aku lakukan 

so korang boleh ta tolong aku buat sesuatu ,
kalau aku iklan kan pasal ape yang dorang suh buat , then macam mane aku nak tahu results dye balik .
blur sangat blur ,
ape yang mampu aku buat , mengarut garut je daalm blog nie .
mesti bosan kan bace ape yang aku cerite ,
macam tade pape je kan .
pas tooo tade pun orang singgah . 
ehh sedih , haha , ta laa gurau jee .
tapi i ta kisa , u ta nak bace i diamkan aje ,
huaaa hua  huaaaa .

eeh ehhh tapi tolong laa ehh macam mane nak fahamkan untuk aku ,
hehehe , muke ta malu kan , daaa touching mintak tolong balik .
hehehehehe , *tebal muke tebal muke ,
tampar sekali . hahaha .
tapi kan tapi kan aku rajin jenguk jenguk blog korang , tapi malu nak commnt gitu ,
sebab ape ? sebab i pemalu , nak letak pic pun . ishh malu lahh .

waaaahaattt , tahap gedik ape ko nie fara . kahkahakakhakah ,

TERJUN !
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Anda Gagal !

3 kali aku amik ujian komputer JPJ,
3 kali jugak gagal hokeeyy .
1st sekali 32/50 , second 31/50 n last 38/50
maaakkkk oiiii ape nie nie  . bertape bingainye lahai aku nie haaa ,
ta tahu nak buat lagu mano daaa ,
i GIVE UP GIVE UP !!
nangis je aku , tension punye pasal , ta nak ambil daa aku rase .
rase taa payah laaa kan nak ambik daaa , ta nak ta nak ta nak .
tape laa tade lesen , apis ade oke je kowt , 
tapi si apis nie gagah kan jugak semangat kan aku , jangan pk gagal teruskan selama yang boleh .
ooo i da ta dapat taham lagi daa , tension dekk pale otak nie . heng kjap laaa aku kan ,
ape laa aku nak buat , nak kata bace buku duepuluhempat kali laaa aku ngadap buku kuning too haa ,
smpai daa ta terlayan daa buku tuuu ngn aku punye la aku tension sangat sangat .
soo sabtu nie las aku bagi peluang kat diri aku , kaalau still gagal , alahai fara ta tahu laa nak cakap ape ,
MALU MALU MALU . NANGES NANGES NANGES JAAAH .
nak ta nak pun , merangkak laa aku jugak ambik buku too bace and dok hafal balik ,
satu satu aku bukka , tapi satu pun ta masok pale otak aku nie haa ,
nak menghafal jauh sekali laa . memang susah laa otak aku nie nak hafalnye,
ade taa korang tips tok aku mahir mrnghafal dan menjawab soalan dengan ta tensionnye dan mengharap kan . ANDA BERJAYA !
senang laaa hati sikit bila da leppas , nie ta serabut serabut pk ,
gi mano laa hai adden nak luluh nie jahh .
ooo 3 kali gagal , kelas kooooooooooooooooooo FARA oiiiii .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Wednesday, 2 November 2011

TERLEPAS

tahu ta nape terlepas . hari too dapat jobs kat ambank , sape ta nak kan . kerja bank ,
senang , cuti public holiday semuanye off , best , hati senang giler ,
dapat cuti ngn apis , leh dating lama lama .
nie taa dapat je . cuti lain  je kan .
tapi aku ta leh nak tinggalkan tmpat lame aku nie .
nak tunggu bonus punye pasal .
so kena laa stay sini sampai tahun depan . pas too tahun depan blaa ..
soo terpakse teruskan hidup hari di loyat ,
oohhhh noo . tension laa saya kan .
nak tunggu tahun depan belom tentu dapat lagi jobs best an ,
kaaau taa , bosan laa aku , or terpakse stay laa kat loyat .
bila nak kumpul duit kawin macam too . hahahahahah .
ehh cik adik muda lagi berangan toi laa nak kawin kan , hahaha .
sebelom tido kan mesti suke nak feling feling kerja tmpat best laa , kawin laa , uma besar laa .
korang macam too taa .? kee aku je suke berangan . haha
pas too esok je OMG jerawat sane sini . haa parut lagi . uiss isshh ta leh jadi la mcm nie kan ,
terpakse laa kurangkan berangan , tapi stay ta boleh , sebelom tido too mesti cakap laa tape laa las las berangan , nanti ta berangan daa ,
haahhah . mustahil laa aku  nak benti berangan kan . susah jah susah .
ehh tiba tiba lari topk , berangan pulak kan . 
macam macam  laa aku nak gosip gosip ngn korang , p hati aku ta tenang betul  ,
yela nak update blog je kat tmpat keje ,. da kate life pun kat tmpat keje jee .
soo amat la payah nak kongsi kongsi nak gosip gosip nie ,
bukak jee blog .

AAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHH

tension ta dapat nak update blog dengan senang sambil angkat kaki ke atas .
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.

Thursday, 20 October 2011

Home Internet | Maxis

haii semuaa , morning :)

nak kongsi kongsi dengan korang nie , oke nak tanye dulu , sebelum nie korang selalu pakai line ape ? mesti ramai kan da penah cube pelbagai line . tapi sekarang aku nak cerita kehebatan maxis, wooow hebat manekah ? haha , sehebat anda . ehhh ?
of course laa kan , pasti ramai yang menggunankna line maxis . macam aku da bertahun tahun aku gune maxis nie , sikit problem too ade laa , cume line kadang kadang lambat , itu pun kadang kadang je , bukan selalu , kat mane jew area korang duduk , semua line dyee laju k , hari too aku pergi melaka , sekarang kan da modern mesti la nak kongsi kongsi dengan korang aku pergi mane kan , lagi lagi sekarang nie semua gila gila dengan FACEBOOK mane mane nak pergi pun mesti nak update and share dekat kat FACEBOOK kan , macam aku lettew . haha . dengan maxis niee laju jeww line dye taw . mesti setiap 5 minit aku nak update , melampau kan , too baru kat melaka oke , lagi jauh pun korang merantau sama jugak kelanjuan dye , suke suke , tade la korang stress kalau dalam kereta too bosan , menunggu sampai ke destinasi kan , wah wah wah . boleh jugak layan youtube , ta payah nak tunggu loading loading . bejalan dengan lancar jee tade nak stop stop , haaa bagus kan ,

korang nak call ? sms ? semua pun murah jew oke , mak aku tinggal kat muar then aku tinggal di k.l oke , kesian kan , kalau rindu macam mane , alaaaa maxis kan ade , ape susah 3g , webcam , call lagi laa 1 or 2 jam tak lari sebab kiteorang ada gune plan maxis . :) kat muar pun laju oke , mak aku tinggal kawasan yang jauh dari bandar , jangan risau takde masalah pun , hehe .






home wireless internet


more value with internet


*click untuk besarkan atau terus ke website

more value with calls


*click untuk besarkan atau terus ke website

more value with more quota


*click untuk besarkan atau terus ke website

Sama ada anda yang rindu untuk tinggal dalam berhubung dengan orang tersayang dan rakan-rakan, dilayan atau bekerja dari rumah, korang boleh mengharapkan lancar, pengalaman yang kaya dan internet yang lebih konsisten berkaitan dengan Serat Home Internet.

Nikmati lebih cepat muat turun dengan kelajuan yang tinggi sehingga 30Mbps dan bangun hingga 1000 minit bernilai panggilan percuma serta perkhidmatan nilai tambah yang membolehkan korang melayari selamat dan maklumat di hujung jari anda.

Sekarang anda boleh bekerja, bermain, melayari, berbual, membeli-belah dan melakukan lebih banyak ... semua dalam keselesaan rumah korang


service center dye pun banyak cawangan , kalau korang duduk area k.l dekat plaza low yat la tingkat 4 .

*korang boleh jumpe aku sekali , daa tentu aku keje low yat . hehe . sape la yang yang nak jumpa aku kan , perasan deii .

dan nak lebih info lagi korang boleh terus call 1800 82 1123 atau pun dail 123 dari maxis telefon bimbit anda . mudahkan .

soo ape tunggu lagi , ENJOY :D

korang boleh pergi kat sini > Home Internet | Maxis
Terima kasih,Jangan Lupa Datang Lagi.